Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ποιότητα Ζωής

redwine

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο βοηθά στο αδυνάτισμα, καθώς η κατανάλωσή του ισοδυναμεί με αποτελέσματα που κάποιος μπορεί να επιτύχει με μία ώρα στο γυμναστήριο. Χαράς ευαγγέλια προσφέρει σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα του Καναδά για όποιον δεν τα καταφέρνει με τα όργανα γυμναστικής να μειώσει το βάρος του.

720_7853f64c087239b6312674472c5acd61

Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής ήδη έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέλλον, προειδοποιεί μια νέα επιστημονική έκθεση 27 εθνικών Ακαδημιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ακαδημία Αθηνών.

australia-broxi

Ιθαγενείς της Αυστραλίας προσέφυγαν στον ΟΗΕ κατά της κυβέρνησης της Αυστραλίας, εγκαλώντας την ότι παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματά τους αποτυγχάνοντας να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για μία εξέλιξη- ορόσημο, αφού συνιστά την πρώτη παγκοσμίως προσφυγή για το κλίμα, που έχει ως βάση της την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2-plasticpollu

Η πρωτοβουλία για τον μεγαλύτερο καθαρισμό των ωκεανών που έχει γίνει ποτέ, με τελικό στόχο την απαλλαγή τους από το καταστροφικό πλαστικό, προχωράει, αλλά μετά σοβαρών εμποδίων. Οι φόβοι για αποτυχία ενισχύονται, αλλά η ελπίδα δεν έχει πεθάνει.

climate-change

Με τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας να έχει καταγγείλει τα περί κλιματικής αλλαγής ως «hoax» (ψευδή είδηση), που επινόησαν οι Κινέζοι για να πλήξουν την αμερικανική βιομηχανία, δεν είναι να απορεί κανείς που οι ΗΠΑ εμφανίζουν το τρίτο υψηλότερο ποσοστό πολιτών μεταξύ 23 χωρών, που αρνούνται ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανθρωπογενής.

museum

Το «ταξίδι» με προορισμό το άρωμα της αρχαιότητας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σε συνεργασία με την ΚΟΡΡΕΣ.

WHEN_TOMATOES_MET_WAGNER_2_small

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου και έχοντας αποσπάσει το βραβείο Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το πρωτότυπο και γεμάτο χιούμορ ντοκιμαντέρ «Όταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες», της Μαριάννας Οικονόμου, ετοιμάζεται για την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η αθηναϊκή πρεμιέρα θα γίνει στις 11 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό, παρουσία της σκηνοθέτιδας και των πρωταγωνιστών της ταινίας.

game_of_books

Είναι οι σειρές μια νέα λογοτεχνία; Απειλούν να εκτοπίσουν βιβλίο, σινεμά και τηλεόραση; Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων προσκαλεί το κοινό σε μια ημερίδα με πολλά ...επεισόδια!

picaso

Ένα σπάνιο σκίτσο του Πάμπλο Πικάσο με τίτλο «Joueuse de flute et nu couche» (1932), άγνωστο στην αγορά της τέχνης και κομμάτι των συλλογών του MoMA της Νέας Υόρκης, θα βγει στο σφυρί στις 28 Μαρτίου από τον Οίκο Christie’s στο Παρίσι.

aplantsphilosophy

Η ιδέα ότι τα φυτά δεν είναι απλά σκηνικό στο περιθώριο της ζωής αλλά η βασική δύναμη που την τροφοδοτεί, αποτελεί την κεντρική ιδέα του βιβλίου του Καθηγητή Φιλοσοφίας στη Σχολή Προχωρημένων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες του Παρισιού Emanuele Coccia «Η ζωή των φυτών» (The Life of Plants). Στη βιβλιοκριτική που δημοσιεύει το thenation.com, σημειώνεται ότι στο τελευταίο σύγγραμμα του, ο Coccia εκφράζει τη λύπη του που τα φυτά έχουν μείνει εκτός του πεδίου της φιλοσοφίας – αν όχι των θεωρητικών επιστημών στο σύνολό τους – και υποβιβαστεί, κατά τον ίδιο, σε αντικείμενο μόνο των φυσικών επιστημών, όπου η μελέτη «αφορά τον άδειο, ασύνδετο χώρο όλων αυτών που προηγούνται της έλευσης της ψυχής και ακολουθεί τη σκοτεινή, σιωπηλή νύχτα του Big Bang που εμποδίζει τον οποιονδήποτε στοχασμό».

summer4

Μέρες ξένοιαστες, με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, θα προσφέρει και φέτος το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο υλοποιείται στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της.

amegewcern1

Γνώσεις τόσο για την ατομική και την πυρηνική φυσική, όσο και για τα πειράματα και τις διατάξεις του CERN απέκτησαν 85 μαθητές από 15 λύκεια που συμμετείχαν στα «Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (International Masterclasses 2019)».

panselhn

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια σύμπτωση. Η εαρινή ισημερία, την Τετάρτη 20 Μαρτίου που σηματοδοτεί αστρονομικά την αρχή της άνοιξης, θα συμπέσει με την τρίτη και τελευταία υπερ-σελήνη ή υπερπανσέληνο του φετινού έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία