BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Κάμε τα νύχια σου τσαπιά τις απαλάμες φτυάρια

Το τελευταίο διάστημα είτε καίγεται ο τόπος από τις πυρκαγιές, είτε πνίγεται, από τις πλημμύρες ελέω τεράστιων όγκων νερού, το συμπέρασμα είναι ένα: κλιματική αλλαγή.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__5_2

339
0

Κάπως έτσι, ουδείς έχει την ευθύνη για τα εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων που κάηκαν, τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, στις υποδομές, στις περιουσίες κλπ, κλπ. Κατά τα λοιπά, εξαγγελίες για ανασώσεις, για μέτρα πρόληψης (σ.σ πρώτα θα συσταθούν ομάδες εργασίας, επιτροπές κλπ, κλπ), προσλήψεις κ.ο.κ. Επιπλέον, η σχετική ανείπωτη καταστροφή από φωτιές-πλημμύρες περιγράφεται σε εικόνες τύπου euronews (δηλαδή χωρίς σχολιασμό).

Να ‘χαμε να λέγαμε, και οι αναφορές τις ΠΕΔΔΥ για τις δασικές πυρκαγιές, τα περί περι γενναίων πολιτικών αποφάσεων, και τα ερωτήματα του ποιος τελικά έχει την ευθύνη της δασικής πολιτικής. Κρατάμε από το σχετικό πόνημα την κατακλείδα ότι: «Η εμπειρία των πειραματισμών έδωσε αποτυχία, είμαστε ίσως κάτω από το σημείο μηδέν, ας αλλάξουμε ρότα τώρα.».

Μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο πρωτογενής τομέας στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, είχε την ευκαιρία να πάρει ο υπουργός της πλατείας στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου στην Κόρδοβα της νότιας Ισπανίας, το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου. Πλούσιο, για μία ακόμη φορά, το φωτογραφικό άλμπουμ! Επισκέψεις με τους ομολόγους του, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα αγροτικής έρευνας, αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις με δυνατό παραγωγικό πρόσημο όπως του οίνου και του ελαιολάδου. Σημειωτέον, και οι δύο τομείς πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ανισορροπίες στην αγορά, ως εκ τούτου και οι αναζήτηση κοινού μετώπου για αποζημιώσεις.

Μιας και ο λόγος για αποζημιώσεις. Τα σχέδια για τον ακριβό ΕΛΓΑ με ασφάλιστρα τύπου αυτοκινήτου και χωρίς κρατική επιχορήγηση, προκαλούν ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, την ώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν…η νέα κανονικότητα. Κλασικά εικονογραφημένα και το κάλεσμα των μπλοκατζήδων, λίγο πριν την 87η ΔΕΘ, για κινητοποιήσεις. Στα αιτήματα αιχμής το υψηλό κόστος παραγωγής, το απλήρωτο φθηνό αγροτικό πετρέλαιο και τα νέα ασφαλιστικά πλάνα για τον ΕΛΓΑ. Βέβαια, την ώρα που οι αγρότες περιμένουν να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, κάποιοι άλλοι μετρούν αντίστροφα για το ράλι Ακρόπολις…

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία