Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

siskepsi_larissa_mail

Με πολύ πίκρα και θυμό για τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται μέρα με την ημέρα μεγάλες ομάδες επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, με άγριες διαθέσεις ως προς τις αντιδράσεις που θα πρέπει να εκδηλωθούν αλλά με ακατέργαστο στερεότυπο διεκδικήσεων και χωρίς έμπνευση γύρω από τον τρόπο ανάπτυξης της διαμαρτυρίας, κύλησε την περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας.

eoasnl_metropol

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι με τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τη φοροληστεία, τα χαράτσια που μειώνουν το πενιχρό αγροτικό εισόδημα θα συζητηθούν στη σύσκεψη που διοργανώνουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 το βράδυ στην ταβέρνα «ΧΑΤΖΑΚΟΣ» στην Αγιά, η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου.

tsialtas_giannis

Την παραίτησή του υπέβαλε – σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews – ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιάννης Τσιάλτας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτης ο οποίος φαίνεται να την έκανε αποδεκτή. Εκτός του προέδρου αλλαγές επίκεινται σε όλη τη σύνθεση του ΔΣ του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

araxovitis_keosoe

Τα ζητήματα αιχμής που απασχολούν τον συνεταιριστικό χώρο και τα ειδικά θέματα του αμπελοοινικού τομέα, θα εξετασθούν στην σύσκεψη που διοργανώνει η ΚΕΟΣΟΕ τη Δευτέρα στις 10:30 πμ. στα γραφεία της, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Αραχωβίτη.

Araxwvitis

Απόφαση με την οποία ασκείται κρατική εποπτεία στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ενεργοποιείται με ΦΕΚ που υπογράφει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.  Σύμφωνα με αυτή οι υπάλληλοι-ελεγκτές έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή είναι χρήσιμο για την άσκηση του έργου και της αποστολής τους ενώ ειδικότερα για οικονομικοδιαχειριστικά θέματα έχουν δικαιώματα και καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου.

olimbia_nea_sinantisi

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε σειρά επαφών με τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Λιβαδειάς παρουσία του βουλευτή κ. Ν. Θηβαίο, τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο και την Ένωση Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού.

ktiniatros_sintrofias_ktnotrofia

Για προσπάθεια κατακερματισμού της κτηνιατρικής επιστήμης κάνει λόγο με ανακοίνωση της η ΠΟΓΕΔΥ αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία τμήματος Επιστήμης Ζώων Συντροφιάς στα γεωπονικά πανεπιστήμια.

3-Tziotzios

Τη διάθεση να αφήσουν κατά µέρους τις προσωπικές στρατηγικές που προτάσσουν συγκεκριµένοι... καθοδηγητές έδειξαν ακόµα πιο συντεταγµένα, µετά την αρχική συνάντηση της 7ης Σεπτεµβρίου στα Καλάβρυτα, οι κτηνοτρόφοι προκειµένου να προχωρήσει το φιλόδοξο εγχείρηµα της ενιαίας εκπροσώπησης του κλάδου.

palaskas_neo_ds

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί τους κτηνοτροφικούς συλλόγους όλους της Θεσσαλίας και όλους τους κτηνοτρόφους στην ετήσια Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 30-10-2018 και ώρα 12:00 το πρωί στην αίθουσα του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου στον Τύρναβο.

agrotis-tablet

Στην προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), προκειμένου να εξοπλίσει τους ελεγκτές των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων των Διευθύνσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών.

maximos_pirgetos_aktinidio

«Το ακτινίδιο Πυργετού-Αιγάνης είναι ένα θετικό παράδειγμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στο Δέλτα του Πηνειού. Στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, γίνεται μια συζήτηση για αναδιάρθρωση καλλιεργειών -μάλιστα είχαμε και υπουργό που εκλεγόταν στην Αθήνα και μας πρότεινε να βάλουμε καρπούζια και να τα αποθηκεύσουμε! Βεβαίως, η πολιτεία δεν θα επιβάλει τι θα καλλιεργήσουν οι αγρότες μας. Μπορεί και πρέπει, όμως, να υποδείξει, να ενημερώσει και να προσφέρει κίνητρα».

4-Toeb

Κλειστό κρατάει το ΤΟΕΒ Κατοχής (στην περιοχή του Μεσολογγίου) το αρδευτικό δίκτυο µε αποτέλεσµα – όπως καταγγέλλει στην Agrenda η οµάδα ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας – να µένουν απότιστες εκατοντάδες στρεµµάτων ελαιοκαλλιέργειας. 

aepwnumokrasi

Παρατείνεται κατά ένα μήνα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό καινοτομίας του αμπελοοινικού κλάδου Viti Vini Lab. Πλέον, η καταληκτική ημερομηνία από τις 15 Οκτωβρίου που ήταν, μετατίθεται στις 15 Νοεμβρίου.

omospondia_xoirotrofon

Μέλος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος είναι πλέον ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Ηπείρου από την Πέμπτη 11/10/2018 μετά την ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας κατόπιν αίτησης εγγραφής που είχε καταθέσει στην Ομοσπονδία ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Ηπείρου στις 5/10/2018.

potisma

Ο Γενικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Στραγγιστικών Έργων (Γ.Ο.Ε.Β. Σ.Ε.) Θεσσαλίας γνωστοποιεί ότι, σύμφωνα με το νόμο 4546/2018, οι υπόχρεοι για την καταβολή των δαπανών (πάγιες στραγγιστικές εισφορές, αρδευτικά τέλη και λοιπά δικαιώματα) υπέρ των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων υποχρεούνται μέχρι τις 12 Ιουνίου 2019 να υποβάλουν στον Οργανισμό, στην περιοχή δικαιοδοσίας του οποίου βρίσκονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας τους που επωφελούνται από τα εγγειοβελτιωτικά έργα, δήλωση των στοιχείων επικοινωνίας και του αριθμού φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία