Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

36_pin_10

Παρά τα προβλήµατα που παρουσιάστηκαν στα αρχικά στάδια της καλλιέργειας του ηλίανθου, που οδήγησαν σε κάποιες περιπτώσεις και στην επανασπορά, κυρίως λόγω του περονόσπορου, πολύ καλή δείχνει η χρονιά από άποψη αποδόσεων. Η τιµή συµβολαιακής, σταθερή στα 35 λεπτά το κιλό.

elaiolado_2_4

Το θετικό πρόσημο διατήρησαν οι ελληνικές εξαγωγές στο πρώτο εξάμηνο του 2019, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν κατά τον μήνα Ιούνιο. Την ίδια ώρα, αύξηση κατά το πρώτο εξάμηνο παρουσίασαν και οι εισαγωγές αλλά και το εμπορικό έλλειμμα, παρά την υποχώρηση που εμφάνισαν τον Ιούνιο, γεγονός που προβληματίζει τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.

Trakter-rodakina_2

Χειρότερα από ποτέ εξελίσσεται η καμπάνια παραλαβής των συμπύρηνων ροδάκινων από τη μεταποιητική βιομηχανία, εξέλιξη που υποχρεώνει τους παραγωγούς να αναζητήσουν λύσεις σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

kinpresv1

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την υπογραφή τεχνικών συμφωνιών ώστε να απελευθερωθούν άμεσα οι εξαγωγές, προς την Κίνα, αγροτικών προϊόντων όπως το επιτραπέζιο σταφύλι, τα εσπεριδοειδή και τα πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, βερίκοκα και κεράσια). Το παραπάνω υπογραμμίστηκε από την συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, με την πρέσβειρα της Κίνας στην Αθήνα.

3_Ospria

Η ανάπτυξη που εµφανίζει ο τοµέας των οσπρίων, οδηγεί το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών (IGC) και την καινούρια πρόεδρο από τον Καναδά, Nathalie Dubé σε µεγαλύτερη ενασχόληση και παραπάνω αναλύσεις σχετικά µε τον τοµέα, προκειµένου να ακολουθηθεί η παγκόσµια τάση της αγοράς.

eucofel

Η επιβολή επιπλέον δασμών από ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά εσπεριδοειδή θα τα κάνει ασύμφορα για τον καταναλωτή στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, δε θα γίνονται πια εξαγωγές εκεί και το προϊόν στην ΕΕ θα δεχτεί πολύ μεγάλες πιέσεις στην τιμή.

630x356

Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα από την Ιταλία με προορισμό κυρίως τη Γερμανία και αντιστρόφως επηρεάζει απαγόρευση διέλευσης βαρέων οχημάτων σε οδικά δίκτυα του κρατιδίου Τιρόλο της Αυστρίας.

Dimitriaka-pinakas-site_3

Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις του αυτό το μήνα το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών 2019-2020 εκτιμώντας πως θα είναι χαμηλότερη κατά 8 εκατ. τόνους, ήτοι θα ανέλθει στο 2.148 εκατ., με μειώσεις για το σιτάρι, (συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, της Ρωσίας και του Καναδά), το καλαμπόκι (Κίνα) και το σόργο (ΗΠΑ).

9r9g9ydZZ_1200x630__1

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow την Τρίτη, χαρακτήρισε ως καλό σημάδι το γεγονός ότι κορυφαίοι υπάλληλοι των ΗΠΑ θα ταξίδευαν στην Κίνα για να συζητήσουν το να αναβιώσουν τις μέχρι πρότινος παγωμένες εμπορικές συνομιλίες και δήλωσαν ότι αναμένουν από το Πεκίνο να αρχίσει σύντομα να αγοράζει γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ.

47174977211_3f598c7e53_b

Σε δυο εβδομάδες η Αυστρία θα θέσει σε εφαρμογή τις νέες απαγορεύσεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας TIR για τη μεταφορά των εμπορευμάτων που ταξιδεύουν μέσω Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων προϊόντων, κάτι που θα επηρεάσει τα δρομολόγια εξαγωγών της χώρας μας, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit Hellas.

port-rouen-haropa-silo-cereales-854x568_2

Τρεις από τους μεγαλύτερους αγροτικούς ομίλους της Γαλλίας συμπράττουν στις εξαγωγές δημητριακών με σκοπό να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις υπερπόντιες αγορές, οι οποίες με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς κυριαρχούνται από εταιρείες στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, όπως η Ρωσία και η Ουκρανία.

11391141_731318206976799_1178586810906604174_n

Η Βουλγαρία προγραμματίζει τη δημιουργία μητρώου εμπόρων οπωροκηπευτικών και θα παρακολουθεί τα εμπορεύματα των εισαγωγέων από τα σύνορα στον πάγκο. Θα ελεγχθεί εάν ο εισαγωγέας διαθέτει αποθέματα και εάν οι εισαγωγές πωλούνται σε δίκαιη ή χαμηλή τιμή, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τσάβαρ Μαρίνοφ, λέγοντας πως έχει ενημερωθεί για τις εισαγωγές σε χαμηλές τιμές από την Ελλάδα.

02_rodakino_sel8-9_2

Μετά από αίτημα της χώρας μας, που κατατέθηκε πριν από τρία ολόκληρα χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μαζί με το σχετικό τεχνικό φάκελο, ολοκληρώνεται αισίως η προσπάθεια για έναρξη εξαγωγών νωπών κερασιών, ροδάκινων βερίκοκων και δαμάσκηνων προς την τεράστια αυτή ασιατική αγορά. Μάλιστα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που θα εξάγει κεράσια στην Κίνα.

944507

Η 12η Ιουνίου, βρίσκει κατά πολύ πεσμένες τις τιμές παραγωγού στο καρπούζι, καθώς έχουν φτάσει σχεδόν στη μέση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, πλέον, οι βαρέλες, πωλούνται στο χωράφι στα 25 λεπτά το κιλό και τα στρογγυλά καρπούζια στα 20, όπως αναφέρει στην Agrenda ο Παναγιώτης Πασσάς, παραγωγός από την Αμαλιάδα της Ηλείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία