BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έγινε του οικοσυστήματος

Χαµός, σου λέει, έγινε µε τις αιτήσεις για τα οικοσχήµατα.

της_πιατσας_27

454
0
  • Το ποσό των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ανέρχεται στα 601 εκατ. ευρώ, δηλαδή 175,4 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που προέβλεπε το στρατηγικό σχέδιο της νέας ΚΑΠ. Τώρα; Άιντε πάλι να δούµε τι θα γίνει; Θα κοπεί κόσµος; Θα βρουν από αλλού λεφτά; Για να µην πούµε ότι όσο µεγαλώνει ο όγκος των αιτήσεων, τόσο ενδέχεται να καθυστερήσει και η πληρωµή των δικαιούχων.
  • Σαν να µην φτάνουν όλα τα άλλα, τα νεύρα τους έχουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης σχετικά µε το Μεταφορικό Ισοδύναµο. Από τον ∆εκέµβρη του 2023, σου λέει, αιφνιδιάστηκα υπεγράφη ΚΥΑ, η οποία φωτογράφιζε µείωση του προϋπολογισµού της ενίσχυσης αποκλειστικά για την Κρήτη από 22 εκατ. ευρώ σε µόλις 8 εκατ. ευρώ, µε το ποσοστό ενίσχυσης σε µόλις 20% από 60%. Φευ!
  • Αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα µας, σύµφωνα µε στοιχεία της Eurostat. Η Ελλάδα –λέει- βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών της ΕΕ µε τις µεγαλύτερες αυξήσεις στις τιµές λιπασµάτων το πρώτο τρίµηνο του 2023. Οι τιµές των λιπασµάτων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 6% από το προηγούµενο τρίµηνο και κατά 30% σε σύγκριση µε την ίδια περίοδο του προηγούµενου έτους.
  • Αιτίες: Η αύξηση της τιµής του φυσικού αερίου, που χρησιµοποιείται στην παραγωγή λιπασµάτων, η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας λόγω του πολέµου στην Ουκρανία και η µείωση της παραγωγής λιπασµάτων στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε αυτές τις χώρες. Εξού και οι συνέπειες εις βάρος των παραγωγών….
  • Άνευ προηγουµένου καθυστερήσεις στην έκδοση πορισµάτων για εκτίµηση ζηµιών και πληρωµών από τον ΕΛΓΑ, καταγγέλλουν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ερώτησή τους, µάλιστα, προς τον αρµόδιο υπουργό τονίζουν ότι το 2023 ζήτηµα είναι να έχουν γίνει δύο πληρωµές από τον Οργανισµό για ζηµιές εκτός της θεοµηνίας που έπληξε τη Θεσσαλία. Ενδεικτικό είναι ότι για πρώτη φορά δεν έγιναν πληρωµές αποζηµιώσεων από τον ΕΛΓΑ πριν από τα Χριστούγεννα.Κι ενώ ο πρωθυπουργός προεκλογικά το 2019 δήλωνε ότι «θα παρέµβουµε στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε σε περιπτώσεις καταστροφών να µην χρειάζονται έξι και οκτώ µήνες για να αποζηµιωθούν οι αγρότες µας»! Ουπς!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία