BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Αγοραστάκης ο Αυγενάκης

«∆εν έχουµε λείψει µέρα και εβδοµάδα από το θεσσαλικό κάµπο και θα το παλέψουµε µέχρι τέλους», επανέλαβε (σ.σ ποιος κρατάει απουσιολόγιο;) ο υπουργός της πλατείας και κατά την επίσκεψη του στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή, αλλά έσπευσε να τονίσει πως δεν αρκεί να το κάνει µόνη της η κυβέρνηση.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__8

360
0

«Χρειάζονται επίσης συνεργασίες και σωστή ενηµέρωση και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, διότι υπάρχει κόσµος ταλαιπωρηµένος και πονεµένος, ο οποίος αυτή τη στιγµή δεν έχει γη να καλλιεργήσει και αγροτικά µηχανήµατα, δεν έχει εγκατάσταση να εκθρέψει τα ελάχιστα αιγοπρόβατα που έχουν αποµείνει. Για αυτό είµαστε εδώ», τόνισε και υποσχέθηκε ανακοινώσεις που θα µοιράσουν χαµόγελα στον κόσµο της Θεσσαλίας. Μάλλον, για τον Αγοραστό, όπως φάνηκε στην συνέχεια.

Με ανοικτό το στόµα έµειναν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ από τις εικόνες που τους έδειξε ο Έλληνας οµόλογός τους στη σύνοδο των υπουργών, λίγες ηµέρες µετά τις πληµµύρες στη Θεσσαλία. «Η αλήθεια είναι ότι σοκαρίστηκαν, διότι πέρα από την τοποθέτηση που έκανα, µε τους συνεργάτες µου είχαµε προνοήσει και την ίδια ώρα στις οθόνες όλων των υπουργών, αλλά και στην αίθουσα, προβάλλονταν εικόνες σκληρές, αλλά πραγµατικές από το Θεσσαλικό κάµπο», έλεγε κατά την επίσκεψή του στη ΑΜΓ.

Τη σκληρότερη εικόνα, ωστόσο, κατά τον υπουργό, είδε ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, όταν ήρθε και επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή. «Πήγαµε µαζί. Κάναµε 380 χλµ., ξεκινώντας το πρωί από την Καρδίτσα για να φτάσουµε αργά το βράδυ στο Αέναο της Μαγνησίας. Η εικόνα που πήρε ήταν πολλή σκληρή, που σηµαίνει πως τα αιτήµατα που έχουµε καταθέσει επίσηµα θα τρέξουν γρηγορότερα, σύµφωνα µε τις συζητήσεις που κάναµε και στη συνέχεια», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης και αποκάλυψε πως η χώρα µας ήταν η πρώτη που κατέθεσε το αίτηµα για το γεωργικό αποθεµατικό του 2024, που ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και διεκδικεί τα περισσότερα κονδύλια.

 Συµπαράσταση… άνωθεν, ακούστηκε να ζητά ο υπουργός της πλατείας, κατά την επίσκεψή του στην Αµερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ήταν λίγες στιγµές µετά την άφιξή του όταν ο πρόεδρος της Σχολής, Τζέφ Λάνσντεϊλ τον ενηµέρωσε πως το tour που θα ακολουθούσε στις εγκαταστάσεις, θα ολοκληρωνόταν µετά από περίπου δύο ώρες στο εκκλησάκι του εκπαιδευτικού ιδρύµατος και αν ήθελε θα µπορούσε να το επισκεφτεί, µε τον Λευτέρη να ψελλίζει ένα «ναι, µας χρειάζεται». Ευλόγησον!

 

 



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία