BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Οι ενισχύσεις στο ακέραιο...

Τι δεν καταλαβαίνεται λένε στην πλατεία, ο προϋπολογισµός της νέας ΚΑΠ, δηλαδή τα διαθέσιµα κονδύλια για τις ενισχύσεις των παραγωγών, είναι λιγότερα από εκείνα της «παλιάς» κατά 15%. Συνεπώς υπάρχει µια µείωση των ενισχύσεων «από την πηγή». Για τις υπόλοιπες µειώσεις τοις πταίει. Μήπως το πολυµίξερ;

Τρύπια βάρκα 356

0
1
Α, όλα κι όλα επιµένει ο Βαγγέλης εγώ είπα στη Βουλή ότι οι ενισχύσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο στους λογαριασµούς των αγροτών, από κει και πέρα για τις κατασχέσεις (οφειλές, δηµόσιο ανάκτηση πακέτου Χατζηγάκη), είναι άλλου αρµοδιότητα. Μην πυροβολείτε τον πιανίστα!  Αλήθεια τι την ήθελε την Πέµπτη την συνέντευξη στο υπουργείο, η οποία από εφ όλης της ύλης, βρήκε εκτός ύλης.







«Φαντάζεστε πόσο δύσκολο είναι να ζητήσει κανείς τα χρήµατα πίσω από 680.000 αγρότες που έλαβαν κακώς κάποιες επιδοτήσεις», είπε ο υπουργός της πλατείας που βρέθηκε στο συνέδριο του Εconomist στη Θεσσαλονίκη. Πόσο δύσκολο αφού µε την τροπολογία που πέρασε στο νόµο για τα βοσκοτόπια δεν χρειάζονται …τα λόγια είναι περιττά, αφού το χέρι θα µπεί ηλεκτρονικά µέσω ΟΣ∆Ε. Οι αγρότες πάντως που κρατούν τεφτέρι είναι επί ποδός και µετά τις γιορτές ετοιµάζονται για µπλόκα







Αν το «ψίχουλα» στους Νέους σας πειράζει λέει Τζελέπης από το αγροτικό της Χαριλάου Τρικούπη σας πειράζει, βρείτε άλλο χαρακτηρισµό. Το γεγονός πάντως ότι νέος κτηνοτρόφος µε 300 πρόβατα λαµβάνει ενίσχυση 600 ευρώ, πως λέγετε; Έλα µου ντε!







Μπροστά πάντως σε αυτόν τον ορυµαγδό που υπόκεινται ο αγροτικός τοµέας, παλεύουν και στην Ε∆ΟΑΟ να ακυρωθεί ο καταστροφικός φόρος στο κρασί. Τώρα τι µπορεί να βγει µε ψηφίσµατα δεν ξέρω, γιατί σε κάποιους δεν ιδρώνει το αυτί, ακόµη και αν κινδυνεύει µε καταστροφή ένας ολόκληρος κλάδο







Να ‘ταν µόνο ο φόρος. Το ότι βάλαµε τα χεράκια µας και βγάλαµε τα µατάκια µας, στην περίπτωση της αµπελουργίας σήµερα που η ζήτηση για το ποιοτικό ελληνικό κρασί αυξάνει µε µεγάλους ρυθµούς χρόνο µε το χρόνο και κάποιοι προβλέπουν πως σύντοµα η παραγωγή δεν θα φτάνει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εξαγωγών, τα δικαιώµατα για νέους αµπελώνες δεν βρίσκονται ούτε µε το… µακαρόνι.







Όπως αναφέρθηκε και στο συνέδριο του Economist οι Έλληνες αµπελουργοί φάνηκαν ένθερµοι υποστηρικτές του µέτρου της Ε. Ε. για την εκρίζωση των αµπελώνων, λαµβάνοντας αποζηµίωση και αυτό είχε ως συνέπεια οι εκτάσεις µε αµπέλια να έχουν περιοριστεί σήµερα σε περίπου 700 χιλ. στρέµµατα, έναντι 1,4 εκατ. στρεµµάτων το 1961!







O ΓΥΛΟΣ






Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-12-2015 19:32nickz

δεν νομιζω να ειναι 680.000 οι αγροτες που πηραν απο το πακετο χατζηγακη απο οσο ξερω στην δυτικη ελλαδα και πελοποννησο πηραν ελαχιστοι και ποσα περιπου 50-100 ευρω ο καθενας ως συνηθως,τα χονδρα λεφτα τα πηραν ως συνηθως οι γνωστες φαγανες του αγροτικου κοσμου οι θεσσαλοι μακεδονες και βοριοελλαδιτες μην γινετε λοιπον προσπαθεια να γινει συνυπευθυνοι και αυτοι που πηραν 50 ευρω η οι αλλοι που δεν πηραν καθολου.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία