Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

2-Viologika

Τσάµπα έξοδα και κόπο για δεύτερη φορά έκαναν πάνω από 30.000 αγρότες ώστε να ενταχθούν στο πρόγραµµα της Βιολογικής Γεωργίας, µένοντας εκτός λόγω µπάτζετ, µε το υπουργείο να σπεύδει να περιορίσει τις αντιδράσεις µιλώντας για διπλασιασµό προϋπολογισµού σε ορισµένες όµως Περιφέρειες.

Viologika-aginares

Για μόλις 3.677 αιτήσεις έφτασαν τα 120 εκατ. ευρώ της Βιολογικής Γεωργίας (φυτική παραγωγή) με το σύνολο των φακέλων που υποβλήθηκαν πανελλαδικά μέχρι 28 Μαρτίου να φτάνει τις 37.826, την ώρα που το υπουργείο προσπαθεί να προλάβει τις σίγουρες αντιδράσεις ανακοινώνοντας την πρόθεση να προβεί σε αύξηση του προϋπολογισμού.

2viologika2

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του Π.Α.Α. 2014-2020 «Βιολογικές Καλλιέργειες» που έκλεισε στις 28 Μαρτίου, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να μάθουν την κατάταξή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.

aKasimisaprilexw

Εγκρίθηκε και δημοσιεύτηκε ο κατάλογος των επενδυτών που ορίστηκαν ως δικαιούχοι στο Μέτρο 4.2.1 της Μεταποίησης, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Agronews, που περιλαμβάνει 286 παραδεκτές αιτήσεις, 120 επιλαχούσες αιτήσεις και 97 μη παραδεκτές αιτήσεις.

pinaka_ktinotrof_violog

Μόνο οι κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα είναι επιλέξιμοι στη νέα προκήρυξη Βιολογικής Κτηνοτροφίας προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ που ανοίγει για αιτήσεις στις 11 Απριλίου, αναφέρει η πρόσκληση.

seve1

Θέμα λίγων ημερών, ίσως ακόμη και ωρών, φαίνεται ότι είναι η έκδοση του προσωρινού πίνακα των επενδυτικών σχεδίων για τα οποία «άναψε το πράσινο φως» υπαγωγής τους στη Δράση 4.2.1 του Μέτρου 4.2, που αφορά τη στήριξη επενδύσεων στη μεταποίηση, εμπορία ή κι ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, του ΠΑΑ της περιόδου 2014-2020.

aytoxthones_agelades_2_2_21

Από τις 24 Απριλίου μέχρι τις 13 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η 2η προκήρυξη των Σπάνιων Φυλών προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, με τους κτηνοτρόφους να πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ το 2019 ώστε να μπορέσουν να κάνουν αίτηση.

coca-cola_2

Η Coca Cola φέρεται να εξετάζει τη δηµιουργία εργοστασίου επεξεργασίας γαλακτοκοµικών στο Cork, σε µια νέα κίνηση να επεκταθεί εκτός του τοµέα των αναψυκτικών, δουλεύοντας γι’ αυτό τον σκοπό στενά µε την Αρχή Βιοµηχανικής Ανάπτυξης (IDA) της χώρας.

3-Metapoiisi

Επιχειρηµατικά δάνεια µε ευνοϊκό επιτόκιο, καθώς το 40% του χρηµατοδοτικού κεφαλαίου θα διατίθεται άτοκα µέσω του ΕΤΕΑΝ µπορούν να αιτηθούν όλες οι µικροµεσαίες επιχειρήσεις, από συνολικά δέκα συνεργαζόµενες τράπεζες, στα πλαίσια της ∆ράσης «Επιχειρηµατική Χρηµατοδότηση» (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκατ. ευρώ.

3-timokatalaogos-trakter

Μόνο στο µυαλό του Τσιατούρα θα µπορούσε να βρει εφαρµογή ο τιµοκατάλος «εύλογου κόστους», που οραµατίστηκε ο προϊστάµενος της διαχειριστικής αρχής και δηµοσιοποιήθηκε ως βάση για τον προσδιoρισµό της επιλέξιµης δαπάνης στα Σχέδια Βελτίωσης.

aytoxthones_agelades_2_2_21

Να επιστρέψουν την προκαταβολή που έβαλαν μέχρι τις 12 Απριλίου καλεί τους δικαιούχους των Σπάνιων Φυλών που ανακάλεσαν την αίτησή τους καλεί με ανακοίνωσή του το υποργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστέ να μπορέσουν, αν θέλουν, να συµµετάσχουν στην 2η πρόσκληση.

_ΔΩΔΩΝΗ_ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ_1

Η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, δημιούργησε το νέο ΔΩΔΩΝΗ Ηπειρώτικο Στραγγιστό, εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ηπειρώτικη συνταγή, απαντώντας στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, που υπέβαλαν οι ενδιαφερόμενοι για την πιστοποίησή τους και την εγγραφή τους στο Μητρώο Γεωργικών Συμβούλων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα ολοκληρωθεί εντός Απριλίου, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

atraktertimokatalogoskandalh

Περαιτέρω χρόνος προς αναζήτηση λύσης, φαίνεται να είναι η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αγροτικών μηχανημάτων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χαράλαμπο Κασίμη και στελέχη των διαχειριστικών αρχών του ΠΑΑ, με θέμα τον επίμαχο τιμοκατάλογο των τρακτέρ και τις τιμές βάσει των οποίων θα μπορούν να επιδοτηθούν τα υπό εξέταση Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

2_Viologiki-ktinotrofia

Με προτεραιότητα στους ορεινούς κτηνοτρόφους και αλλαγές στα κριτήρια µοριοδότησης, ώστε να µην δίνουν πλέον µεγάλο πλεονέκτηµα στους παραγωγούς βιολογικών ζωοτροφών, αναµένεται να εκδοθεί η δεύτερη προκήρυξη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Metapoiisi

Άνοιξε η δράση για δάνεια από 10.000 ευρώ και άνω από το ΕΤΕΑΝ με δικαιούχες όλες τις μεταποιητικές μονάδες του αγροτικού τομέα, τα οποία χορηγούν έντεκα συνεργαζόμενες τράπεζες με ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία