Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

12-13_18

Με νευρικότητα, ελλείψεις και το άγχος της οικονοµικής ζηµίας ξεκινά η νέα χρονιά στο κοµµάτι των καλλιεργητικών φροντίδων, που εγκαινιάζει η περίοδος επιφανειακής λίπανσης στα χειµερινά σιτηρά και την οποία διαδέχονται οι προεργασίες των εαρινών σπορών.

Screenshot_2021-08-23_at_13_50_12_2

Σημαντική αύξηση +8,95% καταγράφει αυτόν το μήνα ο δείκτης τιμών των αγροτικών προϊόντων, με την Τράπεζα Πειραιώς να εντοπίζει στο Δελτίο Τιμών της για το Νοέμβριο ενισχυμένες προσδοκίες της ζήτησης σε σχέση με την προσφορά. Ταυτόχρονα η Πειραιώς εκτιμά ότι η τεχνική εικόνα του δείκτη αγροτικών προϊόντων εμφανίζεται, σχετικά θετική βραχυπρόθεσμα.

iStock-112265799

Επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων, επομένως και των υψηλών τιμών διάθεσης των αγροτικών προϊόντων και κατά το επόμενο έτος, προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές, εξέλιξη η οποία αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην υποστήριξη της αγροτικής δραστηριότητας, επηρεάζοντας αναλόγως και το αγροτικό εισόδημα.

τριφυλλι_epiloges_tv

Σε µια αποκλιµάκωση της εγχώριας αγοράς τριφυλλιού που υποχώρησε από τα 35 λεπτά στα 30 λεπτά το κιλό συνέβαλε η βελτίωση των καιρικών συνθηκών τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, που είχε ως αποτέλεσµα να συνεχιστούν οι κοπές στα χωράφια, κόβοντας παράλληλα και το µονοπώλιο των αποθηκών.

lipasmata

Φυσικό αέριο και μια διαρκώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση τροφοδοτούν την πρωτόγνωρη κούρσα ανόδου τιμών για τις πρώτες ύλες που αξιοποιούνται στην παραγωγή λιπασμάτων, με τις ανατιμήσεις να έχουν ήδη αποτυπωθεί στους τιμοκαταλόγους των καταστημάτων αγροεφοδίων της Ελλάδας, συμπιέζοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Trifili

Ενίσχυση καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η τιμή παραγωγού στο καλαμπόκι, με τις προσφορές που ακούγονται το τελευταίο διάστημα στην Κεντρική Ελλάδα, να κυμαίνονται στα 280 ευρώ ο τόνος, από τα 260 που ήταν τις προηγούμενες εβδομάδες.

19134513313_15aeb60c52_o

Υπό το φίλτρο των πληθωριστικών ανατιμήσεων παραθέτει τις εμπορικές προοπτικές σημαντικών κλάδων της αγροτικής παραγωγής η Κομισιόν ως το τέλος του έτους, καταγράφοντας κέρδη στους δείκτες των σιτηρών παρά τα υψηλά στις τιμές των εισροών, πιέσεις στην κτηνοτροφία λόγω αυξημένου κόστους ζωοτροφών και περαιτέρω μειωμένα αποθέματα ελαιολάδου με τη ζήτηση από τρίτες χώρες να ανακάμπτει.

239983739_10159964637418888_831400919671568136_n

Καινούργια δεδομένα στον ευρύτερο τομέα της αγροτικής παραγωγής δημιουργεί η κατακόρυφη άνοδος των τιμών παραγωγού σε κομβικά προϊόντα όπως το σκληρό σιτάρι, το καλαμπόκι και το βαμβάκι, εξέλιξη η οποία επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες συνεδριάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

106850124-1614972877673IPVF-U-CB-Photo-20210305-Press-3-jpg

Χωρίς τελειωμό η κούρσα τιμών που διανύει η αγορά αγροτικών εμπορευμάτων τα τελευταία 24ωρα, όσο σχηματίζουν νέα υψηλά οι διεθνείς τιμές σε βαμβάκι και σιτάρι που από το πρωί της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου έχουν ενισχυθεί κατά 5 σεντς η λίμπρα και 20 ευρώ ο τόνος αντίστοιχα.

40097210413_94ddeb661f_o_copy

Στα 1,43 ευρώ το λίτρο κυμαίνεται τις τελευταίες ημέρες η μέση τιμή του diesel κίνησης στα πρατήρια της Ελλάδας, με την τάση να είναι αυξητική όσο η διεθνής τιμή στο πετρέλαιο διαμορφώνει υψηλά τριετίας πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι

emporeymata_site

Αμετάβλητη και γι’ αυτή την εβδομάδα η τιμή που δίνει η αγορά της Φότζια για το σκληρό σιτάρι, την ώρα που το μηνιαίο δελτίο αναλύσεων της Τράπεζας Πειραιώς επικαλείται στοιχεία που σηματοδοτούν υποχώρηση των ανατιμητικών τάσεων στις τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων διεθνώς.

36_pin

Πίσω στην κούρσα ανατιμήσεων που ακολουθούν τους τελευταίους μήνες τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, δείχνει να έχει μείνει το αγελαδινό γάλα, παρά την πίεση που υφίστανται οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις από το κόστος αγοράς των ζωοτροφών και ενώ η τιμή του προϊόντος στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες παρουσιάζει ήδη αισθητή βελτίωση.

fertilizing-arable-land_shutterstock_1036434508

Σε πρωτοφανή ύψη οδηγούνται οι τιμές των λιπασμάτων εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, αρχής γενομένης από τις φθινοπωρινές σπορές, καθώς τα κόστη των πρώτων υλών σε συνδυασμό με τον υπερδιπλασιασμό της τιμής του φυσικού αερίου για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώνει τα εργοστάσια λιπασμάτων όχι απλώς να πουλάνε ακριβά αλλά και να διακόπτουν τη λειτουργία τους σε κάποιες περιπτώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία