BACK TO
TOP
Πολιτικές

Περιθώρια ανάπτυξης στη γεωργία βλέπει ο Ράιχενμπαχ

Η γεωργία μπορεί να αποτελέσει έναν από τους τρεις πυλώνες του νέου αναπτυξιακού μοντέλου που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής Task Force στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Περιθώρια ανάπτυξης στη γεωργία βλέπει ο Ράιχενμπαχ

3
0

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου με τίτλο «Όλη η αλήθεια για την Ελλάδα», ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρει ότι βλέπει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ποιοι είναι αυτοί; «Η γεωργία, ο ενεργειακός τομέας και ιδιαίτερα η αιολική και η ηλιακή ενέργεια καθώς και ο τουρισμός», απαντά ο Ράιχενμπαχ και συμπληρώνει: «Ειδικά ο τουρισμός είναι ένας από τους κλάδους με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Σκεφτείτε για παράδειγμα τον ιατρικό τουρισμό. Η Ελλάδα έχει πολλούς γιατρούς με υψηλή εξειδίκευση και σπουδές στο εξωτερικό».

O επικεφαλής της Task Force αποκαλύπτει, επίσης, ότι δεν ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων που τον αποκαλούν  «γκάουλαϊτερ». «Είχα δουλέψει τόσο πολύ σε ευρωπαϊκό περιβάλλον στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξη που πραγματικά εξεπλάγην βλέποντας πόσο έντονα έχει επηρεάσει η αντιγερμανική ατμόσφαιρα στη Ελλάδα ακόμα και την προσφορά του επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να παράσχει βοήθεια», λέει χαρακτηριστικά.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία