BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μαξιμαλιστές

Πέρασε η φετινή Agrotica, πέρασαν οι ανακοινώσεις και οι δεσµεύσεις πρωθυπουργού και υπουργού προς τους αγρότες, οι οποίοι εν τω µεταξύ παραµένουν επί ποδός και από τη ∆οµοκού ανακοινώνουν ότι «διευθετούνται οι εκκρεµότητες των ετών 2014-2020 και θα ακολουθήσει η επεξεργασία των στοιχείων για τις εκκρεµότητες των ετών 2021-2022».

της_πιατσας_29

255
0

Ούτε χρονοδιάγραµµα, ούτε λεπτοµέρειες, απλά ότι θα γίνουν! Άραγε θα περάσουν άλλα τόσα χρόνια;

Ο υπουργός, πάλι, επαναλαµβάνει συνεχώς ότι η πόρτα διαλόγου είναι ανοιχτή, ενώ ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης ήταν πιο αυστηρός: «∆εν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήµατα των αγροτών», δήλωσε, κάνοντας λόγο για µαξιµαλισµό από την πλευρά των αγροτών.

Τι ήταν να το ακούσει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαµουλάκης; Έκανε λόγο για ατυχέστατη δήλωση, τονίζοντας ότι «είναι εξοργιστικό για έναν αγρότη να παρακολουθεί τον κόπο του, να αποτιµάται σε µία αξία άρδην πολύ υψηλότερη από το χωράφι που αυτός παράγει στο ράφι και να υπάρχουν µεταπράτες οι οποίοι αισχροκερδούν στην πλάτη του. Αυτό δυστυχώς δεν έχει παταχθεί από την κυβέρνηση και δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ως φαίνεται, να γίνει».

Νεύρα έχουν πολλοί αγρότες της ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης µε την «εµµονή» του υφυπουργού Σταύρου Κελέτση να ασχολείται µόνο µε τα προβλήµατα της εκλογικής του περιφέρειας και συγκεκριµένα της Αλεξανδρούπολης, όπως λένε. Στην Agrotica, σου λέει, επέλεξε να φωτογραφηθεί σε τρακτέρ που είχαν πουληθεί στον Έβρο και µάλιστα ανέβασε τις φωτογραφίες στα social. Και στις δηλώσεις του µίλησε για τα 157 Σχέδια Βελτίωσης που εγκρίθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και γενικά στο Νοµό Έβρου εγκρίθηκαν. Ωστόσο, ενίστανται οι αγρότες, «υπάρχουν και άλλες περιοχές, όπου πολλοί παραγωγοί «κόπηκαν» από τα Σχέδια Βελτίωσης».

Τα στοιχεία της περσινής καλλιεργητικής χρονιάς για το βαµβάκι παρέθεσε σε ραδιοφωνικό σταθµό ο πρόεδρος των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων Στ. Κουρούδης, µιλώντας για λιγότερα στρέµµατα, αφού η προηγούµενη χρονιά ήταν καλή για άλλες καλλιέργειες -όπως σιτάρι- και αρκετοί παραγωγοί στράφηκαν σε αυτές. Και εκεί που νόµιζαν ότι
η παραγωγή θα έµενε στα περσινά επίπεδα, ήρθαν τα καιρικά συµβάντα, όπως οι καταστροφικές πληµµύρες στη Θεσσαλία και τα χάλασαν όλα.

Μαζί µε αυτά και η κακή κατάσταση στην παγκόσµια αγορά του βαµβακιού, σε συνδυασµό µε τη µεγάλη πτώση της ζήτησης του προϊόντος-εν πολλοίς λόγω της κατάστασης της οικονοµίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων, µε αποτέλεσµα φέτος η πλειοψηφία της παραγωγής να παραµένει συγκεντρωµένη στις αποθήκες πολλών εκκοκκιστηρίων, ενώ πέρυσι τέτοιο καιρό είχε σχεδόν πουληθεί
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία