Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

papadogianis_M_3_8

Οι Ιταλοί έµποροι είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν περί τα 275 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τα µέτρια σιτάρια της σοδειάς µας, όταν οι πωλητές προσφέρουν προς τα 285 ευρώ ο τόνος αντιστοίχως

peiraiosemporeumata

Καθοριστικό ρόλο στον αγροτικό τομέα, κατά το τρέχον έτος, αναμένεται να παίξουν η διάρκεια της πανδημίας, οι περιορισμοί στις εξαγωγές και οι καιρικές συνθήκες, αναφέρει το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Τράπεζας Πειραιώς, το πρώτο για το 2021.

_RGC354_ACTUWEB_SOUFFLET

Μία από τις μεγαλύτερες γεωργικές επιχειρήσεις της Ευρώπης με 10 δισ. ευρώ (12,17 δις δολάρια) σε πωλήσεις, αναμένεται να δημιουργήσει η δρομολογούμενη συμφωνία μεταξύ του γαλλικού συνεταιριστικού ομίλου InVivo για εξαγορά της εταιρίας αγροδιατροφής Soufflet που ελέγχεται από την ομώνυμη οικογένεια.

42_pin_3

Το θετικό µοµέντουµ στις µεγάλες καλλιέργειες που έχει διαµορφωθεί τους τελευταίους µήνες κινητοποίησε τους αγρότες µεγάλων παραγωγικών κέντρων παγκοσµίως να επιδιώξουν υψηλότερες αποδόσεις.

exports

Ανακούφιση εκφράζουν οι ευρωπαϊκοί εξαγωγικοί φορείς για την συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς διασφαλίζονται οι εμπορικές συναλλαγές χωρίς τελωνειακούς δασμούς, ούτε ποσοστώσεις, για όλα τα αγαθά που συμμορφώνονται με τους κανόνες καταγωγής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τρίτη χώρα.

22_pin_4

Μικρές σοδειές, λίγα αποθέματα και σταδιακή ενίσχυση της ζήτησης αποτελούν κοινούς παρονομαστές στις διεθνείς αγορές βάμβακος και σιτηρών, ενώ τα μεγέθη για αγροτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ψυχανθών διευρύνονται με εντατικούς ρυθμούς το 2021.

Εξακολουθεί να παραμένει σε θετικό έδαφος ο δείκτης τιμών αγροτικών προϊόντων, που κερδίζει 1,17% με τα μεγαλύτερα κέρδη σε μηνιαίο επίπεδο να τα καταγράφει το βαμβάκι, ενώ οριακή άνοδο είχε η τιμή του ρυζιού.

lkw-stauen-sich-an-der-zufahrt-zum-eurotunnel-im-britischen-folkestone-die-wichtige-verbindung-zum-europaeischen-festland-ist-wegen-der-neuen-corona-virusmutation-abgeriegelt-

Η σήραγγα της Μάγχης είναι σφραγισμένη ενώ στο άλλοτε αεικίνητο λιμάνι του Ντόβερ τα καράβια και τα φέρι μποτ παραμένουν δεμένα, αφήνοντας στις δυο όχθες της θαλάσσιας ζώνης που χωρίζει Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο, χιλιάδες φορτηγά που μεταφέρουν αγροτικά εμπορεύματα και πρώτες ύλες, σταματημένα.

44_pin_2

Πάνω σε ένα σενάριο µετριοπαθούς βελτίωσης του µακροοικονοµικού περιβάλλοντος η Κοµισιόν βασίζει τις εκτιµήσεις της για τις αγορές αγροτικών προϊόντων µέχρι το 2030 σε πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε και, όπως φαίνεται στις σελίδες της έκθεσης αυτής, οι θετικοί ρυθµοί ανάπτυξης αναµένεται να ευνοήσουν ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκοµικά προϊόντα και το κρασί, δηλαδή προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

papadogianis_M_3_8

Ηεξαγωγή σκληρού σίτου στην ελληνική αγορά θεωρητικά έχει µείνει στα 280 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, αλλά δεν ακούγονται νέες πωλήσεις, καθώς οι αγοραστές είναι διστακτικοί.

12_17

Αν και σημαντικά ενισχυμένο, το κανάλι της λιανικής δείχνει ότι έχει χάσει πλέον την ορμή που είχε και κάλυπτε το κενό που άφησε στις αγορές φρούτων και λαχανικών η κλειστή εστίαση και τα ξενοδοχεία.

FORTHGO

Με την τιµή του πετρελαίου να έχει σηµειώσει αύξηση κοντά στο 30% µέσα στον Νοέµβριο καλύπτοντας σηµαντικό µέρος του χαµένου εδάφους έπειτα από την κρίση της άνοιξης, αναµένεται τους επόµενους µήνες να αυξηθεί και το κόστος της αγροτικής παραγωγής, ενσωµατώνοντας τη µεταβολή των τιµών.

cottonbail

Μειωμένες κατά 28,4% ήταν οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, με σημαντικές απώλειες σε σχέση με τα αγροτικά προϊόντα να καταγράφονται στις αποστολές βάμβακος (-19%) και ρυζιού (-12%).

A_tray_of_22s

Ακόμα ένα έτος ρωσικού εμπάργκο με την Ελλάδα να μην έχει αντισταθμίσει τους όγκους φρούτων και λαχανικών που εξάγονταν στη Ρωσία με αποστολές σε άλλες χώρες εκτός ΕΕ, με τις απώλειες να ανέρχονται σε 900 εκατ. ευρώ από το 2014, οπότε και επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, έως σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία