Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

diloseis-osde_2

Για τη χορήγηση βεβαιώσεων Μ.Α.Α.Ε., εκτός των άλλων προβλεπόμενων δικαιολογητικών, υποβάλλεται στο αρμόδιο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων (Τ.Α.Α.Ε.) από το δικαιούχο, υποχρεωτικά, αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, η οποία θα πρέπει να έχει υποβληθεί, εντός των ημερομηνιών που τίθενται κατ΄ έτος από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, αναφέρει διευκρινιστική εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

farsala_bloka19

Σε μπλόκα που θα στηθούν σε κόμβο Πλατυκάμπου και Φάρσαλα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου καλεί τους αγρότες της Λάρισας η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, υλοποιώντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στον Παλαμά Καρδίτσας.

Edok-3-Voridis

Μειωμένο το ποσοστό εκπροσώπησης για την αναγνώριση της λειτουργίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, θα προβλέπει το νέο πλαίσιο, για την οργάνωση τους όπως παραδέχθηκε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου στην Αθήνα για την αγορά του κρέατος.

fotovoltaika

Με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ» που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, ρυθμίζεται το θέμα της ετήσιας δήλωσης των κατ' επάγγελμα αγροτών παραγωγών ΑΠΕ

osdecock

Πρόγευση της πολιτικής Βορίδη στα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την απομάκρυνση των «τρωκτικών» από το ΟΣΔΕ και την θεμελίωση ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με αντιπροσωπεία συνεταιριστών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 15.00.

201909261258103740_2

«Πριν 30 χρόνια οι αγρότες αντλούσαν νερό για να αρδεύουν τα χωράφια τους από τα 30 μέτρα και σήμερα αντλούν νερό από τα 400 μέτρα. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, άρα μεγαλύτερο κόστος για την τσέπη του παραγωγού», ανέφερε στην ομιλία του στο συνέδριο «Restart mAI city» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προσπαθώντας να τονίσει τη σημασία της σωστής διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων.

zerefos-xristos-

Τις δυσμενέστερες συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα θα υποστεί ο τομέας της αγροτικής παραγωγής και πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για διαχείριση της κατάστασης, επισημάνθηκε με έμφαση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας της Βουλής, στον απόηχο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το κλίμα που κυριάρχησε το ίδιο συμπέρασμα.

erosu

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάθεση σύμβασης για την μελέτη των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Σμοκόβου με τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, μετά από σχετική ερώτηση, στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

o_3

Το κύριο διακύβευμα περί συνεργατικών σχημάτων είναι η κινητροδότηση για την δημιουργία μεγάλων οργανώσεων ανά προϊόν ή ομοειδών προϊόντων, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση από κοινού των προκλήσεων των αγορών, θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, θα διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και θα μειώσουν το κόστος παραγωγής ανά παραγωγό.

omakisoVoridis

Την υπουργική απόφαση με την οποία καταργείται προγενέστερη, της 20ης Ιουνίου 2019, και η οποία αφορούσε, σύμφωνα με τον τίτλο της, «συμπληρωματικά μέτρα για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο», υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας (26/8/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

skrekas

Η δημιουργία ενός αξιόπιστου αρδευτικού δικτύου που θα μπορεί να παρέχει νερό στους αγρότες με μειωμένο κόστος, καθώς και η αύξηση της χρήσης επιφανειακών υδάτων για κάλυψη αρδευτικών αναγκών, αποτελεί στόχο της διοίκησης στη Βάθη, χωρίς όμως να έχει δρομολογηθεί από τώρα κάποια συγκεκριμένη μελέτη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας στο Agronews.gr.

HavanaIrrigation

Ανησυχία για πιθανά φαινόμενα λειψυδρίας που παραπέμπουν περισσότερο σε ευρωπαϊκό νότο αντιμετωπίζει η Γερμανία. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι λιγοστές βροχές φέτος το καλοκαίρι, έχουν αναγκάσει τη χώρα να λάβει ειδικά μέτρα για να προστατευθούν οι κάτοικοι από συνέπειες μιας μεγάλης έλλειψης.

Gourobinos-Iwannis

Λύσεις για να κρατηθούν στο επάγγελμα αυτοί που άντεξαν και στην συνέχεια να γίνουν αναπτυξιακές για τον κλάδο ζητούν οι θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προσβλέποντας σε συνάντηση μαζί του.

vorkipr3_2

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την κυπριακή πατάτα στην Ελλάδα και το οποίο απασχολεί πολύ την Κύπρο εθίγη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, κ. Κώστα Καδή στην άτυπη συνάντηση που είχε με τον κ. Μάκη Βορίδη στο περιθώριο της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

KAR_7494_SKREKAS_KOSTAS_2

Κεντρικό ρόλο στις έγγειες βελτιώσεις και ειδικά στην άρδευση ανακοίνωσε πως θα δώσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης του ΥΠΑΑΤ, που έλαβε χώρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία