Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

Trakter-New-Holland

Εγκαταλείπεται το σχέδιο µε τον τιμοκατάλογο εύλογου κόστους των τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης, µε τους αξιολογητές να βρίσκονται σε αναµονή για τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας, που θεωρούν πάντως πως ακόµα κι αν αύριο έχουν όλες τις οδηγίες που χρειάζονται, εγκρίσεις δεν πρόκειται να έχουν στα χέρια τους οι αγρότες πριν το Νοέμβριο. Ενδεικτικό είναι, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, πώς ούτε στη Μονάδα Επενδύσεων του υπουργείου έχουν εικόνα για τις προθέσεις των επικεφαλής στη Βάθη, περιµένοντας τις εξελίξεις, µε τον τιμοκατάλογο όπως είχε δημοσιευθεί τον Απρίλιο, να έχει αποσυρθεί.

23etep101-thumb-large

Οι Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ, το οποίο θα στηρίξει επιχειρήσεις στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και άλλους τομείς.

apec

Μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 καλούνται όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά για τις υποτροφίες του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που αφορούν στην έναρξη σπουδών στο κολλέγιο την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020.

2_Viologika

Η διασπορά των κονδυλίων σε πολύ µεγάλους παραγωγούς ανά την Ελλάδα δικαιώνει όσους φώναζαν για ανώτατο όριο ενίσχυσης ή επιδοτούµενης έκτασης ανά εκµετάλλευση. Εκτός η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων που ήθελαν να καθετοποιήσουν τη µονάδα τους µε βιολογικές ζωοτροφές

provat

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς 634 δικαιούχων παραγωγών πιστώνονται από την Παρασκευή 19 Ιουλίου, τα ποσά της εκκαθάρισης του Μέτρου 10, διατήρησης απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

panep

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή για το ακαδ. έτος 2019-2020, των μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών στα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών : «Φυτιατρική και Περιβάλλον», «Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής» και «Τεχνολογίες και Διαχείριση Θερμοκηπίων και Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

viologika-new

Ενδικοφανή προσφυγή κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι του προγράμματος βιολογικής γεωργίας, από την Τετάρτη 17 Ιουλίου και εντός πέντε εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως τις 23 του ίδιου μήνα.

57176939_10157215732194375_63603165664116736_o

Δέκα μέρες έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες δικαιούχοι άμεσων ενισχύσεων ώστε να προβούν σε διορθώσεις των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2019, στη βάση των όσων υπαγορεύει ο έλεγχος απασφαλμάτωσης ο οποίος ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι απαιτούμενες διορθώσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 25 Ιουλίου 2019.

opekepe_2

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ενωσιακό και Εθνικό), Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013,το άρθρο 41 της υπ’ αρ. 104/7056/21.01.2015 ΥΑ, στο πλαίσιο των καθεστώτων στρεμματικής ενίσχυσης που απαριθμούνται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και στο παράρτημα VI του κανονισμού (ΕΚ) αρ. 73/2009, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα με καταληκτική ημερομηνία τις 25 Ιουλίου 2019, είτε μέσω της on line εφαρμογής, είτε μέσω του ΚΥΔ που έχει υποβληθεί η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μπορούν να γίνουν τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις των Αιτήσεων.

sxedia-veltiwsis_6

Να προσκομίσουν βεβαιώσεις εγγραφής ως κατ’ επάγγελμα αγρότες στο ΜΑΑΕ μετά τις γνωμοδοτικές επιτροπές, δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους δικαιούχους των Σχεδίων Βελτίωσης τροποποιητική απόφαση.

perdika

Εκδόθηκε η προκήρυξη του Μέτρου 10.1.1 «Προστασία της Ορνιθοπανίδας» που προσφέρει ενίσχυση έως 17, 6 ευρώ το στρέμμα σε καλλιεργητές ζωοτροφών και οσπρίων και έως 4,2 ευρώ σε καλλιεργητές χειμερινών σιτηρών, για να αφήσουν τουλάχιστον το 10% της έκτασής τους ασυγκόμιστο. Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 26 Αυγούστου 2019 έως και 25 Σεπτεμβρίου 2019.

s2_2

Επιδοτούνται οι αλιείς για να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να συµπληρώσουν το εισόδηµά τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, στόχος των παρεµβάσεων αποτελεί η αειφόρος ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών µε εστίαση στην αύξηση της προστιθέµενης αξίας του αλιευτικού τοµέα.

Fishereri

Άνοιξαν οι υποβολές προτάσεων για το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας και θάλασσας με τίτλο «Μέτρα Εμπορίας». Στόχος είναι η αναζήτηση νέων αγορών, η βελτίωση της ποιότητας, ιχνηλασιμότητας και της διαφάνειας της παραγωγής καθώς και της προστιθέμενης αξίας, αλλά και η προώθηση και διαφήμιση των δικαιούχων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία