Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Βιολογική Παραγωγή

3-viologika_3

Μία κακή χρονιά είναι αρκετή για να οδηγήσει τον βιοκαλλιεργητή πίσω σε συµβατικές µεθόδους, σύµφωνα µε την κλαδική µελέτη της Κοµισιόν για τον τοµέα των βιολογικών στην ΕΕ, που δείχνει πως η αγορά τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να ανταµείψει επαρκώς τον παραγωγό ώστε να συνεχίσει να καλλιεργεί έχοντας απώλειες στις αποδόσεις του που κυµαίνονται µεταξύ 15-60%.

Ηλεκτρονικά από 19 Μαρτίου αιτήσεις στη Βιολογική Κτηνοτροφία

Μία δεύτερη προκήρυξη του μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας έταξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με την απάντηση του στη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου, ώστε να υπάρξει επιπλέον στήριξη για τη διατήρηση των βιολογικών εκμεταλλεύσεων κτηνοτρόφων στα ορεινά.

Αδικείτε τη Θεσσαλία στη βιολογική κτηνοτροφία, λέει ο Χαρακόπουλος

Την κατανομή επιπλέον πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δηλώνονται ως 31 Ιουλίου σύμβουλοι για Βιολογικά

Μέχρι τις 28 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν συνάψει σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας («νεοεισερχόμενοι») και έως 1η Σεπτεμβρίου με γεωπόνο Σύμβουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πολιτική διαχείριση και στη βιολογική κτηνοτροφία φέρνει αντιδράσεις

Για µεθοδεύσεις που οδήγησαν την ανακατανοµή των πόρων µεταξύ Περιφερειών της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σε γνωστούς και φίλους, κάνουν λόγω επιλαχόντες κυρίως από τη Θεσσαλία και τη ∆υτική Ελλάδα, µε την αύξηση κατά 15 περίπου εκατ. ευρώ των κονδυλίων στην Κρήτη να έχει προκαλέσει µεγάλη εντύπωση.

Οι 4.567 δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα ονόματα των 4.567 δικαιούχων του μέτρου της Βιολογικής Κτηνοτροφίας λίγες μόνο ημέρες μετά την τελική ένταξή τους, που ακολούθησε τη νέα μοιρασιά των κονδυλίων ανάμεσα στις Περιφέρειες, η οποία αδίκησε και οφέλησε προκλητικά ορισμένες περιοχές.

Μέγιστο πριμ 45 ευρώ στη βιολογική κτηνοτροφία

Πραγματοποιήθηκε η τελική ένταξη των δικαιούχων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με απόφαση, μετά τη νέα μοιρασιά των κονδυλίων ανάμεσα στις Περιφέρειες η οποία αδίκησε και οφέλησε προκλητικά ορισμένες περιοχές.

Επιλεκτική πρόσκληση όσον αφορά τη διαβούλευση στα Βιολογικά καταλογίζουν στη Διεύθυνση Βιολογικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι Λάκωνες παραγωγοί, αφού όπως αναφέρουν δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Σε ημετέρους οι πόροι της Βιολογικής κτηνοτροφίας

Γνωστούς και φίλους ωφέλησε η αναδιανομή των πόρων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σύμφωνα με καταγγελίες επιλαχόντων, που βλέπουν να μένουν εκτός με 50 μόρια ενώ συνάδελφοί τους σε άλλες Περιφέρειες, περνάνε «αέρα» και με 0-10 πόντους, με τη σφραγίδα της πολιτικής αβάντας.

«Τα ζητήματα που θίγονται στην αναφορά δε φανερώνουν παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους» απαντά η Κομισιόν στις καταγγελίες των Λακώνων βιοκαλλιεργητών, βρίσκοντάς τους εντελώς αντίθετους.

Η Βιολογική Γεωργία ψάχνει κονδύλια από Κτηνοτροφία

Στις ευρωπαϊκές αρχές προσέφυγαν οι βιοκαλλιεργητές που βλέπουν να περνά η προγραµµατική περίοδος χωρίς 2η προκήρυξη Βιολογικών, την ώρα που η αρµόδια ∆ιεύθυνση υποστηρίζει ότι το κείµενο της πρόσκλησης είναι έτοιµο και απλά ψάχνει για τα κονδύλια.

Για κατάφορη αδικία όσον αφορά το θέμα της εξαίρεσης των ζωοτροφών κατά την τελική αξιολόγηση του προγράμματος της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, κάνει λόγο σε επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ. Παράλληλα η οργάνωση ζητά την κατανομή των κονδυλίων που έχουν περισσέψει στις περιφέρειες όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

Νέος κανονισμός για πράσινους πόρους ως το 2030

Νέο κανονισμό για τη θέσπιση πλαισίου για τη συμπερίληψη των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και των απορροφήσεων από δραστηριότητες χρήσης γης, αλλαγής χρήσης γης και δασοπονίας (LULUCF) στο πλαίσιο για το κλίμα και την ενέργεια έως το 2030 εξέδωσε το Συμβούλιο τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Σε καταγγελία προς τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές σχετικά με το πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και την τύχη που είχαν τα κονδύλια, προχώρησε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Σερρών, που ζητά παράλληλα με επιστολή του την παραίτηση του γενικού γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη για τους χειρισμούς του.

Να μπουν τουλάχιστον όλοι οι παλιοί το σχέδιο στη Βιολογική Κτηνοτροφία

Σε µία υπερδέσµευση 10-30% και ανακατανοµή των κονδυλίων από Περιφέρειες που περίσσεψαν χρήµατα, αναµένεται να προχωρήσουν οι διαχειριστικές αρχές, ώστε να ενταχθεί και ένας µεγάλος αριθµός επιλαχόντων στο πρόγραµµα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, με προτεραιότητα στους παλιούς του προγράμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία