Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

viologika2

Από τις 28 Φεβρουαρίου (δέκα ημέρες αργότερα αφού η πρόσκληση θα άνοιγε αύριο Τρίτη 19 Φεβρουαρίου), ως και τις 28 Μαρτίου θα είναι σε λειτουργία τελικά το ηλεκτρονικό σύστηµα για την υποβολή αιτήσεων στα πλαίσια του Μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας, συνολικού προϋπολογισµού 120 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει τροποποίηση της προκήρυξης που δημοσιεύεται στην Διαύγεια.

Zoo-1

Για την πιο «χλωμή» Zootechnia της τελευταίας δεκαετίας, κάνουν λόγο εκθέτες  και άνθρωποι της αγοράς με βάση τα αποτελέσματα των επαφών τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Αντίθετα με τον μεγάλο αριθμό των εκθετών και την τεράστια γκάμα των εκθεμάτων, η συγκρατημένη προσέλευση κτηνοτρόφων και ανθρώπων της αγροτικής παραγωγής και η «κακή ψυχολογία»  ακόμα και αυτών που πήραν τελικά την απόφαση να επισκεφθούν την έκθεση, δεν αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό τα πράγματα στον τομέα της κτηνοτροφίας.

trakter_anaptijiakos

Περιβαλλοντικά κριτήρια για την ενίσχυση επενδύσεων  που αφορούν στις εγκαταστάσεις άρδευση (δημιουργία ταμιευτήρα) θέτει ο Αναπτυξιακός για τις την ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων του τομέα πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ). Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει τροποποιητική απόφαση δεν είναι επιλέξιμες και δεν ενισχύονται i) επενδύσεις βελτίωσης υφιστάμενης αρδευτικής εγκατάστασης ή στοιχείου αρδευτικής υποδομής σε υδάτινο σώμα η κατάσταση του οποίου έχει χαρακτηριστεί στο οικείο σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (ΣΔΛΑΠ) ως κατώτερη της καλής ως προς την ποσότητα ή προκειμένου για επιφανειακά ύδατα ως προς το οικολογικό δυναμικό και ii) επενδύσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την καθαρή αύξηση της αρδευόμενης έκτασης και επηρεάζουν ένα δεδομένο σύστημα υπόγειων ή επιφανειακών υδάτων.

aytoxthones_agelades_2_2

Από την 1η έως την 31η Μαρτίου (κάθε έτους) θα μπορούν – σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου – δικαιούχοι του μέτρου των Σπάνιων Φυλών αγροτικών ζώων να υποβάλλουν αιτήματα τροποποίησης.Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο η αίτηση τροποποίησης με πρώτο έτος ισχύος π.χ. το έτος δεσμεύσεων 2019 (δεύτερο έτος εφαρμογής της υπ΄ αριθ. 922/87058/19-6-2018 Πρόσκλησης της δράσης 10.1.09), υποβάλλεται από την 01/03/2019 έως και την 31/03/2019. Η αίτηση αφορά στα επόμενα έτη εφαρμογής της δράσης και ισχύει μέχρι τη λήξη των δεσμεύσεων του δικαιούχου.

16-17

∆εύτερες σκέψεις για το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τελικά όλα όσα έχουν εντάξει στο φάκελο ενίσχυσης, έχουν οι υποψήφιοι στα Σχέδια Βελτίωσης µε ορισµένους να έχουν ξεκινήσει να αισθάνονται εγκλωβισµένοι σε επενδύσεις που προέβλεψαν στην αίτηση καθώς έτσι θα εξασφάλιζαν υψηλή µοριοδότησης. H σχετική παράγραφος της προκήρυξης είναι σαφής και αναφέρει για τον δικαιούχο πως υποχρεούται: «Καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης και µέχρι την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου να µην προβεί σε ενέργειες που έχουν ως αποτέλεσµα η βαθµολογία της πρότασης να υπολείπεται της βαθµολογίας του πρώτου επιλαχόντα της Περιφέρειας στην οποία υπέβαλλε την αίτηση στήριξης».

3-Xrimatodotika-Eurobank

Χαµηλό κόστος χρηµατοδότησης που µπορεί να ξεκινά από 4% και 5% είναι σε θέση να προσφέρει η Eurobank, µέσω χρηµατοδοτικών προγραµµάτων µε τη βοήθεια ευρωπαϊκών ταµείων, σύµφωνα µε τον Ιάκωβο Γιαννακλή, γενικό διευθυντή Retail Banking της Eurobank, που περιέγραψε τον τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δηµιουργεί η τράπεζα για τον αγροτικό χώρο.

2-Mikres-ekmetalleuseis

Στις 4 Μαρτίου ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου και θα βασιστεί στις δηλώσεις ΟΣΔΕ του έτους 2018.

1-Sxedia-Velitiwsis

∆εύτερες σκέψεις για το αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τελικά όλα όσα έχουν εντάξει στο φάκελο ενίσχυσης, έχουν οι υποψήφιοι στα Σχέδια Βελτίωσης µε ορισµένους να έχουν ξεκινήσει να αισθάνονται εγκλωβισµένοι σε επενδύσεις που προέβλεψαν στην αίτηση καθώς έτσι θα εξασφάλιζαν υψηλή µοριοδότησης.

peiraiws-new

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία στον κλάδο των γεωργικών μηχανημάτων, με την εταιρεία «Κ. ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ ΑΕ».

mikri-ekmetaleusi-2

Στις 4 Μαρτίου ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων για το Μέτρο 6.3 «Ενίσχυση Μικρών Εκμεταλλεύσεων» προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ που θα παραμείνει ανοικτή έως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

gianaklis

Επέκταση συμφωνίας συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση από την Τράπεζα πολύ μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία (EaSI), υπέγραψε η Eurobank με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Aponitropoiisi

Πρόσκληση για να εκπονηθούν δέκα θεματικά σχέδια διαχείρισης, ένα για κάθε μία από τις 10 χωρικές ενότητες που θεωρούνται προστατευόμενες περιοχές, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τα οποία θα προκύψουν περιβαλλοντικές δεσμεύσεις προς αγρότες, οι οποίοι θα αποζημιώνονται από το Μέτρο 12.1 «Ενισχύσεις στο πλαίσιο του Natura 2000 και της οδηγίας πλαισίου για τα ύδατα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

KAR_0093

Η προκήρυξη για το Μέτρο 6.3 Μικρές Εκμεταλλεύσεις (πριμ 14.000 ευρώ) θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αγρότης της Χρονιάς.

trakter_mikro

Επαγγελµατίες αγρότες µέχρι 61 ετών, που δεν ξεπερνά το αγροτικό τους εισόδηµα στην τριετία κατά µέσο όρο τα 3.000 ευρώ, ορίστηκαν ως δικαιούχοι στο Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη µικρών γεωργικών εκµεταλλεύσεων», σύµφωνα µε το πλαίσιο εφαρµογής που βγήκε στη δηµοσιότητα.

Agrotis-kladeuei

Καθηλωμένους σε επενδυτική αδράνεια κρατούν δυναμικούς συνεταιρισμούς κι ομάδες παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι αργοί ρυθμοί στην υλοποίηση προγραμμάτων του ΠΑΑ και η έλλειψη κινήτρων για τη στήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών, που θα τους επιτρέψουν να κλείσουν το υφιστάμενο κενό υποδομών, σε σχέση με την ανάπτυξη που γνωρίζουν οι πολυετείς καλλιέργειες τοπικά.

enjoy

Προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για  προγράμματα που σχετίζονται με την προώθηση ευρωπαϊκών γεωργικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο και εντός της ΕΕ ξεκινά η Κομισιόν, διαθέτοντας 191.600.000 ευρώ για το έτος 2019. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται 181,6 για τη συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων και άλλα 10 εκατομμύρια € σε περίπτωση διαταραχής της αγοράς. Σημειώνεται πως το αντίστοιχο συνολικό ποσό πέρυσι ανήλθε στα 179 εκατ. ευρώ.

SXEDIAVELTIOSIS_TRAKTER

Στο ακουστικό τους θα πρέπει να αναμένουν τις ερχόμενες ημέρες οι υποψήφιοι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης για ενδεχόμενες επεμβάσεις που θα πρέπει να κάνουν στους επενδυτικούς τους φακέλους, οι οποίες θα προκύψουν από την αξιολόγηση των φακέλων τους. Βάσει του οδηγού που βγήκε για τους αξιολογητές, προκύπτουν σημεία ενδιαφέροντος τα οποία δεν είχαν αποτυπωθεί σαφώς στην προκήρυξη, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο εξοπλισμός που ενσωματώνεται στο τρακτέρ (π.χ GPS) θα συνυπολογίζεται στο κόστος του, οπότε αν η επένδυση αυτή ξεπερνά τα 125.000 ευρώ, θα υπάρξει περικοπή μέχρι το ποσό αυτό.

anadiarthrwsi

Επαγγελματίες αγρότες μέχρι 61 ετών, που δεν ξεπερνά το αγροτικό τους εισόδημα στην τριετία κατά μέσο όρο τα 3.000 ευρώ, ορίστηκαν ως δικαιούχοι στο Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων», σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής που βγήκε στη δημοσιότητα.

sxedia2

Τον οδηγό αξιολόγησης των αιτήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης εξέδωσαν οι διαχειριστικές αρχές, με τη διαδικασία του ελέγχου τον φακέλων να εκτιμάται πως θα ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία