Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

osdecock

Πρόγευση της πολιτικής Βορίδη στα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την απομάκρυνση των «τρωκτικών» από το ΟΣΔΕ και την θεμελίωση ενός αξιόπιστου θεσμικού πλαισίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αναμένεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού με αντιπροσωπεία συνεταιριστών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 15.00.

HavanaIrrigation

Ανησυχία για πιθανά φαινόμενα λειψυδρίας που παραπέμπουν περισσότερο σε ευρωπαϊκό νότο αντιμετωπίζει η Γερμανία. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι λιγοστές βροχές φέτος το καλοκαίρι, έχουν αναγκάσει τη χώρα να λάβει ειδικά μέτρα για να προστατευθούν οι κάτοικοι από συνέπειες μιας μεγάλης έλλειψης.

Gourobinos-Iwannis

Λύσεις για να κρατηθούν στο επάγγελμα αυτοί που άντεξαν και στην συνέχεια να γίνουν αναπτυξιακές για τον κλάδο ζητούν οι θεσσαλοί κτηνοτρόφοι από τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, προσβλέποντας σε συνάντηση μαζί του.

vorkipr3_2

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την κυπριακή πατάτα στην Ελλάδα και το οποίο απασχολεί πολύ την Κύπρο εθίγη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κύπρου, κ. Κώστα Καδή στην άτυπη συνάντηση που είχε με τον κ. Μάκη Βορίδη στο περιθώριο της τακτικής συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

KAR_7494_SKREKAS_KOSTAS_2

Κεντρικό ρόλο στις έγγειες βελτιώσεις και ειδικά στην άρδευση ανακοίνωσε πως θα δώσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης του ΥΠΑΑΤ, που έλαβε χώρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

OnxHarvestSeminar_2017_TrineBell-0079

Μέσα σε δυο μήνες από την κοινοποίησή τους, τίθενται άμεσα σε εφαρμογή οι συμφωνίες, αποφάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές Διεπαγγελματικών Οργανώσεων εφόσον δεν είναι ασυμβίβαστες από προς τους ενωσιακούς κανόνες. Αυτό προβλέπει το νέο πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

DSC_0565

Η έλλειψη της συνεταιριστικής εκπαίδευσης οδηγεί, σύμφωνα με άρθρο της Ανδριανής –Άννας Μητροπούλου, Δικηγόρου-Πρώην Νομικού Συμβούλου ΠΑΣΕΓΕΣ, που δημοσίευσε η ΚΕΟΣΟΕ, σε ερωτήματα σαν αυτό που της τέθηκε από μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, σχετικά με την υποχρέωση του συνεταιρισμού, να καταβάλει «αμοιβή» στο μέλος, για την συμμετοχή του στην γενική συνέλευση του συνεταιρισμού του, αν λάβει σχετική απόφαση η γενική συνέλευση.

Mpoutas-mploka

Ποινή 12μηνης φυλάκισης με αναστολή επέβαλε την Τετάρτη 12 Ιουνίου το «αγροτοδικείο» της Λάρισας στους Ρίζο Μαρούδα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Βαγγέλη Μπούτα και Κώστα Τζέλλα, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (μέλη και οι τρεις της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων), που κατηγορούνταν για το μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας στη διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης το χειμώνα του 2017.

RPX_7162

Την ηθική δικαίωση των Δημοσίων κτηνιάτρων που συκοφαντήθηκαν ως διεφθαρμένοι από τα ΜΜΕ τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ πραγματοποιούσαν επίσημο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου της εκτροφής κτηνοτρόφου από τη Β. Ελλάδα, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Νομικό πλαίσιο για την ασφάλεια των φραγμάτων

Την κατασκευή φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού στην περιοχή του Αγιοκάμπου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης μαζί με το δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 19,197 εκ. ευρώ, και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αρδεύσει περί τα 13.650 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Διορθώνει η τιμή του βαμβακιού στη διεθνή αγορά

Οι κατά τόπους ΔΑΟΚ θα είναι, σύμφωνα με την Απόφαση με αρ. 5011/108200/16-05-2019 του ΥΠ.Α.Α.Τ., οι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του Προγράμματος Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας, για το έτος 2019.

Joachim-Rukwied

Την ανάγκη διατήρησης στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας ζητήματα γεωργίας και δασοκομίας, καθώς και την επαρκή οικονομική στήριξη των αγροτών μέσω της ΚΑΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος ζητούν με ανοιχτή επιστολή οι πρόεδροι των κεντρικών ευρωπαϊκών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων COPA και COGECA, από τους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν προταθεί από τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει των ευρωεκλογών.

fish

Στη θεσμοθέτηση της πρώτης στην χώρα Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στη θαλάσσια περιοχή Πιερίας, οδηγεί Προεδρικό Διάταγμα, με την οποία επιχειρείται να λυθούν ζητήματα οργάνωσης και αδειοδότησης του εν λόγω σημαντικού εξαγωγικού κλάδου για τη χώρα.

Προεδρος-ΣΕΒΕ_Δρ_Γιωργος-Κωνσταντοπουλος

Στις 15-16 Μαΐου, αναμένεται να αρχίσει ο επιχειρηματικός διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για το θέμα των εμπορικών σημάτων και σχέσεων των δύο χωρών, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Ειδικών των δύο χωρών.

fitofarmaka

Το Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τετάρτη 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία