BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τα μπάζα στα λατομεία η μάζα στην τυραννία

Αυτή τη φορά το όνοµα της στήλης, αποτυπώνει ακριβώς το περιεχόµενο της κατάστασης στη χώρα, που αποκαλύφθηκε δυστυχώς µε τον πιο οδυνηρό τρόπο µετά τη θεοµηνία Daniel. Βέβαια είχε προηγηθεί το µαύρο φόντο, από τις πυρκαγιές στον Έβρο, όπου και ‘κει οι παραλείψεις και οι αβελτηρίες σε έργα και συντονισµό, οδήγησαν στον τραγικό απολογισµό των πάνω από 1 εκατ. καµένων εκτάσεων (δασικών και µη), µε τις φωτιές µετά από 17 µέρες να σβήνουν σχεδόν µόνες τους.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__6

222
0
Oι εικόνες από την καταστροφή στο θεσσαλικό κάµπο, αποκαρδιωτικές. Ο νευραλγικός πυρήνας της αγροτικής παραγωγής βρέθηκε ξαφνικά µέσα στις λάσπες και τη δυσοσµία από τα νεκρά κουφάρια ζώων. Το επιχείρηµα όπως και για τον Έβρο και τη Ρόδο, η κλιµατική αλλαγή. Πράγµατι, από τη µια είχαµε τη µανία του ανέµου και από την άλλη της βροχής. Ουδείς καταλογίζει ευθύνες στη φύση!    

Για τα υπόλοιπα όµως, για να µην τα λέµε εµείς, ανέλαβε το Ανώτατο ∆ικαστήριο. Συγκεκριµένα, τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τυχόν ευθύνες αρµοδίων αρχών που οδήγησαν στην τραγωδία µε την απώλεια 16 πολιτών µέχρι τώρα και ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτήρια, υποδοµές και καλλιέργειας παρήγγειλε προς τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλίας η Γεωργία Αδειλίνη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθούν µία σειρά από ενέργειες ή τυχόν παραλείψεις που σχετίζονται µε την αντιπληµµυρική θωράκιση του Θεσσαλικού κάµπου µετά τον «Ιανό».   

Κατά τα λοιπά, µετά την περιοδεία του πρωθυπουργού την περασµένη Παρασκευή σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, στο µέτωπο των καταστροφών επανεµφανίστηκε (σ.σ είχε µια αποχή από τα σόσιαλ τις µέρες της κρίσης) και ο υπουργός της πλατείας. Εξάλλου, µετείχε και στο κυβερνητικό κλιµάκιο στις πληµµυρόπληκτες περιοχές και σ’ αυτό που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο Στρασβούργο. Τα κονδύλια που ανακοινώθηκαν, αν µη τι άλλο σεβαστά, όµως δεν πρόκειται για «φρέσκο» χρήµα, όσο κι αν επιχειρείται να πλασαριστεί ως τέτοιο, απόρροια στιβαρών κινήσεων και συµπόνιας των εταίρων…   

 «Η κυβέρνηση, η Πολιτεία, το κράτος είναι δίπλα στους Θεσσαλούς, δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν. ∆εν θα φύγουµε από εδώ. Αυτή είναι η εντολή του πρωθυπουργού, αν δεν µπει σε κανονικότητα αυτός ο τόπος. Θα µπει, είναι στο δικό µας χέρι. Υπάρχει πόνος, στεναχώρια, υπάρχει και ελπίδα. Θα το παλέψουµε». Ο γνωστός επίλογος



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία