Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

daswsinew

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων εφαρμογής έτους 2020 του  μέτρου της δάσωσης γαιών, με τον ΟΠΕΚΕΠΕΕ να ενημερώνει πως η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται μείωση δικαιωμάτων ενίσχυσης έως και απόρριψη δήλωσης.

sel_-19

Καθυστερήσεις παίζουν οι ιθύνοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για άλλη µία φορά, σχετικά µε την ενεργοποίηση του θεσµού Συστήµατος Παροχής Συµβουλών σε Γεωργικές Εκµεταλλεύσεις (ΣΠΣΓΕ) και την πρόσκληση του Μέτρου 2.1.

New-Holland-t7315-Blue-Power-AGRIbumper-WL1200-Intrak-mts-Roost-Hunsel-1

Αρνητικά φαίνεται να έχει επιδράσει στον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα, ο τρόπος με τον οποίο κατανέμονται μέχρι σήμερα οι άμεσες ενισχύσεις των αγροτών. Αντίθετα, μια ουσιαστική στροφή, αυτών των ενισχύσεων στην τόνωση της επενδυτικής δαπάνης θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα και να βγάλει τους Έλληνες αγρότες από τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία περιέρχονται χρόνο με το χρόνο. Μ' αυτή την έννοια, περισσότερα χαμηλότοκα επιχειρηματικά αγροτικά δάνεια από τις τράπεζες, καλοδουλεμένα επενδυτικά προγράμματα και ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών με στόχο τη βελτίωση της υπεραξίας των προϊόντων στις εκμεταλλεύσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

57262780_2670249362992357_302596633734938624_o_2

Ξεκίνησε η διαδικασία σύναψης των συµβάσεων µεταξύ των τραπεζών και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με πρώτες τη Eurobank και την Παγκρήτια να υποβάλλουν προτάσεις χρηματοδότησης πελατών τους, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

metapoiisiattiki

Την αύξηση των εκχωρούμενων πόρων στην Περιφέρεια Αττικής που θα κατευθυνθούν στην υλοποίηση επενδύσεων που εντάσσονται στο Μέτρο 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020 αποφάσισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

image__1__4

Τη δυνατότητα προώθησης του αιτήματος πληρωμής για εκκαθάριση μόνο με διοικητικό έλεγχο, χωρίς την υποχρέωση διενέργειας επιτόπιας επίσκεψης, εφόσον οι αιτούμενες δαπάνες δεν ξεπερνούν το 50% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης, φέρνει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης.

04_26

Μία εκµετάλλευση αγοράζει ένα νέο παρελκόµενο που ενσωµατώνει συστήµατα ακριβείας, αναδιαρθρώνει τις καλλιέργειές της µε βάση τις ανάγκες της αγοράς και κτίζει και µία αποθήκη για τα προϊόντα της. Ωστόσο ετησίως, το τσεκ που θα λαµβάνει θα είναι το ίδιο µε έναν παραγωγό, που έχει τα ίδια στρέµµατα και δεν επενδύει ούτε σεντ στην επιχείρησή του.

αντιχαλαζικο-διχτυ-1024x768_2

Στην προδημοσίευση του Μέτρου 5.1 για την ενίσχυση αντιχαλαζικών προχώρησε ο ΕΛΓΑ, με την προκήρυξη όπως ανακοινώνει να βγαίνει αρχές Δεκεμβρίου. Έως 2.050 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση για Δενδρώδεις (Πυρηνόκαρπα, Μηλοειδή), έως 3.550 ευρώ το στρέμμα για τα αμπέλια ενώ για τα κεράσια η επιδοτούμενη δαπάνη φτάνει τα 3.950 ευρώ.

18_8

H επιλογή αυτόνοµου φωτοβολταϊκού συστήµατος σε συνδυασµό µε υδατοδεξαµενές για τις ανάγκες άρδευσης αποµακρυσµένων αγροτεµαχίων από το δίκτυο του ∆Ε∆∆ΗΕ, θεωρείται υπό προϋποθέσεις µία καλή εναλλακτική λύση έναντι της εγκατάστασης γεννήτριας πετρελαίου. Ειδικά τώρα που αναµένεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση του Μέτρου 4.1.2 για επιδότηση ολοκληρωµένων αρδευτικών συστηµάτων, δείχνει ακόµα πιο συµφέρουσα, καθώς η εγκατάστασή τους µπορεί να επιδοτηθεί σε ποσοστό µεταξύ 40-80% για τα φυσικά πρόσωπα αγρότες.

X5Z4555_133_35583

Από τις 9 Νοεµβρίου µέχρι τις 18 ∆εκεµβρίου θα µπορούν να κάνουν αίτηση για ένταξη στο Μέτρο 3.1 «Στήριξη για νέες συµµετοχές σε συστήµατα ποιότητας» σύµφωνα µε την πρόσκληση, αγρότες και κτηνοτρόφοι πιστοποιηµένοι σε καθεστώς βιολογικής γεωργίας. Το μέτρο αυτό αφορά την κάλυψη δαπανών πιστοποίησης έως 2.000 ευρώ μόνο για όσους είχαν μπει σε πρόγραμμα μετατροπής σε βιολογικές πρακτικές (3ετία) στα πλαίσια του Μέτρου 11.

50541511736_a0141879aa_o

Σε κύκλους μελετητών συζητείται το ενδεχόμενο προκήρυξης  ενός νέου κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου μέσα στον Δεκέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εκπόνησης επενδυτικών σχεδίων σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν πρόλαβαν  να ενταχθούν στον κύκλο που έκλεισε στις 31 Οκτωβρίου.

new200ekat

Ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά µε τα εγγυηµένα δάνεια κατά 80% του Ταµείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς οι πληροφορίες θέλουν, ακόµα τέσσερις τράπεζες να υπογράφουν τις σχετικές συµβάσεις µε το Ευρωπαϊκό Ταµείο Επενδύσεων (EIF).

800x-1_2

Ο πρώτος σε μια οικογένεια αγροτών και κτηνοτρόφων η οποία μετρά πέντε γενιές στο επάγγελμα, που θα δηλώσει εισόδημα και μάλιστα υψηλό για την απορρόφηση άνθρακα θα είναι ο Κέλυ Γκάρετ από τον Αϊόβα των ΗΠΑ.

Omilos-OTE-VDSL-Rural-Broadband-2

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση του Μέτρου 7.3 «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών στις Αγροτικές Περιοχές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο και έχει εκχωρηθεί η εφαρμογή του από το ΥΠΑΑΤ.

18-19_24

Η σύνδεση του κόστους δανεισµού µε «δείκτες αειφορίας» κερδίζει έδαφος στην ελληνική τραπεζική, που αναπροσανατολίζει τις ροές κεφαλαίου σε αγροτικές επενδύσεις µε περιβαλλοντικό πρόσηµο.

30__1_

Αλλαγές έρχονται από τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ σχετικά και µε το καθεστώς «συµπληρωµατικής ενίσχυσης νεαρών αγροτών» στο πλαίσια των άµεσων ενισχύσεων, το οποίο έτρεξε την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα, αφού στα τελικά κείµενα της ΚΑΠ που αποφάσισε πρόσφατα η Ευρωβουλή και βρίσκονται στα χέρια της Κοµισιόν, δίνεται η δυνατότητα στα κράτη-µέλη να διπλασιάσουν το διανεμόμενο ποσό αλλά και να επεκτείνουν κατά δύο έτη, στα επτά, τη διάρκεια της ενίσχυσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία