BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μην ανησυχείτε, υπομονή κι άλλη δηλαδή

Ευχάριστα τα νέα από το µέτωπο των πληρωµών, ειδικά όσον αφορά τα υπόλοιπα από πέρυσι, λέει η ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών.

της_πιατσας_18

282
0

Μετά την αξιολόγηση, σου λέει, των διορθώσεων και των διασταυρωτικών ελέγχων για τις υπόλοιπες αιτήσεις αγροπεριβαλλοντικών του 2022, ολοκληρώθηκε η αναγνώριση και εκκαθάριση των σχετικών δαπανών και η έκδοση 159 εντολών πληρωµής, που αφορούν δηλαδή 86.682 δικαιούχους και ποσό 8.708.740,71 ευρώ. Γουάου, που λέει και φίλος αγρότης! 

Άσε που για τις λίγες - σου  λέει - περιπτώσεις για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των διορθώσεων λόγω επιπλέον ελέγχων που απαιτούνται, θα ακολουθήσει, τις επόµενες ηµέρες, νέα πληρωµή. Πάντως, µ’ αυτά κι αυτά, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνουν ότι ολοκληρώθηκε το κλείσιµο του 2022 και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επεξεργασία των στοιχείων για την προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών του 2023. Άντε να δούµε πότε θα πληρωθούν αυτά!

Μην ανησυχείτε, λέει ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, και µέχρι τέλος του έτους θα έχουν πληρωθεί όλες οι προκαταβολές για τη φυτική παραγωγή που καταστράφηκε από τις πληµµύρες του Σεπτεµβρίου στη Θεσσαλία. Μετά από βαµβάκι, καλαµπόκι, µηδική και βιοµηχανική ντοµάτα θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες καλλιέργειες όπως δέντρα, τα οπωροκηπευτικά και αµπέλια, µε βάση την αποτύπωση από τις δορυφορικές εικόνες του συστήµατος Κοπέρνικος. Στόχος, λέει ο Λυκουρέντζος, τα λεφτά να µπουν µέχρι τα Χριστούγεννα.  Υποµονή κι άλλη δηλαδή!

Και εννοείται, όπως ξεκαθαρίζει ανακοίνωση του οργανισµού, ότι επειδή η προθεσµία εξόφλησης της ασφαλιστικής εισφοράς του 2022 λήγει οριστικά 30 Νοεµβρίου, στην περίπτωση που κάποιος αγρότης δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, δεν θα µπορεί να λάβει αποζηµιώσεις για οποιαδήποτε ζηµιά έχει υποστεί στις καλλιέργειές του κατά το έτος 2023. Αµ πώς!

Το καλύτερο, πάντως, από όσα είπε ο πρόεδρος του φορέα, είναι ότι «προσπαθούν µέχρι τέλη Ιούνιου να έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς
οι αποζηµιώσεις στα 87.000 αγροτεµάχια της Θεσσαλίας που δηλώθηκαν ότι υπέστησαν ζηµιές µε ένα συνολικό ποσό το οποίο ενδεχοµένως να ξεπεράσει και τα 260 εκατ. ευρώ, σύµφωνα µε εκτιµήσεις του ΕΛΓΑ». Είναι που τώρα ο ΕΛΓΑ πληρώνει νωρίτερα από το εξάµηνο!

Σε µείωση του πλαφόν για την κορινθιακή σταφίδα προσανατολίζεται να προχωρήσει το υπουργείο δεσµεύτηκε ο υφυπουργός Σταµενίτης από τη Ζάκυνθο, όπου παρέστη σε ευρεία σύσκεψη. Όπως είπε, «αντιλαµβάνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το σοβαρό ζήτηµα που έχει ανακύψει µε την συνδεδεµένη ενίσχυση». Όχι ότι τους έπεισε, αλλά κάτσε να δούµε µήπως και γίνει κάτι….
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία