Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

ARNIA-VITRINA-DYO-ANTRES

Την έκτακτη ενίσχυση 30 ευρώ ανά ζώο άνω των 4 μηνών σε θηλυκά αιγοπρόβατα αποφάσισε η Ισπανία με Βασιλική Διάταγμα, λόγω του πλήγματος που υφίσταται ο κλάδος από τον κορωνοϊό.

3_37

Η ελαχιστοποίηση των εξαγωγών κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και η κάμψη της εγχώριας ζήτησης, δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και διαχείρισης των αποθεμάτων των εταιρειών του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΟΠΥ.

Koronoios_Oikonomia

Σε… οικονοµική πανδηµία τείνει να εξελιχθεί ο κορωνοϊός που έχει πανικοβάλει διεθνείς χρηµαταγορές, έχει οδηγήσει σε µονοµερείς ενέργειες µε απαγορεύσεις των µετακινήσεων, επιφέροντας ταυτόχρονα ισχυρό πλήγµα στις εµπορικές συναλλαγές και στη διακίνηση των προϊόντων. 

2-Luis-Dreyfus

Τα περιθώρια να ανεβούν οι τιµές βάµβακος µέσα στο 2020, οι προϋποθέσεις για έναν ανοδικό κύκλο στο προϊόν αλλά και το πιο ρεαλιστικό σενάριο για την αγορά προσπαθεί να προσεγγίσει ο Τζο Νικόσια, επικεφαλής στον τοµέα βάµβακος της Luis Dreyfus, καταλήγοντας σε µια ιδιαίτερη πρόταση προς τους παραγωγούς, τουλάχιστον των ΗΠΑ.

garlic-2097759-1920

Η σύγχυση και ο πανικός που ομολογουμένως επικρατεί γύρω από τον κορωνοϊό και την μετάδοσή του, έχει ξεκινήσει να αλλάζει τις προτιμήσεις των εισαγωγέων, οι οποίοι σιγά σιγά στρέφονται σε άλλες αγορές προκειμένου να προμηθευτούν εμπόρευμα.

papadogianis_M_3_8

Η εξαγωγή σκληρού σίτου στη χώρα µας κυµαίνεται περί τα 270 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας για τις καλές ποιότητες και η ζήτηση εξακολουθεί να είναι δυνατή, παρά τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κοροναϊός

22-35_12

Για µεγαλύτερες ποσότητες κλείνονται οι συµφωνίες στο ελαιόλαδο το τελευταίο διάστηµα, µε τις τιµές ωστόσο να µην ανακάµπτουν παράλληλα µε τη ζήτηση. Απ’ ό,τι φαίνεται η εγχώρια αγορά παίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ποσοτήτων που διακινούνται, δεδοµένης και της ζηµιάς που έχει σηµειωθεί στην Κρήτη, µε τις εταιρείες τυποποίησης του νησιού να έχουν στραφεί στην Πελοπόννησο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

icac

Ισχνή μείωση 1% στα παγκόσμια αποθέματα προβλέπει για την φετινή εμπορική περίοδο (2019/2020), η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βάμβακος (ICAC), υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, η αστάθεια στην παγκόσμια αγορά βαμβακιού αυξάνει λόγω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας και της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19) στην Κίνα.

Peiraiws_4

Αρνητικές αποδόσεις εμφάνισαν οι τιμές των περισσότερων αγροτικών προϊόντων από την αρχή του 2020 μέχρι σήμερα, με την κινεζική ζήτηση και την εφοδιαστική αλυσίδα να έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την εξάπλωση του κορωνοϊόυ.

deytero_thema

Τρεις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ βρέθηκαν στο στόχαστρο των γαλλικών αρμόδιων αρχών, αφού οι πληρωμές που έκοψαν σε παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζονταν ήταν καθυστερημένες και ένα ξεκάθαρο παράδειγμα αθέμιτης πρακτικής στην αλυσίδα εφοδιασμού.

papadogianis_M_3_8

Εκτελούνται φορτώσεις συµβολαίων εξαγωγής σκληρού σίτου στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα αρχίζει να δηµιουργείται αγορά γύρω από τα επίπεδα των 270 ευρώ ο τόνος fob λιµάνι µας για το ποιοτικό προϊόν.

USDA-Building

Ξεκολλά τα µυαλά των αγορών από την εµµονή του κορωναϊού που βούλιαξε το προηγούµενο διάστηµα τις τιµές των αγροτικών εµπορευµάτων η νέα έκθεση προσφοράς και ζήτησης του αµερικανικού υπουργείου Γεωργίας, η οποία µε µετριοπαθείς αλλαγές σε σχέση µε τα θετικά δεδοµένα της έκθεσης του Ιανουαρίου, βάζει και πάλι τις αγορές στη ρουτίνα αξιολόγησης των θεµελιωδών χωρίς επιδηµιολογικά φίλτρα.

emporioipaee

Η ΕΕ εξετάζει να εγκρίνει περισσότερες γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες προς πώληση στο μπλοκ, με χώρα προέλευσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο σύναψης μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο όχθες του Αντλαντικού, σε μια περίοδο που ΕΕ τρέχει να προλάβει καταστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία