BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Το λόγο της σύγκλισης των πολιτικών αρχηγών ψάχνει το ΧΑ

Στον αστερισμό των πολιτικών εξελίξεων και πάλι το Χ.Α με τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της, με τη δεύτερη λίστα προαπαιτούμενων να «κλειδώνει» στο EuroWorking Group η αγορά περιμένει να δει τον λόγο της σύγκλησης του Συμβουλίου αρχηγών.

Πτωτικά ξεκίνησε την Παρασκευή το ΧΑ

4
0

Στο Χ.Α. συνεχίζεται και την Παρασκευή  27 Νοεμβρίου η επικίνδυνη ισορροπία στην περιοχή των 640 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη (και στις 190 μονάδες για τον FT 25).

Υποχωρούν οι ευρωαγορές

Υποχωρούν την Παρασκευή τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ύστερα από την άνοδο των μετοχών στο υψηλότερο επίπεδο των τριών μηνών εξαιτίας της σπέκουλας για περαιτέρω πρόγραμμα στήριξης από την κεντρική τράπεζα.

Οι εταιρείες του κλάδου εξόρυξης είναι αυτές που ηγούνται της πτώσης στον Stoxx Europe 600 καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν.Η Anglo American σημειώνει πτώση 2,5%, αυτή της Rio Tinto υποχωρεί 1,3% και της BHP Billiton κατά 1,3%.

Ο Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,36% στις 383,02 μονάδες. Ο βασικός δείκτης της περιοχής είχε σημειώσει άνοδο 2,3% στις δύο τελευταίες ημέρες, με τα συνολικά κέρδη από το χαμηλό του Σεπτεμβρίου μέχρι την Πέμπτη, να διαμορφώνονται στο 13%, εν τω μέσω σπέκουλας ότι η ΕΚΤ θα αυξήσει το πρόγραμμα τόνωσης και ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να "αντέξει" υψηλότερα επιτόκια στις ΗΠΑ.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει πτώση 0,50% στις 6.361 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,09% στις 11.311 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,47% στις 4.923 μονάδες. Ο IBEX 35 στην Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,23% στις 10.309 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,32% στις 22.520 μονάδες.

Βουτιά στην Κίνα

Ισχυρές απώλειες έως και 6% κατέγραψαν οι κινεζικοί δείκτες, συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια, εξαιτίας των ερευνών που διενεργούνται σε δύο χρηματιστηριακές εταιρείες της Κίνας και την πτώση των επιχειρηματικών κερδών τον Οκτώβριο.

Ο Shanghai Composite βρέθηκε να υποχωρεί έως και 6,1%, κλείνοντας με πτώση 5,5%, τη χειρότερη των τελευταίων τριών μηνών, καθώς οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως διενεργούν έρευνες στις χρηματιστηριακές Citic Securities Co. και Guosen Securities Co. για παραβίαση νομοθεσίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg έρευνες πραγματοποιούνται και στην Haitong Securities Co.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία