BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Την άλλη φορά µε αερόστατο

Mε τα ψάρια φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα ο υπουργός της πλατείας, όπως δείχνουν οι γενικές εκθέσεις ιδεών περι καινοτοµίας στην αλιευτική Μεσόγειο, στα διάφορα διεθνή φόρα (βλέπε Μάλτα - συνδιάσκεψη FAO) Τώρα, που κι ο κάµπος απέκτησε βάρκες, νέα πεδία δόξης διανοίγονται.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__7_2_2

202
0

Και για να µην ξεχνιόµαστε, έθεσε και το ζήτηµα των λεγοµένων «λεσσεψιανών µεταναστών», δηλαδή αλλόχθονων ειδών από την Ερυθρά Θάλασσα, όπως ο λαγοκέφαλος και το λεοντόψαρο και ζήτησε – όπως λέει το σχετικό δελτίο τύπου - ειδική µέριµνα για την αντιµετώπισή τους. Από ποιους ακριβώς;

Την ίδια ώρα, ο πολύπαθος αγροτικός κόσµος της Θεσσαλίας, που επί της ουσίας έχει µείνει µόνος του να ξεσκαλώσει από τις λάσπες, ετοιµάζεται για κινητοποιήσεις. Η πρώτη πρόβα µε τρακτέρ έγινε στις 5 Οκτώβρη στον κόµβο Πλατυκάµπου - Αγιάς στην παλιά Εθνική οδό Λάρισας – Βόλου. 

«Σχεδόν έναν µήνα µετά την ολοσχερή καταστροφή χωριών, χωραφιών, εξοπλισµού, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, το µόνο που έχουµε ακούσει είναι υποσχέσεις για στήριξη και αποζηµιώσεις, αλλά δεν έχουµε δει ουσιαστική βοήθεια και στήριξη από το κράτος, δεν υπάρχει χρονοδιάγραµµα και σχέδιο αποκατάστασης της καταστροφής», λέει στο κάλεσµα της για κινητοποιήσεις η  Επιτροπή Αγώνα Πληµµυροπαθών Αγροτών Λάρισας και η Ενωτική Οµοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νοµού Λάρισας. Μετά ήρθε ο Επίτροπος...

Μπαράζ επαφών µε τους υπουργούς Μετανάστευσης και Εργασίας είχε το προηγούµενο διάστηµα ο Γιαννακάκης για το µείζον ζήτηµα της έλλειψης εργατών γης. Σηµειωτέων το θέµα έχει έρθει στο προσκήνιο από συστάσεως ΕΘΕΑΣ, και δεν λέει µετά και τα τόσο πήγαινε- έλα σε χώρες της Ασίας. Χαµένα τόσα οδοιπορικά, και από εργατικά χέρια, τζίφος!

Ως φαίνεται, ο αεικίνητος αντιπρόεδρος στέκεται τώρα στις ενέργειες, που πρέπει να ληφθούν, ώστε οι Έλληνες να αρχίσουν να απασχολούνται στον αγροτικό τοµέα, µε τα κατάλληλα κίνητρα από την πολιτεία στους ντόπιους ώστε να στραφούν και να παραµείνουν στον πρωτογενή. Να ‘χαµε να λέγαµε, δηλαδή, µετά και το πλήγµα στη Θεσσαλία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία