BACK TO
TOP
Business

Έχασε τη ΣΕΚΑΠ αλλά θέλει το Γεωργιάδη

Στο στόχαστρο των Τούρκων η ιστορική καπνοβιομηχανία, ενδιαφέρον και από ξένο fund.

Έχασε τη ΣΕΚΑΠ αλλά θέλει το Γεωργιάδη

3
0

Μπορεί η προσπάθεια απόκτησης της ΣΕΚΑΠ να έπεσε στο κενό, όμως η SEBA φαίνεται ότι δεν το βάζει εύκολα κάτω κι επιχειρεί τώρα να εντάξει στο «άρμα» της άλλη μια ιστορική εγχώρια καπνοβιομηχανία η οποία –όπως και η ΣΕΚΑΠ-  βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο. 

Ο λόγος για τη Γεωργιάδης Α.Ε, παραγωγό μεταξύ άλλων και του γνωστού σήματος «22» η οποία, υπό το βάρος οικονομικών προβλημάτων, κατέθεσε πρόσφατα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή, η τουρκική εταιρεία, μέσω του νομικού της συμβούλου που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προσέγγισε τόσο τη διοίκηση όσο και τους εργαζομένους της καπνοβιομηχανίας εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον της.

Φαίνεται, όμως, ότι οι Τούρκοι δεν «παίζουν» μόνοι τους ούτε σε αυτή την κούρσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες «σφήνα» στην υπόθεση έχει μπει ξένο επενδυτικό fund, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο, μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι διαθέτει τα κεφάλαια αλλά και την τεχνογνωσία ώστε να αυξήσει την παραγωγή της μονάδας στους 300 τόνους τσιγάρα μηνιαίως.

Οι εκπρόσωποι, μάλιστα, του fund  δεσμεύονται στους εργαζόμενους ότι  θα τους παραδώσουν εγγυητική επιστολή βάσει της οποίας θα εμφανίζεται η σταδιακή πληρωμή των δεδουλευμένων τους εντός του προσεχούς τετράμηνου. Σημειώνεται ότι το σύνολο των ανεξόφλητων δεδουλευμένων προσδιορίζεται σήμερα στα 400.000 ευρώ.

Επιπλέον, οι επίδοξοι επενδυτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να πάρουν τον έλεγχο της Γεωργιάδης ανεξαρτήτως της τύχης που θα έχει η αίτηση πτώχευσης (σ.σ. νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τις 4 Ιουλίου). Σε αντίθεση με την SEBA η οποία επιθυμεί να αποκτήσει την εταιρεία μετά την αίτηση προσβλέποντας σε φθηνότερο τίμημα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία