BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Χρόνος και χρήμα

Τα νεύρα τους και µε το δίκιο τους έχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι σχετικά µε την εξέλιξη των πληρωµών των προγραµµάτων.

της_πιατσας_19

327
0

Κι ενώ οι αρµόδιοι διατείνονταν µετ’ επιτάσεως ότι από την περασµένη εβδοµάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία των πιστώσεων, τελικά για άλλη µία φορά διαψεύστηκαν! Κρίµα είναι για τον αγροτικό κόσµο να ακούει δεσµεύσεις και ηµεροµηνίες για χρήµατα που δικαιούται και στο τέλος να µην τηρούνται! Πότε θα το µάθουν αυτό οι αρµόδιοι; Καλύτερα να πουν εξ αρχής µια ή δυο µέρες αργότερα, αλλά να γίνει έτσι, παρά να παλεύουν για νωρίτερα και να µην βγαίνει ποτέ!

Ο υπουργός της πλατείας, πάντως, σε συνάντησή του µε µέλη της Ένωσης Ηρακλείου και  εκπροσώπους λοιπών φορέων δεν έπιασε το θέµα των πληρωµών. Μόνο κάτι ψιλά αναφέρθηκαν για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα γνωστά περί δηµιουργίας ενός οργανισµού πέρα από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Κάποιος τον ρώτησε αν θα υπάρξουν διορθώσεις στα λάθη που έχουν γίνει και ο υπουργός είπε για βελτιώσεις, αλλά έσπευσε να υπογραµµίσει ότι «λόγω του συστήµατος στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα γίνει αυτό που πραγµατικά θα ήθελε η ηγεσία του υπουργείου. Μακάρι να µπορούσαµε να βελτιώσουµε το σύστηµα σε ένα µήνα και να φέρουµε την κατάσταση εκεί που πρέπει. ∆εν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η έγκριση από την Κοινότητα, ούτε, φυσικά, η υποδοµή και το στελεχικό δυναµικό. Θα γίνουν µικρές βελτιώσεις». Έστι για να γνωρίζουµε τι έχουµε να περιµένουµε πριν τις γιορτές µε την εξόφληση της βασικής…. 

Μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ κατά παντός υπευθύνου, σχετικά µε τις διαδικτυακές αναρτήσεις οι οποίες εµπλέκουν παραγωγούς βιοµηχανικής ντοµάτας 2023 σε αθέµιτες και παράνοµες τροποποιήσεις των δηλώσεων καλλιέργειάς τους έτους 2023 και συγκεκριµένα που ενώ καλλιέργησαν σιτηρά ή άλλη καλλιέργεια, µετά τα πληµµυρικά φαινόµενα του Daniel δήλωσαν ψευδώς ότι καλλιέργησαν βιοµηχανική ντοµάτα, ώστε να λάβουν παρανόµως αποζηµιώσεις που δεν δικαιούνταν.

Πέρασε η 30η Νοέµβριου, έληξε και η προθεσµία που έχουν οι σταφιδοπαραγωγοί να παραδώσουν το προϊόν τους, για να εισπράξουν την συνδεδεµένη κορινθιακής σταφίδας. Παράταση δεν δόθηκε, που σηµαίνει λένε από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού Μεσσηνίας ότι µπορεί φέτος να µείνει στα 47 ευρώ το στρέµµα η συνδεδεµένη, αλλά θα µείνουν εκτός πληρωµής όσοι δεν παράδοσαν προϊόν. Στο ίδιο µήκος και ο πρόεδρος της οµάδας παραγωγών Αµαλιάδας που τονίζει ότι «περίπου το 50% - 60% της κορινθιακής σταφίδας στην Ηλεία δεν έχει παραδοθεί στους εµπόρους. Όλοι αυτοί οι παραγωγοί µένουν χωρίς συνδεδεµένη». Πολύ κακή χρονιά δηλαδή! Και δεν είναι η πρώτη!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία