BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Από διάλογο άλλο τίποτα

Υπό την πίεση των µεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται όλη η Ευρώπη, ανάµεσα τους και η χώρα µας.

της_πιατσας_28

231
0
  • Οι αγρότες από τη Θεσσαλονίκη φωνάζουν ότι «δεν είναι επαγγελµατίες διαδηλωτές, απλά αναγκάζονται να βγουν στο δρόµο για να διεκδικήσουν µια βιώσιµη δουλειά για τις οικογένειές τους και τον τόπο τους, διότι εδώ και 25 χρόνια τα προβλήµατα παραµένουν άλυτα».
  • Η πρώτη απάντηση ήρθε από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό της πλατείας και αφορούσε παρεµβάσεις οικονοµικής φύσεως, όπως αγροτικό πετρέλαιο και ρεύµα και δεσµεύσεις για πληρωµές µέχρι το Πάσχα. Κάποια θέµατα µένουν ακόµα προς συζήτηση, µε την προϋπόθεση βέβαια – κατά τα γνωστά- ότι θα το επιτρέψουν τα δηµοσιονοµικά περιθώρια του 2024.
  • Από τη Βόνιτσα, πάντως, ο πρωθυπουργός τα είπε ωραία: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε θα φύγετε στη Γερµανία. Για µένα η στηριξη του πρωτογενούς τοµέα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήµατα από πρώτο χέρι». Άντε, να δούµε σιγοψιθύριζαν οι αγρότες.
  • Χαρούµενος εµφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και µετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Όπως είπε «ξεκινά διάλογος σε επίπεδο Κοµισιόν για την ΚΑΠ. Η Ελλάδα βγαίνει πολύ ωφεληµένη και όλα τα ελληνικά αιτήµατα σε ό,τι αφορά το πολυετές δηµοσιονοµικό πλαίσιο έχουν γίνει δεκτά. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ΕΕ να υπάρξουν τροποποιήσεις σχετικά µε το καθεστώς αγρανάπαυσης. Όπως είπε, πάνω από 1 εκατ. στέµµατα απελευθερώνονται για τους Έλληνες αγρότες. Λες και αυτό θα µας σώσει…..
  • Μετά βαΐων και κλάδων και η ανακοίνωση του υπουργείου της πλατείας σχετικά µε τις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ. Αφού, σου λέει, «οι αποζηµιώσεις καταβάλλονται δύο µήνες νωρίτερα από τα οριζόµενα στην ισχύουσα νοµοθεσία, σύµφωνα µε την οποία οι πληρωµές θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται µετά την 15η Απριλίου 2024, και αφού µέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόµενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023». ∆ηλαδή και µπράβο µας! Οι απλήρωτοι, βέβαια, δεν συµφωνούν ακριβώς.
  • Αντιδράσεις, στα του οίκους τους, και από τους εργαζόµενους στον ΕΛΓΟ ∆ήµητρα, που κάνουν λόγο για «επικοινωνιακά πυροτεχνήµατα και διακηρύξεις προς κατανάλωση µέσω των ΜΜΕ». Όπως λένε, «τον τελευταίο καιρό βλέπουµε µία ιδιαίτερη προσπάθεια να φανεί ότι κάτι αλλάζει δραστικά προς το καλύτερο όσον αφορά το ελεγκτικό έργο του Οργανισµού και του υπουργείου. Φιλόδοξες δηλώσεις και επικοινωνιακές ενέργειες, όπως δειγµατοληψίες µε τη συνδροµή φωτογραφικών µηχανών και δηµοσιογράφων». Φευ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία