Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τεχνική Φροντίδα

lentil4

Σε επαγρύπνηση καλλούν οι γεωπόνοι τους παραγωγούς φακή στις περιοχές των νομών Λάρισας , Μαγνησίας και Φθιώτιδας, για την εμφάνιση και εξάπλωση του περονόσπορου και του ωιδίου.

5355220118_a910ebf3d9_b_2

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο αναμένεται να έχει εισέλθει στο στάδιο διόγκωσης των οφθαλμών το σύνολο των ποικιλιών βερικοκιάς, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η πραγματοποίηση επεμβάσεων ενάντια του Κορύνεου.

χιονια-22-768x500

Εν’ όψη του παγετού που είναι πιθανό να πλήξει αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, αναφέρονται κάποια άμεσα μέτρα προστασίας που μπορούν να εφαρμόσουν οι καλλιεργητές (ιδίως σε δενδρώδεις καλλιέργειες).

emfanish_kalyka_rodakino

Σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στο νομό Πέλλας, εντοπίστηκαν υπερπρώιμες ποικιλίες, σε μικρό ποσοστό, να βρίσκονται στην έναρξη του σταδίου C, ενώ στις περισσότερες περιοχές οι ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο της διόγκωσης των οφθαλμών.

a703927d27a1242e1e6d33b8b1ba0378_S

Το Περιφερειακό Κέντρο Φυτοπροστασίας και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τους παραγωγούς πυρηνόκαρπων της περιοχής, για προστασία των καλλιεργειών τους, την παρούσα περίοδο.

φγη

Η πρόσφατη παρατεταμένη κακοκαιρία που πλήττει το σύνολο της χώρας και συνοδεύεται από χιονοπτώσεις με τοπικούς παγετούς, ανησύχησε τον γεωργικό κόσμο και κατέστησε αναγκαία την πρόσληψη μέτρων για μείωση των αρνητικών επιπτώσεων του παγετού στα πρέμνα.

4910227161_cf76d01bbe_o

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της Βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας για την καλλιεργητική περίοδο έτους 2020, το οποίο περιλαμβάνει είκοσι (20) υποπρογράμματα.

el_3

Με τους πρώτους ψεκασμός για το δάκο της ελιάς να τοποθετούνται εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου, ο Σύνδεσμος Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ) μαζί με τους Συνδέσμους Ελαιουργών Ηρακλείου και Χανίων, σε ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν τους ελαιοπαραγωγούς για την ορθολογική διαχείριση της φυτοπροσασίας και τα εγκεκριμένα σκευάσματα.

4-Ampeli

Bρισκόµαστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, όπου το µοναδικό πλεονέκτηµά µας είναι οι γηγενείς µας ποικιλίες και τα ιδιαίτερα κρασιά που δίνουν στο οικοσύστηµα (terroir) που καλλιεργούνται. Όµως αυτό από µόνο του δεν µπορεί εσαεί να λειτουργεί υπέρ µας.

dentra_lipansi

Να «ακούνε» τα δέντρα της φυτείας τους και κυρίως να προσέχουν την ισορροπία μεταξύ των θρεπτικών ουσιών που ρίχνουν και εκείνων που φεύγουν από το οικοσύστημα μέσω των καρπών και των κλαδιών, ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της λίπανσης και να μειώσουν τα κοστολόγιά τους, παροτρύνει τους δενδροκαλλιεργητές ο καθηγητής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεώργιος Νάνος.

amygdalia-kladi

Συνεχίζεται η παρουσία της φώμοψης phomopsis amygdali (συν. Fusicoccum amygdali) στις αμυγδαλιές στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Βόλου, οι περισσότερες προσβολές παρατηρούνται σε καλλιέργειες πού βρίσκονται σε χαμηλές και υγρές περιοχές.

abeli-premno

Η φετινή καλλιεργητική περίοδος για τα αμπέλια χαρακτηρίζεται από τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες, με παρατεταμένες και συνεχείς βροχοπτώσεις έως τα τέλη Ιουλίου και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

ntomata-thermokipiou

Συνεχίζεται η παρουσία του κλαδοσπόριου (Cladosporium fulvum, fulvia fulva) στις καλλιέργειες με ντομάτες θερμοκηπίου στο νομό Μαγνησίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες πού επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του μύκητα και τη μετάδοσή του.

ntomates-laxtaristes

H πτήση του εντόμου στο δίκτυο φερομονικών παγίδων συνεχίζεται και οι πληθυσμοί του εντόμου στις καλλιέργειες είναι ανησυχητικά υψηλοί, ενώ παρατηρούνται προσβολές στα φύλλα και στους καρπούς των φυτών.

elia-karpos

Η ύπαρξη της ασθένειας που είναι γνωστή με το όνομα «βούλα», «ξεροβούλα» ή «σαποβούλα» κυρίως σε αψέκαστους ελαιώνες διαπιστώθηκε μετά από επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών σε ελαιοκτήματα αλλά και από την εξέταση δειγμάτων που προσκομίστηκαν στο εργαστήριο της υπηρεσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία