BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ένας θετικός μήνας για τη Wall Street έκλεισε με νέα ιστορικά ρεκόρ

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε τον Φεβρουάριο ο Nasdaq, με τον Dow Jones να ολοκληρώνει τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα, καθώς τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες ήταν όπως τις ανέμενε η αγορά, δίχως να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

wallstreet-record-feb

16
0

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 38.963 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,54% στις 5.097 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 16.082 μονάδες.

Ο Nasdaq σήμερα κατέρριψε το ιστορικό υψηλό του, το οποίο διατηρούσε από το 2021, ενώ έκλεισε ένας ακόμη θετικός μήνας για τη Wall Street, παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν και έγειραν ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ράλι που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 5,2% τον μήνα, ο S&P 500 σημείωσε άλμα 4,6%, ενώ ο Dow κέρδισε 1,8%. Αυτό ήταν το πρώτο τετράμηνο σερί ανόδου του Dow από τον Μάιο του 2021.

Και όλα αυτά την ώρα που ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE ) του Ιανουαρίου, εξαιρουμένου του κόστους τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε σχέση με πέρυσι, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Δεδομένου του ότι ο PCE είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, η Wall Street βλέπει ότι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των επιτοκίων παραμένουν αμετάβλητες.

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα πρόσφεραν μια ανακούφιση για τους “ταύρους”, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι ο πληθωρισμός επρόκειτο να αυξηθεί εκ νέου και θα ανάγακζε τη Fed να αναβάλει τις μειώσεις των επιτοκίων για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance, Chris Zaccarelli.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Snowflake έχασε σχεδόν 18,5% μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της. Άλμα, από την άλλη, 19% σημείωσε η Okta, λόγω των ισχυρών της αποτελεσμάτων.

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000 σε 215.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο αριθμό της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 212.500.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 1% τον Ιανουάριο, αρκετά υψηλότερα από την πρόβλεψη για άνοδο κατά 0,4%. Επίσης, οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι της εκτίμησης για άνοδο 0,2%.

Επίσης, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 4,9% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 74,3, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ενώ σε επίπεδο έτους, το ποσοστό μειώθηκε κατά 8,8%.

«Η αγορά εργασίας είναι σταθερή και ο συνολικός πλούτος της χώρας έφτασε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ λόγω των κερδών στο χρηματιστήριο και στις τιμές των κατοικιών», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του NAR, Lawrence Yun, προσθέτοντας ότι αυτοί οι οικονομικοί δείκτες είναι «ευνοϊκοί για την αγορά κατοικιών».

πηγή: ot.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία