Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

TRIFILI

Αναστάτωση στην αγορά ζωοτροφών και ελλείψεις, τουλάχιστον προσωρινά, σε προϊόντα χορτοδεσίας, όπως τα τριφύλλια, έχουν προκαλέσει τα ακραία καιρικά φαινόµενα της περασµένης εβδοµάδας. Οι πληροφορίες στην αγορά θέλουν την τιµή στο τριφύλλι να σκαρφαλώνει σε κάποιες περιπτώσεις µέχρι και τα 18 λεπτά το κιλό από 15 το αµέσως προηγούµενο διάστηµα, χωρίς µάλιστα η αγορά να είναι σε θέση να καλύψει εγκαίρως τη ζήτηση. Οι πληροφορίες θέλουν τις ζηµιές να είναι αρκετές, τόσο σε κοµµένα τριφύλλια (τελευταία µαχαίρια) όσο και σε αποθηκευµένα προϊόντα σε χώρους οι οποίοι πληµµύρισαν από τις νεροποντές.

138431-header-proionta-compressed_2

Σημαντική άνοδο σε σχέση με άλλους κλάδους καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου, τροφίμων και ζώντων ζώων αλλά και ποτών και καπνού τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Συγκεκριμένα, αξιοσημείωτες αυξήσεις καταγράφουν οι εξαγωγές της κατηγορίας Λάδια (14,6%), όπως και αυτές των Τροφίμων & Ζώων Ζώντων (9%), όπως και αυτές των Ποτών & Καπνού (24,9%).

papadogianis_M_3_8

Eρώτηµα είναι πλέον αν πιάνει το ελληνικό σκληρό σιτάρι στην εξαγωγή τα 275 ευρώ ο τόνος FOB καθώς όλοι οι αγοραστές παρατηρώντας το γενικό γύρισµα της αγοράς έκαναν πίσω.

Whats-the-difference-between-olive-oil-and-extra-virgin-olive-oil___1_

Διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή παραγωγού νομίζουν πως πληρώνουν οι καταναλωτές στο σούπερ μάρκετ, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα τελικά για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι τιμές των αγροτικών προϊόντων στο ράφι και φαίνεται να μην τους περνά από το μυαλό το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αγρότες δίνουν την παραγωγή τους σε τιμές κάτω του κόστους.

papadogianis_M_3_8

Σαφώς πιο ήρεµα η ελληνική αγορά σκληρού σίτου, αφού µετά τον αλωνισµό, τα σιτάρια έχουν µπει σε αποθήκες ενώ οι έµποροι είναι διστακτικοί σε νέες πωλήσεις.

ekthesipeirews_2_3

Σε άνοδο βρίσκεται ο δείκτης τιμών αγροτικών προϊόντων τον Ιούλιο, με το καλαμπόκι, το βαμβάκι, το σιτάρι, τα βοοειδή και το χυμό πορτοκαλιού να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα εμπορεύματα που είδαν σημαντικές θετικές αποδόσεις ως προς τις τιμές τους, μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Fortigo-proionta_2

Σημαντικά ρεκόρ στις εξαγωγές των ελληνικών οπωροκηπευτικών καταγράφει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas.

OHEOOSA_2

Η ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων στον τομέα της γεωργίας θα οδηγήσει σε υπερπροσφορά και κατά συνέπεια σε πτώση τιμών ορισμένων κατηγοριών προϊόντων μέσα στην επόμενη δεκαετία, ενώ ενισχύει τις αβεβαιότητες και η πανδημία του κορωνοϊού.

2-Trifilli_2

Ενισχύει τη θέση του στην αγορά το τριφύλλι, με τις εμπορικές πράξεις, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο βασικό παραγωγικό κέντρο της καλλιέργειας στη χώρα, το νομό Σερρών, να έχουν κατοχυρώσει τα 14 λεπτά το κιλό, για την πρώτη ποιοτική κατηγορία, που μεταφράζεται σε μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Winslow_Scott-0341

Διαμορφωτής για τις αγροτικές αγορές υπήρξε η βραχύβια μείωση της ζήτησης στην εστίαση. Πολλές αβεβαιότητες παραμένουν γύρω από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού και της οικονομικής ανάκαμψης. Ωστόσο, η αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων έχει αποδειχθεί ανθεκτική σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.

site_eksagoges

Κρίσιμο ζητούμενο η συγκυριακή αύξηση 9% των ελληνικών εξαγωγών τροφίμων κατά το δίμηνο της πανδημίας να λειτουργήσει ως έναυσμα για επιθετικότερη διείσδυση στις διεθνείς αγορές, λέει νέα μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

papadogianis_M_3_8

H εξαγωγή στα σκληρά σιτάρια στη χώρα µας κουβεντιάζεται περί τα επίπεδα των 275 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, αλλά οι µεγάλοι τοπικοί έµποροι αποφεύγουν να δεσµευτούν καθότι η αγορά ακόµα δεν έχει ισορροπήσει οπότε και υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισµού.

thumbnail_berikoka-9

Σε τροχιά ανοδικού κύκλου ξαναµπήκε η τιµή στα επιτραπέζια βερίκοκα στη Βόρεια Ελλάδα, µε την ποικιλία «Lady Cot», που συγκοµίζεται αυτές τις ηµέρες στη Χαλκιδική να παίζει στα 1-1,10 ευρώ και τις όψιµες που έπονται να βλέπουν ακόµη πιο πάνω, ενώ ελπιδοφόρα άνοιξαν τη σεζόν και τα βιοµηχανικά «Bebeco», µε τιµές στα 38-40 λεπτά το κιλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία