Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ποιότητα Ζωής

ypsiston-kotopoulo_2

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Ε.Φ.Ε.Τ μετά από ελέγχους ανακαλεί κατεψυγμένο παρασκευάσμα από κρέας πουλερικών καθώς βρέθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού της σαλμονέλας.

renewables-cities

Στην απελπιστική «καταχνιά» που έχει επιβάλει η πανδημική κρίση σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ελάχιστες θετικές «αναλαμπές» που έρχονται ακριβώς ως συνέπεια του κορωνοϊού και του αναγκαστικού φρένου που επιβλήθηκε στις περισσότερες δραστηριότητες.

allergia-epoxi

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη και η γύρη παράγεται σε μεγάλες ποσότητες από τα δέντρα και τα λουλούδια, προκαλώντας αλλεργίες σε πολλούς ανθρώπους, ένας άλλος κίνδυνος ελλοχεύει: να γίνει κάποιος πιο ευάλωτος στον κορονοϊό εξαιτίας της γύρης.

Wonderwoods-30_s7_cam01

Θα μπορούσαμε να φανταστούμε στο κέντρο ή ακόμη και σε κάποιο πυκνοκατοικημένο προάστιο της Αθήνας πολυκατοικίες «πράσινες», όχι σε επίπεδο «ενεργειακού πιστοποιητικού», αλλά με την κυριολεκτική έννοια του όρου; Γεμάτες δηλαδή από βλάστηση, σαν «κάθετα δάση»;

vertical-harvest-workers

Ενα πρωτοποριακό οικοδομικό project στις ΗΠΑ προσφέρει στέγη, θέσεις εργασίας και παραγωγή 500 τόνων αγροτικών προϊόντων ετησίως. Σκοπό έχει, ειδικότερα, να δημιουργήσει πολυώροφα θερμοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας σε συνδυασμό με συγκροτήματα προσιτής κατοικίας σε αστικές περιοχές.

file-20190225-26168-1h159fl

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά περίπου 7% το 2020 σε σχέση με το 2019, κυρίως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν διεθνώς στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

δφγηφγην

Αυξημένοι ρυθμοί ξήρανσης και θερμοκρασία άνω των 45 βαθμών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα των αιθέριων ελαίων των φυτών, αναφέρει σε εργασία του ο Αποστόλου Χρήστος, φοιτητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

184db600f7a73aa3db90fee716999cd6_L

To πανεπιστήμιο του Wageningen της Ολλανδίας σε συνεργασία με τρεις εταιρείες δημιούργησε μια εναλλακτική βιώσιμη λύση για να αντικατασταθούν τα λιπαρά οξέα που προέρχονται από πηγές όπως το φοινικέλαιο, στην βιομηχανία (τροφίμων-ζωοτροφών), χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς.

αγελαδες

Κάθε χρόνο, σφάζονται δισεκατομμύρια ζώα με σκοπό την ανθρώπινη κατανάλωση, με αποτέλεσμα, η υπερκατανάλωση κρέατος να αποτελεί τη Νο 1 αιτία της κλιματικής αλλαγής, ενώ η παγκόσμια παραγωγή κρέατος αντιπροσωπεύει το 14,5% όλων των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου

covid-19-passport_2

Τη βεβαίωση εμβολιασμού κατά του νέου κοροναϊού μπορούν να λαμβάνουν από σήμερα Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις του εμβολίου ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

tomatoes-plastic-packaging

Μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής για την προώθηση της εφαρμογής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Αγροτική Οικονομία, μετά από τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ρύπανσης από τα πλαστικά.

koronoios-super-market-mask__1_

Κατακόρυφη αύξηση στην διαδικτυακή αγορά τροφίμων κατέγραψε έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) για το 2020, με έναν στου τέσσερις καταναλωτές να προτιμά της online αγορές.

5be420e22db12_q80

Κάποιες χημικές ενώσεις που περιέχονται σε τρόφιμα και ποτά, όπως το πράσινο τσάι, τα σταφύλια του είδους muscadine (vitis rotundifolia) και η μαύρη σοκολάτα, μπορούν να προσδεθούν και να μπλοκάρουν τη λειτουργία ενός συγκεκριμένου ενζύμου (πρωτεάσης) που υπάρχει στον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με νέα έρευνα βιολόγων φυτών από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (NC).

nimfeo-0206

Στο πλαίσιο της ενεργής συνεισφοράς του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, στη δημόσια διαβούλευση που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατάρτιση ενός Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις αγροτικές περιοχές με ορίζοντα 2040, από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά 4 Ομάδες Εστίασης για το μέλλον των αγροτικών περιοχών της χώρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία