BACK TO
TOP

Τεχνική Φροντίδα

σηψη_καρπων_1

Τεχνικό Δελτίο με χρήσιμες συμβουλές προς τους παραγωγούς για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προκαλούν σήψεις στους καρπούς των εσπεριδοειδών εξέδωσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ναυπλίου.

ελια_3

Αναρτήθηκε από το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Ιωαννίνων ο κατάλογος των εγκεκριμένων δραστικών ουσιών σε ακαρεοκτόνα και εντομοκτόνα για την καταπολέμηση των εχθρών της ελιάς.

kabrera_back_cover

Κατόπιν εντοπισμού της ασθένειας του περονόσπορου και ικανοποιητικού πληθυσμού ακμαίων του εντόμου σε καλλιέργειες θερμοκηπιακής ντομάτας, οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Βόλου εξέδωσαν δελτίο προστασίας προς τους παραγωγούς της περιοχής, για εφαρμογή κατασταλτικών επεμβάσεων.

εφαρμογη_Affinity

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε κατά παρέκκλιση άδεια διάθεσης στην αγορά στο Ζιζανιοκτόνο-αποξηραντικό AFFINITY® 6 ME (δραστική ουσία: carfentrazone-ethyl) στην καλλιέργεια της πατάτας για την αποξήρανση του υπέργειου μέρους πριν τη συγκομιδή.

121227575754-720x400

Τη συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus Kuriphilus (yasumatsu)» και στις περιοχές της Ελλάδας με νεοεμφανιζόμενες εστίες, ενέκρινε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

lentil4

Σε επαγρύπνηση καλλούν οι γεωπόνοι τους παραγωγούς φακή στις περιοχές των νομών Λάρισας , Μαγνησίας και Φθιώτιδας, για την εμφάνιση και εξάπλωση του περονόσπορου και του ωιδίου.

maxresdefault_22_2_2

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο προς τους παραγωγούς για την πραγματοποίηση επεμβάσεων κάτά της ψύλλας της αχλαδιάς. Πέρα από το πρόγραμμα ψεκασμών οι παραγωγοί συνιστάται να εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο πρόραμμα αντιμετώπισης του εχθρού.

1581678763_0_1517917197_0_DSC_0045_8392055_std

Η περίοδος µεταξύ έναρξης βλάστησης και σχισίµατος / πτώσης του κάλυκα αποτελούν µία περίοδο ιδιαίτερης ευαισθησίας για τις καλλιέργειες των πυρηνοκάρπων, κυρίως όσον αφορά σοβαρές ασθένειες, αλλά και εντοµολογικούς εχθρούς, για αυτό το λόγω το περιφερειακό κέντρο φυτοπροστασίας Βόλοθ εξέδωσε το ακόλουθο γελτίο φυτοπροστασίας για την καλλιέργεια.

δφγηφγην

Αυξημένοι ρυθμοί ξήρανσης και θερμοκρασία άνω των 45 βαθμών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των αιθέριων ελαίων των φυτών, αναφέρει σε εργασία του ο Αποστόλου Χρήστος, φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Watermelon

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορήγησε άδεια διάθεσης στην αγορά στο εντομοκτόνο VERIMARK® 20 SC (δραστική ουσία: cyazypyr®), για περιορισμένη και ελεγχόμενη χρήση στην καλλιέργεια του καρπουζιού υπαίθρου εναντίον των αφίδων (Aphis sp., Aphis gossypii) για χρήση εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας & Ηλείας για την περίοδο 1/03/2021-28/06/2021.

36_17

Την αναγκαιότητα διάφορων τοµέων απολύµανσης που σχετίζονται µε την υγιεινή κατά τη διαχείριση των εσπεριδοειδών στα διαλογητήρια - συσκευαστήρια επισηµαίνει η εταιρεία Fomesa.

5355220118_a910ebf3d9_b_2

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο αναμένεται να έχει εισέλθει στο στάδιο διόγκωσης των οφθαλμών το σύνολο των ποικιλιών βερικοκιάς, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η πραγματοποίηση επεμβάσεων ενάντια του Κορύνεου.

χιονια-22-768x500

Εν’ όψη του παγετού που είναι πιθανό να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, αναφέρονται κάποια άμεσα μέτρα προστασίας που μπορούν να εφαρμόσουν οι καλλιεργητές (ιδίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες).

emfanish_kalyka_rodakino

Σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στο νομό Πέλλας, εντοπίστηκαν υπερπρώιμες ποικιλίες, σε μικρό ποσοστό, να βρίσκονται στην έναρξη του σταδίου C, ενώ στις περισσότερες περιοχές οι ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της διόγκωσης των οφθαλμών.

a703927d27a1242e1e6d33b8b1ba0378_S

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους παραγωγούς πυρηνόκαρπων της περιοχής, για προστασία των καλλιεργειών τους, την παρούσα περίοδο.

φγη

Η πρόσφατη παρατεταμένη κακοκαιρία που πλήττει το σύνολο της χώρας και συνοδεύεται από χιονοπτώσεις με τοπικούς παγετούς, ανησύχησε τον γεωργικό κόσμο και κατέστησε αναγκαία την πρόσληψη μέτρων για μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του παγετού στα πρέμνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία