BACK TO
TOP
Οικονομία και Πολιτική

Διαχρονικά φθηνότερο το φυσικό αέριο από το πετρέλαιο για θέρμανση

Το φυσικό αέριο είναι η πλέον ανταγωνιστική λύση για τη θέρμανση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

fusiko-aerio-aprilios

21
0

Συγκεκριμένα για τον περασμένο χειμώνα και για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2023 μέχρι τον Απρίλιο του 2024 το φυσικό αέριο για ένα νοικοκυριό με κεντρική θέρμανση ήταν 45,5% φθηνότερο από το πετρέλαιο. Η εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερη και φτάνει το 49% όταν η σύγκριση γίνεται για ένα νοικοκυριό με αυτονομία. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η εξοικονόμηση για τους επαγγελματίες: για τις ανάγκες ενός εστιατορίου το φυσικό αέριο είναι κατά 64% φθηνότερο από το ηλεκτρικό ρεύμα ενώ για έναν φούρνο το φυσικό αέριο είναι 42% φθηνότερο από το πετρέλαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας το φυσικό αέριο είναι διαχρονικά φθηνότερο και πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα καύσιμα. Συγκεκριμένα τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2014 έως το 2024 το φυσικό αέριο είναι κατά 35,7% φθηνότερο σε σχέση με το πετρέλαιο. Πρακτικά μια πολυκατοικία στο διάστημα των τελευταίων δέκα ετών εξοικονόμησε 18 χιλιάδες ευρώ ενώ ένα διαμέρισμα κέρδισε 3,5 χιλιάδες ευρώ. 

Όταν το φυσικό αέριο ανέβηκε στα 200 ευρώ υπήρξε ανησυχία ότι δε θα είναι ανταγωνιστικό. Τότε είπαμε ότι το φυσικό αέριο είναι μια επένδυση που αξιολογείται σε βάθος χρόνου. Παρά την ενεργειακή κρίση το αέριο παρέμεινε ανταγωνιστικό προσφέροντας εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ανέφερε σχετικά ο γενικός διευθυντής της Φυσικό Αέριο Γιάννης Μητρόπουλος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μητρόπουλος η Φυσικό Αέριο είναι ο νούμερο ένα πάροχος σε προτίμηση πελατών ενέργειας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ και των Διαχειριστών Δικτύων Αερίου κατάφερε να αυξήσει την πελατειακή βάση κατά 34.722 συνδέσεις συνολικά σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ξεπερνώντας όλο τον ανταγωνισμό. Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, για το σύνολο της χρήσης του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε €584  εκατ. ενώ ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη €32 εκατ.

Κάθε χρόνο χτίζουμε την πελατειακή μας βάση, ανέφερε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας. 

πηγή: capital.gr


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία