Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διαρθρωτικά Μέτρα

metapoiisi_espa

Στις 20 Φεβρουαρίου, αντί για τις έξι του μήνα που ήταν προγραμματισμένη, θα ανοίξει η προκήρυξη των δράσεων του ΕΣΠΑ: «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

sxedia-2

Μητρώα αξιολογητών με ευθύνη των περιφερειαρχών θα στηθούν κατά τόπους, μετά από την 3η τροποποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης ώστε να πληρωθούν υπερωρίες οι υπάλληλοι, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να πηγαίνει ακόμα παραπίσω την αφετηρία της αξιολόγησης των 15.364 φακέλων.

trakter_copy

Η επιλεξιμότητα των επενδύσεων καθώς και ο έλεγχος της ηλικίας, ως κριτήριο επιλογής, κριτήριο επιλεξιμότητας, κριτήριο καθορισμού της έντασης ενίσχυσης ή ως κριτήριο βαθμολογίας ξεκινά από την ημερομηνία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης της ανωτέρω αίτησης, αναφέρει τροποποιητική απόφαση των Σχεδίων Βελτίωσης.

Ydatokalliergeies

Στην έγκριση 112 επενδυτικών έργων με επιλέξιμο προϋπολογισμό 93,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ αποτελούν τη Δημόσια Δαπάνη (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) από τα Μέτρα 3.2.2 και 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ergalia-2

Τις λύσεις χρηµατοδότησεις και τα κύρια χαρακτηριστικά τους, που θα γίνουν διαθέσιµες το επόµενο χρονικό διάστηµα παρουσιάζει στο ενοποιηµένο σηµείωµα του το υπουργείο Οικονοµίας. Μέσα σε αυτές βρίσκονται εννέα εργαλεία τα οποία αφορούν επιχειρήσεις του αγροτικού τοµέα αλλά και αγρότες φυσικά πρόσωπα και παρουσιάζονται αναλυτικά, στο ρεπορτάζ του Agronews.

monodendri

Ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις και οι αξιολογήσεις των έργων δημόσιου χαρακτήρα και αναμένονται οι επενδύσεις των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα των Leader, που μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα προκηρυχτούν σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΟΤΔ Leader, Μιχάλης Σκορδά.

tsopanis_2

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου καλούνται οι δικαιούχοι του Μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας και οι εν δυνάμει δικαιούχοι των Αυτόχθονων Φυλών, να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την ετήσια του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ώστε να λάβουν την προκαταβολή που θα πιστωθεί έως 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

neos_agrotis

Στην ανατακανομή και αύξηση των συνολικών κονδυλίων για τις ανάγκες της 2ης προκήρυξης Νέων Αγροτών προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου, όπου οι αιτήσεις υπερέβησαν τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

sxedia3

Δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο το τοπίο της αμοιβής τους, διαμηνύουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου για τα Σχέδια Βελτίωσης, δείχνοντας παράλληλα τις διαχειριστικές αρχές ως τις μόνες υπεύθυνες για τυχόν καθυστέρηση στο έργο.

melissokomoi_2

Στην έγκριση των πρωτοβουλιών των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών για το έτος 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Vrachikeratiki-9

Από την 1η έως τις 14 Νοεμβρίου θα έχουν περιθώριο να ανακαλέσουν, μεταβιβάσουν ή τροποποιήσουν την Ένταξη Πράξης τους οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

H oλοκλήρωση των προκηρύξεων που απομένουν με προτεραιότητα σε μέτρα, στα οποία συντρέχουν τώρα οι προϋποθέσεις ωρίμανσής τους, όπως οι ιδιωτικές επενδύσεις του LEADER από τις ΟΤΔ οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις το μέτρο των γεωργικών συμβουλών τα δασικά από το ΥΠΕΚΑ, αποτελούν τις προτεραιότητες για τις διαχειριστικές αρχές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, Νίκο Μανέτα.

ellinas_kypriow_ypaat1_jpg

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

sxedia2

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων ολοκλήρωσης οι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης του 2011 για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ενδιάμεσης πληρωμής. Έως τις 3 Δεκεμβρίου έχουν διορία τα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια.

anti_hail_nets

Τη δυνατότητα ένταξη καλλιεργειών όπως όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και πολύμορφες ποικιλίες λεμονιάς, μύρτιλα, γκότζι μπέρι και άλλες στο Μέτρο 5.1 για επενδύσεις που αφορούν την προστασία από το χαλάζι, αναμένεται να εξετάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προκήρυξη του 2019.

melissokomoi_2

Οι δράσεις Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας θα εφαρμοστούν και το 2019 σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους μελισσοκόμους, που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές.

maxres_trakter_sxedia

Με συνολικά 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ έκλεισαν τα Σχέδια Βελτίωσης, κάτι που σημαίνει πως με 316 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, δύο στους τρεις μένουν εκτός, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Agrenda.

mpalouktsis

Θέση στις αιχμές που άφησε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης ότι η ανακοίνωση του ΣΕΑΜ για τα Σχέδια Βελτίωσης μπορεί να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πήρε ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ωστόσο πως πρόθεσή του είναι να μην υπάρξει περαιτέρω αντιπαράθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία