Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

4-Toeb

Κλειστό κρατάει το ΤΟΕΒ Κατοχής (στην περιοχή του Μεσολογγίου) το αρδευτικό δίκτυο µε αποτέλεσµα – όπως καταγγέλλει στην Agrenda η οµάδα ελαιοπαραγωγών Πενταλόφου Αιτωλοακαρνανίας – να µένουν απότιστες εκατοντάδες στρεµµάτων ελαιοκαλλιέργειας. 

maximos_ampelakia_1

«Στα ιστορικά Αμπελάκια, που γεννήθηκε η συνεταιριστική ιδέα, η δράση του νεοσύστατου συνεταιρισμού καστανοπαραγωγών ακολουθεί εύστοχα τα χνάρια των προγόνων σας, που μας έκαναν περήφανους και έγιναν ξακουστοί σε όλη την οικουμένη. Και χαίρομαι ιδιαίτερα διότι από το ξεκίνημά του ο νέος συνεταιρισμός έθεσε τις σωστές βάσεις για μια πετυχημένη πορεία».

satolias_skitso_paseges

Οριστική επίλυση – με νομοθετική πρωτοβουλία - στο θέμα της εκπροσώπησης των ελληνικών συνεταιρισμών στις ευρωπαϊκές αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις (Copa-Cogeca) ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, η οποία θέτει τον κίνδυνο για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών, από τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών στα εν λόγω θεσμικά όργανα.

diepaggelmatiki-4

Μακριά από το µοντέλο Αποστόλου για τη στήριξη της αιγπροβατοτροφίας φαίνεται να περπατά ο Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος προσανατολίζεται στη λογική της δηµιουργίας µιας ∆ιεπαγγελµατικής Φέτας που θα επικεντρώνει πρώτα στον παραγωγό και µετά στις οργανώσεις και τα πρόσωπα.

Ampelooinikos-4

Καλά ήταν τα πρώτα δείγµατα γραφής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση της περασµένης Πέµπτης µε εκπροσώπους του αµπελοοινικού τοµέα και φυτωριούχους της ΕΦΕ. Κάποιες τροποποιήσεις στην υπουργική απόφαση για την κλωνική επιλογή κρίθηκαν απαραίτητες, θα γίνουν όµως για να δουλέψει η αγορά και όχι για να οδηγηθούν τα πράγµατα στις καλένδες.   

agores_viologikon_paratiriseis

Έναν μόνο Αυτοδιαχειριζόμενο Φορέα για τις αγορές βιολογικών στη Αττική και τη Θεσσαλονίκη ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, αναφερόμενη στη ΚΥΑ για τις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων που πρόκειται να έρθει το επόμενο διάστημα.

satolias_sinergasia

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε.), της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδος (Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.), καθώς επίσης εκπρόσωποι της Διεθνούς Συνεταιριστικής Συμμαχίας (ICA) και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης &Περιφερειακής Ανάπτυξης (Δίκτυο ΚΑΠΑ), συναντήθηκαν στην Αθήνα, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

olimbia_dogs

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου απεκάλυψε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας) προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα σχολεία.

eea-exodikastikos-mixanismos-imerida

Η μέχρι στιγμής εφαρμογή του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, οι δυσκολίες που έχουν διαπιστωθεί και η ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης του προς όφελος της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν εκτενώς στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

enosi_xanion_foto

Αχρησιμοποίητες και εγκαταλελειμμένες παραμένουν σύμφωνα με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.κ. Μπαργιώτα και Τζελέπη οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες συνεταιρισμών που τελούν υπό εκκαθάριση.

Araxovitis_malta

Την προστασία της μικρής παράκτιας αλιείας από τις αλλαγές στον καιρό και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, όπως την είσοδο εισβολικών ειδών στη Μεσόγειο (Λεσσεψιανοί Μετανάστες), και τη διατήρηση των ιχθυοαποθεμάτων για τις επερχόμενες γενιές, έθεσε ως προτεραιότητες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, κατά την παρέμβασή του στη Συνδιάσκεψη για τη Βιώσιμη Μικρή Παράκτια Αλιεία στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

geotee_me_famello

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός Ηλεκτρονικού Συστήματος Αδειοδότησης Υδροληψιών (Η.Σ.Α.Υ) αναφέρθηκαν τα στελέχη του ΓΕΩΤΕΕ που συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο.

sev_sek_sinergasia

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει για την ενίσχυση και υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, συμμετείχε σε κοινή συνάντηση των φορέων που στηρίζουν την εξωστρέφεια.

xrimatodotisi

 Τους όρους εφαρµογής των µικροπιστώσεων και των εγγυήσεων δανεισµού που θα θέσουν οι διαχειριστές ΕΤΕΑΝ και ΕΤΕπ αντίστοιχα, περιµένουν τώρα οι εννέα τράπεζες που συµµετείχαν στο ραντεβού της περασµένης Τετάρτης µε τις διαχειριστικές, ώστε να πάρουν αποφάσεις για τη συµµετοχή τους στις χρηµατοροές.

printzos_farsala1

«Ο αγροτικός πληθυσμός, δείχνει γερασμένος, αν θα κοιτάξετε σε κάθε χωριό, θα διαπιστώσετε, ότι οι νέοι αγρότες, οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γεωργία, μέχρι 45 ετών δεν υπερβαίνουν το 10%- 15%. Ο αγροτικός κόσμος συρρικνώνεται και η συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, ίσως ήταν επιθυμητή κάποτε όταν έφτανε το 40-45%».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία