Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

fitofarmaka

Το Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τετάρτη 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

depositphotos_183119502-stock-video-vet-talking-farmer-examining-sheep

Χαλήφιδες στη θέση του χαλίφη- κρατικού φυτοελεγκτή και κτηνιάτρου παραγωγής- θέλουν να γίνουν κάποια κέντρα και παράκεντρα, παρά τη λεηλασία των μισθών σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

osdd

Άνοιξε τελικά η ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευθεί και τη διαχείρισης τους να μοιάζει τώρα άθλος. Το κόστος που καλείται να καταβάλει για μια ακόμα φορά η αγροτική οικονομία είναι μεγάλο και η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου απερίγραπτη.

GettyImages-886265002-featured-1525702919

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ετοιμάζουν λίστα με δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους 11 δις που θα περιλαμβάνει από αεροσκάφη και εξαρτήματα μέχρι γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, φρούτα και κρασί ως αντίποινα στις κοινοτικές ενισχύσεις στην Airbus, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ανακοίνωση αποσυνδέει τη Φέτα από τον κατάλογο αυτό, υποστηρίζοντας πως μετά από καίρια παρέμβαση του, οι αμερικανικές αρχές εξαιρούν το εν λόγω ελληνικό προϊόν από την αλλαγή της δασμολογικής κλάσης.

xarakopoulos_6

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον έλεγχο στην αγορά γάλακτος, υποστηρίζοντας πως κάποια εξ αυτών λειτουργούν «ως μέτρο προστασίας» των γαλακτοβιομηχανιών.

teligioridou_3

«Η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα δεν μπορεί να γίνει σε κλειστά γραφεία των Αθηνών». Με την φράση αυτή προσήλθε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου στις συναντήσεις με αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και κτηνοτρόφους στην διήμερη επίσκεψη της στην Ηλεία, μιλώντας για την ανάγκη συνδιαμόρφωσης ενός σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη.

8-9_8

Ετήσια συµβόλαια µε σαφείς όρους παραλαβής του γάλακτος από τις µεταποιητικές επιχειρήσεις (τυροκοµεία-γαλακτοβιοµηχανίες) αιτούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι µέλη της Οµοσπονδίας Θεσσαλών Κτηνοτρόφων, επισηµαίνοντας παράλληλα τις «τρύπες» που αφήνει η πρόσφατη υπουργική απόφαση των Αραχωβίτη - Τελιγιορίδου.

Zervas

Αναγκαία είναι η εφαρμογή των κανόνων ιχνηλασιμότητας στα τυριά ΠΟΠ από τα επιμέρους κράτη – μέλη της ΕΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους, σύμφωνα με τους ομιλητές του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου της EUROPOL για το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και το μέλι. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας την 21η και 22α Μαρτίου, από την EUROPOL, με θέμα τις νοθείες και τις απάτες που γίνονται στο γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και το μέλι.

ELGO

Την ανάκληση πιστοποίησης για ένα μήνα σε τυροκομείο, στο οποίο ενώ του είχε επιβληθεί προσωρινή διακοπή λειτουργίας, εξακολουθούσε να παράγει προϊόν Φέτα ΠΟΠ, χωρίς να ενημερώνει και την επιβολή προστίμων σε 13 επιχειρήσεις που δεν υπέβαλλαν μηνιαία ισοζύγια γάλακτος, ανακοίνωσε ο ΕΛΓΟ Δήμητρα, χωρίς ωστόσο να δίνει πληροφορίες ούτε για τους παραβάτες και το ύψος της ποινής.

Satolias-pavlos-5

Είναι γνωστά τα προβλήματα του αγροτικού χώρου. Αν έπρεπε να τα ιεραρχήσουμε, με δεδομένο ότι αναμασάμε χρόνια ολόκληρα την ίδια αυτή μίζερη και θλιβερή συζήτηση, θα λέγαμε, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι ότι οι αγρότες επιμένουν να αναθέτουν την επίλυσή τους σε μη αγρότες.

Markou_4

Ομόφωνα ψηφίσθηκε απ’ το σύνολο των αντιπροσώπων των οινοποιητικών συνεταιρισμών που συμμετείχαν στις εργασίες της 58ης Γ.Σ. της ΚΕΟΣΟΕ, που έγινε στις 4 Απριλίου 2019 στην Αθήνα, ο ετήσιος απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης της οργάνωσης.

petrakos_2

Την βασική ευθύνη για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί λόγω της ποσοτικής μείωσης της παραγωγής και της υποβάθμισης του προϊόντος εξαιτίας της δακοπροσβολής έχει, σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Θανάση Πεκτράκο η κυβέρνηση κι όχι η κλιματική αλλαγή.

10_5

Προϋποθέσεις για απαλλαγή του αγροτικού χώρου από το παράκεντρο που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από την υπόθεση του ΟΣΔΕ, δημιουργούν τα μοιραία λάθη του «εργολάβου» που έχει κάνει απόβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικά οι προσπάθειές του να αποκλείσει ολοκληρωτικά φέτος τους συνεταιρισμούς από το έργο των δηλώσεων.

1_Osde

Το δρόµο των εισαγγελικών αρχών, πριν καλά-καλά ανοίξουν οι πύλες, δείχνει να παίρνει αυτή τη φορά η υπόθεση των δηλώσεων ΟΣ∆Ε. Ο ξέφρενος εκβιασµός ενός αστοιχείωτου «εργολάβου», που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στα πέριξ της πλατείας Βάθη, πουλώντας λύσεις πληροφορικής µε «φακελάκια» σε επίορκους υπαλλήλους, οδηγεί την κατάσταση στα άκρα, υποχρεώνοντας τους θιγόµενους να καταφύγουν στην οδό της δικαιοσύνης.

feta_5

Περιθώριο μιας εβδομάδας, μέχρι την Παρασκευή 12 Απρίλιου, δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς γύρω από την Φέτα, προκειμένου να τοποθετηθούν εκ νέου γύρω από την πολυθρύλητη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του προϊόντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία