BACK TO
TOP
Πολιτικές

Απαραίτητη η εκπροσώπηση των αγροτών στην Ευρωβουλή, λέει ο Ανέστης

Στην παρουσίαση των θέσεων του με αφορμή την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές προχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της τριτοβάθμιας συνεταιριστικής οργάνωσης, την Πέμπτη 24 Απριλίου.

Απαραίτητη η εκπροσώπηση των αγροτών στην Ευρωβουλή, λέει ο Ανέστης

0
0
Για το κενό που υπάρχει στο Ευρωκοινοβούλιο όσον αφορά την εκπροσώπηση του αγροτικού τομέα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων. Ο κ. Ανέστης τόνισε ότι «η δύναμη του σταυρού δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, είτε πρόκειται για αγρότες, είτε για κτηνοτρόφους και αλιείς, να στηρίξουν τους ανθρώπους τους. Αυτούς που ξέρουν την πραγματικότητα στην οποία είναι αναγκασμένοι να παράγουν, να ζουν και που –φυσικά- γνωρίζουν τα προβλήματά τους».
Προτεραιότητα η ανταγωνιστικότητα του αγρότη «Πρέπει ν’ αλλάξουμε κατεύθυνση και προσανατολισμό στον αγροτικό τομέα, καθώς τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν τα αναμενόμενα και έγιναν αρκετά λάθη. Γι’ αυτό στόχος μας πρέπει να είναι ο αγρότης να ξαναγίνει ανταγωνιστικός και οι εκμεταλλεύσεις μας να γίνουν και πάλι βιώσιμες, ακόμη κι αν είναι μικρές», υπογράμμισε ο κ. Ανέστης

Σχολιάζοντας την υποψηφιότητά του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε πως συμβολίζει πολλά και περισσότερο την προτεραιότητα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα και το συνεταιριστικό κίνημα, μιας και τρεις στους τέσσερις από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές της ΝΔ από τον αγροτικό χώρο, έχουν συνάφεια με το συνεταιρισμό

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα και στη φορολόγηση των αγροτών, η οποία όπως διαμορφώθηκε «θα βοηθήσει τον αγρότη να απολαμβάνει το εισόδημά του και να είναι πιο ανταγωνιστικός». Διαπίστωσε πως κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αγροτών, καθώς «θα υπάρχει πλέον σταθερό φορολογικό περιβάλλον, θα τηρούνται βιβλία εσόδων-εξόδων χωρίς να φορολογείται η ενιαία ενίσχυση, ενώ οι παραγωγοί θα μπορούν να προσδοκούν σε επιστροφές ΦΠΑ κατευθείαν από τους εμπόρους»

Για τη νέα ΚΑΠΣε σχέση με τη νέα ΚΑΠ και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ανέστης τόνισε πως είναι ευκαιρία για άρση των στρεβλώσεων του παρελθόντος και σταδιακή σύγκλιση των ενισχύσεων σε επίπεδο περιφερειών. Και επεσήμανε ότι «η νέα ΚΑΠ η οποία θα παραμείνει για 10 χρόνια (έως το 2028 με μια μόνο μεταρρύθμιση) σε συνδυασμό με τα περίπου 18 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η χώρα μας θα βοηθήσουν σημαντικά τον αγροτικό τομέα»

Χρηματοδότηση ΠΑΣΕΓΕΣΣε ερώτηση δημοσιογράφου για τη χρηματοδότηση της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο κ. Ανέστης υπογράμμισε ότι ο νόμος 4015/2011 δημιούργησε ένα χάσμα στη λειτουργία των συνεταιρισμών της χώρας. Ακολούθησαν οι έλεγχοι των συνεταιρισμών, αλλά ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα τους. Τόνισε, όμως ότι «είναι αναγκαία η ορθολογικότερη χρηματοδότηση για πράγματα που είναι απαραίτητα». Επίσης, «οι συνεταιρισμοί καλύπτονται με χρήματα των αγροτών και όχι του κρατικού προϋπολογισμού και είναι οι ίδιοι οι αγρότες που θέλουν την εκπροσώπησή τους στα διεθνή φόρα».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία