Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εμπορεύματα

2-Elaiokramvi

Πάνε για διπλάσιο τα στρέμματα ελαιοκράμβης λόγω σταθερής ανταπόδοσης. Όλο και πιο ελκυστική εµφανίζεται η παραγωγή του ενεργειακού φυτού, καθώς η καλλιέργεια είναι συµβολαιακή και η εναλλαγή µε σκληρό σιτάρι φέρνει καλά αποτελέσµατα

Σ16-Φ1-1

Απόσπασμα του αριθ. 3071/17.9.2019 φύλου της Επίσημης Εφημερίδας της Ινδίας (Gazette of India), από το οποίο προκύπτει ότι από την ημερομηνία δημοσίευσης ισχύει για την Ελλάδα η εξαγωγή μήλων προς την Ινδία με εφαρμογή της ψυκτικής επεξεργασίας (Cold Treatment) κατά την μεταφορά εναλλακτικά με την ισχύουσα και εφαρμοζόμενη από 17/10/2017 ψυκτική επεξεργασία και πριν την φόρτωση, δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS.

IDRG7TAD4JCH7GDD2OV4KTBZMM_28

Με πάνω από 80 λεπτά το κιλό στον παραγωγό φεύγουν τα πρώιμα ακτινίδια Green Lime στην Καβάλα, σε μια χρονιά που τα σημάδια δείχνουν πως θα εξελιχθεί πολύ καλά για το ελληνικό ακτινίδιο, όπως δηλώνει στο Fresher ο Κλέαρχος Σαραντίδης, διευθυντής της ΕΑΣ Καβάλας.

ΚΥ2-Elies-xalkidikis

Με ανοικτές τιµές άρχισε να παραλαµβάνει πράσινες ελιές Χαλκιδικής η µεταποιητική βιοµηχανία, διαρρέοντας, ταυτόχρονα, πληροφορίες πως η φετινή παραγωγή θα είναι µεγάλη και ως εκ τούτου όσοι καρποί είναι χαλαζοχτυπηµένοι -η πλειονότητα δηλαδή- θα πληρωθούν µε χαµηλή τιµή.

IMG_20161112_111720805

Ανοδική ήταν η πορεία το φετινό καλοκαίρι για τα πορτοκάλια Βαλέντσια που ξεκίνησαν από 18 λεπτά τον Ιούνιο, έφτασαν να πωλούνται στα 45 με 50 λεπτά το κιλό από τον παραγωγό και έχουν κρατηθεί εκεί για αρκετές εβδομάδες λόγω διεθνών συγκυριών και κυρίως λόγω της υψηλής τιμής που έχουν τα άλλες φορές φθηνά Μαροκινά.

35_2

Συνεχίζει τις παραλαβές καλαµποκιού µε 20 λεπτά το κιλό η ΕΑΣ Αγρινίου, έχοντας συγκεντρώσει 1.500 τόνους, ενώ υπολογίζεται µέχρι το τέλος της σεζόν να έχουν φτάσει και τους 10.000 τόνους, όπως δήλωσε στην Agrenda ο πρόεδρος της οργάνωσης Θωµάς Κουτσουπιάς, την ώρα που στην ελεύθερη αγορά η τιµή δείχνει να πιέζεται, µε τη γνωστή «δικαιολογία» των φθηνών εισαγωγών.

gogoshogan

Τα 254 δις ευρώ άγγιξε η συνολική αξία του εμπορίου αγροτικών προϊόντων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Τρίτες χώρες για το 2018, με το ισοζύγιο να είναι θετικό για την ΕΕ αφού οι εξαγωγές της έφτασαν τα 138 δις ευρώ και τα 116 δις ευρώ οι εισαγωγές. Τα κρασιά και τα ποτά συνιστούν την ναυαρχίδα των ευρωπαϊκών προϊόντων του πρωτογενή τομέα.

provlepsi_paragwgis_kalampokiou

Νέα έρευνα από την εταιρεία μετρήσεων Allendale, δείχνει λίγο μικρότερη την αναμενόμενη παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ, «φρενάροντας» την τάση που έχει δημιουργηθεί, η οποία τάση μιλά για παραγωγή που τελικά θα εξελιχθεί σε πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

2949301_bizgrain1107c1web

Προχωρά η παρείσφρηση των σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ρωσίας στις αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, με τον κρατικό αγοραστή σιτηρών της Σαουδικής Αραβίας SAGO, να προχωρά σε αγορά, λίγο μετά τη χαλάρωση των προδιαγραφών από πλευράς SAGO που κάνει επιλέξιμο το σιτάρι από τις χώρες του Ευξείνου Πόντου.

deuterofakes

Μετ’ εµποδίων εξελίσσεται η φετινή εµπορική σεζόν για την ελληνική φακή, καθώς από τη µια οι εισαγωγές από το εξωτερικό κι από την άλλη τα περσινά αποθέµατα, πιέζουν την αγορά και κατ’ επέκταση τις τιµές, οι οποίες κινούνται σε επίπεδα που ίσα που καλύπτουν το κόστος.

tritothemasoya

Όσοι στην  Κίνα ελπίζουν  σε έναν καταρράκτη από ρωσική σόγια που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το κενό που αφήνουν οι αμερικανικές προμήθειες εξαιτίας του εμπορικού πολέμου, σύντομα θα απογοητευτούν.

deuterothematriantafilo

Αυλαία έριξε αυτές τις ηµέρες η φετινή καµπάνια για τη συγκοµιδή και την απόσταση ροδοπέταλων στη ∆υτική Μακεδονία, όπου συγκεντρώνεται ο πυρήνας της καλλιέργειας τριαντάφυλλου στη χώρα, µε τη σεζόν σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις να µην αφήνει ιδιαίτερα ευχαριστηµένους τους παραγωγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία