BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όλα θα φανούν στην εξόφληση

Μόλις πέντε µέρες περιθώριο είχαν αγρότες και µελετητές προκειµένου να µπουν στο µηχανογραφικό σύστηµα και να περάσουν τις οποίες διορθώσεις επί της βασικής, οι οποίες –σύµφωνα µε ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών-θα ληφθούν υπόψη στην εξόφληση, που αν όλα πάνε καλά (σκούρα τα πράγµατα, λένε οι παραγωγοί), δροµολογείται για το τέλος της ερχόµενης εβδοµάδας και πριν τις αργίες των Χριστουγέννων.

της_πιατσας_21

1498
0

Καλύτερους χρόνους φαίνεται πως έχουν οι αρµόδιοι των πληρωµών σχετικά µε την εξόφληση της εξισωτικής, αφού οι ενστάσεις επί των απορριπτόµενων κλείνουν στις 18 του µήνα και η πληρωµή τοποθετείται σε δύο εβδοµάδες, λίγες µέρες πριν την Πρωτοχρονιά. Ίσως εδώ τα πράγµατα να είναι πιο απλά και η πίστωση χωρίς πολλά παρατράγουδα. Αλλά κι αυτό…. Θα φανεί!

Μετά την απόρριψη του αιτήµατος για παράταση στην παράδοση της κορινθιακής σταφίδας στους µεταποιητές προκειµένου να µη χάσουν τη συνδεδεµένη ενίσχυση όσοι παραγωγοί δεν έπιασαν τα απαράιτητα κιλά, από την Οµάδα Παραγωγών Αµαλιάδα ζητούν µείωση του πλαφόν των 150 ευρώ αφού λόγω των κλιµατολογικών δυσκολιών, οι αποδόσεις του προϊόντος είναι εξαιρετικά µειωµένες, όπως τονίζουν. Μαζί µ’ αυτό θέλουν να τους δοθούν έγκαιρα και τα πορίσµατα του ΕΛΓΑ για τις ζηµιές στη σταφίδα, για να ξέρουν πως θα πορευτούν. Παράταση έχει ξαναδοθεί, για να δούµε φέτος;

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αγρότες του Αγίου Κωνσταντίνου Φαρσάλων σχετικά µε το ζήτηµα ότι σχεδόν το 20% της καλλιεργήσιµης γης, στην περιοχή, έχει δεσµευτεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αποστερώντας τους πολύτιµες καλλιεργήσιµες εκτάσεις που σπέρνονται µε όσπρια και σιτηρά. Αυγενάκης και Σκυλακάκης έχουν ενηµερωθεί και ο Αγροτικός Συνεταιρισµός «Ο Πολυδάµας» ζητά εκτός από την άµεση παρέµβαση και την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, λόγω των κενών που υπάρχουν στη νοµοθεσία. Άιντε να δούµε πώς θα πάει κι αυτό!

Οι αγρότες, προς το παρόν έµειναν εκτός, των ρυθµίσεων που φέρνει ο νέος νόµος «Μέτρα για τον περιορισµό της φοροδιαφυγής και άλλες επείγουσες διατάξεις», που πήρε ΦΕΚ, παρά τις έντονες αντιδράσεις που συνάντησε από την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελµατιών, καθώς καθιερώνει την φορολόγηση εισοδηµάτων µε τεκµαρτό σύστηµα. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι µικροεπαγγελµατίες γεωργοί µε µικρά καταστήµατα σε χωριά άνω των 500 κατοίκων, οι οποίοι θα επωµιστούν επιβαρύνσεις. Φευ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία