Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Συνεντεύξεις

42-43_4

Ένα νέο πλαίσιο πιστοποιήσεων για τα νωπά αγροτικά προϊόντα και µια ολοένα πιο απαιτητική διάθεση από τους µεγάλους αγοραστές της κεντρικής Ευρώπης περιγράφει ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της GlobalG.A.P., Dr. Kristian Moeller σε συνέντευξή του στην Agrenda.

46_21__1_

Ο εµπορικός δρόµος του τσίπουρου, όπως επισηµαίνει ο Κώστας Τσιλιλής, άργησε να στρωθεί, όπως συµβαίνει άλλωστε µε όλα τα παραδοσιακά προϊόντα, η παρασκευή των οποίων διατηρεί ακόµα και σήµερα χαρακτηριστικά εορταστικής περιόδου στην ελληνική επαρχία.

24-25_3

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.

22_29

Έχοντας κλείσει τριάντα χρόνια συνεργασίας με την ένωση Καλαβρύτων για τη βαρελίσια φέτα, ο «ΒΑΡΕΛΑΣ», όπως όλοι πια τον αποκαλούν, Σωτήρης Μπίσας από το Μέτσοβο ξεχωρίζει την οξιά ως το ιδανικό ξύλο για το τυροβάρελο, αφού αλληλοεπιδρά με τα συστατικά της φέτας και την κάνει ακόμα πιο νόστιμη και θρεπτική.

photo2_5

Στο κατώφλι του 2ου αιώνα για τον οµώνυµο όµιλο, ο διορατικός επιχειρηµατίας, Γιάννης Κοντέλλης, µπαίνει στη θέση του οδηγού επιβεβαιώνοντας µε τη συνέντευξή του στο profi και τις πρώτες του κινήσεις το... καλό µέταλλο.

image001_15

Κατώτερη του αναµενόµενου παρουσιάζεται η ζήτηση για το ελληνικό κεράσι, µε τα αίτια για την εξέλιξη αυτή, που κρατά σε µη ικανοποιητικά επίπεδα τις τιµές, να σχετίζονται, µάλλον, µε τις χαµηλές ακόµη θερµοκρασίες στις αγορές στόχους, το παρατεταµένο lockdown και τις χαµηλές στροφές του τουρισµού.

34_19

Όταν μιλάμε για παραδοσιακό τρόπο αναφέρομαι στο ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, διαδικασία επίπονη που όμως προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση των τυριών μας με το πλούσιο άρωμά τους» τονίζει στη συνέντευξή της στον «Τυροκόμο» η Γεωργία Διβάνη, επικεφαλής του ομώνυμου Τυροκομείου, το οποίο επενδύει ταυτόχρονα τόσο στο δημοφιλές παραδοσιακό Ημίσκληρο τυρί του, όσο και στο rebranding της επιχείρησης που έλαβε χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και στη δημιουργία γραμμής παραγωγής Φέτας.

18_16

Εγγυοδοτικά εργαλεία για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης, προνοµιακό πρόγραµµα χρηµατοδότησης φωτοβολταϊκών, ειδικό εγγυοδοτικό πρόγραµµα αγοράς αγροτικής γης, επενδυτικά κεφάλαια µέσω του προγράµµατος EIF AGRI και ένα ολοκληρωµένο υποστηρικτικό πακέτο εξαγωγικής δραστηριότητας και πωλήσεων αγροτικών προϊόντων, περιλαµβάνει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, όπως το παρουσιάζει στην Agrenda o ∆ηµήτρης Οικονόµου, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Banking.

exo2

Στις επιχειρήσεις δεν υπάρχει η λέξη «εγώ». Μπορεί τα νούμερα να κρίνουν το οικονομικό αποτέλεσμα, ωστόσο οι αριθμοί δεν επαρκούν εάν δεν συνδυάζονται με τη συνεργασία των μελών της ομάδας, την ολοκληρωμένη προσωπικότητα, την κυριαρχία της συναισθηματικής νοημοσύνης, του σεβασμού προς τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς, τους συνεργάτες, τους πιστωτές, τις τράπεζες. Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία Λευτέρη Σαΐτη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις εταιρείες Κρόνος, Intercomm και Agrophoenix.

42-43_38

Εργαλείο που θα διευκολύνει την εγκατάσταση στις εκµεταλλεύσεις των νέων αγροτών, χωρίς όµως να αποκόπτει εντελώς όσους θα αποχωρήσουν, χαρακτηρίζει το πριµ εξόδου στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Οικονόµου. «Εξετάζουµε διάφορες ιδέες» αποκαλύπτει ο υφυπουργός για το εργαλείο αυτό, ενώ, όσον αφορά άλλα ζητήµατα της νέας προγραµµατικής περιόδου, ξεκαθαρίζει πως «η απόφαση κατάργησης των ιστορικών δικαιωµάτων είναι ειληµµένη». ∆εν αποκλείει µάλιστα, µέρος αυτών των ενισχύσεων, µε όχηµα τις συνδεδεµένες να κατευθυνθούν σε παραγωγούς που είναι ενεργά µέλη οµάδων και συνεταιρισµών. Ξεδιπλώνοντας τον προγραµµατισµό σχετικά µε τις προκηρύξεις της µεταβατικής περιόδου, ο κ. Οικονόµου προτάσσει Νέους Αγρότες µε 350 εκατ. ευρώ, Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία µε 400 εκατ. ευρώ και πρόγραµµα Απονιτροποίησης. Μειωµένη βλέπει τέλος, την εξισωτική αποζηµίωση.

κουλελης-εξ

Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που θα προσέδιδαν σε κάποιον το προσωνύµιο «κρασάνθρωπος». Παράτησε µια διασφαλισµένη θέση στο ∆ηµόσιο και στο ελαιόλαδο, έχοντας σπουδάσει Τεχνολόγος Τροφίµων, για να ταξιδέψει στη Σαντορίνη και να στήσει µαζί µε τον Γιάννη Μπουτάρη το νεότευκτο τότε οινοποιείο στο νησί.

DSC_6269-NEW

Αποφασισµένος να βάλει τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος αναφορικά µε το ΟΣ∆Ε, εµφανίζεται µε την πρώτη συνέντευξή του στο νέο πόστο ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός. Μιλώντας στην «Αgrenda» ο υπουργός δεν ανοίγει ακόµα τα χαρτιά του για το θέµα των ιστορικών δικαιωµάτων, διαβεβαιώνει ωστόσο για προκηρύξεις νέων µέτρων στη διάρκεια της µεταβατικής περιόδου της ΚΑΠ.

18-25b

«Δεν έχει νόημα να μάθουμε στους Γερμανούς, τους Ινδούς ή πολίτες άλλων χωρών, που έχουν μικρή κατανάλωση, να τρώνε ελαιόλαδο σε ελληνικά ή ιταλικά γεύματα. Ζητούμενο είναι να το προσαρμόσουν στις συνταγές τους. Δηλαδή να αφαιρέσουν βούτυρο, τη μαγιονέζα από τις σαλάτες ή άλλο salad dressing και να βάλουν ελαιόλαδο» τονίζει η δρ. Κική Ζηνοβιάδου, καθηγήτρια στο Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Με σπουδές στη Γεωπονία, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων, η δρ. Ζηνοβιάδου, η οποία μετέχει και στο παγκόσμιο δίκτυο Women in Olive Oil, πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του ελληνικού ελαιολάδου και μαγεύεται από την ιστορικότητα του δέντρου της ελιάς.

28-34

Η τυροκόµηση είναι µια τέχνη που πρέπει πρωτίστως να την αγαπάς, να είσαι ερωτευµένος µαζί της, για να βγάλεις καλό αποτέλεσµα. Το κυριότερο είναι πώς συµπεριφέρεσαι στο τυρί. Εάν τηρείς τους όρους που πρέπει, το προϊόν θα σε δικαιώσει και η αγορά θα σε ανταµείψει», τονίζει ο Θεόφιλος Καραγιάννης, ο 57χρονος τυροκόµος από την Αρναία Χαλκιδικής, µε το µακρύ παρελθόν στην κτηνοτροφία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία