Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Traveling

arnaoutakis_voridis_stratakis

Μετά τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη (Δείτε ΕΔΩ) και τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια (ΕΔΩ), στο Ηράκλειο βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Η επίσκεψη του κ. Βορίδη, όπως έχουμε γράψει (Δείτε ΕΔΩ) είχε ιδιωτικό χαρακτήρα, ωστόσο, οργανώθηκε και συνάντησή του με εκπροσώπους τοπικών φορέων, στις εγκαταστάσεις της ΚΣΟΣ.

ελασσονα-περιβαλλοντικη

Μια μαγική εβδομάδα περιμένει τα παιδιά και τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας , αφού μετά από ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου προς τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της περιοχής, θα πραγματοποιηθούν, κατά το χρονικό διάστημα από 1-5/7/2020 , δεκάδες περιβαλλοντικές δράσεις , με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο τοπικός πληθυσμός και ιδιαίτερα η νεολαία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος , αλλά και , ακόμα, να θεσμοθετηθεί η προσπάθεια αυτή για το μέλλον.

mistikakipou-dakos-elias

Η μελλοντική απειλή για την ελιά, το βακτήριο Xylella fastidiosa, θα βρεθεί στο επίκεντρο της πρώτης θεσμικής συνάντησης αντιπεριφερειαρχών της χώρας την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

mila-sigkomidi-agrotes

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου “BALKAN IDEAS NETWORK FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGRO-FOOD SECTOR- BALKANET” που χρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG V-B) BALKAN MEDITERRANEAN 2014-2020 και έχει ως στόχο: την ενίσχυση της δυναμικής της καινοτομίας και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας σε αγροτικές περιοχές της Μεσογείου, διοργανώνει την Τρίτη 7 Ιουλίου, 11:30 ώρα θεματικό εργαστήριο στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας.

1nakj

Σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό εξελίσσεται η Νάξος, “ παντρεύοντας” τα τοπικά προϊόντα της με την τουριστική βιομηχανία. Η φημισμένη γραβιέρα Νάξου, η ναυαρχίδα των τυροκομικών προϊόντων του νησιού τίθεται επικεφαλής σε μία προσπάθεια να καταστεί ελκυστικός προορισμός σε μία απαιτητική μερίδα της εγχώριας και διεθνούς αγοράς, που αναζητά ποιότητα και αυθεντικές γεύσεις.

mistikakipou-dakos-elias

Από την Διεύθυνση  Αγροτικής  Οικονομίας  και Κτηνιατρικής  ΠΕ Λακωνίας  ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς  θα ξεκινήσει δολωματικός  ψεκασμός  στις  κάτωθι κοινότητες :

trakter_me_elga

Παραστάσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν τη Τετάρτη 1η Ιουλίου έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

arampatzi-pindos-orlbzlgw74ibiw4nzx3tbg2daiye4128ikmofv637c

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο στη συνάντηση που είχε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή με την διοίκησή του.

DOEPEL2_f

Η ΔΟΕΠΕΛ, θέλοντας να συμπεριλάβει όλους τους εμπλεκόμενους με τις ελληνικές επιτραπέζιες ελιές από όλη τη χώρα, καλει τους Οργανωμένους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιων ποικιλιών του δέντρου σε συνεταιριστικές οργανώσεις, ομάδες παραγωγών και άλλα νομικά πρόσωπα να είναι μέλη του πρωτογενή τομέα της ΔΟΕΠΕΛ.

santowines_gr_600x400

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Σαντορίνης η απώλεια του Μακάριου Σκοπελίτη, ενός δραστήριου ανθρώπου που από τη δεκαετία του ’80 έδινε το “παρών” από διάφορες θέσεις στα κοινά του νησιού, κάνοντας αισθητή την παρουσία του.

rodakina-empargko-frouta-imathia

Η χαμηλή τιμή και η μειωμένη φετινή παραγωγή αποτέλεσαν τα βασικά ζητήματα των εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας και του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) κ. Κώστα Αποστόλου, στη Νάουσα.

OMADA_PARAGOGON_

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την  δημιουργία Ομάδας Παραγωγών καρπουζιού στην Ηλεία  με την  σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης διεκδικώντας παράλληλα και  Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη για το προιόν, που κυριαρχεί στις Ευρωπαικές αγορές.

1638932_vroxi_2

Παραμένει και σήμερα άστατος ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την επικράτηση ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο.

ktinotrofi_2_2

Την καταβολή του υπόλοιπου της εξισωτικής αποζημίωσης που οφείλεται στους κτηνοτρόφους από το 2014, ζητά ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, προτείνοντας να καλυφθεί το ποσό να καλυφθεί από την επιστροφή των 466 εκατ. ευρώ που αναμένεται να δοθούν στην χώρα μας από κονδύλια που περικόπηκαν άδικα λόγω μη επιλέξιμων βοσκοτόπων.

zimiesε

Καταβολή του υπόλοιπου 35% των περσινών αποζημιώσεων, οι φετινές ζημιές στην παραγωγή και απαίτηση για συντόμευση των διαδικασιών και γρήγορη αποπληρωμή, τόσο του 100% των ζημιών, ζητάνε οι αγροτικοί Σύλλογοι Ημαθίας και Νάουσας σε συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Λυκουρέζο Ανδρέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία