Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

KAR_5870

Τον Ιανουάριο η προκήρυξη για το Μέτρο 6.3 «Μικρές Εκμεταλλεύσεις», μέσα στο έτος η πρόσκληση για την Βιολογική Γεωργία και από τον Ιούνιο οι πρώτες αιτήσεις από τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτά ανακοίνωσε από την αίθουσα εκδηλώσεων του Κάραβελ η 6η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή 14/12.

trakter-sxedia

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, η μοριοδότηση για το Μέτρο 6.3 και τα νέα ποσά εξισωτικής, θα συζητηθούν κατά την 6η Επιτροπή Παρακολούθησης στο Κάραβαλ την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

viologika

Με κονδύλια ύψους 170 εκατ. ευρώ τα οποία θα μοιραστούν περιφερειακά, θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας μέχρι τέλος του έτους, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Ydatokalliergeies

Δρομολογήθηκε η ενεργοποίηση εννέα νέα μέτρων στα πλαίσια του προγράμματος Αλιείας, όπως η Ασφάλιση αποθεμάτων Υδατοκαλλιέργειας, τα Σχέδια παραγωγής και εμπορίας και η Διαφοροποίηση και νέες μορφές εισοδήματος.

ageladotrofia

Κατ’ επάγγελµα αγρότες έως 61 ετών, µε τυπική απόδοση εκµετάλλευσης έως 7.999 ευρώ, που µένουν σε περιοχές µε έως 5.000 κατοίκους και το ατοµικό τους αγροτικό εισόδηµα δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, ορίστηκαν ως εν δυνάµει δικαιούχοι στο Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων».

Ipeirotika_avga

Τα Ηπειρώτικα Αυγά από την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων Η ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν σε στρατηγική συμμαχία συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο.

rigani-synergasia

Στη συγκρότηση επιχειρησιακής ομάδας και την υποβολή πρότασης σε αγροτικό πρόγραμμα, που αφορά την καλλιέργεια ρίγανης ως φαρμακευτικού φυτού με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μια εφαρμογή της γεωργίας ακριβείας προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων.

Lidl-1

Eπενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη οικονομική της χρήση (1/3/2019 -28/2/2020)  η η Lidl Ελλάς. Πρόκειται για ήδη εγκεκριμένο budget το οποίο είναι ελαφρά ενισχυμένο σε σχέση με το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 85-100 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί στην χρήση που ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2019 η αλυσίδα και, όπως ανέφερε χθες ο Πρόεδρος Διοίκησης της  Lidl Ελλάς Ιάκωβος Ανδρεανίδης εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Massey-Ferguson-tractor__1_

Κόντρα μεταξύ ΠΟΓΕΔΥ και διαχειριστικών αρχών έχει δημιουργήσει η κατάρτηση Μητρώου Αξιολογητών στα Σχέδια Βελτίωσης, με τους γεωτεχνικούς παράλληλα να απορρίπτουν την αμοιβή ανά φάκελο καθώς θα αφήσει «ψίχουλα» κατηγορώντας παράλληλα τις αρχές στην Καβάλας για τη δημιουργεία Δούρειου Ίππου των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

symvouloi

Να θεωρούνται αυτοδίκαια πιστοποιημένοι Γεωργικού Σύμβουλοι οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, ζητά η ΠΟΓΕΔΥ με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Neos

Σε πρόσκληση προς τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ξεκινήσει τις εκπαιδεύσεις Νέων Αγροτών της 1ης και της 2ης προκήρυξης, οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν τη δεύτερη δόση πληρωμής.

dragasakis_21

Μια νέα δράση που θα επιβραβεύει και θα ενισχύει τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις βγαίνει στον «αέρα» στο τέλος του μήνα και θα ανοίξει για υποβολές μετά από 25 ημέρες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.

5-agrotis

Να έχει τελειώσει το θέµα µε την προκήρυξη του Μέτρου 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκµεταλλεύσεων» πριν τις 14 ∆εκεµβρίου οπότε και προγραµµατίζεται η 6η Επιτροπή Παρακολούθησης των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοδοξούν οι διαχειριστικές αρχές.

sxedia-veltiwsis

Η προθεσμία υποβολής και οριστικοποίησης των επενδυτικών φακέλων έκλεισε, ωστόσο συνεχίζονται οι αγωνίες γύρω από την εξέλιξη που θα έχει το θέμα των Σχεδίων Βελτίωσης, καθώς, η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων δεν έχει ακόμα αρχίσει, ενώ, ανοικτά παραμένουν και όλα τα μεγάλα θέματα που συνδέονται με τη χρηματοδότηση των εν δυνάμει δικαιούχων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

4-Viologika

Θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ τα διαθέσιµα κονδύλια για τη δεύτερη προκήρυξη της Βιολογικής Γεωργίας, σύµφωνα µε δηλώσεις του γενικού γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπου Κασίµη στην Agrenda, ο οποίος ανέφερε πως οι αιτήσεις θα ανοίξουν εντός του έτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία