BACK TO
TOP

Διαρθρωτικά Μέτρα

metapisi2

Διευκολύνσεις για τους δικαιούχους των Μέτρων 4.2.1 και 4.2.2 «Εμπορία-Μεταποίηση» εξετάζουν οι διαχειριστικές αρχές που περιλαμβάνουν την παράταση στην υλοποίηση του έργου και την αποδέσμευση των ιδίων κεφαλαίων για τα οποία είχαν μοριοδοτηθεί, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων λόγω της κατάστασης έκτακης ανάγκης που έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας.

KAR_0093

Η προκήρυξη για το Μέτρο 6.3 Μικρές Εκμεταλλεύσεις (πριμ 14.000 ευρώ) θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αγρότης της Χρονιάς.

anadiarthrwsi

Επαγγελματίες αγρότες μέχρι 61 ετών, που δεν ξεπερνά το αγροτικό τους εισόδημα στην τριετία κατά μέσο όρο τα 3.000 ευρώ, ορίστηκαν ως δικαιούχοι στο Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής που βγήκε στη δημοσιότητα.

melissokomoi_2

Περιθώριο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου έχουν οι μελισσοκόμοι για να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας και, όπως τονίζεται, απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης. συμμετοχής στις δράσεις «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

metapoiisi_espa

Από 6 Φεβρουαρίου θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για τις δράσεις «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας, Εμπόριο-Εστίαση-Εκπαίδευση».

agrotis_provlimatismenos

Με ελαφρά μείωση της βάσης μοριοδότησης από τα 70 στο 65 διαμορφώθηκε ο πίνακας κριτηρίων επιλογής για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» των 14.000 ευρώ ενίσχυση, μετά τη διαδικασία διαβούλευσης.

Ydatokalliergeies

Δρομολογήθηκε η ενεργοποίηση εννέα νέα μέτρων στα πλαίσια του προγράμματος Αλιείας, όπως η Ασφάλιση αποθεμάτων Υδατοκαλλιέργειας, τα Σχέδια παραγωγής και εμπορίας και η Διαφοροποίηση και νέες μορφές εισοδήματος.

sxedia-2

Μητρώα αξιολογητών με ευθύνη των περιφερειαρχών θα στηθούν κατά τόπους, μετά από την 3η τροποποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης ώστε να πληρωθούν υπερωρίες οι υπάλληλοι, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να πηγαίνει ακόμα παραπίσω την αφετηρία της αξιολόγησης των 15.364 φακέλων.

trakter_copy

Η επιλεξιμότητα των επενδύσεων καθώς και ο έλεγχος της ηλικίας, ως κριτήριο επιλογής, κριτήριο επιλεξιμότητας, κριτήριο καθορισμού της έντασης ενίσχυσης ή ως κριτήριο βαθμολογίας ξεκινά από την ημερομηνία ηλεκτρονικής οριστικοποίησης της ανωτέρω αίτησης, αναφέρει τροποποιητική απόφαση των Σχεδίων Βελτίωσης.

Ydatokalliergeies

Στην έγκριση 112 επενδυτικών έργων με επιλέξιμο προϋπολογισμό 93,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 40 εκατ. ευρώ αποτελούν τη Δημόσια Δαπάνη (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) από τα Μέτρα 3.2.2 και 4.2.4 «Παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ergalia-2

Τις λύσεις χρηµατοδότησεις και τα κύρια χαρακτηριστικά τους, που θα γίνουν διαθέσιµες το επόµενο χρονικό διάστηµα παρουσιάζει στο ενοποιηµένο σηµείωµα του το υπουργείο Οικονοµίας. Μέσα σε αυτές βρίσκονται εννέα εργαλεία τα οποία αφορούν επιχειρήσεις του αγροτικού τοµέα αλλά και αγρότες φυσικά πρόσωπα και παρουσιάζονται αναλυτικά, στο ρεπορτάζ του Agronews.

monodendri

Ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις και οι αξιολογήσεις των έργων δημόσιου χαρακτήρα και αναμένονται οι επενδύσεις των έργων ιδιωτικού χαρακτήρα των Leader, που μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα προκηρυχτούν σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου ΟΤΔ Leader, Μιχάλης Σκορδά.

tsopanis_2

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου καλούνται οι δικαιούχοι του Μέτρου Βιολογικής Κτηνοτροφίας και οι εν δυνάμει δικαιούχοι των Αυτόχθονων Φυλών, να ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά την ετήσια του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, ώστε να λάβουν την προκαταβολή που θα πιστωθεί έως 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

neos_agrotis

Στην ανατακανομή και αύξηση των συνολικών κονδυλίων για τις ανάγκες της 2ης προκήρυξης Νέων Αγροτών προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου, όπου οι αιτήσεις υπερέβησαν τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

sxedia3

Δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο το τοπίο της αμοιβής τους, διαμηνύουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου για τα Σχέδια Βελτίωσης, δείχνοντας παράλληλα τις διαχειριστικές αρχές ως τις μόνες υπεύθυνες για τυχόν καθυστέρηση στο έργο.

melissokomoi_2

Στην έγκριση των πρωτοβουλιών των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών για το έτος 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Vrachikeratiki-9

Από την 1η έως τις 14 Νοεμβρίου θα έχουν περιθώριο να ανακαλέσουν, μεταβιβάσουν ή τροποποιήσουν την Ένταξη Πράξης τους οι δικαιούχοι της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία