Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

lighthizer___reuters_jpg_673822677

Μετά τις 13 Ιανουαρίου, οπότε λήγει και η διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αν εν τέλει θα θέσει σε εφαρμογή την πρόταση επιβολής πρόσθετων δασμών 100% σε κρασιά, ελαιόλαδα, επιτραπέζιες ελιές, τυριά, γιαούρτι, κονιάκ και σε άλλα αγροτικά προϊόντα από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κορυφώνοντας τα αντίποινα για τις επιδοτήσεις στην Airbus.

18991000_xl

Ιδρυτές των τεχνολογικών κολοσσών και μεγιστάνες της μόδας μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αλλά ένας Κινέζος εκτροφέας χοίρων έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιουσία στον κόσμο.

48858664418_6119e648ba_o_2

Τα αποτελέσματα εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τους τελευταίους μήνες, αποτυπώνουν την εντύπωση ότι ίσως τελικά τα κράτη μέλη μπορούν να εξασφαλίσουν τις αγορές «προστιθέμενης αξίας», πάνω στις οποίες καλείται να προσαρμοστεί το ευρωπαϊκό αγροτικό μοντέλο παραγωγής για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

RABOBANK_SITE

Μια επανάληψη του 2019 με υποτονικές προοπτικές προβλέπει για το 2020 η Rabobank στην ετήσια έκθεσή της για τις αγορές των αγροτικών εμπορευμάτων, υποστηρίζοντας πως οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αφρικανική πανώλη των χοίρων αφήνουν μια παρακαταθήκη αβεβαιότητας και για τα επόμενα έτη.

egyptianorange

Οι εξαγωγές αιγυπτιακού πορτοκαλιού στην ΕΕ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί στις τελευταίες δέκα εμπορικές εκστρατείες, ενώ παράλληλα οι ισπανικές εξαγωγές πορτοκαλιών μειώθηκαν σε όγκο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Euroestacom (Icex-Eurostat) που εξετάζει τα εμπορικά δεδομένα κάθε περιόδου από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Αυγούστου.

138431-header-proionta-compressed

Aύξηση 2,2% κατέγραψαν οι  ελληνικές εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, για το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ όσον αφορά στα αγροτικά προϊόντα το εν λόγω διάστημα σημειώθηκε υποχώρηση 4%, η οποία οφείλεται κυρίως στις μειωμένες αποστολές ελαιολάδου.

8089394257_2d3af25de4_o

Υπερβολικές εισαγωγές σιτηρών και δη καλαμποκιού από την Ουκρανία καταγγέλλει η Πολωνία στις Βρυξέλλες, ζητώντας να περιοριστεί ο όγκος των εισαγωγών από την χώρα αυτή και να διενεργηθούν έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί το κατά πόσο οι Ουκρανοί παραγωγοί εφαρμόζουν τα αυστηρά πρότυπα που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

l_5

Το παρθένο ελαιόλαδο, οι ελιές και τα ψάρια, είναι τα τρία πιο κρίσιμα εξαγωγικά προϊόντα του εγχώριου αγροδιατροφικού τομέα, με τα δύο πρώτα μάλιστα να εμφανίζουν καλύτερες προοπτικές, διότι οι εξαγωγές τους τείνουν αυξανόμενες. Αντιστοίχως, το εξευγενισμένο ελαιόλαδο κυρίως και στη συνέχεια τα ακτινίδια, τα εσπεριδοειδή και τα φρούτα, εξάγονται σε μικρότερες μεν ποσότητες προς το παρόν αλλά διαθέτουν ελπιδοφόρα προοπτική καθώς οι εξαγωγές τους αυξάνονται διαρκώς και με καλό ρυθμό.

seve

Ανοδικά κινήθηκαν οι εξαγωγές του νομού Ροδόπης, στη διάρκεια του 2018, διατηρώντας έτσι το θετικό πρόσημο στην πορεία τους, αλλά και πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο, καθώς οι εισαγωγές «φρέναραν» σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

1-mark-price

Το λιανεμπόριο υποχρεώθηκε να αγκαλιάσει ψηφιακά λόγω μιας εισόδου της Amazon στα τρόφιμα, που διαλύει σύνορα. Τώρα είναι η σειρά της γεωργίας να απευθυνθεί συλλογικά στις αγορές για ψηφιακή αναβάθμιση που θα την κρατήσει στο νέο περιβάλλον

satolias_4

Όσο το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο παράκαμψης του δασμού 25% στην φέτα, οι αμερικανικές εταιρείες πιέζουν από την πλευρά τους την ελληνική βιομηχανία ώστε να απορροφήσει αυτή το κόστος επιβάρυνσης, σύμφωνα με τον Παύλο Σατολιά, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία