BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Με αυτή την ΚΑΠ προκόψαµε, βουρ για την επόµενη

Θεωρητικά το ΟΣ∆Ε άνοιξε στις 15 Μαρτίου, στην πράξη βέβαια, κάνεις δεν ξέρει!

959-argosxolos

84
0

Πρώτος στα ευρωκαλέσµατα ο υπουργός της πλατείας, που καλεί πριν τις εκλογές του Ιουνίου τους οµολόγους του από το ΕΛΚ σε συνάντηση στη χώρα µας. Στόχος να συντονισθεί η δράση τους, ενόψει των αλλαγών στην ΚΑΠ, ώστε τα 19 σηµεία- προτάσεις της χώρας µας να ισχυροποιηθούν ακόµη περισσότερο, να κερδίσουν πιο πολλούς συµµάχους και να διορθωθεί ό,τι διορθώνεται.

∆εδοµένης της αργοπορίας που χαρακτηρίζει την Κοµισιόν, ο ίδιος µιλά για συντονισµό κινήσεων και για την επόµενη ΚΑΠ,[σ.σ µε αυτή προκόψαµε], που σε περίπου ένα χρόνο ξεκινάει η συζήτηση και όπως φαίνεται ίσως έρθει και λίγο νωρίτερα.

  • Σηµαντικές αλλαγές έρχονται στα τρόφιµα µε γεωργικές ενδείξεις µε τις αποφάσεις που πήρε, στις 26 Μαρτίου 2024, το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο στην ΕΕ.
  • Μεταξύ άλλων έρχεται η δυνατότητα των κρατών µελών να ορίζουν «αναγνωρισµένες Οµάδες Παραγωγών» µε αποκλειστικά δικαιώµατα την παραγωγή προϊόντων µε προστασία των Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.).
  • Αυτό σηµαίνει ότι το υπουργείο της πλατείας θα αναλάβει την υποχρέωση να αναγνωρίσει Οµάδες Παραγωγών που θα έχουν το δικαίωµα να παράγουν προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ (π.χ. Ελιά Καλαµάτας κ.α.).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία