Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διαρθρωτικά Μέτρα

Ydatokalliergeies

Δρομολογήθηκε η ενεργοποίηση εννέα νέα μέτρων στα πλαίσια του προγράμματος Αλιείας, όπως η Ασφάλιση αποθεμάτων Υδατοκαλλιέργειας, τα Σχέδια παραγωγής και εμπορίας και η Διαφοροποίηση και νέες μορφές εισοδήματος.

tsopanis_2

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου καλούνται οι δικαιούχοι του Μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας και οι εν δυνάμει δικαιούχοι των Αυτόχθονων Φυλών, να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την ετήσια του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ώστε να λάβουν την προκαταβολή που θα πιστωθεί έως 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

neos_agrotis

Στην ανατακανομή και αύξηση των συνολικών κονδυλίων για τις ανάγκες της 2ης προκήρυξης Νέων Αγροτών προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου, όπου οι αιτήσεις υπερέβησαν τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

sxedia3

Δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο το τοπίο της αμοιβής τους, διαμηνύουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου για τα Σχέδια Βελτίωσης, δείχνοντας παράλληλα τις διαχειριστικές αρχές ως τις μόνες υπεύθυνες για τυχόν καθυστέρηση στο έργο.

melissokomoi_2

Στην έγκριση των πρωτοβουλιών των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών για το έτος 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Vrachikeratiki-9

Από την 1η έως τις 14 Νοεμβρίου θα έχουν περιθώριο να ανακαλέσουν, μεταβιβάσουν ή τροποποιήσουν την Ένταξη Πράξης τους οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

H oλοκλήρωση των προκηρύξεων που απομένουν με προτεραιότητα σε μέτρα, στα οποία συντρέχουν τώρα οι προϋποθέσεις ωρίμανσής τους, όπως οι ιδιωτικές επενδύσεις του LEADER από τις ΟΤΔ οι μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις το μέτρο των γεωργικών συμβουλών τα δασικά από το ΥΠΕΚΑ, αποτελούν τις προτεραιότητες για τις διαχειριστικές αρχές, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, Νίκο Μανέτα.

ellinas_kypriow_ypaat1_jpg

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

sxedia2

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων ολοκλήρωσης οι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης του 2011 για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ενδιάμεσης πληρωμής. Έως τις 3 Δεκεμβρίου έχουν διορία τα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια.

anti_hail_nets

Τη δυνατότητα ένταξη καλλιεργειών όπως όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και πολύμορφες ποικιλίες λεμονιάς, μύρτιλα, γκότζι μπέρι και άλλες στο Μέτρο 5.1 για επενδύσεις που αφορούν την προστασία από το χαλάζι, αναμένεται να εξετάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προκήρυξη του 2019.

melissokomoi_2

Οι δράσεις Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας θα εφαρμοστούν και το 2019 σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους μελισσοκόμους, που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές.

maxres_trakter_sxedia

Με συνολικά 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ έκλεισαν τα Σχέδια Βελτίωσης, κάτι που σημαίνει πως με 316 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, δύο στους τρεις μένουν εκτός, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Agrenda.

mpalouktsis

Θέση στις αιχμές που άφησε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης ότι η ανακοίνωση του ΣΕΑΜ για τα Σχέδια Βελτίωσης μπορεί να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πήρε ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ωστόσο πως πρόθεσή του είναι να μην υπάρξει περαιτέρω αντιπαράθεση.

sxedia2

Η άρνηση για την εκχώρηση της επιδότησης από τον δικαιούχο στον προμηθευτή και οι εκτιμήσεις πως οι αιτήσεις θα εγκριθούν από το 2020 στα Σχέδια Βελτίωσης, ήταν τα δύο βασικά προβλήματα που προέκυψαν από τη συνάντηση του ΣΕΑΜ με τον γενικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, την περασμένη Τετάρτη.

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη 2η προκήρυξη της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τον κατάλογο με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία. 

orizonas1

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τους καταλόγους με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία.

sxedia

Παράταση στην οριστικοποίηση των αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης μέχρι 9 Οκτωβρίου ζητάει με επιστολή του προς τις διαχειριστικές αρχές το ΓΕΩΤΕΕ, με τους γεωπόνους να επικαλούνται τον μεγάλο όγκο δεδομένων που πρέπει να εισαχθούν στο σύστημα, αλλά και την πρόσφατη θεομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία