Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ποιότητα Ζωής

190724173858_eating

Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition με τίτλο «Μεσογειακή δίαιτα και ο κίνδυνος COVID-19, στη μελέτη SUN του Πανεπιστημίου της Ναβάρα» , επιβεβαιώνει την προστατευτική δράση της Μεσογειακής δίαιτας έναντι της νόσου COVID-19.

union-of-concerned-scientists

Υπάρχουν 40% πιθανότητες η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια ενός έτους να υπερβεί ως το 2025 το όριο του 1,5 βαθμού πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, στόχο που θέτει η συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

ampel-600-x-480-600x420__1_

Στους τομείς της αμπελουργίας, της μελισσοκομίας, των δενδρωδών καλλιεργειών και των αρωματικών φυτών και βοτάνων και με επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία, μια περιοχή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, ενόψει των προκλήσεων που γεννά η μεταλιγνιτική εποχή, θα εστιάσει το πρώτο, στην Ελλάδα, πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής για την εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στον τομέα της γεωργίας.

SAGIADA4

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) πραγματοποίησε την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 τον τρίτο κατά σειρά εθελοντικό καθαρισμό βυθού, αυτή τη φορά στο γραφικό λιμάνι της Σαγιάδας, στο δυτικότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

arampatzharapakis01

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της «ΕΝΑΛΕΙΑ», του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των Ελλήνων αλιέων υπεγράφη σήμερα στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή και στόχο τον συστηματικό καθαρισμό των θαλασσών μας από το πλαστικό αλλά και την ταυτόχρονη ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων της περιβαλλοντικής ρύπανσης, που εντοπίζεται στις ελληνικές θάλασσες.

Watermeloen_voor-e1519645180980

Το καρπούζι, ένα από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο, με ετήσια παραγωγή άνω των 200 εκατομμυρίων τόνων διεθνώς, φαίνεται πως έλκει την καταγωγή του από τη Βορειοανατολική Αφρική και συγκεκριμένα από την περιοχή Κορντοφάν του Σουδάν, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα που ξαναγράφει την ιστορία του καρπουζιού και πιστεύεται ότι θέτει τέρμα σε διαφωνίες δεκαετιών σχετικά με την καταγωγή του.

4181

Σημαντικά έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που εκφράζουν πλέον την όλο και μεγαλύτερη ανησυχία τους για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Νέα έρευνα δείχνει πως υπάρχει αναμφισβήτητα μία αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών, ως απάντηση στην πλανητική κρίση.

unnamed__2__10

Έργα ύψους 79.365.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών σε δάση από πυρκαγιές, φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα δρομολογεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετικές αποφάσεις που υπέγραψε η πολιτική ηγεσία του.

συμιακη-γαριδα

Σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία διευκρινίζεται το καθεστώς αλιείας με μηχανότρατες σε όλη την επικράτεια, καθώς και το καθεστώς αλιείας για το συμιακό γαριδάκι, προχώρησε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός.

ypsiston-kotopoulo_2

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ μετά από ελέγχους ανακαλεί κατεψυγμένο παρασκευάσμα από κρέας πουλερικών καθώς βρέθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού της σαλμονέλας.

GettyImages_1200517199

Ένα online εργαλείο που ανέπτυξε ομάδα ερευνητών αναλύει τα χαρακτηριστικά των ιών που μεταδίδονται από τα ζώα στους ανθρώπους και αξιολογεί το πόσο απειλητικοί είναι ώστε να υπάρξει έγκαιρη λήψη μέτρων σε περίπτωση πιθανού κινδύνου.

5da5798c210000150e345144

Τα αποτελέσματα των επίσημων ελέγχων για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα έδειξαν ότι 94% των υπό ανάλυση δειγμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα είχε καθόλου ή υπολείμματα κάτω των επιτρεπόμενων ορίων που έχει θέσει η ΕΕ, ενώ η πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου ανιχνεύθηκαν παραβάσεις ήταν προϊόντα από τρίτες χώρες.

lefkansi-koralia

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία καταγράφεται ως ο μεγαλύτερος ζωντανός οργανισμός στον πλανήτη. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά, και εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των 2.600 χιλιόμετρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία