Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

4

Επιβεβαιώνεται και επίσηµα η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να αξιοποιήσει το θεσµικό πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, υιοθετώντας τη ρύθµιση που δίνει τη δυνατότητα για ειδικό πριµ εξόδου στους αγρότες που βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης

26_4

Έως τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται να προκηρυχθούν οι δυο νέες προσκλήσεις του Μέτρου της Απονιτροποίησης ύψους 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον γ.γ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης με τις αιτήσεις να γίνονται με βάση το ΟΣΔΕ του 2021.

nero_6

Με 180 εκατ. ευρώ θα προκηρυχθούν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, με 150 εκατ. ευρώ η Απονιτροποίηση και 70 εκατ. ευρώ η Δάσωση Αγροτικών Γαιών σύμφωνα με την 9η τροποποίησε των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης που απέστειλαν οι διαχειριστικές αρχές προς έγκριση στην ΕΕ. Παράλληλα προβλέπονται ολοκαίνουργια Μέτρα όπως είναι για παράδειγμα το Μέτρο 17.3 «Εργαλείο σταθεροποίησης εισοδήματος» και το Μέτρο 14 «Ευζωία των ζώων».

10-11__4__2

Το 4o έτος εφαρµογής του προγράµµατος Απονιτροποίησης διανύουν αισίως οι 4.109 δικαιούχοι του Μέτρου, την ώρα που στα σκαριά βρίσκεται µία νέα προκήρυξη όπως έχει ανακοινωθεί αρµοδίως από το ΥΠΑΑΤ την περασµένη Άνοιξη.

18-19__1__3

Η προετοιµασία για την ενεργοποίηση του εργαλείου µικροπιστώσεων έως 25.000 ευρώ για τις αγροτικές εκµεταλλεύσεων συνεχίζεται, µε την υπογραφή της σχετικής σύµβασης για την ενεργοποίησή του µε την Αναπτυξιακή Τράπεζα να αναµένεται τις επόµενες ηµέρες.

IMG_6953

Υπογράφεται εντός της εβδομάδας η κοινή υπουργική απόφαση για την προκήρυξη των Νέων Αγροτών ύψους 420 εκατ. ευρώ με τις αιτήσεις να ξεκινούν τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Στύλιο στα πλαίσια της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι πάνω από 10.000 φάκελοι θα εγκριθούν.

18-19_pin__1__2

Την αδυναµία να αιτηθούν την επιδότηση για το άνοιγµα οµαδικών γεωτρήσεων στα πλαίσια του Μέτρου 4.1.2, δηλαδή γεωτρήσεις όπου αναλογεί σε κάθε αγρότη ένα συγκεκριµένο ποσοστό, αναφέρουν µελετητές στην Agrenda.

20210908_101621

Το πλαίσιο υλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ), βρέθηκε στο πλαίσιο συνάντησης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, με την ελληνική πλευρά να θέτει ως ζήτημα προτεραιότητας την επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης των δανείων καθώς και την υιοθέτηση ευέλικτης στάσης ειδικά σε περιπτώσεις πυρόπληκτων αγροτών.

18_19

Με 50 πιστοποιηµένους Φορείς οι οποίοι θα είναι σε θέση να παρέχουν πιστοποιηµένες συµβουλές από έξι θεµατικά πεδία στους αγρότες χωρίς κόστος, αναµένεται να τρέξει σε πρώτη φάση το Μέτρο 2.1 «Αγροτική Συµβουλευτική».

8_40

Σε τρία υποµέτρα δύναται να χωριστεί το καινούργιο Μέτρο 6 του ΠΑΑ 2023-2027, προσφέροντας τη δυνατότητα πριµοδότησης σε νέους αγρότες, νεοεισερχόµενους (new farmers) και τη σύσταση νέων µη αγροτικών επιχειρήσεων που συνδέονται όµως µε την γεωργική δραστηριότητα (π.χ µαγαζί αγροεφοδίων) σύµφωνα µε το πλάνο τοπικής ανάπτυξης της κάθε περιοχής.

WINE_EMERGING_TRENDS_04-940x576__1_

Νέα μικρή παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στήριξης προγραμμάτων προώθησης, για το ειδικό μέτρο στήριξης της προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες δίνεται ειδικά για το 2021 δίνεται με υπουργική απόφαση.

antix-1

Σε δεύτερη παράταση, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για τις αιτήσεις ενίσχυσης αντιχαλαζικών διχτυών και αντιβροχικών μεμβρανών (δεύτερη πρόσκληση 2020) οδηγει η τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία