BACK TO
TOP

Προγράμματα

sxedia-veltiwshs-epilaxontes

Παράταση κατά τρεις μήνες στα αιτήματα πρώτης πληρωμής έλαβαν τα Σχέδια Βελτίωσης του 2022, ενώ δίνεται η δυνατότητα κατά την τροποποίηση σε Θεσσαλία, Έβρο, Ρόδο και σε συγκεκριμένους Δήμους και Δημοτικά Διαμερίσματα της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, ο δικαιούχος να μπορεί να υποβιβάσει τη βαθμολογία του μέχρι τη βαθμολογική βάση της δράσης δηλαδή μέχρι τους 40 βαθμούς.

THERMOKHPIA_06-24_PROSKLISI

Οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί ο κλάδος των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ως απάντηση στις προκλήσεις για το κλίμα και την επισιτιστική επάρκεια, θα απασχολήσουν την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Προσκληση

Η Πειραιώς, σταθερή στη στρατηγική επιλογή της για τη στήριξη και ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ανακοινώνει τη νέα της πρωτοβουλία για την υποστήριξη των επενδύσεων εκσυγχρονισμού και εγκατάστασης νέων θερμοκηπίων, προσφέροντας μια εξειδικευμένη σειρά συμβουλευτικών και χρηματοδοτικών λύσεων.

elia-600-x-337

Σε διαβούλευση τέθηκε το Μέτρο της Αγροτικής Μεταποίησης, για επενδύσεις ύψους από 400.000 έως 5 εκατ. ευρώ και ένταση ενίσχυσης που ξεκινά από το 40% και μπορεί να φτάσει το 65% ανάλογα την Περιφέρεια.

allazoun-prim-agrotwn

Η προδηµοσίευση του Μέτρου των Βιολογικών έρχεται να αλλάξει τα δεδοµένα και στις φετινές επιλογές των eco-schemes των παραγωγών, µε τις αρµόδιες αρχές να τοποθετούν όπως φαίνεται επί σκοπού εντός του Νοεµβρίου την πρόσκληση, ώστε να ξεφορτώσουν κόσµο από τα οικολογικά σχήµατα. Tο παιχνίδι αναµονής έχει ήδη ξεκινήσει, µε τις αιτήσεις των eco-schemes να προηγούνται από εκείνες της Μετατροπής των Βιολογικών.

seminaria-melissokomias-ELGO

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση δωρεάν ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης – κατάρτισης για επαγγελματίες Μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα έως τις 31.08.2024. Τα προγράμματα αφορούν στο μελισσοκομικό έτος 2024 (1/9/2023-31/08/2024), θα έχουν διάρκεια έως 3 ημερών και έως 15 διδακτικών ωρών, ενώ σε όλους τους καταρτιζόμενους Μελισσοκόμους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης.

programmata-agrotwn

Μποτιλιάρισµα στις προκηρύξεις των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης δηµιουργεί η κλειστή πλατφόρµα του ΟΣ∆Ε, το οποίο θεωρείται το πιο κρίσιµο της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου. Αν δεν ανοίξει το σύστηµα αιτήσεων, προσκλήσεις για Μέτρα όπως το Κοµφούζιο, οι Σπάνιες Φυλές, η Απονιτρόποιηση αλλά και η Εξισωτική δεν πρόκειται να βγουν στον «αέρα».

daneia-sxedia-veltiwshs

Σε παραγωγική λειτουργία βρίσκονται οι ενέργειες αίτησης προκαταβολής, πρόσθετης πράξης (εκχώρηση ενίσχυσης σε τράπεζες), αίτησης πληρωμής και αίτησης τροποποίησης για το Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης (4.1.5).

Bee76υθ

Πρόσκληση για την Παρέμβαση Π3-70-1.6 «Ενισχύσεις για την ανάληψη πρόσθετων γεωργοπεριβαλλοντικών υποχρεώσεων από τους μελισσοκόμους για την προστασία των μελισσοσμηνών και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας» του ΣΣ ΚΑΠ αναμένεται να εκδώσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους το ΥΠΑΑΤ.

MV5BMjkxZDZkMWEtYzU1MS00MDg0LWEzNjgtMGRmNTJlZTZkMjMzXkEyXkFqcGdeQXVyMTM0MDc4MjQ3__V1_

Σπάσανε τα τηλέφωνα των αγροτών από το πρωί μετά την προδημοσίευση των Βιολογικών, από τα ΚΥΔ που τους συμβουλεύουν να κόψουν έως αύριο 15 Ιουνίου την πιστοποίηση με την οποία έλαβαν πληρωμή eco-schemes για τη Διατήρηση, ώστε να μπορούν να μπουν στη νέα προκήρυξη. Πρόκειται για ένα "παράθυρο" που αφήνουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, το οποίο αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο αν μείνει ως έχει.

enisxiseis-spanies-fules

Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων, αναμένεται η πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

melethtes-sto-programma-newn-agrotwn

Αυτόµατα πάνω από τη βάση λαµβάνουν βαθµολογία όλοι οι υποψήφιοι κτηνοτρόφοι για το πρόγραµµα Νέων Αγροτών, ενώ το ίδιο ισχύει για τη φυτική παραγωγή για όσους δηλώσουν φέτος Τυπικές Αποδόσεις άνω των 22.000 ευρώ. Τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσµα της διαµόρφωσης της τελικής βαθµολογίας του προγράµµατος, µε τις διαχειριστικές αρχές να εµφανίζονται πρώτη φορά και σε τόσο µεγάλο βαθµό δεκτικές στις προτάσεις της διαβούλευσης και να ενσωµατώνουν µία µεγάλη µερίδα εξ αυτών.

laxeio-to-egkritiko-gia-ta-sxedia-veltiwshs_2

Με περιορισµένους πόρους δηµοσίας δαπάνης ύψους µόλις 208 εκατ. ευρώ διαµορφώνονται τα επόµενα Σχέδια Βελτίωσης και µε βάση τις προβλέψεις των διαχειριστικών αρχών συνολικά 2.600 εκµεταλλεύσεις θα µπορέσουν να επιδοτηθούν από το νέο Μέτρο που ετοιµάζεται.

dasosi-georgikon-gaion

Μέχρι τις 24 Ιουνίου 2024 θα μπορούν κατ’ εξαίρεση για το έτος δεσμεύσεων/εφαρμογής 2023 να υποβάλουν οι δικαιούχοι του υπομέτρου 8.1 «Δάσωση και δημιουργία δασικών εκτάσεων» (δασώσεις) του ΠΑΑ τη δήλωση εφαρμογής, σύμφωνα με την 5η τροποποιητική απόφαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία