
Από που να το πιάσει και από που να τ’αφήσει κανείς µε όσα συµβαίνουν στο υπουργείο της πλατείας. Το θέµα είναι ότι µε τούτα και µε κείνα για µία ακόµη φορά οι πληρωµές του αγροτικού κόσµου είναι «παντού και πουθενά». Αν µη τι άλλο η άφιξη του νέου υφυπουργού δεν θα φέρει και την άνοιξη. Όπως ειπώθηκε εξάλλου στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, από τον πολιτικό του προϊστάµενο «Γιάννη, έρχεσαι σε µια πραγµατικά περίεργη και δύσκολη στιγµή για το υπουργείο». Τα 450 εκατ. πρόστιµο δεν είναι τίποτα µπροστά στις ανακτήσεις που θα έρθουν από τας Βρυξέλλας. Και εδώ δεν µιλάµε για µαρµαρόσκονη που ζυγίζονταν αντί για βαµβάκι ή πανωγραψίµατα στο ελαιόλαδο των προηγούµενων δεκαετιών µε όρους δραχµής.
-Αλήθεια το αποτύπωµα του παραιτηθέντος (αποπεµθέντος;) υφυπουργού της πλατείας, που βρέθηκε…βραχυκυλωµένος στην υπόθεση της ∆οµοκού, ποιο είναι σε κανονιστικό επίπεδο;
-Ποια ήταν η καθοριστική του συµβολή [σ.σ κατά τα λεγόµενα του υπουργού της πλατείας] στην αντιµετώπιση της ανάγκης να αλλάξει ο νόµος για τον κανονισµό του ΕΛΓΑ, υιοθετώντας, λέει, όλα τα νέα δεδοµένα, τα οποία το τελευταίο διάστηµα -και κυρίως λόγω της κλιµατικής κρίσης- δηµιουργούσαν µια νέα πραγµατικότητα;
-Μάλλον δεν θα µάθουµε, όπως τι ακριβώς έγινε και µε αιτήµατα εντάξεων στο Μ23, και τα είπα-ξείπα µετά της αποχώρησης του.