Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

petrelaio-dexamenes-saoudiki-aravia-e1543235255254

Oι πετρελαϊκές προμήθειες από τον Περσικό Κόλπο αναμένεται να περιοριστούν περαιτέρω, αφού τόσο το Ομάν όσο και το Μπαχρέιν έχουν προχωρήσει στην επέκταση της διυλιστικής τους ικανότητας, καταναλώνοντας περισσότερο «μαύρο χρυσό» για την παραγωγή ντίζελ προς εξαγωγή.

13_pin_7

Υψηλές διακυμάνσεις και έντονη μεταβλητότητα εξακολουθούν να ορίζουν τη συνθήκη στις διεθνείς αγορές λιπασμάτων, με την εξέλιξη των τιμών να μην είναι εκείνη που ανέμεναν οι περισσότεροι συντελεστές του κλάδου.

provato-2

Ποσό ύψους 13,42 ανά πρόβατο για την κάλυψη του κόστους κτηνιατρικών υπηρεσιών όπως είναι ο εµβολιασµός και η χρήση αντιπαρασιτικών, προβλέπει το νέο Μέτρο που σχεδιάζεται στα πλαίσια της ΚΑΠ µε τίτλο «Μείωση της χρήσης αντιβιοτικών στην αιγοπροβατοτροφία».

opec-petrelaio

Πάνω από τα 95 δολάρια το βαρέλι εκτοξεύτηκε σήμερα Τρίτη η τιμή του πετρελαίου Brent στις ασιατικές αγορές, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το αμερικανικό αργό, καθώς η αδύναμη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ επιτείνει τις ανησυχίες για έλλειμμα εφοδιασμού που προέρχεται από τις εκτεταμένες περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

_methode_times_prod_web_bin_054299d2-9fd2-11ec-a33b-e5ebed659a52_2

Σοβαρές ανακατατάξεις σε όλο το φάσμα της αγροτικής οικονομίας, δείχνει να επιφέρει ο μεγάλος κατακλυσμός στον θεσσαλικό κάμπο, με το σύνολο των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής να διερευνούν τις συνέπειες του φαινόμενου και να προγραμματίζουν ανάλογα τη δραστηριότητά τους για την επόμενη μέρα.

Kalampoki_3608003015_72c3bc26ef_o

Από δύο έως και τρία λεπτά άνω των 23 λεπτών το κιλό με τα οποία πληρώνεται το ντόπιο καλαμπόκι για παράδοση στον στάβλο είναι οι τιμές που διαμορφώνει τα τελευταία 24ωρα η αγορά τα αντίστοιχα εισαγόμενα, με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν μάλιστα πως το επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί μια ανοδική πίεση των τιμών, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρη η επιτυχία του εγχειρήματος.

vamvaki_5

∆εύτερη συνεχόµενη έκθεση προσφοράς και ζήτησης από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) µε µειωµένες προοπτικές παραγωγής για το βαµβάκι, έρχεται να διευκολύνει τις ανοδικές τάσεις στο χρηµατιστήριο βάµβακος, σε µια εξέλιξη όµως που φαίνεται να έχει χαµηλό αντίκτυπο στην Ελλάδα, µε την εδώ συνθήκη να βρίσκεται εγκλωβισµένη στα λασπόνερα.

4_149

Ανατρέπει τις ισορροπίες στην αγορά ζωοτροφών η δυσάρεστη εξέλιξη που επιφύλαξε για τη Θεσσαλία ο Σεπτεµβριος του 2023, µε σηµαντικές ποσότητες αποθηκευµένων ζωοτροφών να καταστρέφονται, εκτάσεις µε τριφύλλια να χάνονται, ενώ παράλληλα ο απολογισµός των νεκρών παραγωγικών ζώων που άφησε πίσω της η πληµµύρα επιδρά καταλυτικά στην εξίσωση της προσφοράς και της ζήτησης.

eporeymata

Όλα δειχνουν πως οι ανησυχιες γυρω απο την προσφορα, επανερχονται στις αγορες σιτηρων, χωρις βεβαια αυτο να σηµαινει πως ανοιγει δροµος ανοδου σε κοντινο οριζοντα, µιας και το σοκ στην αγορα σκληρου σιτου που προκαλεσε η παρουσια της τουρκιας εξακολουθει να υφισταται, καθως και η αδυναµια διαµορφωσης ανταγωνιστικων τιµων για το µαλακο σιταρι, κρατα µουδιασµενους τους ευρωπαιους εξαγωγεις.

petrelaio-oil-768x430-2-1

Το σενάριο της επιστροφής των πετρελαϊκών τιμών κοντά ή και πάνω από τα 100 δολάρια έρχεται όλο και πιο κοντά και μάλιστα με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό δεδομένης της σταθερής ανοδικής τροχιάς στις τιμές.

22-35_pin_57

Ακόµα δεν έχει αποτιµήσει η αγορά το µέγεθος του ελλείµµατος στην προσφορά εγχώριου καλαµποκιού, καθώς και στη ζήτηση για ζωοτροφή, έπειτα από τις καταστροφικό πέρασµα της κακοκαιρίας Ντάνιελ στον θεσσαλικό κάµπο, µε τους υπόλοιπους κάµπους της χώρας να ετοιµάζονται για τη συγκοµιδή που θα ξεκινήσει την ερχόµενη εβδοµάδα στο κύριο όγκο της παραγωγής του προϊόντος.

12_16_3

Δεύτερη συνεχόμενη έκθεση προσφοράς και ζήτησης από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) με μειωμένες προοπτικές παραγωγής για το βαμβάκι, έρχεται να διευκολύνει τις ανοδικές τάσεις στο χρηματιστήριο βάμβακος, σε μια εξέλιξη όμως που φαίνεται να έχει χαμηλό αντίκτυπο στην Ελλάδα, με την εδώ συνθήκη να βρίσκεται εγκλωβισμένη στα λασπόνερα.

12-13_pin_20

Στις εγχώριες τιµές παραγωγού πέρασε η απότοµη διόρθωση που σηµείωσε η ευρωπαϊκή αγορά σκληρού σίτου, µε το ελεύθερο εµπόριο να πληρώνει κοντά στα 30 λεπτά το κιλό, ενώ µέχρι 32 µε 33 λεπτά πληρώνονται οι ελάχιστες καλές ποιότητες σε µεµονωµένους παραγωγούς.

petrelaio_8

Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να ανέλθουν σε τριψήφια επίπεδα μέχρι το επόμενο έτος, εάν η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία δεν χαλαρώσουν τις επιθετικές περικοπές εφοδιασμού τους, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

sitari_site-pin

Πιθανά σημάδια σταθεροποίησης των τιμών σκληρού σίτου αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, με τη νέα λίστα τιμών της Φότζια να διατηρείται στα 400 ευρώ ο τόνος μέγιστη τιμή για την πρώτη ποιότητα σκληρού σίτου, μετά την κάθετη πτώση της περασμένης εβδομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία