Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

sitari2_2

Η ζήτηση από τη ζωοτροφή (κοτοπουλάδες) για το σκληρό σιτάρι στην ελληνική αγορά έχει ενισχύσει τις τιμές για τις χαμηλές ποιότητες, με αποτέλεσμα οι Ιταλοί αγοραστές να έχουν ανεβάσει τις τιμές τους γύρω στα 208 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας. Ωστόσο δεν ισχύει ακόμα το ίδιο για τις καλές ποιότητες, καθώς οι Ιταλοί επί της ουσίας δεν καίγονται να βάλουν ποιοτικά σιτάρια της ελληνικής σοδειάς στο χαρμάνι τους.

patata_neurokopiou

Η µικρότερη παραγωγή σε ποσοστό 20% από πέρυσι, σε συνδυασµό µε τα µειωµένα αποθέµατα και τη µείωση της ευρωπαϊκής σοδειάς λόγω ξηρασίας έγραψαν φέτος µια πολύ καλή εµπορική χρονιά για την πατάτα Νευροκοπίου.

robabank

Το περιβάλλον των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, το οποίο παρέμεινε σχετικά σταθερό τα τελευταία χρόνια, απειλείται από εμπορικές διαμάχες, ασθένειες αλλά και ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογραμμίζει πρόσφατη έρευνα της Rabobank.

cotton-new

Η «Ηµέρα των ευχαριστιών» έδωσε τόνο αισιοδοξίας στα χρηµατιστήρια. Το πετρέλαιο σηµείωσε σηµαντική άνοδο, ενώ και ο δείκτης του  Dow Jones ενισχύθηκε σηµαντικά. Στο βαµβάκι αφού πρώτα πλησιάσαµε τα 75 σεντς, επίπεδα που αποτελούν ισχυρό σηµείο στήριξης, η αγορά σηµείωσε άνοδο 125 πόντων ανά λίµπρα.

Άτονα και πιεσµένα κινείται µέχρι και σήµερα η ελληνική αγορά ακτινιδίου, όταν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο το προϊόν έφευγε µε αυξηµένες ροές προς όλη την Ευρώπη και υψηλές τιµές στα 60 ευρώ το κιλό.

ladi_paragogi_times

Οι τιµές στην ελληνική αγορά ελαιολάδου δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόµα, ενώ παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πως είναι ακόµα νωρίς για κάτι τέτοιο, δεδοµένου ότι στην Ισπανία ξεκίνησαν τη συγκοµιδή αυτές τις µέρες, λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Πάντως όλα δείχνουν ότι αυτή τη χρονιά οι ποσότητες ποιοτικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων ίσα που αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εγχώριας βιοµηχανίας και κατανάλωσης.

vamvaki_fyllo679

Με τις τιµές για τα ανοιχτά συµβόλαια λίγο κάτω από τα 80 σεντς ανά λίµπρα, δηλαδή στα επίπεδα των συµβολαίων του Μαρτίου ’19 γίνονται οι λιγοστές πράξεις το τελευταίο διάστηµα στο βαμβλακι. Το κλίµα αρχίζει κάπως να ζεσταίνεται ξανά στην αγορά. Από τη µία η Τουρκία αρχίζει να µπαίνει ξανά στο παιχνίδι και από την άλλη το δολάριο παραµένει ισχυρό έναντι του ευρώ. Ωστόσο, οι παραγωγοί δηλώνουν απογοητευµένοι αφού οι ελπίδες που είχαν το καλοκαίρι για τιµή κοντά στα 60 λεπτά το κιλό διαψεύστηκαν.

ntomata_elpida_nisos

«Οι τιµές στις ντοµάτες θερµοκηπίου των ποικιλιών Ελπίδα και Νήσος, που βρίσκονται στην παραγωγή τον τελευταίο µήνα είναι καλές, όµως στην τσέπη µας δεν µένει ευρώ, αφού η παραγωγή είναι µικρή, λόγω των ζηµιών που προκαλεί η Tuta Absoluta». Τα παραπάνω ανέφεραν στην Agrenda παραγωγοί από όλη τη χώρα, προθέτοντας ακόµα ότι η φυτοπροστασία που απαιτείται για την καταπολέµηση του εντόµου είναι τόσο απαιτητική, µε αποτέλεσµα να αυξάνεται το κόστος της καλλιέργειας και να εξανεµίζονται ουσιαστικά τα όποια έσοδα. 

36_pin

Τα 80 σεντς δοκιµάζει η αγορά βάµβακος, αν και µε αποδυναµωµένο δολάριο, µε τους αναλυτές να εκφράζουν µια συγκρατηµένη αισιοδοξία ως προς τον τερµατισµό του εµπορικού πολέµου ΗΠΑ και Κίνας. Οι κλώστες θα χαίρονταν ιδιαίτερα αν ήξεραν πως σύντοµα θα µπορούν να αγοράσουν ξανά τα αµερικανικά βαµβάκια χωρίς έξτρα δασµό (25%). Μάλιστα, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι ένας από τους λόγους που οι κλώστες στην Κίνα δεν είναι τόσο δραστήριοι όσο αναµενόταν είναι επειδή υπολογίζουν την επιστροφή του αµερικανικού στην αγορά τους, αν και πάντα δίνουν προτεραιότητα στην τοπική τους παραγωγή.

Δημοσκόπηση: Σε λάθος κατεύθυνση τα πράγματα λέει το 88% των πολιτών

Οι διεθνείς τιμές των βασικών τροφίμων υποχώρησαν τον Οκτώβριο, καθώς οι πτωτική τάση των τιμών των γαλακτοκομικών προϊόντων, του κρέατος και των φυτικών ελαίων αντιστάθμισαν την αύξηση της τιμής της ζάχαρης, σύμφωνα με ανακοίνωση του FAO, ο οποίος επικαλείται στοιχεία του ΟΗΕ.

21_pin_rodi

Με το φθηνό τουρκικό ρόδι που κατέκλυσε την ευρωπαϊκή αγορά - λόγω της υποτίµησης της λίρας - είχε να αναµετρηθεί φέτος το ελληνικό προϊόν (κατά βάση της ποικιλίας Wonderful), η συγκοµιδή του οποίου ολοκληρώθηκε τις προηγούµενες ηµέρες.

640_trump_ron_hero

Σημαντικά μεγάλη άνοδο στα χρηματιστήρια των εμπορευμάτων, μεταξύ αυτών και του βάμβακος, προκάλεσε ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μετά την συζήτηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Xi Jinping.

silo_new_kalaboki

Μέσα στο επόµενο διάστηµα και µέχρι το τέλος του έτους όλα δείχνουν πως το καλαµπόκι θα τσιµπήσει 1 µε 2 λεπτά. Το γεγονός ότι το αποθηκευµένο προϊόν δεν είναι πολύ ακόµα, ενώ και οι εισαγωγές φθηνότερου και υποδεέστερου ποιοτικά καλαµποκιού από τη Βουλγαρία έχουν φέτος µειωθεί, συνηγορούν σε µια αύξηση τιµής, την οποία και περιµένουν οι παραγωγοί µέσα στους ερχόµενους δύο µήνες. Αυτό θα αποτελέσει για πολλούς και κίνητρο για να µείνουν στην καλλιέργεια και την επόµενη σεζόν. 

africanswinefeverfarma

Δύο νέα κρούσματα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων αναφέρθηκαν στη νοτιοδυτική επαρχία της Yunnan την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, τη στιγμή που η Κίνα εισέρχεται στο απόγειο της παραγωγής χοιρινού με ορίζοντα το πιο σημαντικό φεστιβάλ της χώρας για την Πρωτοχρονιά που θα λάβει χώρα στις αρχές Φεβρουαρίου του 2019.

klimentini_21_pin

Με αφετηρία τα 60 λεπτά το κιλό ξεκίνησαν οι πρώτες κοπές και εξαγωγές µανταρινιών της ποικιλίας Κληµεντίνης στις περιοχές ∆ρέπανο, Σκαφιδάκι και Τολό του νοµού Αργολίδας, δίνοντας τον τόνο της νέας εµπορικής σεζόν, η οποία αναµένεται καλύτερη από την περσινή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία