Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Οργανωτικά

2-Ypaat-sinantisi-ekproswpwn-mplokwn

Την σταδιακή αποχώρησή τους από τα μπλόκα σήμερα, Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, το πρωί, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσής (15/2) τους οι αγρότες, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν έλυσε κανένα από τα αιτήματά τους.

oinoxooi

Μετά την εκλογή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2019 στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το καταστατικό πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση των νέων μελών όπου αποφασίστηκε τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

4-Mploka

Στη λογική «δυναµική αρχή και τελικά όσοι µείνουµε» φαίνεται ότι συµφωνούν οι αγρότες τις Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, λίγες ώρες πριν την έναρξη των φετινών κινητοποιήσεων, τη ∆ευτέρα 28 Ιανουαρίου.

mploka_agrotes12

Την απόφαση να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ όλης της Θεσσαλίας στο μπλόκο της Νίκαιας, την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, έλαβαν κατά την Πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φάρσαλα.

Evz-Thessaloniki

Τα δύο σενάρια για το μέλλον της ΕΒΖ, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής, στους τευτλοπαραγωγούς που έχουν καταλάβει από την περασμένη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου τα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

ktinotrofoi-ypaat

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15-01-2019  στον Τύρναβο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί αποφασίστηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου θα γίνουν Κυριακή 20-01-2019 στην αίθουσα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου από ώρα 10:00 έως 15:00.

agia_agrotes

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στην Ταβέρνα Χατζάκος στην Αγιά.

adeieslaikhagorapagkos2

Αναρτήθηκαν στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) οι πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης για τη χορήγηση 218 νέων επαγγελματικών αδειών στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Προβλέπεται πενθήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων, που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

DouloufakisWinery

Την Τρίτη 11.12.2018 και ώρα 18.00, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω της οριζόμενης από το Καταστατικό, εκλογικής διαδικασίας του φορέα.

bloka_vathi

Όχι µόνο δεν πήγε καλά αλλά µάλλον εξελίχθηκε άσχηµα, η συνάντηση των εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την Παρασκευή το πρωί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ίσως έφταιγε το ξενύχτι -όπως είπε- του υπουργού Αραχωβίτη το προηγούµενο βράδυ, ίσως η µόνιµη καχυποψία έναντι των «λοχαγών» του Μπούτα, το θέµα είναι ότι αντί απαντήσεων, οι παριστάµενοι εισέπραξαν και ειρωνεία από την πλευρά του υπουργού. Κι αυτό γιατί, οι τιµές στο βαµβάκι θα συζητηθούν... µε τη διεπαγγελµατική, για το δάκο φταίει η κλιµατική αλλαγή, για τους δασικούς χάρτες υπάρχει δυνατότητα προσφυγής και για το ΟΣ∆Ε... µπορούν να το κάνουν κι από το σπίτι τους.

siskepsi_larissa_mail

Με πολύ πίκρα και θυμό για τη δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται μέρα με την ημέρα μεγάλες ομάδες επαγγελματιών του αγροτικού χώρου, με άγριες διαθέσεις ως προς τις αντιδράσεις που θα πρέπει να εκδηλωθούν αλλά με ακατέργαστο στερεότυπο διεκδικήσεων και χωρίς έμπνευση γύρω από τον τρόπο ανάπτυξης της διαμαρτυρίας, κύλησε την περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου η προγραμματισμένη πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας.

Σε επικαιροποίηση του διεκδικητικού πλαισίου των αγροτών έναντι των κυβερνητικών αποφάσεων που πλήττουν το εισόδηµά τους προχωρά η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, θέτοντας το πλαίσιο στη συνάντηση της Κυριακής 9 ∆εκεµβρίου, στη Νίκαια της Λάρισας.

neo_ds

Την Τετάρτη (14/11/18) και ώρα 14:00, στο Τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΠΑΚΣ (Εταιρεία Προώθησης Αειφορικών Καλλιεργητικών Συστημάτων).

5-Tsialtas-EFET

Με φόρα από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίµων (ΕΦΕΤ) φαίνεται να ξεκίνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το ξήλωµα της «υπηρεσιακής φρουράς» Αποστόλου, οι κινήσεις του οποίου προσοµοιάζουν µε αυτές που γίνονται όταν αλλάζει µια κυβέρνηση. Θέµα χρόνου η επίσηµη ανακοίνωση του νέου προσώπου, που θα αναλάβει επικεφαλής στον ΕΦΕΤ, µετά την αποκάλυψη της πληροφορίας περί «παραίτησης» Γιάννη Τσιάλτα από το Agronews και η εκ βάθρων επικείµενες αλλαγές στη σύνθεση του ∆Σ του φορέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία