Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

1-Agrotis-skitso

Γράφεται κατά κόρον σε πολλές εφηµερίδες, sites (και όχι µόνο) ότι οι νεοεισερχόµενοι αγρότες είναι υποχρεωµένοι να τηρούν βιβλία, προκειµένου να µπορέσουν να τύχουν της λήψης βεβαίωσης του νεοεισερχόµενου στον αγροτικό τοµέα.

83227809_171243820775427_746366274098954240_n

Με συνθήματα ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην “φοροεξόντωση” των παραγωγών και αιτήματα κατώτερων εγγυημένων τιμών, ενός κρατικού ΕΛΓΑ που καλύπτει το 100% των ζημιών, αγρότες από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για ένα δυναμικό συλλαλητήριο έξω από την Agrotica.

20200128_113110

Συλαλλητήριο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της έκθεσης Agrotica προανάγγειλε για το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με το μέλος της Ρίζο Μαρούδα να σημαίνει προσκλητήριο προς όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας και να τους υπενθυμίζειπως “από το σπίτι και τον καναπέ δεν κερδήθηκε τίποτε”.

diloseis-osde_2

Για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., εκτός των άλλων προβλεπόμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (Τ.Α.Α.Ε.) από το δικαιούχο, υποχρεωτικά, αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί, εντός των ημερομηνιών που τίθενται κατ΄ έτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

dei_3

Η ΔΕΗ, σε συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρατείνει την προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το Αγροτικό τιμολόγιο, η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έως την 30η Ιουνίου 2020.

Markou-Kordopatis_2_2

Υποβάθμιση της εκπροσώπησης των οινοποιητικών συνεταιρισμών της Ελλάδας στις Copa και Cogeca καταγγέλλει η ΚΕΟΣΟΕ, σημειώνοντας πως μετά από τρία χρόνια απουσίας της ΚΕΟΣΟΕ από τα ευρωπαϊκά όργανα και από τις Copa και Cogeca, η ελληνική εκπροσώπηση του φορέα που υποκατέστησε την ΠΑΣΕΓΕΣ και την ΚΕΟΣΟΕ, είναι άκρως υποβαθμισμένη, αφού η συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας «Οίνος» των Copa και Cogeca, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

santowinesd

Η Γενική Συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΗΡΑΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, που προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στους πρωτοβάθμιους Συνεταιρισμούς, εξέλεξε το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 το νέο Δ.Σ. της οργάνωσης, τετραετούς θητείας.

agrot_e65_5

Εκτός από την κακοκαιρία, δυσκολίες έφερε και η αστυνομία στις προγραμματισμένες για την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου αγροτικές κινητοποιήσεις σε Πλατύκαμπο, Φάρσαλα και Καρδίτσα, με τον αγροτικό κόσμο να πεισμώνει και να καλεί σε ευρύ κάλεσμα για συσπείρωση ενόψει της Πανελλαδικής σύσκεψης της επιτροπής μπλόκων στις 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια Λάρισας.

agrotes-2mpeloka

Παναγροτικό κάλεσμα σε μπλόκα απευθύνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΛ) και Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου με αίτημα αιχμής «το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών», όπως διατυπώθηκε κατά την Πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε την  προηγούμενη εβδομάδα στον Παλαμά Καρδίτσας.

farsala_bloka19

Σε μπλόκα που θα στηθούν σε κόμβο Πλατυκάμπου και Φάρσαλα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου καλεί τους αγρότες της Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στον Παλαμά Καρδίτσας.

Edok-3-Voridis

Μειωμένο το ποσοστό εκπροσώπησης για την αναγνώριση της λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, θα προβλέπει το νέο πλαίσιο, για την οργάνωση τους όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα για την αγορά του κρέατος.

fotovoltaika

Με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζεται το θέμα της ετήσιας δήλωσης των κατ' επάγγελμα αγροτών παραγωγών ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία