Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

Joachim-Rukwied

Την ανάγκη διατήρησης στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας ζητήματα γεωργίας και δασοκομίας, καθώς και την επαρκή οικονομική στήριξη των αγροτών μέσω της ΚΑΠ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος ζητούν με ανοιχτή επιστολή οι πρόεδροι των κεντρικών ευρωπαϊκών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων COPA και COGECA, από τους υποψήφιους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν προταθεί από τα πολιτικά κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει των ευρωεκλογών.

fish

Στη θεσμοθέτηση της πρώτης στην χώρα Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στη θαλάσσια περιοχή Πιερίας, οδηγεί Προεδρικό Διάταγμα, με την οποία επιχειρείται να λυθούν ζητήματα οργάνωσης και αδειοδότησης του εν λόγω σημαντικού εξαγωγικού κλάδου για τη χώρα.

Προεδρος-ΣΕΒΕ_Δρ_Γιωργος-Κωνσταντοπουλος

Στις 15-16 Μαΐου, αναμένεται να αρχίσει ο επιχειρηματικός διάλογος μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας για το θέμα των εμπορικών σημάτων και σχέσεων των δύο χωρών, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Ειδικών των δύο χωρών.

fitofarmaka

Το Σχέδιο Δράσης για την ανακύκλωση κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τετάρτη 17 Απριλίου, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

viologiki-ktinotrofia_3

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης λένε τα παραρτήματα του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η κατανομή των πιστώσεων με βάση την παρούσα πρόσκληση για την βιολογική κτηνοτροφία γίνεται μόνο σε δύο περιφέρειες, εξαιρώντας τις υπόλοιπες έντεκα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής.

aellhnogallikoepimelhthrio_foroumagrodiatrofhs

Οι παγκόσμιες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα θα βρεθούν στο επίκεντρο σχετικού φόρουμ με θέμα: «Τομέας τροφίμων, Πυλώνας ανάπτυξης» που διοργανώνει στις 19 Απριλίου το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την έναρξη της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Titania (Πανεπιστημίου 52, ώρα προσέλευσης: 08:30πμ), θα κηρύξει στις 09:00πμ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Laurent Thuillier.

keosoe_9

Για νέα μέτρα πλην των ήδη γνωστών κάνει λόγο η ΚΕΟΣΟΕ, η οποία αποτιμά τις τροπολογίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αμπελοοινικό τομέα, όπως αυτά έγιναν γνωστά την εβδομάδα που πέρασε. Όπως εξηγεί το συνεταιριστικό όργανο, οι τροπολογίες αυτές θα συζητηθούν και σε επίπεδο υπουργών γεωργίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου, χωρίς όμως να αναμένεται κάποια σημαντική αλλαγή.

Mploka

«Το ποια αιτήματα θα διεκδικεί το αγροτικό κίνημα και ποια μορφή αγώνα επιλέγει κάθε φορά το αποφασίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και όχι εσείς», απαντά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Λάρισας.

tzelepis_pasok_0910_2

Το ζήτημα της αναστολής της διαδικασίας έκδοσης νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου και της δημιουργίας νέων λαϊκών αγορών έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για ολιγωρία.

sakellaridi-pse

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μετά τις αρχαιρεσίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης επανεξελέγη ομόφωνα η κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη («ChGS»-Σύμβουλοι Επιχειρησιακής Στρατηγικής).

efet_1-1021x580

Eνδελεχείς τακτικούς ελέγχους στο σύνολο των καταστημάτων της Αγοράς Βλάλη, γνωστή και ως Καπάνι, στην Θεσσαλονίκη διενήργησε ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του ετήσιου προγράμματος τακτικών ελέγχων σήμερα 11 Απριλίου.

depositphotos_183119502-stock-video-vet-talking-farmer-examining-sheep

Χαλήφιδες στη θέση του χαλίφη- κρατικού φυτοελεγκτή και κτηνιάτρου παραγωγής- θέλουν να γίνουν κάποια κέντρα και παράκεντρα, παρά τη λεηλασία των μισθών σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.

osdd

Άνοιξε τελικά η ηλεκτρονική βάση του ΟΣΔΕ με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευθεί και τη διαχείρισης τους να μοιάζει τώρα άθλος. Το κόστος που καλείται να καταβάλει για μια ακόμα φορά η αγροτική οικονομία είναι μεγάλο και η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου απερίγραπτη.

GettyImages-886265002-featured-1525702919

Την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ετοιμάζουν λίστα με δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους 11 δις που θα περιλαμβάνει από αεροσκάφη και εξαρτήματα μέχρι γαλακτοκομικά προϊόντα, ελαιόλαδο, φρούτα και κρασί ως αντίποινα στις κοινοτικές ενισχύσεις στην Airbus, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ανακοίνωση αποσυνδέει τη Φέτα από τον κατάλογο αυτό, υποστηρίζοντας πως μετά από καίρια παρέμβαση του, οι αμερικανικές αρχές εξαιρούν το εν λόγω ελληνικό προϊόν από την αλλαγή της δασμολογικής κλάσης.

xarakopoulos_6

Ανεπαρκή χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον έλεγχο στην αγορά γάλακτος, υποστηρίζοντας πως κάποια εξ αυτών λειτουργούν «ως μέτρο προστασίας» των γαλακτοβιομηχανιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία