Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Συνεντεύξεις

FISHLER_FRANZ

Το αµέσως επόµενο διάστηµα αποτελεί µια πολύ καλή ευκαιρία για µια ριζική και ουσιαστική µεταρρύθµιση στην ΚΑΠ, η οποία πλέον θα πρέπει να αποκτήσει νέο χαρακτήρα και σκοπό εστιάζοντας στην ανάπτυξη των χωριών και της επαρχίας ανεξάρτητα από την αγροτική δραστηριότητα, υποστήριξε στην Agrenda, ο πρώην Επίτροπος για θέµατα Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ.

Οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τους κοστίζει η παραγωγή ελαιολάδου

Οι παραγωγοί της είναι το «µυστικό» της επιτυχίας της Cretan Olive Mill, σύµφωνα µε τον ιδιοκτήτη της, Μιχάλη Αλµπαντάκη, ο οποίος τονίζει ότι το µεγαλύτερο πρόβληµα στην εγχώρια αγορά ελαιόλαδου είναι ότι οι Έλληνες παραγωγοί δεν ξέρουν πόσο τελικά τους κοστίζει το προϊόν τους.

Η βιοδυναμική καλλιέργεια στο αμπέλι δεν είναι μόδα αλλά τρόπος ζωής

Μια από τις ανερχόµενες τάσεις στο χώρο του οίνου, είναι η παραγωγή του από αµπελώνες που καλλιεργούνται µε κατανόηση ζωτικών διαδικασιών της γης, του νερού, του αέρα, της θερµότητας, του ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες, κατόπιν, εφαρµόζονται στο χωράφι.

Χωρίς τον άνθρωπο δεν γίνεται κρασί, λέει ο Michael Brajkovich

Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν µε τον εύκολο τρόπο, καθώς όλες οι επιλογές του οινοποιείου στο πέρασµα του χρόνου βασίστηκαν στη φιλοσοφία «όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι, τόσο υψηλότερη η τελική ποιότητα του κρασιού» µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει για την καλλιεργητική αλλά και την οινοποιητική διαδικασία.

Το κρασί είναι η σύζυγος και η μπύρα η ερωμένη, λέει ο Γιάννης Παρασκευόπουλος

Brewer της γειτονιάς του πρέπει να προσπαθήσει να γίνει ο έξυπνος µικροζυθοποιός, επιλέγοντας βέβαια µια περιοχή που έχει τη νοοτροπία να στηρίζει τα τοπικά της προϊόντα, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο B&B ο «ορκισµένος» κατά τα άλλα οινολόγος Γιάννης Παρασκευόπουλος. O οποίος σηµειωτέον µετά το πολύ επιτυχηµένο εγχείρηµα της Ζυθοποιίας Σαντορίνης και της µπύρας Yellow Donkey, συµµετέχει σε µία νέα προσπάθεια στο νησί της Μυκόνου, που φέρνει στην αγορά την craft Miconu.

Αντώνης Βαρδουλάκης, παραγωγός κηπευτικών

Μονόδροµος για τον Έλληνα αγρότη είναι να κάνει την καλύτερη δυνατή πρόβλεψη για το µέλλον του και να µην σκέφτεται µόνο τη στιγµή. Έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό του να πάρει τις σωστές αποφάσεις, τονίζει ο Κρητικός παραγωγός Αντώνης Βαρδουλάκης, ο οποίος µιλά στο Fresher για τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η καλλιέργεια κηπευτικών, µε βασικότερη, όπως ο ίδιος λέει, αυτή που αφορά το εργατικό κόστος.

Το καμποτάζ δεν βοηθά τη διακίνηση ελληνικών αμνοεριφίων, λέει ο Μανόλης Τιτομιχελάκης

Πριν από έξι χρόνια, κτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη ένωσαν τις δυνάµεις τους και έβαλαν ένα µεγάλο στοίχηµα, να πετύχουν συµφέρουσες τιµές παραγωγού στα αµνοερίφια αλλά και να προσφέρουν στους καταναλωτές ένα υγιεινό και ασφαλές κρέας. Όµως στο δρόµο τους βρίσκουν συνεχώς τοίχο, σύµφωνα µε τον πρόεδρο του Συνεταιρισµού Κρητικά Μιτάτα.

Αυτό το πανηγύρι θα τελειώσει, λέει ο Θωμάς Κουτσουπιάς

«Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.».

Η Κάρτα του Αγρότη σπάει το «άβατο» και απελευθερώνει την υπόθεση ΟΣΔΕ

«Γνωρίζετε ότι όλες οι αιτήσεις των παραγωγών της χώρας οδηγούνται στον Πειραιά και όχι στη ∆οµοκού 5» σηµειώνει µε έµφαση στην αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda ο πρόεδρος του ΑΣ Αγρινίου και συµπληρώνει: «Εκεί είναι µια ιδιωτική εταιρεία που µερικά χρόνια πριν είχε τζίρο κάτω του εκατοµµυρίου και τώρα ξεπερνά τα 7,5 εκατ.». Πρόκειται, σύµφωνα µε τον Θωµά Κουτσουπιά, για µία κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στοιχίζει πανάκριβα στους Έλληνες αγρότες και για την οποία υπάρχουν επίσηµες καταγγελίες µε αδειάσειστα στοιχεία προς το υπουργείο και τις υπόλοιπες αρµόδιες αρχές. Στο ερώτηµα αν η οργάνωσή του φιλοδοξεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ο κ. Κουτσουπιάς απαντά µε νόηµα: «Εµείς απλά λέµε ότι το ΟΣ∆Ε δεν χρειάζεται συντονιστή για να λειτουργήσει. Οι πύλες και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ξέρουν καλά τη δουλειά».

Τον πυρήνα του εθνικού σχεδίου της Νέας ∆ηµοκρατίας περιγράφει αποκλειστικά στην Agrenda ο Κ. Μητσοτάκης

Η απελευθέρωση των παραγωγικών και δηµιουργικών δυνάµεων της πατρίδας µας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ξεφύγουµε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να πάµε µπροστά, χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο για εµάς και τα παιδιά µας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής βρίσκεται στον πυρήνα του εθνικού σχεδίου µεταρρυθµίσεων της Νέας ∆ηµοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Παρεμβάσεις για ΟΣΔΕ, αποζημιώσεις και περιουσιακά Ενώσεων

Κονδύλι 100 εκατομμύρια ευρώ από τα προγράμματα θα αποτελέσει «κάβα» για αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Νέα πιστωτικά όρια στην Κάρτα Αγρότη με κάλυμα την εξισωτική λέει ο Αποστόλου

Χρηµατοδοτικές λύσεις που να παρέχουν στους αγρότες τη δυνατότητα να µπουν µε την απαιτούµενη ίδια συµµετοχή στα νέα προγράµµατα, υπόσχεται µε αποκλειστική συνέντευξή του στην Agrenda o υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Στοχευμένες λύσεις που αξιοποιούν το όφελος της χρηματοδότησης

Ρόλο κλειδί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονοµίας αναλαµβάνει ο αγροδιατροφικός τοµέας, ακόµα και σήµερα που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως τα µεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήµατά του. Η Τράπεζα Πειραιώς προσεγγίζει µε ολιστικό τρόπο την εξυπηρέτησή του και διαµορφώνει ένα ολοκληρωµένο πλαίσιο χρηµατοδότησής του. Τη βεντάλια των πολυδιάστατων αυτών πρωτοβουλιών για τον Αγροτικό Τοµέα «ανοίγει» ο Γιάννης Χανιωτάκης, ∆ιευθυντής Αγροτικού Τοµέα της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Ολλανδία αναζητά νέους επιχειρηματικούς εταίρους που θα αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία

Ενδιαφέρουσες δυνατότητες στον ελληνικό αγροδιατροφικό τοµέα, βλέπει ο Ολλανδός Πρέσβης στην Αθήνα Caspar Veldkamp και επιµένει πως µε την κατάλληλη ώθηση σε επίπεδο τεχνογνωσίας, κυρίως, σε ζητήµατα marketing, branding και logistic, η Ελλάδα µπορεί να αναδειχθεί στον κατεξοχήν λαχανόκηπο της Ευρώπης.

Η Διεπαγγελματική αναλαμβάνει το ρόλο θεματοφύλακα της ταυτότητας του προϊόντος

«∆εν πρόκειται η Ελλάδα να κατακλύσει τις αγορές του κόσµου µε την Φέτα της. Αυτό όµως που επιθυµεί είναι να διατηρήσει αναλλοίωτη την ταυτότητά της και να πάρει επιτέλους τη θέση που της αξίζει στη διεθνή αγορά µαζί µε τα υπόλοιπα τυριά ΠΟΠ». Αυτό θέτει ως πρόκριµα ο πρόεδρος του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών Γαλακτοκοµικών Προϊόντων Χρήστος Αποστολόπουλος, ο οποίος εκτιµά ότι το παιχνίδι για την προστασία της φέτας δεν χάθηκε, αφού η Ελλάδα έχει ένα ακόµη ισχυρό χαρτί, «να καταψηφιστούν οι συνθήκες όταν έρθουν στο Εθνικό µας Κοινοβούλιο ει δυνατόν οµόφωνα από όλους τους βουλευτές».

Αν έρχονται με τους γονείς για να φτιάξουν φάκελο για Νέοι Αγρότες, τους ζητάω να επανέλθουν μόνοι

«Τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία τα καλοκαίρια, έχουµε πολύ µεγάλες ζηµιές στις καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα. Προχτές, σε ένα περιφραγµένο κτήµα, ένα κοπάδι έφτασε κοντά. Όταν διαπίστωσαν ότι υπάρχουν ηλεκτροφόρα σύρµατα, έτρεξε µπροστά ο αρχηγός, που µπορεί να τραυµατίστηκε λίγο, άνοιξε όµως το δρόµο για ολόκληρο το κοπάδι που πέρασε και έφαγε το καλαµπόκι. Ε, εάν εµείς δεν µπορούµε να λειτουργήσουµε όπως αυτά, ας µείνουµε νηστικοί» διηγείται µε σηµασία ο Ντίνος Μπλιάτσιος.

Οι Έλληνες αγρότες πρέπει να καταγράψουν τις πραγματικές ανάγκες των εκμεταλλεύσεών τους

Να βάλει σε γραµµή παραγωγής το πρώτο εγχώριο τρακτέρ οραµατίζεται ένας από τους νεότερους µηχανηµατάδες της ελληνικής αγοράς, ο οποίος πιστεύει ότι αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνουν οι Έλληνες αγρότες είναι να καταγράψουν µε το παραδοσιακό «χαρτί και µολύβι» τις πραγµατικές ανάγκες των εκµεταλλεύσεών τους ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Η ελληνική γεωργία είναι ζωντανή, τονίζει ο Νίκος Μπουνάκης

«Επαγγελµατίες που ενσωµατώνουν στις καλλιέργειές τους νέες τεχνολογίες και ορθές πρακτικές. Πιστοποιούν, τυποποιούν, συνεργάζονται σε σχήµατα Οµάδων Παραγωγών και χτίζουν µακροχρόνιες σχέσεις µε σηµαντικούς εξαγωγείς. Παράγουν για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, λαµβάνοντας υπόψη τους τις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών, είναι οι αγρότες µε τους οποίους έρχοµαι κάθε µέρα σε επαφή», σηµειώνει ο διευθύνων σύµβουλος της Proactive AE, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα ότι η αγάπη για τη γη αποτελεί κινητήριο δύναµη για κάθε είδους δηµιουργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία