BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Η διοίκηση παραλία ο ΕΛΓΟ σε παραλυσία

Ασυµµετρίες του χθες, ψηφιακός µετασχηµατισµός και νέα µοντέλα συνεργασίας στην αγροτική παραγωγή», στο τραπέζι του διαλόγου της µεγάλης γιορτής απονοµής των βραβείων Αγρότη της Χρονιάς, στην ακριτική Ξάνθη.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__14_2

485
0
  • Για µία ακόµη χρονιά η απονοµή των βραβείων φέρνει πιο κοντά την ανήσυχη αγροτική κοινωνία µε επίλεκτα µέλη της επιστηµονικής κοινότητας, στελέχη του τραπεζικού κλάδου, παράγοντες της αγοράς αγροτικών µηχανηµάτων, τεχνοκράτες των αγροτικών εφοδίων, αναλυτές, συµβούλους, µελετητές, πολιτικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της δηµόσιας διοίκησης.
  •  Για µία ακόµη χρονιά η απονοµή των βραβείων φέρνει πιο κοντά την ανήσυχη αγροτική κοινωνία µε επίλεκτα µέλη της επιστηµονικής κοινότητας, στελέχη του τραπεζικού κλάδου, παράγοντες της αγοράς αγροτικών µηχανηµάτων, τεχνοκράτες των αγροτικών εφοδίων, αναλυτές, συµβούλους, µελετητές, πολιτικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελέχη της δηµόσιας διοίκησης.
  • Μέχρι και η έλλειψη θεσµικού πλαισίου στη χώρα µας για την εκτροφή πρωτεϊνούχων εντόµων, βρέθηκε στο επίκεντρο του δίωρου γεύµατος εργασίας που είχε εσχάτως ο υπουργός της πλατείας µε τα µέλη του Ελληνοαµερικανικού Εµπορικού Επιµελητηρίου. ∆εν ήταν βέβαια στο κυρίως πιάτο.
  • Νωρίτερα, όµως, είχε αναφερθεί στη σπουδαιότητα του αγροδιατροφικού τοµέα στη σύγχρονη εποχή, υπογραµµίζοντας ότι στην ΕΕ το 7,3% των πολιτών δεν µπορούν να αντέξουν οικονοµικά ένα αξιοπρεπές γεύµα µε κρέας και ψάρι για δύο συνεχόµενες ηµέρες. «Κακά τα ψέµατα, χωρίς ισχυρό διατροφικό τοµέα, που να µπορεί να διασφαλίσει την επισιτιστική επάρκεια, κανείς δεν µπορεί να είναι σίγουρος για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής οµαλότητας» είπε, υπογραµµίζοντας ότι η Ελλάδα πλέον αποτελεί θέλγητρο για τους επενδυτές. Για τους ντόπιους;
  • O Mάξιµος (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα), µάχεται και για τους επαγγελµατίες γεωπόνους της Θεσσαλίας, ζητώντας επιπρόσθετη αρωγή. Σε αναφορά του προς τον υφυπουργό Κλιµατικής Κρίσης «αν και δεν επλήγησαν άµεσα, πρέπει να υπάρξει επιπρόσθετη µέριµνα, καθώς η δραστηριότητά τους σχετίζεται µε την αγροτική παραγωγή. ∆εδοµένου ότι σε µεγάλο ποσοστό στη Θεσσαλία, η καλλιέργεια της αγροτικής γης θα καθυστερήσει να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα, εύλογα η επιστροφή στην κανονικότητα για τους επαγγελµατίες γεωπόνους θα είναι πιο αργή».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία