BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Παλιννοστούντες του Γαργαλιστάν

Το µόνο βέβαιο είναι ότι η υπόθεση αναγέννηση της Θεσσαλίας, µετά τις καταστροφές από τις πληµµύρες του Σεπτεµβρίου, θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόµη. Παρότι κινήθηκαν σχετικά άµεσα οι διαδικασίες για τις προκαταβολές των αποζηµιώσεων σε µεγάλο τµήµα των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων, υπάρχει ένα σηµαντικό ποσοστό δικαιούχων που δεν έχει πάρει ακόµη τίποτα.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__17

340
0
  • Την ίδια ώρα παραµένει ζέον των θέµα της αποµάκρυνσης των φερτών υλικών από παραγωγικά χωράφια και δη των νερών στις παρακάρλιες περιοχές -σηµειωτέων 180.000 στρέµµατα είναι κάτω από το νερό - για τα οποία έχει κινητοποιηθεί η εγχώρια επιστηµονική κοινότητα και οι Ολλανδοί. Κατά τα λοιπά, οι αρχικές επισηµάνσεις Λέκκα, µετά την εµφάνιση του φαινοµένου Daniel, περί 5ετίας αποκατάστασης, όσο κι αν προκαλούν βδελυγµία στο υπουργείο της πλατείας, δείχνει να επανέρχονται στο προσκήνιο.
  • Πάντως, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, ο υπουργός της πλατείας σε σύσκεψη µε εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Θεσσαλίας τους ενηµέρωσε για την πορεία των προγραµµάτων του ΠΑΑ ενώ κάλεσε τους παραγωγούς να µη ακούν… φηµολογίες, αλλά µόνο τις επίσηµες ανακοινώσεις του υπουργείου και του ΕΛΓΑ. Άλλωστε, όπως, είπε το ύψος των προκαταβολών έδειξε τη διάθεση της κυβέρνησης. Μένει να παραµείνει η ίδια και στην εξόφληση!
  • Όσο για τους παραγωγούς που έψαχναν να βρουν κάτι στους λογαριασµούς τους, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των Συνεταιριστικών Οργανώσεων να συνεργαστούν µε τις υπηρεσίες του υπουργείου για την καταγραφή τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις για τυχόν λάθη στις προκαταβολές του ΕΛΓΑ. Για την αποµάκρυνση των φερτών υλικών, σηµείωσε ότι απαιτείται η συνεργασία των ∆ήµων και της Περιφέρειας µε τα συναρµόδια υπουργεία. Τουτέστιν, φέτααα!!!
  • Θεσσαλία και το τρίπατο κανονιστικό πλαίσιο ΕΛΓΑ, µε τα υψηλά ασφάλιστρα είναι αυτά που φαίνεται ότι εν δυνάµει θα δηµιουργήσουν εστία τριβής µε το κυβερνητικό επιτελείο. Μένει να φανεί αν το εύρος της µεταρρύθµισης - που θα έρθει σε διαβούλευση από το νέο έτος – θα είναι τέτοιο που θα οδηγήσει σε διαµαρτυρίες α λα παλαιά στις εθνικές οδούς. Οι µπλοκατζήδες πάντως όλο το προηγούµενο διάστηµα µετρούσαν δυνάµεις και διαθέσεις για έξοδο των τρακτέρ το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Ιανουαρίου. Καλή Χρονιά!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία