BACK TO
TOP

Δρώμενα

3-rob

Η καλλιέργεια στον πλανήτη Άρη είναι το θέμα του φετινού ευρωπαϊκού διαγωνισμού ρομποτικής και η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δίνει το παρόν με ρομποτάκι που μπορεί να μαζεύει τα φυτά και να τα φυτεύει ξανά προκειμένου να αναπτύσσονται χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, με απότοκο να συντηρηθεί η ζωή εάν στο μέλλον καταφέρει να κατοικηθεί ο πλανήτης Άρης.

0124974_n

Την Παραμονή των Χριστουγέννων στις πόλεις και τα χωριά της Θράκης, από το πρωί ομάδες παιδιών τριγυρίζουν στις γειτονιές και ψέλνουν τα κάλαντα, μεταφέροντας το μήνυμα της γέννησης του Χριστού σε κάθε σπίτι. Όσο όμως πέφτει ο ήλιος, μαζεύονται στα σπίτια για το γιορτινό τραπέζι, το τελευταίο της νηστείας των ημερών, που σε εκείνους τους τόπους αποτελείται από τα πατροπαράδοτα «εννιά φαγιά».

trees-g4514a6068_1920

Περισσότερα από 90.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή είναι η ... φορεσιά του ελάτου ύψους δεκατριών μέτρων που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική και η φωταγώγησή του την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 19.30, θα σημάνει για πέμπτη χρονιά φέτος, την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα μας.

main_12

Συνδυάζοντας την αγάπη για τη φύση με τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα, το Aristi Mountain Resort + Villas , δημιουργεί μια σειρά από εμπειρίες που κάνουν την παραμονή των επισκεπτών αξέχαστη.

Κτηριο_Ταυρος_ΠΙΟΠ_2

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική δημοτική μουσική, με τίτλο «Τραγούδια και παινέματα ξέρω να πω καμπόσα», την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 (ώρα 20:30), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

22_58

Το 46ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας Φεστιβάλ (DISFF) που ξεκινάει τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πλαισιώνεται από ένα σημαντικό γεγονός, τη λειτουργία της Κινηματογραφικής Σχολής στη Δράμα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ένα όραμα ετών που εδώ και μερικούς μήνες έχει γίνει πραγματικότητα με εξ αποστάσεως μαθήματα και διά ζώσης εργαστήρια στην πόλη.

melagavi-1024x683

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, στην αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του εν λόγω δικτύου, θα έχουν οι πολίτες στο πλαίσιο της επίσκεψής τους σε 29 φάρους της χώρας, την Κυριακή 20 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Magic-Mountain-Red-2006

Η πρωτότυπη έκθεση πινάκων που έχουν κοσμήσει τις ετικέτες των οίνων της NICO LAZARIDI συνεχίζει το καλοκαιρινό της ταξίδι σε επιλεγμένους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και πιάνει… Ιόνιο!

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-17_105853

«Αυτές τις μέρες του καύσωνα ειπώθηκε ότι και τα κουνούπια ιδρώνουν στη Θεσσαλία! Αλλά εμείς έχουμε αποδείξει ότι όχι μόνο επιβιώνουμε κάτω και από τις πιο αντίξοες συνθήκες αλλά καλλιεργούμε και παράγουμε στον ευλογημένο θεσσαλικό κάμπο μοναδικά προϊόντα ποιότητας, όπως είναι το σκόρδο Πλατυκάμπου».

xoros1_3

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College, ενίσχυσαν την Τετάρτη 5 Ιουλίου με την παρουσία τους στον ετήσιο φιλανθρωπικό «Χορό Κάτω από τα Άστρα», εκατοντάδες φίλοι και δωρητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο POLIS.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-07-04_155010_4

Η εκπαίδευση σε ότι αφορά τη μέλισσα και το βιολογικό κύκλο της, τη χρησιμότητά της στο περιβάλλον και τα υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας προϊόντα της, είναι ο βασικός στόχος του Μελισσοκομικού Κέντρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Λανγκ_Λανγκ_2

Λανγκ Λανγκ σημαίνει Λαμπερός Ουρανός. Και αλήθεια, ποιος μπορεί να αγνοήσει την λάμψη που περιβάλλει αυτόν τον «αδιαμφισβήτητο σούπερ σταρ του πιάνου» όπως τον αποκαλούν οι Times; Η πρώτη εμφάνιση του Λανγκ Λανγκ στο Ηρώδειο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (15.07, 21:00) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού.

DSC_0951_2

Το νέο εμπορικό γεγονός της Κεντρικής Ελλάδας «Lamia Expo Central Greece Trade Event» είναι πλέον θεσμός και περνά στην ιστορία ως η πιο αξιόπιστη, δυναμική , άρτια, ολοκληρωμένη και άκρως επαγγελματική διοργάνωση, που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας!

Πειραιως_-_Copy

Η Τράπεζα Πειραιώς πορεύεται σταθερά προς ένα βιώσιμο αύριο, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας οριζόντια, σε όλες τις περιοχές δράσης της, κριτήρια Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Συνοχής και Διακυβέρνησης (ESG).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία