Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

43-43

∆ύο ενεργές πηγές άντλησης κεφαλαίων για επενδυτικές πρωτοβουλίες στα ενεργειακά συστήµατα έχει αυτή την περίοδο στη διάθεσή του ο ευρύτερος αγροτικός τοµέας, την ώρα που ακόµα ένα πρόγραµµα, για τις ενεργειακές κοινότητες βρίσκεται σε προχωρηµένη επεξεργασία.

Trakter-New-Holland_2

Άμεση ολοκλήρωση των αξιολογήσεων στις επενδυτικές προτάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και πληρωμές των δικαιούχων ακόμη και πριν την εκπνοή του 2019, υποσχέθηκε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε αντιπροσωπεία 15 αγροτών από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

KASIMHS_KAR_7815

Την απόφασή του για τον τιμοκατάλογο εύλογου κόστους για τα τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης υπερασπίζεται με άρθρο του ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, με αφορμή την προ ολίγων ημερών συμφωνία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΣΕΑΜ για απόσυρσή του.

Olive_oil_Workshop_EBRD_Sept_19_01_2

Ελλείψεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, έλλειψη ρευστότητας, καθυστερημένη και δύσκολη πρόσβαση σε αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προβάλουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου όταν η συζήτηση έρχεται στη στήριξη των προσπαθειών που επιχειρούν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές.

1337678891-ampelotopi_santorini

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις στα πλαίσια του Μέτρου 10.1.3 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας», το οποίο αφορά την επιδότηση των αμπελουργών με 76,5 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως, σύμφωνα με την πρόσκληση.

δφ

Κλείνει οριστικά η πληγή που άνοιξε ο περιβόητος «τιμοκατάλογος Τσιατούρα» μετά τη συμφωνία που υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

107-e1400608678148

Επιστολή στους υπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απέστειλαν επιστημονικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα για την άμεση προκήρυξη του Μέτρου 8.2 που προβλέπει την οικονομική στήριξη για την εγκατάσταση γεωργοδασοκομικών (αγροδασικών) συστημάτων.

334db889bb8eaa3130ddc72b052396c2_XL_2

Νέο πίνακα εντάξεων µε επιπλέον 31 εκατ. ευρώ έργα εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το Μέτρο 4.2.1 Μεταποίηση σε γεωργικό προϊόν, όπου περιλαμβάνονται µεταξύ άλλων ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Ζαγοράς, το Κτήµα Γεροβασιλείου, η Κουτσοδήµος Οινοποιητική, η Οινοποιία Β. Τσακτσαρλής-Ε. Γεροβασιλείου ΑΕ και η Οινοποιητική Σάµου.

trakter_7

Για το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) και θέμα τις οριστικές ρυθμίσεις του πλαισίου υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης, έτσι ώστε να προχωρήσει και η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που καθυστερεί πάνω από έξι μήνες.

DSC_0924

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το τοπικό πρόγραμμα LEADER/CLLD του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο, με τις 162 προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση να συμπληρώνουν συνολική δημόσια δαπάνη 19.010.965,96 Ευρώ.

1_98

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών διενεργείται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, το μοναδικό Ελληνικό Δημόσιο Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο της Ελλάδας και έχει στόχο τη σύνδεση επαγγελματιών του αγροτικού χώρου με τη δημόσια εκπαίδευση με στόχο την ανασύνταξη της πρωτογενούς παραγωγής.

adwnis-gewrgiadis-ton-augousto-oi-kua-gia-to-elliniko_w_l

Παρεμβάσεις που έχουν στόχο την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων, την επιτάχυνση των έργων που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια των Αναπτυξιακών Νόμων, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, τα επιχειρηματικά πάρκα καθώς και εργασιακά θέματα, περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

piraeus-bank-emeagr-640x428_2

Στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούν να κατατεθούν αιτήσεις χρηματοδότησης από ενδιαφερόμενους φορείς για τη χρηματοδότηση έργων σε πράσινες υποδομές, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα και μονάδες βιοαερίου, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, που συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που σκοπό έχει να κινητοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ.

10-11_14

Νέες πηγές άντλησης κεφαλαίων εκτός του πλαισίου της ΚΑΠ για επενδυτικές πρωτοβουλίες µε φιλοπεριβαλλοντικό πρόσηµο στον ευρύτερο αγροτικό τοµέα, δείχνει να φέρνει στην επιφάνεια η κυβέρνηση και µια πρώτη γεύση όλων αυτών αναµένεται να δώσει από το βήµα της ∆ΕΘ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

auto_2

Ο έλεγχος των αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με στόχο η πληρωμή της πρώτης δόσης του ποσού (70% του συνολικού) να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

6__img_4983-BN-NATUR-N_2

Στα 18,34 ευρώ καθορίστηκε το ποσό επιχορήγησης για την προμήθεια κυψελών αντικατάστασης ανά κυψέλη και στα 4,17 ευρώ ανά μετακινούμενο μελίσσι, για όσους προχώρησαν σε αιτήσεις στα πλαίσια των δράσεων 3.1 και 3.2 των μελισσοκομικών προγραμμάτων για το 2019.

KAR_2418

Από το Ιανουάριο φιλοδοξεί να είναι διαθέσιμο προς τους αγρότες το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης ο υπουργός Αγροτικής Μάκης Βορίδης, που υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ τη συμφωνία για τη σύσταση αυτού του ταμείου.

KAR_2379

Πιο κοντά στις εξελίξεις που συνδέονται με τη λειτουργία της Επενδυτικής Τράπεζας, οι βάσεις της οποίας έχουν ήδη τεθεί, βρίσκεται ο αγροτικός τομέας, με την υπογραφή της σύμβασης το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου για το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο έρχεται να δώσει χρηματοδοτική ανάσα στις επενδύσεις που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία