Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

sxedia-trakter1

Οι ελιγµοί που προσπάθησαν κυρίως οι µεγάλες εκµεταλλεύσεις να κάνουν για την εξασφάλιση έξτρα µοριοδότησης των Σχεδίων Βελτίωσης, δύσκολα φαίνεται τελικά πως θα αποδώσουν, καθώς όσο οριστικοποιούνται όλο και πιο πολλές αιτήσεις φαίνεται πως µία βαθµολογία κοντά στη βάση δηλαδή γύρω στο 48-50 δεν θα είναι αρκετή, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, για ένταξη στο µέτρο.

Profil_Pietroutsakos

Τα ποσοστά στήριξης για την α΄δόση πληρωμής του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» θα υπολογίζονται βάσει του τζίρου ανά μέλος ακόμα και αν έχει κλείσει το συλλογικό σχήμα ετήσια διαχείριση, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

agrotis-proswpo

Κουβέντα µε τις τράπεζες έχουν κανονίσει οι διαχειριστικές αρχές την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνουν οι τελικές ρυθµίσεις για τους όρους µε τους οποίους θα τρέξει ο θεσµός των µικροδανείων έως 25.000 ευρώ σε αγρότες µε µισό εµπορικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews.

Vioenergia_Nigritas_2

Τριπλασιασµό ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στην υφιστάµενη µονάδα στη Νιγρίτα Σερρών και ανέγερση µιας νέας στην Αλεξάνδρεια Ηµαθίας, προβλέπει το επενδυτικό πλάνο, προϋπολογισµού περίπου 15 εκατ. ευρώ, που προωθεί για τον επόµενο περίπου ένα χρόνο στον τοµέα του βιοαερίου, το επιχειρηµατικό σχήµα που έχουν συστήσει οι οικογένειες Μποζατζίδη, Μητσιολίδη, Τζιάκα και Μητσόπουλου.

dcoop

O μεγαλύτερος συνεταιρισμός ελαιολάδου της Ισπανίας Dcoop και η συνεργαζόμενη μαζί του εταιρεία από το Μαρόκο Devico απέκτησαν μερίδιο 20% στην εταιρεία Bell-Carter, που έχει ως βάση την Καλιφόρνια και εν μέρει ευθύνεται για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ελιές που εισάγονται από την Ισπανία - σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να πληρώσουν αυτούς τους δασμούς.

Kasimis

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των πάνω από 500 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραµµα Μεταποίηση, το αργότερο µέχρι το τέλος του 2018, αλλά και πρόσθετα κεφάλαια, από τα 150 εκατ. ευρώ του διαθέσιµου προϋπολογισµού, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα αιτήµατα που έχουν παραληφθεί, υποσχέθηκε ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης.

kentiki

Συνεχίζονται ακόµα οι συζητήσεις γύρω από την υπόθεση της εκχώρησης ενίσχυσης προς εµπόρους και προµηθευτές δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης, µε τις αρχές να εξετάζουν τώρα να δοθεί η δυνατότητα µόνο για αγορές που ξεπερνούν κάποιο συγκεκριµένο ποσό.

IMG_04411

Νέα επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ υλοποιεί το Εργοστάσιο Γάλακτος – ΤΡΙΚΚΗ που αφορά στην εγκατάσταση υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα και στην τοποθέτηση φωτοβολταικού πάρκου στη στέγη του Εργοστασίου. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την ΤΡΙΚΚΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ