Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

leader_katalima2

Τους όρους με τους οποίους οι επενδυτές θα ενισχυθούν με το «ευνοϊκό» 65% των δαπανών για έργα κάτω των 300.000 ευρώ ορίζει τροποποιητική απόφαση για τα προγράμματα Leader, η οποία παράλληλα προβλέπει και τη χρήση δανείου ή εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής.

agrotis_ependiseis

Πρόθυμες να ακολουθήσουν το σχέδιο των διαχειριστικών αρχών ώστε να διαμορφωθεί ένα χαρτοφυλάκιο ακόμα και πάνω από τα προβλεπόμενα, δηλαδή άνω του μισού δις ευρώ για μικροπιστώσεις και δάνεια με εγγυήσεις προς αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις, εμφανίστηκαν οι τράπεζες στο ραντεβού με τις διαχειριστικές αρχές την περασμένη Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

antixalazika_paa

Παρατείνεται έως τις 09/10/2018 η υποβολή (οριστικοποίηση) των αιτήσεων στήριξης του υπομέτρου 5.1 του Μέτρου 5, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά «Επενδύσεις σε προληπτικά μέτρα που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθηκών και καταστροφικών συμβάντων» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, ο οποίος σκοπεύει να προκηρύξει ξανά τη δράση το επόμενο έτος.

Vrachikeratiki-9

Να ανοίξει για δεύτερη φορά το πρόγραμμα ενίσχυσης για αυτόχθονες φυλές ώστε να ενταχθούν όσοι κτηνοτρόφοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στο Μέτρο λόγω εμπλοκής του μηχανογραφικού συστήματος που δεν τραβούσε τα ζώα από το ΟΣΔΕ, προτίθεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews.

trakter-programmata

Προκειμένου να προσαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο με τη νομοθεσία για τα ρυμουλκούμενα, τροποποιούνται κάποια δικαιολογητικά που αφορούν αποκλειστικά στον φάκελο πληρωμής (όχι στον φάκελο υποψηφιότητας) στα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με ενημέρωση των διαχειριστικών αρχών.

Αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης έτους 2012 on line από 26 Μαρτίου

Από την Τρίτη 10 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προεκτυπώσουν την απαραίτητη αίτηση που θα υποβάλλουν για το πρόγραμμα διατήρησης απειλούμενων αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η καταχώρηση της εν...

Profil_Pietroutsakos

Τα ποσοστά στήριξης για την α΄δόση πληρωμής του Μέτρου 9 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» θα υπολογίζονται βάσει του τζίρου ανά μέλος ακόμα και αν έχει κλείσει το συλλογικό σχήμα ετήσια διαχείριση, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση.

agrotis-proswpo

Κουβέντα µε τις τράπεζες έχουν κανονίσει οι διαχειριστικές αρχές την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνουν οι τελικές ρυθµίσεις για τους όρους µε τους οποίους θα τρέξει ο θεσµός των µικροδανείων έως 25.000 ευρώ σε αγρότες µε µισό εµπορικό επιτόκιο και χωρίς εξασφαλίσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews.

Vioenergia_Nigritas_2

Τριπλασιασµό ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στην υφιστάµενη µονάδα στη Νιγρίτα Σερρών και ανέγερση µιας νέας στην Αλεξάνδρεια Ηµαθίας, προβλέπει το επενδυτικό πλάνο, προϋπολογισµού περίπου 15 εκατ. ευρώ, που προωθεί για τον επόµενο περίπου ένα χρόνο στον τοµέα του βιοαερίου, το επιχειρηµατικό σχήµα που έχουν συστήσει οι οικογένειες Μποζατζίδη, Μητσιολίδη, Τζιάκα και Μητσόπουλου.

dcoop

O μεγαλύτερος συνεταιρισμός ελαιολάδου της Ισπανίας Dcoop και η συνεργαζόμενη μαζί του εταιρεία από το Μαρόκο Devico απέκτησαν μερίδιο 20% στην εταιρεία Bell-Carter, που έχει ως βάση την Καλιφόρνια και εν μέρει ευθύνεται για τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ελιές που εισάγονται από την Ισπανία - σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να πληρώσουν αυτούς τους δασμούς.

Kasimis

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης των πάνω από 500 επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραµµα Μεταποίηση, το αργότερο µέχρι το τέλος του 2018, αλλά και πρόσθετα κεφάλαια, από τα 150 εκατ. ευρώ του διαθέσιµου προϋπολογισµού, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερα από τα αιτήµατα που έχουν παραληφθεί, υποσχέθηκε ο γενικός γραµµατέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαµπος Κασίµης.

kentiki

Συνεχίζονται ακόµα οι συζητήσεις γύρω από την υπόθεση της εκχώρησης ενίσχυσης προς εµπόρους και προµηθευτές δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης, µε τις αρχές να εξετάζουν τώρα να δοθεί η δυνατότητα µόνο για αγορές που ξεπερνούν κάποιο συγκεκριµένο ποσό.

IMG_04411

Νέα επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ υλοποιεί το Εργοστάσιο Γάλακτος – ΤΡΙΚΚΗ που αφορά στην εγκατάσταση υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής δυναμικότητας 6.500 λίτρων την ώρα και στην τοποθέτηση φωτοβολταικού πάρκου στη στέγη του Εργοστασίου. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την ΤΡΙΚΚΗ.

Αναζητούνται κονδύλια για τα νέα Βιολογικά

«Ψάχνουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά κονδύλια γίνεται για να προκηρύξουμε τη Βιολογική Γεωργία για τις νέες καλλιέργειες», απάντησε σε ερώτηση της εφημερίδας Agrenda ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με την τύχη του προγράμματος,...

Μέχρι 2 Οκτωβρίου οι φάκελοι για τα Σχέδια Βελτίωσης

Επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά ρεπορτάζ του Agronews και της Agrenda, παρατείνεται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για το πρώτο και δεύτερο στάδιο οριστικοποίησης της αίτησης στα Σχέδια Βελτίωσης και έως τις 9 Οκτωβρίου για την υποβολή φυσικού...

Πάνε ως 2 Οκτώβρη οι οριστικοποιήσεις στα Σχέδια

Επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά ρεπορτάζ του Agronews και της Agrenda, παρατείνεται μέχρι τις 2 Οκτωβρίου η προθεσμία για το πρώτο και δεύτερο στάδιο οριστικοποίησης της αίτησης στα Σχέδια Βελτίωσης και έως τις 17 Οκτωβρίου για την υποβολή φυσικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ