Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

Screenshot_2021-07-21_at_17_38_34

Σημάδια περαιτέρω τόνωσης της ζήτησης με θετικό αντίκτυπο για τις τιμές παραγωγού σε όλα τα βασικά αγροτικά εμπορεύματα εντοπίζει το Δελτίο Τιμών της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο κάνει λόγο για ελλειματική προσφορά σε βασικές αγροτικές πρώτες ύλες όπως το βαμβάκι και τα σιτηρά, η οποία μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να διαμορφώσει συνθήκες για νέο γύρο ανόδου.

papadogianis_M_3_8

Φαίνεται πως στην περιοχή της Θεσσαλίας θα υπάρχουν όλες οι ποιότητες σκληρού σίτου φέτος, αλλά σε γενικό µέσο όρο δείχνουν λίγο χαµηλότερα επίπεδα από τα αντίστοιχα περσινά.

Screenshot_2021-06-23_at_11_31_29

Παρά τη σημαντική πίεση που δέχθηκε ο δείκτης αγροτικών προϊόντων τον περασμένο Μάιο -5,38%, ήδη καταγράφονται προϋποθέσεις νέας ανόδου σε προϊόντα όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, η σόγια και το ρύζι, με τον Ιούνιο να φέρνει εκ νέου θετικές αποδόσεις όσο το ευρύτερο μακροοικονομικό επίπεδο δείχνει να υιοθετεί προϋποθέσεις ανάκαμψης.

elstat_eisroes_ekroes

Αυξημένες κατά 3,7% αποτυπώνονται οι τιμές παραγωγού φυτικής και ζωικής παραγωγής στα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο παράλληλα ανοδικά φαίνεται ότι κινήθηκε και το κόστος των εισροών, με την ενέργεια και τα αναλώσιμα στοιχίζουν κατά 5,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

papadogianis_M_3_8

Στην αγορά µας για τα σκληρά σιτάρια συζητείται έντονα η έλλειψη βροχοπτώσεων σε αρκετές περιοχές και απ’ ότι φαίνεται µάλλον αυτό θα αποτυπωθεί στις αποδόσεις στα χωράφια.

papadogianis_M_3_8

Στην αγορά µας οι βροχές που περιµένουµε δυστυχώς δεν έρχονται σε όλες τις περιοχές που χρειάζονται και οι ανησυχίες αναφορικά µε τις αποδώσεις και τις ποιότητες του σκληρού σίτου εξακολουθούν να υπάρχουν.

gfgfhghgfhgfhghgh

Καθυστερήσεις στα δρομολόγια εξαγωγών εντοπίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων-Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, ζητώντας ειδική τροπολογία που να επιταχύνει τις διαδικασίες εισόδου στη χώρα και για τις θαλάσσιες οδούς.

peiraiosemporeumata__3_

Με τον πληθωρισμό να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των αγροτικών προϊόντων και των εμπορευμάτων, με την Τράπεζα Πειραιώς να εκτιμά ότι το κλίμα παραμένει ευνοϊκό για τις τιμές παραγωγού.

17393-MELISSOKOMIA-_-MELISSOKOMIKA-PROIONTA-FOTOPOYLOS-HARALAMPOS-melissokomika-proionta-meli__3_

Ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 17 Μάη, τα νέα έντυπα ελέγχου επιχειρήσεων του ΕΦΕΤ. Αυτό είναι το τελευταίο βήμα πριν την καθολική εφαρμογή της σχετικής απόφασης του ΕΦΕΤ που φέρνει στην πράξη την ΚΥΑ 1408/274009/9-10-20, για την κατάταξη των επιχειρήσεων τροφίμων με βάση την επικινδυνότητα.

https___d1e00ek4ebabms_cloudfront_net_production_457fea23-dbdf-4908-bae2-ae4e35a676f4

Ένα ευρύ και εκρηκτικό ανοδικό ράλι στις τιµές των εµπορευµάτων έχει εδραιωθεί εδώ και λίγες εβδοµάδες στις διεθνείς αγορές, γεγονός που υποστηρίζει τις εκτιµήσεις αναλυτών, εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τοµείς, καθώς και επενδυτών, ότι ένας νέος υπερκύκλος µόλις πυροδοτήθηκε.

14_2_2

Κλίμα κινητικότητας και ανεβασμένης ζήτησης για εξαγωγή φρούτων και λαχανικών κατά τους πρώτους μήνες του 2021 δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, με το ανοδικό μομέντουμ να αναμένεται ότι θα επεκταθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες, αφού στην υψηλή ζήτηση έρχεται να προστεθεί και η απότομη μείωση της προσφοράς σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, εξαιτίας των ανοιξιάτικών παγετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία