BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Μόνο μήλα Μαγνησίας στις αποζημιώσεις δενδρωδών 17/11

Αποζημίωση 500 ευρώ το στρέμμα στα μήλα Μαγνησίας περιλαμβάνει ο προγραμματισμός του ΕΛΓΑ για την δρομολογούμενη πληρωμή σε ζημιές φυτικής παραγωγής στη Θεσσαλία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

apozimioseis_site_2

Πέτρος Γκόγκος

4050
13

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπεύθυνοι του ΕΛΓΑ έχουν λάβει γραμμή να πληρώσουν την προσεχή Παρασκευή την προκαταβολή στις λεγόμενες ad hoc αποζημιώσεις από το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε στον οργανισμό, στις καλλιέργειες βάμβακος, καλαμποκιού, βιομηχανικής ντομάτας, μηδικής και μήλων στον νομό Μαγνησίας.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή προγραμματισμός για αποζημιώσεις σε άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, όπως είναι τα αμύγδαλα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ούτε κάποιο ενδεικτικό ποσό αποζημίωσης όπως συμβαίνει στην περίπτωση των μήλων της Μαγνησίας. Ειδικότερα για τα δέντρα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις για κάποιο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και επαναφύτευσης, το οποίο όπως ακούγεται θα τρέξει μέσω του υπουργείου, ενώ μένει ακόμα να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογιστεί η απώλεια εισοδήματος για όσους παραγωγούς με καταστραμένο από τις πλημμύρες φυτικό κεφάλαιο αξιοποιήσουν το εν λόγω εργαλείο.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις της 17ης Νοεμβρίου, τα ποσά που αποφασίστηκαν έπειτα από τις τελευταίες διασκέψεις ΕΛΓΑ και υπουργείου, αφορούν σε:

  • Έως 140 ευρώ το στρέμμα για το βαμβάκι σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, όπως επίσης και του νομού Φθιώτιδας.
  • Για το καλαμπόκι το μέγιστο ποσό αποζημίωσης ανέρχεται σε 125 ευρώ το στρέμμα
  • Για τη βιομηχανική ντομάτα, έχουν αποφασιστεί τα 500 ευρώ το στρέμμα για τη Λάρισα και τα 450 ευρώ το στρέμμα για τους υπόλοιπους νομούς που επλήγησαν από τον Daniel και τον Elias.
  • Στην περίπτωση της μηδικής, η αποζημίωση διαμορφώνεται στα 100 ευρώ το στρέμμα σε περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν δύο χαμένα «χέρια» και 70 ευρώ για ένα χαμένο χέρι.
  • Μήλα νομού Μαγνησίας 500 ευρώ/στρέμμα

Πρόκειται για ανεπίσημες πληροφορίες, επιβεβαιωμένες από καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ο ΕΛΓΑ θα χρειαστεί να επανεξετάσει τον προγραμματισμό του, αφού σημαντικός αριθμός δεδροκαλλιεργητών χάνει ως έχουν τώρα τα πράγματα τη σειρά του για αποζημίωση την προσεχή εβδομάδα.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

16-11-2023 21:25Νικος

Τα κηπευτικα..... στην επόμενη πληρωμή κατά τα άλλα πρώτα πρώτα ήρθαν για έλεγχο και τελευταία για πληρωμη

Απάντηση

15-11-2023 21:21Αχιλλεας

Τα βιομηχανικα ροδακινα τα οψιμα που πεσαν ολα κατω ….στρωμα χαλι δεν μπορουσες να περπατησεις…και οτι εμεινε δεν μπορουσες να το πας πουθενα γιατι και τα εργοστασια μεταποιησης πηραν νερα και δεν εκαναν παραλαβες…μου σαπισαν ολα..και τα μηλα Ζαγορας τα βαλανε ψυγειο και οταν φτιαξαν τους δρομους τα πουλησαν και τους δινουν και αποζημειωση 500 το στρεμμα..τερμα αδικια

Απάντηση

15-11-2023 16:00Ερμης

Όταν η πρόχειρη δουλειά αγγίζει την επιβίωση η απάντηση να είστε σίγουροι θα είναι καταπέλτης. Χαιρετίσματα στην εξουσία!

Απάντηση

15-11-2023 15:56Maik

Για ελάτε μια βόλτα στα παρακάρλια να δείτε τις αμυγδαλιές πνιγμένες στα νερά 2,5 μήνες μετά …. Και άλλοι αμύγδαλο παραγωγοί που ακόμα δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματα τους είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς τα δέντρα τους … Όχι ρε ‘σείς τα αμύγδαλα δεν χρειάζονται αποζημειωση… Ποσό εγκληματίες είστε ποσό …. Και μετά λέτε γιατί ο πρωτογενής τομέας τελειώνει .. Γι αυτό ακριβώς τελειώνει γιατί δεν υπάρχει καμία στήριξη ποιος ο λόγος να ασχοληθείς με κατι που πραγματικά σε έχουν γραμμένο κανονικά ….

Απάντηση

15-11-2023 02:03Ηλίας

Οι προκαταβολές των 2000 ευρώ θα μπουν κανονικά ;;

Απάντηση

14-11-2023 23:20ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μπράβο Μητσοτάκη !!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

14-11-2023 23:15Γιώργος

Δυστυχώς ούτε τα τριφύλλια θα πληρώσουν προκαταβολές...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

14-11-2023 14:58ΑΕΛ

ΕΜΜ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ Τ0ΥΣ. ΑΓΡ0ΤΕΣ ΜΕ ΔΕΝΔΡΩΔΗ ########Α

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία