Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ποιότητα Ζωής

amegewcern1

Γνώσεις τόσο για την ατομική και την πυρηνική φυσική, όσο και για τα πειράματα και τις διατάξεις του CERN απέκτησαν 85 μαθητές από 15 λύκεια που συμμετείχαν στα «Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων (International Masterclasses 2019)».

panselhn

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια σύμπτωση. Η εαρινή ισημερία, την Τετάρτη 20 Μαρτίου που σηματοδοτεί αστρονομικά την αρχή της άνοιξης, θα συμπέσει με την τρίτη και τελευταία υπερ-σελήνη ή υπερπανσέληνο του φετινού έτους.

acastaniesepistrefounhpa1

Περίπου πριν ένα αιώνα η καστανιά εξαφανίστηκε από τα απέραντα ανατολικά δάση των ΗΠΑ. Πλατύφυλλη και μεγάλου μεγέθους, είδε τέσσερα δις δέντρα της να δέχονται θανατηφόρο πλήγμα από την απρόσεχτη εισαγωγή μιας ασιατικής προέλευσης ασθένειας, της Cryphonectria parasitica.

avinovision17

Σαν διοργάνωση – ορόσημο για τους επαγγελματίες του οίνου εκτιμάται ότι θα θυμούνται την πρώτη έκθεση Wine Paris 2019 οι 26.700 επισκέπτες, το 30% εκ των οποίων εκτός Γαλλίας και με περισσότερους από τους μισούς από ΗΠΑ, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ολλανδία, που βρέθηκαν στις 11 με 13 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Expo Porte των Βερσαλλιών.

Mondelez-Brasil-proyecto-Cocoa-Life

Η Mondelēz International ανακοινώνει τα φιλόδοξα και πρωτοποριακά σχέδιά της για την προστασία και την αποκατάσταση των δασών στις περιοχές καλλιέργειας κακάο, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για το κακάο, καθιστώντας τις εκμεταλλεύσεις πιο ανθεκτικές στην αλλαγή του κλίματος. Τα σχέδια καλύπτουν τις τρεις μεγαλύτερες αγορές προμήθειας κακάο της εταιρείας, τη Γκάνα, την Ακτή του Ελεφαντοστού και την Ινδονησία.

beer

Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλλουν οι αρκούδες στο Καταφύγιο του Αρκτούρου στο Νυμφαίο, καθώς οι θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σήμαναν τη λήξη του χειμέριου λήθαργου και τις οδήγησαν έξω από τις φωλιές τους.

apoikiliakolokuthasexwmesa

Δύο από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Νέας Ζηλανδίας, η Bostock New Zealand και η Leaderbrand προσθέτουν ένα παράγοντα – χ - στην εξίσωση της κολοκύθας, με την απόφασή τους να προχωρήσουν από κοινού στην καλλιέργεια της θεωρούμενης ως καλύτερης νέας ποικιλίας, Marron d’ Or.

aportobellobeganmarketaspromay

Η Plant Based Events έκανε γνωστό ότι η πρώτη αγορά με αποκλειστικά βέγκαν προϊόντα θα λειτουργήσει στο Portobello του Δυτικού Λονδίνου. H ιδέα δοκιμάστηκε πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι και χάρη στην ανταπόκριση που βρήκε θα διοργανώνεται δύο φορές τον μήνα, με την αρχή να γίνεται στις 10 Μαρτίου. Δεν απευθύνεται μόνο στους βέγκαν και αποτελεί διοργάνωση φιλική προς τις οικογένειες.

giant-panda-tree

Ο πλανήτης μας είναι αρκετά πιο «πράσινος» σε σχέση με το ξεκίνημα του 21ου αιώνα και αυτό το οφείλουμε περισσότερο σε δύο χώρες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA), η οποία με τη βοήθεια δορυφόρων της έφτασε σε αυτό το χαρμόσυνο συμπέρασμα.

akunhgitroufas2_19

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αρχίζει το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα, που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και το οποίο διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

kalarites

Τέσσερις ελληνικές περιφέρειες περιλαμβάνονται στις 20 φτωχότερες στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τις: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (11η θέση), Ήπειρο (13η θέση), Βόρειο Αιγαίο (14η θέση) και Δυτική Μακεδονία (17η θέση). Την ίδια ώρα, αν εξαιρεθεί η Αθήνα, όλες οι περιφέρειες πλην Αττικής βρίσκονταν κάτω από το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ. 

aoinosagaphtoseminariafebNEW

Οι φίλοι του Oίνου του Αγαπητού καλούνται στην έναρξη του Γ' Κύκλου Σεμιναρίων Οινογνωσίας με θέμα: «Σπουδή σε βασικές ελληνικές ποικιλίες» τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00μμ. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συναντήσεις στις 4 και 18 Μαρτίου 2019.

jonas-tofterud
25 Φεβρουαρίου

Έξι νέοι Masters of Wine

Το Ινστιτούτο Masters of Wine ανακοίνωσε έξι νέους Masters of Wine από ισάριθμες χώρες, ανεβάζοντας τους ανθρώπους που κατέχουν τον τίτλο παγκοσμίως σε 384.

adancingwolvesgermany1

Πριν από περίπου ένα αιώνα, οι λύκοι κυνηγήθηκαν μέχρι εξαφάνισης στη Γερμανία, επιστρέφοντας σταδιακά, ιδιαίτερα μετά την επανένωση το 1990. Θεωρείται ότι ο πληθυσμός τους είναι μεγαλύτερος σε εφτά από τα 16 κρατίδια, ειδικά σε αυτά της πρώην ανατολικής Γερμανίας όπως το Βραδεμβούργο και η Σαξονία, όπου εθεάθησαν 73 αγέλες, 30 ζευγάρια και τρεις μεμονωμένοι ενώ πιστεύεται ότι περνούν τα σύνορα με την Πολωνία.

anegershpshlwnktiriwnmakrygiannh

Η οικοδόμηση δύο πολυώροφων κτηρίων (που δεν έχει ολοκληρωθεί) στις οδούς Φαλήρου 5 και Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής. Τα κτήρια βρίσκονται εντός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών (ΦΕΚ 96/Δ/10.2.2004), στο άμεσο δομημένο περιβάλλον της Ακρόπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία