BACK TO
TOP

Βιολογική Παραγωγή

Το «αρρωστημένο» όπως το χαρακτηρίζουν σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, που πράττει κατά το δοκούν, ευθύνεται για το ότι οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας για το παλιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΠΑΑ 2007-2013 Μέτρο 2.1.4 και για το έτος 2016 και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις του 2015, έφτασαν τους 81, καταγγέλλουν οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας.

Απειλούν με εισαγγελέα οι Λάκωνες για τα βιολογικά

Απαντήσεις από τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα του πλασματικού ΑΤΑΚ στα πολυτεμαχισμένα αγροτεμάχια, που ενέχουν τον κίνδυνο να απορριφθούν σε τυχόν έλεγχο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια τα τεμάχια που προέκυπταν από τον πολυτεμαχισμό θεωρούνταν ξεχωριστά και επέφεραν μειώσεις και ποινές στο πρόγραμμα Βιολογική Γεωργία ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας.

Άδεια στάβλου ως 15/5 για πληρωμή παλιών βιολογικών

Την υποχρέωση να καταγράψουν όσα ευρήματα προέκυψαν κατά τους ελέγχους τόσο στο σύνολο των ενταγμένων ζωικών κατηγοριών (Αιγοπρόβατα, Βοοειδή με κρεατοπαραγωγική/μικτή κατεύθυνση, Βοοειδή με γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση) όσο και για τους βοσκότοπους έχουν οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης (Ο.Ε.Π.), στο πλαίσιο της συμμόρφωσης για το σύνολο των δικαιούχων σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία για τη βιολογική παραγωγή.

Ηλεκτρονικά από 19 Μαρτίου αιτήσεις στη Βιολογική Κτηνοτροφία

Μία δεύτερη προκήρυξη του μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας έταξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, σύμφωνα με την απάντηση του στη βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου, ώστε να υπάρξει επιπλέον στήριξη για τη διατήρηση των βιολογικών εκμεταλλεύσεων κτηνοτρόφων στα ορεινά.

Αδικείτε τη Θεσσαλία στη βιολογική κτηνοτροφία, λέει ο Χαρακόπουλος

Την κατανομή επιπλέον πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δηλώνονται ως 31 Ιουλίου σύμβουλοι για Βιολογικά

Μέχρι τις 28 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν συνάψει σύμβαση με Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας («νεοεισερχόμενοι») και έως 1η Σεπτεμβρίου με γεωπόνο Σύμβουλο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πολιτική διαχείριση και στη βιολογική κτηνοτροφία φέρνει αντιδράσεις

Για µεθοδεύσεις που οδήγησαν την ανακατανοµή των πόρων µεταξύ Περιφερειών της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σε γνωστούς και φίλους, κάνουν λόγω επιλαχόντες κυρίως από τη Θεσσαλία και τη ∆υτική Ελλάδα, µε την αύξηση κατά 15 περίπου εκατ. ευρώ των κονδυλίων στην Κρήτη να έχει προκαλέσει µεγάλη εντύπωση.

Οι 4.567 δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα ονόματα των 4.567 δικαιούχων του μέτρου της Βιολογικής Κτηνοτροφίας λίγες μόνο ημέρες μετά την τελική ένταξή τους, που ακολούθησε τη νέα μοιρασιά των κονδυλίων ανάμεσα στις Περιφέρειες, η οποία αδίκησε και οφέλησε προκλητικά ορισμένες περιοχές.

Μέγιστο πριμ 45 ευρώ στη βιολογική κτηνοτροφία

Πραγματοποιήθηκε η τελική ένταξη των δικαιούχων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με απόφαση, μετά τη νέα μοιρασιά των κονδυλίων ανάμεσα στις Περιφέρειες η οποία αδίκησε και οφέλησε προκλητικά ορισμένες περιοχές.

Επιλεκτική πρόσκληση όσον αφορά τη διαβούλευση στα Βιολογικά καταλογίζουν στη Διεύθυνση Βιολογικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι Λάκωνες παραγωγοί, αφού όπως αναφέρουν δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν.

Σε ημετέρους οι πόροι της Βιολογικής κτηνοτροφίας

Γνωστούς και φίλους ωφέλησε η αναδιανομή των πόρων της Βιολογικής Κτηνοτροφίας σύμφωνα με καταγγελίες επιλαχόντων, που βλέπουν να μένουν εκτός με 50 μόρια ενώ συνάδελφοί τους σε άλλες Περιφέρειες, περνάνε «αέρα» και με 0-10 πόντους, με τη σφραγίδα της πολιτικής αβάντας.

«Τα ζητήματα που θίγονται στην αναφορά δε φανερώνουν παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους» απαντά η Κομισιόν στις καταγγελίες των Λακώνων βιοκαλλιεργητών, βρίσκοντάς τους εντελώς αντίθετους.

Η Βιολογική Γεωργία ψάχνει κονδύλια από Κτηνοτροφία

Στις ευρωπαϊκές αρχές προσέφυγαν οι βιοκαλλιεργητές που βλέπουν να περνά η προγραµµατική περίοδος χωρίς 2η προκήρυξη Βιολογικών, την ώρα που η αρµόδια ∆ιεύθυνση υποστηρίζει ότι το κείµενο της πρόσκλησης είναι έτοιµο και απλά ψάχνει για τα κονδύλια.

Για κατάφορη αδικία όσον αφορά το θέμα της εξαίρεσης των ζωοτροφών κατά την τελική αξιολόγηση του προγράμματος της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, κάνει λόγο σε επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ. Παράλληλα η οργάνωση ζητά την κατανομή των κονδυλίων που έχουν περισσέψει στις περιφέρειες όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία