Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

papadogianis_M_3_8

Εξαγωγή για µέτριας ποιότητας σιτάρια στα επίπεδα των 268 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας σηµειώθηκε στην αγορά µας, ενώ πλέον διακρίνεται µια ανοδική τάση η οποία πηγάζει από την όχι και πολύ θετική πρώτη εικόνα της ιταλικής παραγωγής.

48520279577_e900d46a6d_o

Θετική συγκυρία για το σιτάρι με μείωση της παραγωγής και ενίσχυση της ζήτησης και του εμπορίου καταγράφει η τελευταία έκθεση αγροτικών προϊόντων της Πειραιώς, η οποία αναμένει παράλληλα ζωηρή επιστροφή της αγοράς καλαμποκιού τους επόμενους μήνες.

sunflowers1

Σε φάση αναζωπύρωσης εισέρχεται η δύσκολη τον τελευταίο καιρό σχέση των διϋλιστηρίων πετρελαίου µε τις επιχειρήσεις παραγωγής βιοκαυσίµων, κάτι που επενεργεί σε βάρος της καλλιέργειας ηλίανθου και µάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η συγκοµιδή.

barley_1-Amstel

Στην τήρηση της τιμής που προβλέπεται από τις συμβάσεις, δηλαδή στα 17,2 λεπτά το κιλό για το βυνοποιήσιμο κριθάρι, επανέρχεται η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μετά από πολλές παλινωδίες που δημιούργησαν βαρύ κλίμα στις τάξεις των καλλιεργητών.

Μυδοκαλλιεργεια-Λια-Παπαδραγκα

Με σοβαρές απώλειες, που μπορεί να φτάσουν και το 50% της ετήσιας παραγωγής, η οποία, τοπικά, ανέρχεται σε περίπου 40.000 τόνους και αντιπροσωπεύει το 85% της εθνικής παραγωγής, είναι αντιμέτωποι οι οστρακοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού Κόλπου, συνεπεία της δυστοκίας διάθεσης των μυδιών τους, από τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στις βασικές αγορές εξαγωγής του προϊόντος.

40829056_xl

Μείωση 2,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εκροών στη Γεωργία και στην Κτηνοτροφία (χωρίς επιδοτήσεις) τον μήνα Απρίλιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2019, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

543216630-molinero-aspa-trillar-silo

Ενισχύεται η θέση της εγχώριας παραγωγής σκληρού σίτου, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο 15ημερο ενισχύουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος που συγκομίζεται αυτές τις μέρες δίνοντάς του πρόσθετη υπεραξία. Αυτό σημαίνει ότι τα 25 λεπτά που ανακοίνωσε η ΕΑΣ Βόλου για την Ά ποιότητα, δίνοντας ένα σαφές στίγμα αφετηρίας της αγοράς, σε λίγες μέρες θα είναι λίγα. Ήδη στον Πλατύκαμπο η συζήτηση είναι για 26 λεπτά το κιλό.

Patata-sygomidi

Αντιμέτωποι με ένα καινούργιο φαινόμενο σε ότι αφορά στην λειτουργία της αγοράς, βρίσκονται αυτές τις μέρες οι καλλιεργητές πατάτας Νάξου, ενός προϊόντος που έχει καταξιώσει τη φήμη του και το οποίο είναι περιζήτητο από τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής και φυσικά από τους καταναλωτές.

papadogianis_M_3_8

Προπώληση προς εξαγωγή για τη νέα σοδειά σκληρού σίτου ακόµα δεν έχει ακουστεί, εντούτοις οι ενδείξεις των αγοραστών κυµαίνονται στα 260-270 ευρώ ο τόνος FOB ανάλογα ποιότητας.

38_pin_5

Για µια ευνοϊκή χρονιά προετοιµάζονται οι παραγωγοί µήλων της Αγιάς Λάρισας, µε τα έως τώρα δεδοµένα να φανερώνουν ικανοποιητικές αποδόσεις και τιµές, καθώς οι χαλαζοπτώσεις που παρατηρήθηκαν τη τελευταία περίοδο δεν ζηµίωσαν τις καλλιέργειες.

29764781717_ab7fec4a78_o

Η αγορά έχει ακούσει τα 25 λεπτά το κιλό τιµή παραγωγού για το σκληρό σιτάρι, µε τις συζητήσεις ανάµεσα σε εµπόρους και εξαγωγείς να εξετάζουν πλέον τα περιθώρια για ακόµη υψηλότερες τιµές εκκίνησης. Κάπως έτσι, µέσα σε τρεις εβδοµάδες, ο «κουβέντες» για προπωλήσεις ή τιµή εξαγωγής, ανέβηκαν κατά 20 ευρώ, από τα 250 ευρώ ανά τόνο, µε τους Έλληνες εξαγωγείς να µην είναι ικανοποιηµένοι ακόµα.

Fortigo-proionta

Σημαντική αύξηση κατά 19,5% παρουσίασαν οι εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων της ΕΛ-ΣΤΑΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία