BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Στραμμένα τα βλέμματα στα κέρδη τεχνολογικών κολοσσών η Wall Street

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τα κέρδη μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να θέσουν σε δοκιμασία το ράλι της Wall Street που φαίνεται να έχει αρχίσει να «κουράζεται» στη σκιά της εξασθένησης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

wall-street-anamonh-kerdh

14
0

Οι επενδυτές έχουν την προσοχή τους στραμμένη στα κέρδη της Tesla, της Meta Platforms, της Alphabet και της Microsoft, εκ των  Magnificent 7 που εκτόξευσαν πέρσι τον S&P 500.

Και οι 4 κολοσσοί που θα κάνουν ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης αφενός της δεσπόζουσας θέσης τους στον κλάδο της τεχνολογίας, αφετέρου της βαρύτητάς τους σε δείκτες αναφορά όπως ο S&P 500.

Αν και το ράλι της αγοράς διατηρήθηκε φέτος, οι μετοχές των megacap παραμένουν βασικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου, με τους διαχειριστές κεφαλαίων στην πιο πρόσφατη έρευνα της BofA Global Research να τις χαρακτηρίζουν για άλλη μια φορά τον «πιο πολυσύχναστο» κλάδο.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα αποτελέσματά τους θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τις αγορές, ιδίως αυτήν τη φορά: Ο S&P 500 υποχώρησε τις τελευταίες εβδομάδες, χάνοντας σχεδόν το μισό από την άνοδό του σε ετήσια βάση, καθώς ο πιο επίμονος  από το αναμενόμενο πληθωρισμός περιορίζει τις προοπτικές να μειώσει φέτος τα επιτόκια η Fed. Ταυτόχρονα, οι αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι πρόκειται για μια περίοδο κατά την οποία οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων πιέζουν τις αποτιμήσεις των μετοχών.

Ενδεχόμενα απογοητευτικά κέρδη από τις βαριές μετοχές της αγοράς θα μπορούσαν να δώσουν στους επενδυτές λιγότερους λόγους να τις διατηρούν.

Οι επενδυτές θα επικεντρωθούν επίσης στην δημοσίευση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών που αναμένεται την επόμενη Παρασκευή, καθώς είναι ένα κρίσιμο δεδομένο για την εκτίμηση της πορείας του πληθωρισμού, που θα πάρει υπόψη η Fed στη συνεδρίασή της στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου.

Δεν είναι το 2023

Η απόδοση των μετοχών των megacaps έχει αποκλίνει το 2024 από την περσινή μεγαλειώδη πορεία που κατέγραψαν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία