Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τεχνική Φροντίδα

4910227161_cf76d01bbe_o

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας για την καλλιεργητική περίοδο έτους 2020, το οποίο περιλαμβάνει είκοσι (20) υποπρογράμματα.

ntomata-thermokipiou

Συνεχίζεται η παρουσία του κλαδοσπόριου (Cladosporium fulvum, fulvia fulva) στις καλλιέργειες με ντομάτες θερμοκηπίου στο νομό Μαγνησίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του μύκητα και τη μετάδοσή του.

ntomates-laxtaristes

H πτήση του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται και οι πληθυσμοί του εντόμου στις καλλιέργειες είναι ανησυχητικά υψηλοί, ενώ παρατηρούνται προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών.

elia-karpos

Η ύπαρξη της ασθένειας που είναι γνωστή με το όνομα «βούλα», «ξεροβούλα» ή «σαποβούλα» κυρίως σε αψέκαστους ελαιώνες διαπιστώθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε ελαιοκτήματα αλλά και από την εξέταση δειγμάτων που προσκομίστηκαν στο εργαστήριο της υπηρεσίας.

elaiwnas

Από τις αρχές Σεπτεµβρίου, λόγω αυξηµένης υγρασίας, ιδιαίτερα στους σχετικά πυκνοφυτεµένους και µε κακό αερισµό ελαιώνες, αναµένεται να εµφανιστούν δύο φυτοπαθογόνοι µύκητες, το κυκλοκόνιο που προσβάλλει κυρίως φύλλα και το γλοιοσπόριο που προσβάλλει τον ελαιόκαρπο, ιδιαίτερα όταν αυτός πλησιάζει την ωρίµανση.

bambaki-apofyllwsi

Η χημική αποφύλλωση του βαμβακιού αποτελεί απαραίτητη επέμβαση διότι επιταχύνει την ωρίμανση και το άνοιγμα των καρυδιών, διευκολύνει τη συγκομιδή , διασφαλίζει την προστασία του συγκομιζόμενου προϊόντος από την ποιοτική υποβάθμιση λόγω χρωματισμού των ινών και την παρουσία ξένων υλών και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης.

milo-icon

Ξεκίνησε η τρίτη πτήση του εντόμου λένε οι γεωπόνοι, χωρίς να έχει τελειώσει η δεύτερη. Οι συλλήψεις του εντόμου της καρπόκαψας (Cydia pomonella L., Lepidoptera: Tortricidae) σε ορισμένες περιοχές της βορείου Ελλάδας με μηλεώνες του δικτύου των φερομονικών παγίδων εμφάνισε σημαντική αύξηση τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ελληνικές ανεμογεννήτριες στην πρώτη Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλίας

Στην πρώτη ελληνική Αγροτική Ενεργειακή Κοινότητα της Θεσσαλίας, που έχουν συγκροτήσει το ΥπΑΑΤ, μαζί με τους ΤΟΕΒ Ενιπέα, Πηνειού, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνη Λαρίσης και Τιτανίου Καρδίτσας και με προοπτική να ακολουθήσουν και οι ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος και Σελλάνων, πρόκειται να κάνουν «ντεμπούτο» στην ελληνική επικράτεια δύο από τις πρώτες ελληνικής κατασκευής ανεμογεννήτριες τύπου «EW16 θέτις» του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (EEG).

Για το 2023 πάει η εφαρμογή του τέλους άρδευσης

Περιθώριο από τις 12 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 5 Οκτωβρίου έχουν οι Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, προκειμένου να καταχωρήσουν τα στοιχεία έως 20 οφειλετών τους, που συστηματικά και αδικαιολόγητα δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους και που εμφανίζουν τις μεγαλύτερες οφειλές, προκειμένου να ελεγχθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και να τους επιβληθούν κυρώσεις Πολλαπλής Συμμόρφωσης για μη τήρηση των διαδικασιών έγκρισης χρήσης υδάτων για άρδευση.

Συνεργασία ΘΕΣγη με Μπάρμπα Στάθη για συμβολαιακή σε αρακά και σπανάκι

Με το μοντέλο που εφαρμόστηκε στον ηλίανθο προχωρά φέτος σε συμβολαιακή και για την ελαιοκράμβη ο συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι παραγωγοί θα απολαμβάνουν τιμή κοντά στα 0,40 ευρώ το κιλό και στόχος είναι να καλλιεργηθούν 3.000 στρέμματα.

Δεν παίρνει όρκο ούτε ο Χόγκαν για τις επιδοτήσεις μετά το 2020

Πρόσθετες παρεκκλίσεις από τα μέτρα οικολογικής εστίασης για παραγωγή ζωοτροφών στους αγρότες που έπληξε η ξηρασία ανακοίνωσε την Πέμπτη 30 Αυγούστου η Κομισιόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία