Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

1559126910_0_xorafi12_2905

Να πάρει παράταση μέχρι τις 20 Ιουλίου το Μέτρο 6.3 για την ενίσχυση των μικρών εκμεταλλεύσεων ζητούν με επιστολή τους τα Παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με επιστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

ananewsimesgewrgiakthnotrofiatrapezes

Νέες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρωτοβουλίες ενεργειακής αποδοτικότητας και αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα, θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο νέου επενδυτικού προγράμματος, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που θα τα συνδιαχειρίζονται, αφού συνυπέγραψαν τους όρους της πρώτης φάσης του χρηματοδοτικού προγράμματος, ύψους 32 εκατ. ευρώ.

aependyseisoinopoieiajune19

Αίτηση ηλεκτρονικά από την 1η Ιουλίου θα μπορούν να κάνουν τα οινοποιεία για να ενισχυθούν στα πλαίσια του προγράμματος «Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής», με το ανώτερο επιλέξιμο ποσό ανά δικαιούχο να αυξάνεται στα 350.000 ευρώ. Για την πρόσκληση σχετική ενημέρωση εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναφέρει ότι θα δημοσιευτεί εντός ολίγων ημερών σε ΦΕΚ, προσθέτοντας πως διατηρείται το ανώτερο ποσό επένδυσης για συλλογικά σχήματα στα 500.000 ευρώ.

sxedia222

Οι φωτιές που άναψε το ζήτημα με τον τιμοκατάλογο τρακτέρ που δεν λένε να σβήσουν, οδήγησαν τελικά σε απόφαση που συνδέεται με τις αμοιβές των αξιολογητών και αφαιρεί το χρονοδιάγραμμα της 30ης Ιουνίου για το τέλος της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης χωρίς θέτει κάποιον νέο χρονικό ορίζοντα, και να ντύνει την όλη διαδικασία με τον μανδύα του «επ' αορίστου».

προγραμμα_4_3_1

Μέσω της Δράσης 4.3.1 θα χρηματοδοτηθούν έργα τα οποία επιτυγχάνεται η μείωση των απωλειών και η εφαρμογή μεθόδων άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας, η χρήση εναλλακτικών πηγών νερού, η συγκράτηση των χειμερινών απορροών και η διάθεση αυτών κατά τους θερινούς μήνες, η αντιμετώπιση προβλημάτων υφαλμύρυνσης και η αποκατάσταση προβληματικών υπόγειων υδάτινων συστημάτων, η καλύτερη διαχείριση της απόληψης του νερού και η μείωση των πιέσεων από τη γεωργία τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά υδατικά σώματα. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η αποδοτικότητα της χρήσης του αρδευτικού νερού και βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής γεωργίας.

ampelonas_2

Με μία νέα δυνατότητα θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελών την ερχόμενη άνοιξη, καθώς οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιδοτηθούν για την αλλαγή αποστάσεων φύτευσης (ελάχιστη ποσοστιαία μεταβολή στον αριθμό των πρέμνων πριν και μετά την αναδιάρθρωση 20%) χωρίς αλλαγή συστήματος διαχείρισης, σύμφωνα με υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της δράσης την περίοδο 2019-2023.

nitroripansi_new

Αγροτεμάχια με επίσπορη καλλιέργεια δεν αποτελούν αντικείμενο της αίτησης πληρωμής για τους δικαιούχους του Μέτρου 10.1.4 Απονιτροποίηση ακόμα και αν βρίσκονται στην κύρια ποτιστική έκταση, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

Trakter-dasos_2

Μειώνονται σημαντικά έως και 75% οι κυρώσεις για την πυκνότητα φύτευσης, του ελάχιστου ορίου έκτασης της επένδυσης και της μονομερούς διακοπής για τους δικαιούχους του Μέτρου 221 «Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών» ύστερα από νέα τροποποιητική απόφαση.

sxedia-cherry

Σε συνολική αναθεώρηση των Προγραµµάτων και της πορείας τους ενδέχεται να οδηγήσουν οι πολιτικές εξελίξεις .Υπό άλλο πρίσµα η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης, που µπορεί µάλιστα να οδηγήσει και φακέλους που είναι λίγο πριν την οριστικοποίηση πίσω στον αξιολογητή.

viologiki1_2

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης της Βιολογικής Κτηνοτροφίας για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας με τον αρχικό προϋπολογισμό της Δράσης να αυξάνεται κατά 5 εκατ. ευρώ, αξιοποιώντας τη δυνατότητα υπερδέσμευσης, και έτσι διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ.

201712191253312935-e1513680833489

Ολοκληρώθηκε η μοιρασιά ανά Περιφέρεια των επιπλέον 85 εκατ. ευρώ για τη Βιολογική Γεωργία (προκήρυξη 2019), με τους επιπλέον δικαιούχους να προκύπτουν ύστερα από νέα τροποποιητική απόφαση εντός ημερών.

agr

Δεν γίνονται δεκτές τροποποιήσεις των φορολογικών στοιχείων των υποψηφίων που αφορούν σε μεταβολή των δηλωθέντων εισοδημάτων μετά τις 4 Δεκεμβρίου 2018 για τον υπολογισμό των εισοδημάτων τους, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση για την ένταξη στο Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων», για το οποίο οι αιτήσεις λήγουν στις 4 Ιουνίου.

KAR_6284_copy

Ο Σάββας Μπαλουκτσής παραμένει για μια ακόμη φορά πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) με βάση τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Σύνδεσμος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μελών του.

2366_2

Σε 1.285 ανέρχονται οι δικαιούχοι του Μέτρου 10.1.02 «Προστασία Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας» με συνολική αιτούμενη έκταση 2.012,55 εκτάρια και συνολικό μέγιστο ποσό 5.751.396,90 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνω του υπουργείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία