Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

apcadvancedpla2_fNEW

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέθεσε μετά από διαγωνισμό στην εταιρεία συμβούλων APC Α.Ε. το έργο υποστήριξης για την προετοιμασία προσκλήσεων χρηματοδότησης σχεδίων παραγωγής και εμπορίας Οργανώσεων Παραγωγών ή Ενώσεων αυτών, καθώς και εμπορίας / προώθησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιεργειών.

anti_hail_nets

Τη δυνατότητα ένταξη καλλιεργειών όπως όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και πολύμορφες ποικιλίες λεμονιάς, μύρτιλα, γκότζι μπέρι και άλλες στο Μέτρο 5.1 για επενδύσεις που αφορούν την προστασία από το χαλάζι, αναμένεται να εξετάσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την προκήρυξη του 2019.

melissokomoi_2

Οι δράσεις Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας θα εφαρμοστούν και το 2019 σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξέδωσε σχετικές οδηγίες προς τους μελισσοκόμους, που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές.

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου έχουν διορία για να προσκομήσουν το σύνολο των παραστατικών για τον επιβλέποντα γεωπόνο, την αγορά των ατμιστήρων - διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων της δράσης 10.1.08 «Κομφούζιο» οι δικαιούχοι, ενώ έως 4 Νοεμβρίου πρέπει να υποβάλουν τα παραστατικά για την κατάρτιση του Σχεδίου Διαχείρισης Εισροών, οι δικαιούχοι Απονιτροποίησης.

elaiolado_proothisi

Χρηματοδότηση ύψους 172,5 εκατ. ευρώ από τον γεωργικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την προώθηση των ενωσιακών γεωργικών προϊόντων διατροφής στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ανακοίνωσε ότι θα παράσχει η Κομισιόν.

maxres_trakter_sxedia

Με συνολικά 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ έκλεισαν τα Σχέδια Βελτίωσης, κάτι που σημαίνει πως με 316 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, δύο στους τρεις μένουν εκτός, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Agrenda.

mpalouktsis

Θέση στις αιχμές που άφησε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης ότι η ανακοίνωση του ΣΕΑΜ για τα Σχέδια Βελτίωσης μπορεί να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πήρε ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ωστόσο πως πρόθεσή του είναι να μην υπάρξει περαιτέρω αντιπαράθεση.

3-ryzi

Με το ένα τρίτο των εκτάσεων ορυζοκαλλιέργειας στην Ελλάδα να καλύπτεται πλέον από τη δράση Εναλλακτική Ζιζανιοκτονία Ορυζώνων και τον τριπλασιασµό των δικαιούχων που επιδοτούνται για την εφαρµογή φεροµόνων στις δενδροκαλλιέργειες (Κοµφούζιο) που οφείλεται κυρίως στην ένταξη των µήλων, έκλεισαν οι δύο σχετικές προκηρύξεις στα πλαίσια των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

1

Σε ναυάγιο oδηγήθηκε η περίπτωση της εκχώρησης ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, την ώρα που οι 15.000 φάκελοι που περιµένουν αξιολόγηση µαζί µε την εµπειρία του παρελθόντος δείχνουν πως οι εγκρίσεις δεν πρόκειται να βγουν πριν το καλοκαίρι του 2019.

sxedia2

Η άρνηση για την εκχώρηση της επιδότησης από τον δικαιούχο στον προμηθευτή και οι εκτιμήσεις πως οι αιτήσεις θα εγκριθούν από το 2020 στα Σχέδια Βελτίωσης, ήταν τα δύο βασικά προβλήματα που προέκυψαν από τη συνάντηση του ΣΕΑΜ με τον γενικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, την περασμένη Τετάρτη.

elais_unilever_2

Πρόστιμο συνολικού ύψους 27.561.704,7 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εταιρεία Ελαΐς - Unilever, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα για παράβαση των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/1977 (πλέον άρθρων 1 και 2 ν. 3959/2011), σχετικά με τις συμφωνίες συνεργασίας της εταιρείας με το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο για τη διάθεση των προϊόντων μαργαρίνης.

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη 2η προκήρυξη της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τον κατάλογο με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία. 

orizonas1

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τους καταλόγους με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία.

omades_2

Στην τροποποίηση του Μέτρου 16 «Συνεργασία» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων (έως 22 Οκτωβρίου), ορίζοντας μεταξύ άλλων πως οι Ομάδες Παραγωγών που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες.

leader_katalima2

Τους όρους με τους οποίους οι επενδυτές θα ενισχυθούν με το «ευνοϊκό» 65% των δαπανών για έργα κάτω των 300.000 ευρώ ορίζει τροποποιητική απόφαση για τα προγράμματα Leader, η οποία παράλληλα προβλέπει και τη χρήση δανείου ή εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής.

agrosimvouloi_prokirixi

Από αναβολή σε αναβολή πάει το Μέτρο των Συµβούλων, καθώς αυτό τον καιρό η παρασκηνιακή συζήτηση µεταξύ ΕΛΓΟ, ∆ιαχειριστικών Αρχών και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναλώνεται στο περιεχόµενο της διδακτέας ύλης για την πιστοποίηση των Γεωργικών Συµβούλων, η οποία µάλιστα θα γίνεται... εξ αποστάσεως (e-learning).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία