BACK TO
TOP
Κοινωνία

Βροχή ενός ολόκληρου χρόνου έπεσε σε 48 ώρες στο Ντουμπάι

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που φτάνουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέσα σε 48 ώρες δέχτηκε τη βροχή ενός ολόκληρου χρόνου.

ntoympai

154
0
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά τη σφοδρότερη βροχόπτωση που καταγράφηκε ποτέ στη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να πλημμυρίσει το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας του κατακλυσμού, διεκόπησαν οι πτήσεις μέσω του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου στον κόσμο για διεθνή ταξίδια

Η βροχή της Τρίτης 16 Απριλίου χαρακτηρίστηκε ιστορικό καιρικό γεγονός, κάτι που τεκμηριώθηκε από την έναρξη της συλλογής δεδομένων το 1949. Καταρρακτώδης βροχή έπεσε επίσης στο Μπαχρέιν, το Ομάν, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, οι βροχοπτώσεις ήταν πιο έντονες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 



«Βροχές της καλοσύνης»

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη να απειλεί με αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη στα ΗΑΕ, το γραφείο μέσων ενημέρωσης του Ντουμπάι χαρακτήρισε την Τρίτη τις νεροποντές «βροχές της καλοσύνης», παρά τα πλημμυρισμένα σπίτια και τις πισίνες που υπερχείλισαν.

Οι τελευταίες καταιγίδες ακολούθησαν τις έντονες βροχοπτώσεις νωρίτερα φέτος που είχαν επίσης προκαλέσει πλημμύρες και κυκλοφοριακά προβλήματα. Η κυβέρνηση του Ντουμπάι παρέτεινε και πάλι την πολιτική της για εργασία από το σπίτι για τους υπαλλήλους, αυτή τη φορά μέχρι την Παρασκευή, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις καθαρισμού. Τα σχολεία έλαβαν επίσης οδηγίες να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο κόσμος βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστεί ενημερώσεις σχετικά με τις συνέπειες των καιρικών φαινομένων. Ορισμένα βίντεο έδειχναν αυτοκίνητα να παρασύρονται από τους δρόμους, ένα έδειχνε την οροφή ενός καταστήματος να καταρρέει καθώς το νερό πλημμύριζε ένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά κέντρα του Ντουμπάι, ενώ ένα άλλο ισχυρίστηκε ότι έχει πλάνα από έναν δρόμο που κατέρρευσε κοντά στην ανατολική πόλη Αλ Αΐν.



Η σπορά των νεφών στο Ντουμπάι ύποπτη για τον κατακλυσμό που χτύπησε την πόλη 

Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι πλημμύρες οφείλονται στο πρόγραμμα πρόκλησης τεχνητής βροχής που υπάρχει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τη δεκαετία του 1990.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι πρόκλησης τεχνητής βροχής που σχετίζονται με τις τοπικές περιβαλλοντικές, ατμοσφαιρικές και άλλες συνθήκες της περιοχής που θα γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητή βροχή. Στην περίπτωση των ΗΑΕ έχει επιλεγεί ο βομβαρδισμός των νεφών της χώρας με αλάτι, μια διαδικασία που είναι πιο γνωστή με τον όρο «σπορά νεφών».

Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν την Τρίτη οφείλονται σύμφωνα με ειδικούς σε ένα συνδυασμό ατμοσφαιρικών φαινομένων όπου έπαιξαν ρόλο οι αυξημένες θερμοκρασίες που σε συνδυασμό με την υγρασία προκάλεσαν ακραίες βροχοπτώσεις με το Ντουμπάι να είναι ευάλωτο εξαιτίας της απουσίας χώρων πρασίνου που μπορούν να απορροφήσουν κάποια επίπεδα υγρασίας αλλά και η απουσία υποδομών αντιμετώπισης τέτοιου είδους φυσικών φαινομένων όπως το προβληματικό αποχετευτικό σύστημα της πόλης για τον ανασχεδιασμό και βελτίωση του έχει εγκριθεί ένα ποσό περίπου 22 δισ. δολαρίων.




Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία