• el|18 Ιανουαρίου 2018 

    Μια αγορά µόνες τους οι μπάρες ελαιολάδου, με την Καλαμών να κάνει παιχνίδι στις ΗΠΑ 2018-01-18T09:05:55 2018-01-18T09:05:55 Τα olive oil bars που παρέχουν τη δυνατότητα σε εκατοµµύρια τουριστών, να δοκιµάσουν µια ευρεία γκάµα από έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, πριν να τα γευτούν στο πιάτο τους κάνουν πράξη την διασύνδεση του τουρισµού µε την αγρο-διατροφή. Ήδη, µεγάλα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Θεσσαλονίκη και άλλα νησιά του Αιγαίου διαµορφώνουν τέτοιους ειδικούς χώρους. el files/1/18-19_2.jpg Center Center files/1/18-19_2.jpg Center
    Μια αγορά µόνες τους οι μπάρες ελαιολάδου, με την Καλαμών να κάνει παιχνίδι στις ΗΠΑ

    Τα olive oil bars που παρέχουν τη δυνατότητα σε εκατοµµύρια τουριστών, να δοκιµάσουν µια ευρεία γκάµα από έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, πριν να τα γευτούν στο πιάτο τους κάνουν πράξη την διασύνδεση του τουρισµού µε την αγρο-διατροφή. Ήδη, µεγάλα ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Θεσσαλονίκη και άλλα νησιά του Αιγαίου διαµορφώνουν τέτοιους ειδικούς χώρους.

  • el|18 Ιανουαρίου 2018 

    Τέλος τα No Name έξτρα παρθένα από την εστίαση 2018-01-18T09:04:16 2018-01-18T09:04:16 Ν έα ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου. Μια πρώτη εικόνα από τέτοιου είδους επιχειρήσεις δείχνει ότι οι επαγγελματίες σταδιακά προσαρμόζονται στη νέα νομοθεσία, αντικαθιστώντας τα «λαδόξυδα» με επώνυμα brands. Αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στο μέτρο, αναφέρουν στο «Ελαίας Καρπός», ότι «σκοπεύουν να το κάνουν πολύ σύντομα ή ότι βρίσκονται σε αναμονή των συσκευασιών, τις οποίες έχουν παραγγείλει», καθώς υπάρχει και ο φόβος των προστίμων. Δεν λείπουν βέβαια και οι πιο δημιουργικοί επαγγελματίες της εστίασης, οι οποίοι πρόλαβαν και τυποποίησαν ήδη ελαιόλαδο με την δική τους μπράντα, ως επί το πλείστον το όνομα του μαγαζιού τους. el files/1/2_21.jpg Center Center files/1/2_21.jpg Center
    Τέλος τα No Name έξτρα παρθένα από την εστίαση

    Ν έα ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου. Μια πρώτη εικόνα από τέτοιου είδους επιχειρήσεις δείχνει ότι οι επαγγελματίες σταδιακά προσαρμόζονται στη νέα νομοθεσία, αντικαθιστώντας τα «λαδόξυδα» με επώνυμα brands. Αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στο μέτρο, αναφέρουν στο «Ελαίας Καρπός», ότι...

  • el|18 Ιανουαρίου 2018 

    Ευκαιρία στην Καλαμών βλέπει ο Χ.Σιούρας 2018-01-18T09:03:41 2018-01-18T09:03:41 Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από την µέρα που ο µεσίτης και έµπορος από το Πήλιο Νικόλαος Αθαν. Σιούρας οραµατίστηκε την άνθηση της ελιάς της περιοχής και την πώλησή της στα πέρατα του κόσµου, ιδρύοντας το 1926 την ατοµική του επιχείρηση και στην συνέχεια το 1965, µαζί µε τα παιδιά του Αθανάσιο, ∆ηµήτριο και Αντώνιο, την εταιρεία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΟΥΡΑΣ & ΥΙΟΙ Ε.Π.Ε.. el files/1/3_19.jpg Center Center files/1/3_19.jpg Center
    Ευκαιρία στην Καλαμών βλέπει ο Χ.Σιούρας

    Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι από την µέρα που ο µεσίτης και έµπορος από το Πήλιο Νικόλαος Αθαν. Σιούρας οραµατίστηκε την άνθηση της ελιάς της περιοχής και την πώλησή της στα πέρατα του κόσµου, ιδρύοντας το 1926 την ατοµική του επιχείρηση και στην συνέχεια το 1965, µαζί µε τα παιδιά του Αθανάσιο, ∆ηµήτριο και Αντώνιο, την εταιρεία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΙΟΥΡΑΣ & ΥΙΟΙ Ε.Π.Ε..

  • el|18 Ιανουαρίου 2018 

    Ασταμάτητο και στις γιορτές το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2018-01-18T09:03:30 2018-01-18T09:03:30 Γενικευμένη είναι πλέον η τάση ανόδου για την τιμή του παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το πρώτο δεκαήμερο του 2018, ένεκα της ζήτησης από τις μεγάλες τυποποιητικές επιχειρήσεις Ισπανίας και Ιταλίας και φυσικά και της εγχώριας κατανάλωσης el files/1/4_13.jpg Center Center files/1/4_13.jpg Center
    Ασταμάτητο και στις γιορτές το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    Γενικευμένη είναι πλέον η τάση ανόδου για την τιμή του παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το πρώτο δεκαήμερο του 2018, ένεκα της ζήτησης από τις μεγάλες τυποποιητικές επιχειρήσεις Ισπανίας και Ιταλίας και φυσικά και της εγχώριας κατανάλωσης

  • el|18 Ιανουαρίου 2018 

    Σε θέση µάχης Ισπανία και Ιταλία στην αγορά 2018-01-18T09:03:18 2018-01-18T09:03:18 Οι αναδυόµενες αγορές αλλάζουν τους εµπορικούς συσχετισµούς στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, την ώρα που σε διαδοχικές συναντήσεις παραγωγών, εκπροσώπων της βιοµηχανίας και εµπειρογνωµόνων σε Σεβίλλη και Ρώµη εξετάστηκαν ενέργειες αναχαίτισης της εξελισσόµενης κρίσης στην κατανάλωση ελαιολάδου. el files/1/5_2.jpg Center Center files/1/5_2.jpg Center
    Σε θέση µάχης Ισπανία και Ιταλία στην αγορά

    Οι αναδυόµενες αγορές αλλάζουν τους εµπορικούς συσχετισµούς στην ευρωπαϊκή αγορά ελαιολάδου, την ώρα που σε διαδοχικές συναντήσεις παραγωγών, εκπροσώπων της βιοµηχανίας και εµπειρογνωµόνων σε Σεβίλλη και Ρώµη εξετάστηκαν ενέργειες αναχαίτισης της εξελισσόµενης κρίσης στην κατανάλωση ελαιολάδου.

  • el|15 Ιανουαρίου 2018 

    Νέες µπράντες ελαιολάδου στην εστίαση 2018-01-15T13:56:21 2018-01-15T13:56:21 Καινούργια ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Ελαίας Καρπός, που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Agrenda το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. el files/1/δημιουργία εικόνας_141.jpg Center Center files/1/δημιουργία εικόνας_141.jpg Center
    Νέες µπράντες ελαιολάδου στην εστίαση

    Καινούργια ήθη στην εστίαση για το καταναλωτικό κοινό, αλλά και καινούργιο πεδίο δράσης για την τυποποίηση κομίζει η εφαρμογή από 1/1/2018 του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης επώνυμου ελαιολάδου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού Ελαίας Καρπός, που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Agrenda το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Την αγορά και την εγκατάσταση φυτωριακού υλικού ελιάς πριμοδοτούν τα Σχέδια 2017-11-22T13:13:56 2017-11-30T13:23:07 Να αβγατίσουν τις ρίζες τους µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης θα έχουν την ευκαιρία οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ ευνοϊκή διάταξη στο Μέτρο της πρώτης Μεταποίησης καθιστά επιλέξιµη την έµµεση ίδρυση νέων ελαιοτριβείων µέσω της µετεγκατάστασής τους. el files/1/texnologia/1_1.jpg Center Center files/1/texnologia/1_1.jpg Center
    Την αγορά και την εγκατάσταση φυτωριακού υλικού ελιάς πριμοδοτούν τα Σχέδια

    Να αβγατίσουν τις ρίζες τους µέσω των Σχεδίων Βελτίωσης θα έχουν την ευκαιρία οι ελαιοπαραγωγοί, ενώ ευνοϊκή διάταξη στο Μέτρο της πρώτης Μεταποίησης καθιστά επιλέξιµη την έµµεση ίδρυση νέων ελαιοτριβείων µέσω της µετεγκατάστασής τους.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Υπόθεση λίγων η εμπορία του πυρηνέλαιου 2017-11-13T14:13:54 2017-11-30T13:29:54 Πέντε οικογένειες «κρατούν» τα ηνία της εγχώριας αγοράς πυρηνέλαιου, ενός έλαιου, που ασφαλώς μειονεκτεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από το έξτρα παρθένο, αλλά από χρόνια έχει ανοίξει δουλειές για τις ντόπιες εταιρείες, μέσω των εξαγωγών και φέρνει αρκετό συνάλλαγμα στην Ελλάδα. el files/1/περιοδικά/purinelaio.jpg Center Center files/1/περιοδικά/purinelaio.jpg Center
    Υπόθεση λίγων η εμπορία του πυρηνέλαιου

    Πέντε οικογένειες «κρατούν» τα ηνία της εγχώριας αγοράς πυρηνέλαιου, ενός έλαιου, που ασφαλώς μειονεκτεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από το έξτρα παρθένο, αλλά από χρόνια έχει ανοίξει δουλειές για τις ντόπιες εταιρείες, μέσω των εξαγωγών και φέρνει αρκετό συνάλλαγμα στην Ελλάδα.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Έχει µέλλον το µονοποικιλιακό έξτρα παρθένο 2017-11-13T14:13:41 2017-11-30T13:30:04 Τον δρόµο του κρασιού φιλοδοξεί να ακολουθήσει σταδιακά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην χώρα µας, η οποία βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια να αφοµοίωσει τις διεθνείς ανάγκες και τα εµπορικά «θέλω». Αυτά, τελευταία, υποδέχονται µε θέρµη και τα ιχνηλάσιµα ελαιόλαδα, που παρέχουν στον καταναλωτή επαρκείς πληροφορίες προέλευσης. el files/1/περιοδικά/exwf1.jpg Center Center files/1/περιοδικά/exwf1.jpg Center
    Έχει µέλλον το µονοποικιλιακό έξτρα παρθένο

    Τον δρόµο του κρασιού φιλοδοξεί να ακολουθήσει σταδιακά και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην χώρα µας, η οποία βρίσκεται σε διαρκή προσπάθεια να αφοµοίωσει τις διεθνείς ανάγκες και τα εµπορικά «θέλω». Αυτά, τελευταία, υποδέχονται µε θέρµη και τα ιχνηλάσιµα ελαιόλαδα, που παρέχουν στον καταναλωτή επαρκείς πληροφορίες προέλευσης.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Με όρεξη και φέτος η ελιά Καλαµών λόγω της ζήτησης για ροδέλα 2017-11-13T14:13:32 2017-11-30T13:30:47 Δεύτερη σερί καλή χρονιά η φετινή για τις τιμές στην Καλαμών, ως αποτέλεσμα της ελλειμματικής παραγωγής στη Μεσόγειο και της αλματώδους αύξησης της ζήτησης από την βιομηχανία τροφίμων, ως υλικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πίτσας. el files/1/περιοδικά/el_photos/el.jpg Center files/1/περιοδικά/eleis.jpg Center files/1/περιοδικά/el_photos/el.jpg Center
    Με όρεξη και φέτος η ελιά Καλαµών λόγω της ζήτησης για ροδέλα

    Δεύτερη σερί καλή χρονιά η φετινή για τις τιμές στην Καλαμών, ως αποτέλεσμα της ελλειμματικής παραγωγής στη Μεσόγειο και της αλματώδους αύξησης της ζήτησης από την βιομηχανία τροφίμων, ως υλικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή πίτσας.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Ελαιόλαδο με αγάπη και μεράκι φτιάχνει ο Πετρόπουλος 2017-11-13T14:13:20 2017-11-30T13:29:43 «Λατρεύω τη στιγμή που μαζεύουμε τις ελιές. Βάζουμε το λαδόπανο από κάτω. Τα κλαδιά είναι φορτωμένα με αυτές τις μικρές ελίτσες που όταν τις χτενίζουμε ακούς τη βροχή» αφηγείται στο El ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος. el files/1/περιοδικά/sunen.jpg Center Center files/1/περιοδικά/sunen.jpg Center
    Ελαιόλαδο με αγάπη και μεράκι φτιάχνει ο Πετρόπουλος

    «Λατρεύω τη στιγμή που μαζεύουμε τις ελιές. Βάζουμε το λαδόπανο από κάτω. Τα κλαδιά είναι φορτωμένα με αυτές τις μικρές ελίτσες που όταν τις χτενίζουμε ακούς τη βροχή» αφηγείται στο El ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος.

  • el|30 Νοεμβρίου 2017 

    Όλα κρίνονται στις αποδόσεις της λαδολιάς 2017-11-13T14:13:05 2017-11-30T13:29:30 Σημαντικό περιθώριο από άποψη χρόνου παρέχουν στους ευρωπαίους ελαιοπαραγωγούς, μεταξύ αυτών και στους Έλληνες, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η αγορά και φυσικά ο καιρός, οι καλές κατά γενική ομολογία εμπορικές τιμές, που αγοράζεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. el files/1/περιοδικά/tomeas.jpg Center files/1/περιοδικά/el_1.jpg Center files/1/περιοδικά/tomeas.jpg Center
    Όλα κρίνονται στις αποδόσεις της λαδολιάς

    Σημαντικό περιθώριο από άποψη χρόνου παρέχουν στους ευρωπαίους ελαιοπαραγωγούς, μεταξύ αυτών και στους Έλληνες, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που επιτάσσει η αγορά και φυσικά ο καιρός, οι καλές κατά γενική ομολογία εμπορικές τιμές, που αγοράζεται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

  • el|18 Σεπτεμβρίου 2017 

    Άνευ πυρήνα η νέα τάση στο ελαιόλαδο 2017-09-18T15:57:55 2017-09-18T15:57:55 Ξεκίνησαν απ’ την Αρχαία Ρώµη, ενώ προσφάτως άρχισαν να χτίζουν καριέρα στην παραγωγή ελαιολάδου. Οι απύρηνες ελιές, «denocciolati» κατά το ιταλικότερον, θεωρούνται πολύτιµη πρώτη ύλη στην Ιταλία. Το ερώτηµα είναι αν µπορεί το ελαιόλαδο «denocciolati» να κατακτήσει το ευρύ κοινό ή αν είναι γραφτό να παραµείνει ένα προϊόν για λίγους; el files/1/περιοδικά/el_photos/42-43.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/42-43.jpg Center
    Άνευ πυρήνα η νέα τάση στο ελαιόλαδο

    Ξεκίνησαν απ’ την Αρχαία Ρώµη, ενώ προσφάτως άρχισαν να χτίζουν καριέρα στην παραγωγή ελαιολάδου. Οι απύρηνες ελιές, «denocciolati» κατά το ιταλικότερον, θεωρούνται πολύτιµη πρώτη ύλη στην Ιταλία. Το ερώτηµα είναι αν µπορεί το ελαιόλαδο «denocciolati» να κατακτήσει το ευρύ κοινό ή αν είναι γραφτό να παραµείνει ένα προϊόν για λίγους;

  • el|18 Σεπτεμβρίου 2017 

    Μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων στην Τουρκία 2017-09-18T15:57:46 2017-09-18T15:57:46 Τεκτονικές αλλαγές στον ελαιοκομικό χάρτη της λεκάνης της Μεσογείου, κυρίως όσον αφορά στον τελικό όγκο παραγωγής κομίζει η απόφαση της Τουρκίας, από τη μια να σταματήσει την επέκταση της ελαιοκαλλιέργειας, που άρχισε την προηγούμενη δεκαετία, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων φυτεύσεων κι από την άλλη να προχωρήσει σε μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων. el files/1/περιοδικά/el_photos/2.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/2.jpg Center
    Μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων στην Τουρκία

    Τεκτονικές αλλαγές στον ελαιοκομικό χάρτη της λεκάνης της Μεσογείου, κυρίως όσον αφορά στον τελικό όγκο παραγωγής κομίζει η απόφαση της Τουρκίας, από τη μια να σταματήσει την επέκταση της ελαιοκαλλιέργειας, που άρχισε την προηγούμενη δεκαετία, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων φυτεύσεων κι από την άλλη να προχωρήσει σε μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων.

  • el|18 Σεπτεμβρίου 2017 

    Θετικοί οιωνοί στην αγορά βρώσιμης ελιάς 2017-09-18T15:57:36 2017-09-18T15:57:36 Κρούσεις από μεγαλέμπορους γειτονικών και όχι μόνον τρίτων χωρών δέχονται τις τελευταίες ημέρες παραγωγοί και μεσίτες επιτραπέζιας ελιάς (Χαλκιδικής, τοπικές ποικιλίες, αλλά και Καλαμών που έπεται), για πρώτη φορά στα χρονικά. el files/1/περιοδικά/el_photos/brosimi elia.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/brosimi elia.jpg Center
    Θετικοί οιωνοί στην αγορά βρώσιμης ελιάς

    Κρούσεις από μεγαλέμπορους γειτονικών και όχι μόνον τρίτων χωρών δέχονται τις τελευταίες ημέρες παραγωγοί και μεσίτες επιτραπέζιας ελιάς (Χαλκιδικής, τοπικές ποικιλίες, αλλά και Καλαμών που έπεται), για πρώτη φορά στα χρονικά.

  • el|18 Σεπτεμβρίου 2017 

    Ο 17χρονος δημιουργός του «The Olive Oil of Messinia» 2017-09-18T15:57:26 2017-09-18T15:57:26 Ο κινηματογραφιστής Βασίλης Μαρλαντής από την Καλαµάτα είναι ένας νέος που αγαπά την τέχνη του video, ονειρεύεται να δουλέψει στην Αµερική και βλέπει ξανά και ξανά τις ταινίες του Νόλαν αναλύοντας τα πλάνα του. Μέσα στο 2017 αυτός ο «µοντέρνος» νέος αναµένεται να ολοκληρώσει το πρώτο µεγάλο ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «The Olive Oil of Messinia» καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη θέση του καλύτερου πρεσβευτή ενός τόσο παραδοσιακού προϊόντος, όπως το υγρό χρυσάφι της Μεσσηνίας, το ελαιόλαδο. el files/1/περιοδικά/el_photos/60-63.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/60-63.jpg Center
    Ο 17χρονος δημιουργός του «The Olive Oil of Messinia»

    Ο κινηματογραφιστής Βασίλης Μαρλαντής από την Καλαµάτα είναι ένας νέος που αγαπά την τέχνη του video, ονειρεύεται να δουλέψει στην Αµερική και βλέπει ξανά και ξανά τις ταινίες του Νόλαν αναλύοντας τα πλάνα του. Μέσα στο 2017 αυτός ο «µοντέρνος» νέος αναµένεται να ολοκληρώσει το πρώτο µεγάλο ντοκιµαντέρ του µε τίτλο «The Olive Oil of Messinia» καταφέρνοντας έτσι να κατακτήσει τη θέση του καλύτερου πρεσβευτή ενός τόσο παραδοσιακού προϊόντος, όπως... {1}

  • el|18 Σεπτεμβρίου 2017 

    Πέντε οινοποιοί επενδύουν και στο λάδι 2017-09-18T15:57:15 2017-09-18T15:57:15 Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλά κοινά µε το εξαιρετικό κρασί. Και τα δύο είναι περίπλοκα, συνδυάζονται µε τα φαγητά δηµιουργώντας µοναδικούς γευστικούς συνδυασµούς και παράγονται εδώ και αιώνες. Επιπλέον, πολλές φορές µοιράζονται και κάτι ακόµα: την ίδια έδρα παραγωγής. Αυτό συµβαίνει κυρίως σε Ιταλία, Πορτογαλία και Κορσική. el files/1/περιοδικά/el_photos/52-53b.jpg Center Center files/1/περιοδικά/el_photos/52-53b.jpg Center
    Πέντε οινοποιοί επενδύουν και στο λάδι

    Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει πολλά κοινά µε το εξαιρετικό κρασί. Και τα δύο είναι περίπλοκα, συνδυάζονται µε τα φαγητά δηµιουργώντας µοναδικούς γευστικούς συνδυασµούς και παράγονται εδώ και αιώνες. Επιπλέον, πολλές φορές µοιράζονται και κάτι ακόµα: την ίδια έδρα παραγωγής. Αυτό συµβαίνει κυρίως σε Ιταλία, Πορτογαλία και Κορσική.

  • el|15 Σεπτεμβρίου 2017 

    Με άδειες δεξαμενές η νέα ελαιοπερίοδος Στο el που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου μαζί με την Agrenda Με άδειες τις δεξαμενές πλησιάζει<br/>η νέα ελαιοκομική περίδος 2017-18 2017-09-15T16:11:47 2017-09-15T16:11:47 Τις τεκτονικές αλλαγές που κομίζει στον ελαιοκομικό χάρτη της λεκάνης της Μεσογείου η απόφαση των Τούρκων να προχωρήσουν σε μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων, αλλά και η πρόθεση της Αιγύπτου να εισέλθει δυναμικά και οργανωμένα στην παραγωγή ελαιολάδου καταγράφει στη νέα του έκδοση το περιοδικό «Ελαίας Καρπός» - el που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda. el files/1/exwfulla/el-sept17-small.jpg Center files/1/exwfulla/el-sept17-big.jpg Center files/1/exwfulla/el-sept17-small.jpg Center
    Με άδειες δεξαμενές η νέα ελαιοπερίοδος

    Τις τεκτονικές αλλαγές που κομίζει στον ελαιοκομικό χάρτη της λεκάνης της Μεσογείου η απόφαση των Τούρκων να προχωρήσουν σε μαζικές εκριζώσεις ελαιόδεντρων, αλλά και η πρόθεση της Αιγύπτου να εισέλθει δυναμικά και οργανωμένα στην παραγωγή ελαιολάδου καταγράφει στη νέα του έκδοση το περιοδικό «Ελαίας Καρπός» - el που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

  • el|18 Ιουνίου 2017 

    Η νέα τάση με τα κοκτέιλ ελαιολάδου ήρθε από το εξωτερικό για να μείνει Η νέα τάση με τα κοκτέιλ ελαιολάδου<br/>ήρθε από το εξωτερικό για να μείνει 2017-06-18T03:54:52 2017-06-18T03:54:52 Σαρώνουν τις προτιµήσεις των νέων τελευταία τα κοκτέιλ µε ελαιόλαδο. Η νέα τάση µπορεί να ξεκίνησε από χώρες του εξωτερικού, όπως γίνεται συνήθως, έχει όµως επεκταθεί τελευταία αρκετά στην χώρα µας, στην πρωτεύουσα, αλλά και στην επαρχία. el files/1/περιοδικά/κοκτειλ1.jpg Center files/1/περιοδικά/κοκτειλ1.jpg Center files/1/περιοδικά/κοκτειλ1.jpg Center
    Η νέα τάση με τα κοκτέιλ ελαιολάδου ήρθε από το εξωτερικό για να μείνει

    Σαρώνουν τις προτιµήσεις των νέων τελευταία τα κοκτέιλ µε ελαιόλαδο. Η νέα τάση µπορεί να ξεκίνησε από χώρες του εξωτερικού, όπως γίνεται συνήθως, έχει όµως επεκταθεί τελευταία αρκετά στην χώρα µας, στην πρωτεύουσα, αλλά και στην επαρχία.

  • el|14 Ιουνίου 2017 
    Μεγάλες ποσότητες βρώσιμης ελιάς Καλαμών κατέληξαν στο ελαιοτριβείο, λόγω των υπέρογκων φόρων ή έμειναν στο δέντρο αμάζευτες.

    Μια ανάσα από τα 3 ευρώ η Καλαμών βάζει υποθήκες και για του χρόνου Μια ανάσα από τα 3 ευρώ η Καλαμών<br/>βάζει υποθήκες και για του χρόνου 2017-06-15T12:27:00 2017-06-14T14:50:06 Με την εξαιρετικά υψηλή τιµή των 3 ευρώ το κιλό φλερτάρει η εναποµείνασα ποσότητα ελιάς ποικιλίας Καλαµών. Μάλιστα το απόλυτο «σκούπισµα» της αγοράς εκ µέρους των εµπόρων, πιστεύεται, ότι δηµιουργεί τις συνθήκες, ώστε η τιµή να κυµανθεί και την ερχόµενη σεζόν 2017-2018, γιατί όχι στα ίδια επίπεδα µε τα φετινά. el files/1/fytika/elies_1.jpg Μεγάλες ποσότητες βρώσιμης ελιάς Καλαμών κατέληξαν στο ελαιοτριβείο, λόγω των υπέρογκων φόρων ή έμειναν στο δέντρο αμάζευτες. Center Center files/1/fytika/elies_1.jpg Μεγάλες ποσότητες βρώσιμης ελιάς Καλαμών κατέληξαν στο ελαιοτριβείο, λόγω των υπέρογκων φόρων ή έμειναν στο δέντρο αμάζευτες. Center
    Μια ανάσα από τα 3 ευρώ η Καλαμών βάζει υποθήκες και για του χρόνου

    Με την εξαιρετικά υψηλή τιµή των 3 ευρώ το κιλό φλερτάρει η εναποµείνασα ποσότητα ελιάς ποικιλίας Καλαµών. Μάλιστα το απόλυτο «σκούπισµα» της αγοράς εκ µέρους των εµπόρων, πιστεύεται, ότι δηµιουργεί τις συνθήκες, ώστε η τιµή να κυµανθεί και την ερχόµενη σεζόν 2017-2018, γιατί όχι στα ίδια επίπεδα µε τα φετινά.