BACK TO
TOP

Ποιότητα Ζωής

petrelaiokilida

Οι αρχές της Κύπρου παρακολουθούν πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στις ακτές της Συρίας στη Μεσόγειο και θα μπορούσε σύντομα να επηρεάσει το νησί.

ΠΗΝΕΙΟΣ_2

Ο Πηνειός ποταμός έχει στερέψει εντελώς σε μήκος 25 χιλιομέτρων, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να εκπέμπει μήνυμα SOS, σε επιτόπια αυτοψία.

fukushima-disaster

Η διαχειρίστρια εταιρία του κατεστραμμένου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας Φουκουσίμα-Νταΐτσι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα ότι θέλει να απορρίψει στον ωκεανό περισσότερο από ένα εκατομμύριο τόνους νερού, που κρατά αποθηκευμένο, μέσω μιας υποθαλάσσιας σήραγγας.

per_symb_24ayg211

Δέσμη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε χθες το βράδυ στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Αιδηψού με θέμα την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε από τις 03 Αυγούστου 2021 τους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

amazonios-1

Καθώς η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την παγκόσμια κρίση του νερού, η μεταβλητότητα των βροχοπτώσεων αναμένεται να είναι μία από τις δυνάμεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μετανάστευση, σύμφωνα με νέα έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

panw-apo-25-ekat-agria-zwa-nekra-apo-tis-fwties-sti-bolibia_w_hr

Με την ένδειξη «Εξαιρετικά επείγον-Άμεση ενέργεια», η απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά έρχεται να κηρύξει το τέλος του κυνηγιού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

energean_-_prinos_complex_north_aegean_sea_greece

Σε πεδίο εκπομπής μηδενικών ρύπων σχεδιάζει να μετατρέψει την παραχώρηση του Πρίνου η Energean, με τον συνδυασμό δύο πρωτοποριακών πρότζεκτ τα οποία θα καταστήσουν απόλυτα φιλική στο περιβάλλον τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Screenshot_2021-08-05_at_9_50_30_AM

Έντονο προβληματισμό για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο προκαλούν οι διαπιστώσεις του προγράμματος γεωσκόπησης της ΕΕ Copernicus που λειτουργεί υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

dimos-larissas-pineios-morfologia1

Σε ρυάκι έχει μετατραπεί σε ορισμένα σημεία της ροής του ο Πηνειός ποταμός, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, και υπεράντλησης των υδάτων όπως στη γέφυρα Βαλομανδρίου.

hogs-mesa

Μετά τις αγελάδες και κάποια άλλα οικόσιτα ζώα που διαπιστώθηκε ότι εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα σημαντικές ποσότητες βλαβερών αερίων (μεθανίου) αποκαλύπτεται τώρα ο ρόλος του ρυπαντή της ατμόσφαιρας ενός ακόμη ζώου.

marmaras_tourkia

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων της φυτοπλαγκτονικής βλέννας, που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην θαλάσσια περιοχή της Λήμνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

watermelon-slices-to-represent-allergy-1024x745

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) έχει ορίσει το 2021 ως επετειακό έτος για την αναγνώριση των ωφελειών που έχει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην υγεία και την οικονομία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία