BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Αγροτικό 112 πριν την αποζημίωση

Μέχρι τέλος του µήνα και µόνο για 10 ηµέρες θα ανοίξει η πλατφόρµα για την υποβολή αιτήσεων eco-schemes, λέει η ανακοίνωση που έλαβαν οι µελετητές.

της_πιατσας_26

746
0

Αυτό δηλαδή σηµαίνει ότι το πρασίνισµα θα πληρωθεί καλώς εχόντων τον Μάιο. Ευτυχώς που πριν είναι να µπουν οι συνδεδεµένες γιατί ο αγροτικός κόσµος θα έµενε πανί µε πανί. Το θέµα, για άλλη µια φορά, είναι οι καθυστερήσεις στους χρόνους των πληρωµών! Προς ώρας, κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν λέει!

Υπεγράφη «αισίως» η απόφαση για τον καθορισµό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, όπως προβλέπει ο νόµος 4670/2020, οι οποίες αναπροσαρµόζονται για το τρέχον έτος µε βάση τον µέσο πληθωρισµό του προηγούµενου έτους. Αλλά, σου λέει, η σχετική ανακοίνωση των αρµοδίων ότι «οι προβλεπόµενες αυξήσεις είναι αρκετά χαµηλές, καθώς η χώρα µας κατάφερε να συγκρατήσει τον πληθωρισµό σε χαµηλά επίπεδα παρά τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις διεθνώς». Και ευτυχώς να λέµε δηλαδή.

Με αυξανόµενες εντάσεις και διαδηλώσεις σε πολλές χώρες έρχεται αντιµέτωπη η Ευρώπη αυτές τις µέρες. Στην Πολωνία, αγρότες και φορτηγατζήδες µπλοκάρουν τα σύνορα µε την Ουκρανία, παραπονούµενοι για «αθέµιτο ανταγωνισµό» από τους Ουκρανούς οµολόγους τους. Οι αγρότες στη Βουλγαρία έχουν ανακοινώσει σχέδια για µια εθνική διαδήλωση. Περίπου 10.000 Γερµανοί αγρότες µε περίπου 5.000 τρακτέρ και φορτηγά πέρασαν µια εβδοµάδα εθνικής αναταραχής. Και οι Ρουµάνοι, µε πολλά αιτήµατα, διαδήλωσαν στους δρόµους.

Κι εµείς εδώ, πέραν των άλλων, αποφασίσαµε τη δηµιουργία του «Αγροτικού 112», µία καινοτόµο ψηφιακή εφαρµογή που θα συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδοµένα των αγροτεµαχίων από τη δήλωση ΟΣ∆Ε, τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριµένων καιρικών φαινοµένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και την έγκαιρη ενηµέρωση-προειδοποίηση των γεωργών ή κτηνοτρόφων. Είναι, λέει, στα πλαίσια της αλλαγής του Κανονισµού του ΕΛΓΑ. Άντε να το δούµε κι αυτό!

Με αφορµή την αναµονή της δηµοσιοποίησης του σχεδίου νόµου για την αναµόρφωση του ΕΛΓΑ, τα µέλη της διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ πάντως συναντήθηκαν µε τον υφυπουργό Σταµενίτη και του υπενθύµισαν την κατατεθειµένη στον υπουργό µελέτη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για το εν λόγω θέµα, τονίζοντας την ανάγκη εξορθολογισµού του υφιστάµενου συστήµατος, την προσπάθεια επαναφοράς του µέτρου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών γεγονός που θα αποδεσµεύσει τον ΕΛ.Γ.Α από την «υποχρέωση» να ασφαλίζει καλλιέργειες που συστηµατικά απορροφούν πόρους από το σύστηµα καθώς επίσης και την προσπάθεια ανεύρεσης επιπλέον πόρων. Καλά τα λένε, τι θα γίνει είναι το θέµα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία