Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

14_2_2

Κλίμα κινητικότητας και ανεβασμένης ζήτησης για εξαγωγή φρούτων και λαχανικών κατά τους πρώτους μήνες του 2021 δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, με το ανοδικό μομέντουμ να αναμένεται ότι θα επεκταθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αφού στην υψηλή ζήτηση έρχεται να προστεθεί και η απότομη μείωση της προσφοράς σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, εξαιτίας των ανοιξιάτικών παγετών.

silo-air08_2

Διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της αγοράς σιτηρών με μείωση ταυτόχρονα έως και 10% των εισαγωγών σκληρού σίτου αναμένει για τη νέα εμπορική περίοδο η Κομισιόν, σύμφωνα με έκθεση για τις προοπτικές της αγοράς αγροτικών προϊόντων.

papadogianis_M_3_8

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου, κατόπιν ενός µεγάλου κύµατος εξαγωγών στα γνωστά επίπεδα των 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, η αγορά είναι λίγο πιο υποτονική. Βέβαια έγιναν αρκετές δουλειές και φορτώθηκαν πολλά σιτάρια, εποµένως είναι λογικό κάποια στιγµή να πέσουν οι ρυθµοί.

peiraiosemporeumata__2_

Με το δολάριο να ενισχύεται, ο δείκτης των αγροτικών προϊόντων κατέγραψε οριακή πτώση (-0,21%) σε μηνιαίο επίπεδο, με τη ζήτηση να παραμένει ισχυρή σε σχέση με την προσφορά, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στην ενίσχυση των τιμών των αγροτικών προϊόντων.

36_pin_24

Συγκρατηµένη αναµένεται ότι θα είναι η αύξηση της παραγωγής σιτηρών στην Ευρώπη και τον κόσµο, σύµφωνα µε τα όσα προκύπτουν από σχετική έκθεση του Παγκόσµιου Οργανισµού Τροφίµων (FAO), στην οποία καταγράφονται οι πρώτες εκτιµήσεις για την παραγωγή του 2021.

papadogianis_M_3_8

Hεξαγωγή παραµένει δραστήρια για το σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά, µε κύριο σηµείο αναφοράς τα 285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τις µέτριες ποιότητες.

peiraiosemporeumata__1_

Διατηρείται η ανοδική διάθεση στις αγορές αγροτικών προϊόντων, με τις τιμές των βασικών πρώτων υλών να υποβοηθούνται από την υπερβάλλουσα ζήτηση και από τα καλά μακροοικονομικά δεδομένα. Με την αγορά ωστόσο «υπεραγορασμένη» κατά το τελευταίο Δελτίο τιμών αγροτικών προϊόντων της Πειραιώς, ο δείκτης αγροτικών προϊόντων σημείωσε διόρθωση 1,62%.

papadogianis_M_3_8

Στην αγορά µας συνεχίζονται οι πωλήσεις σκληρού σίτου προς εξαγωγή στα ίδια επίπεδα µε την προηγούµενη εβδοµάδα, στα 280-285 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας κυρίως για τις µέτριες ποιότητες.

22-35_20

Σε έναν νέο ανοδικό εµπορικό κύκλο φαίνεται ότι βρίσκεται η αγορά καλαµποκιού, µε τα µεσοπρόθεσµα θεµελιώδη να υποδεικνύουν διατήρηση των υφιστάµενων τιµών και στην επόµενη καλλιεργητική περίοδο.

190609153402-01-beyond-meat-grocery-aisle

Από το «αγοράστε και κρατήστε» πέρασαν στο «πουλήστε» αρκετοί χρηματιστηριακοί αναλυτές, αναφερόμενοι στις επιδόσεις της μετοχής της Beyond Meat, της πρωτοπόρου εταιρείας στον κλάδο της αγροδιατροφής που προσφέρει εναλλακτικά του κρέατος τρόφιμα.

14757627_web1_silver

Οι τιμές της σόγιας στα διεθνή χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά το τελευταίο εξάμηνο, με την τιμή να σκαρφαλώνει σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο Νοέμβριο, δείχνοντας  πλέον σημάδια σταθεροποίησης στα πρόσφατα υψηλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία