BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Πολλή κουβέντα και λίγα τρακτέρ

Το να τηρούνται τα ήθη και τα έθιµα, όπως στην περίπτωση των αγροτικών κινητοποιήσεων που είθισται να γίνονται µε το ξεκίνηµα της νέας χρονιάς αν µη τι άλλο είναι µία πρακτική.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__15

766
0
  • Το ζητούµενο όµως είναι να βγαίνουν και κάποια αποτελέσµατα. Ο πυρήνας κάθε φορά των αντιδράσεων οι αγρότες της Θεσσαλίας, όµως αυτή τη φορά το αφήγηµα των µπλοκατζήδων είναι τα έργα αποκατάστασης από τις πληµµύρες και εισοδηµατικές ενισχύσεις. Το γεγονός ότι 180.000 στρέµµατα παραµένουν κάτω από το νερό χωρίς να γνωρίζει ακόµη κανείς τι θα απογίνουν αν µη τι άλλο εγείρει αντιδράσεις στα παρακάρλια χωριά. Όπως και να ‘χει οι ζυµώσεις το επόµενο διάστηµα, θα δείξουν αν υπάρχουν διαθέσεις για κάτι πιο πανελλαδικό από το δεύτερο 15νθήµερο του Γενάρη.
  • Στην χειµαζόµενη Θεσσαλία βρέθηκε εσχάτως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συναντήθηκε µε παραγωγικούς φορείς για να αποτιµήσει την πορεία των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές αλλά και να συζητηθεί το σχέδιο προτάσεων (ποιος ήρθε;) του Κινήµατος για την οικονοµική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Πέρα από την σύσταση διοικητικής task force και την κριτική, ποιες ακριβώς ήταν οι προτάσεις; Εκεί ήταν και ΕΘΕή(τες), που έθεσαν τα θέµατα στήριξης για την παραµονή του αγροτικού κόσµου στην ύπαιθρο και δη των νέων. Λόγου χάρη, κίνητρα, 1,2,3… πέρα από τις αποζηµιώσεις δεν κατεγράφησαν στην συνάντηση. Όσο για το θέµα της µερικής εκτροπής του Αχελώου[σ.σ ο Μάξιµος έδωσα τη µάχη στο γάλα τι λέει;] µετά την επανεµφάνιση της Κάρλας δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό στην παρούσα φάση.
  • Οι ΕΘΕήτ(τ)ες πάντως σε επετειακή τους συνεδρίαση στις 15 ∆εκέµβρη µε αφορµή τα τρία χρόνια από την υπογραφή του καταστατικού της ίδρυσης της οργάνωσης, απένειµαν τιµητική πλακέτα στον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη «για την πολιτική του βούληση µε σκοπό την επανένωση του συνεταιριστικού κινήµατος και τη θεσµοθέτηση της ΕΘ.Ε.Α.Σ., ως του µοναδικού και κορυφαίου θεσµικού οργάνου εκπροσώπησης των Αγροτικών Συνεταιρισµών της χώρας.». Στην επετειακή συνεδρίαση και οι πρωτοβουλίες για την επιχειρησιακή µελέτη της Εξαγωγικής Εταιρείας  που θέλει να στήσει (πότε;), τους εργάτες γης (ήρθαν;), και την µελέτη για την παραγωγική ανάταξη της Θεσσαλίας (µε ορίζοντα το 2035;).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία