BACK TO
TOP

Προγράμματα

epdiothsh-epitokiou-daneia-kai-kefalaio-kinhshs

Η παροχή επιδότησης επιτοκίου προβλέφθηκε στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς «τα επιτόκια δανεισμού έχουν αυξηθεί πολύ σε σχέση με την περίοδο κατά την οποία είχε σχεδιασθεί το Χρηματοδοτικό Εργαλείο, με αποτέλεσμα ο αρχικός σχεδιασμός του Χρηματοδοτικού Εργαλείου να μην ανταποκρίνεται πλέον στις πραγματικές ανάγκες » όπως αναφέρεουν οι διαχειριστικές αρχές, στο κείμενο της 12ης Τροποποίησης του ΠΑΑ.

odigos-fthina-agrotika-daneia

Έναν χρήσιµο οδηγό, ενόψει της υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης, για τις δυνατότητες αξιοποίησης από τους δικαιούχους των Ταµείων Μικρών ∆ανείων Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας (ΤαΜι∆ΑΕ) και Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΕΑΑ), δηµοσίευσαν οι διαχειριστικές αρχές.

Komfouzio_Rodakinias

Με επιλέξιμες καλλιέργειες πυρηνόκαρπα, μηλοειδή και αμπέλι και νέες προσθήκες την καρυδιά και τα εσπεριδοειδή θα προκηρυχθεί με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ το Μέτρο Κομφούζιο μέχρι τον Ιούνιο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την προδημοσίευση του Προγράμματος.

Field-with-solar-panels

Μέσα στον Απρίλιο και πιθανότατα γύρω στις 15 του μήνα θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για υποβολή φακέλων στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι», με τροποποιήσεις που στόχο έχουν να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αγρότες στον προϋπολογισμό των 30 εκατ. ευρώ αλλά και στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

agrotika-daneia-prowthei-peiraiws

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB, συμμετέχει στην εκ νέου ενεργοποίηση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με την αξιοποίηση των πρόσθετων πόρων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

prokiriksi-ergou-metapoihshs

Στην προδηµοσίευση της πρόσκλησης Αγροτικής Μεταποίησης (πρώην Μέτρο 4.2) προχώρησε το ΥΠΑΑΤ, που προβλέπει την επιδότηση µε ποσοστό που ξεκινάει από το 40% και φτάνει το 75% για επενδύσεις ύψους 400.000 έως 5 εκατ. ευρώ σε όλους τους τοµείς της αγροδιατροφής. Οι αιτήσεις αναµένεται να ανοίξουν έως τα τέλη Μαΐου όπως έχουν αναφέρει οι αρµόδιες αρχές, µε τον προϋπολογισµό να διαµορφώνεται στα 135 εκατ. ευρώ.

agrotiki-metapoihsh-prodhmosieush

Στην προδημοσίευση της πρόσκλησης Αγροτικής Μεταποίησης (πρώην Μέτρο 4.2) προχώρησε το ΥΠΑΑΤ, που προβλέπει την επιδότηση με ποσοστό που ξεκινάει από το 40% και φτάνει το 70% για επενδύσεις ύψους 400.000 έως 5 εκατ. ευρώ σε όλους τους τομείς της αγροδιατροφής.

metro-5_2

«Επενδύσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται στο γεωργικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, και πάγιο) από φυσικά φαινόμενα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες και καταστροφικά γεγονότα.»

epileksimi-dapanh-prim-gia-ependuseis-se-vioaerio

Στα 2,5 εκατ. ευρώ ανεβαίνει ο επιλέξιµος προϋπολογισµός για µεγάλες επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τοµέα µέσω του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούν σχέδια µονάδων βιοαερίου από αγελαδοτρόφους. Παρόµοια πρόβλεψη για έργα προϋπολογισµό άνω των 500.000 ευρώ αναµένεται και για τα θερµοκήπια, όπου µέχρι πρότινος δεν µπορούσαν να καλυφθούν από τους περιορισµούς που έθεταν τα Σχέδια Βελτίωσης.

epidotisi-epitokiou

Εγγύηση για παροχή δανείου, επιδότηση επιτοκίου και τεχνική βοήθεια θα περιλαμβάνει πλέον ο δανεισμός από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΑΠ, με το επιτόκιο να επιδοτείται στα 5 πρώτα χρόνια δανεισμού.

Akarpia-Elia

Το νέο Μέτρο «Επιδότησης Ασφαλίστρων» ύψους 222 εκατ. ευρώ εισάγει η τροποποίηση της ΚΑΠ, το οποίο θα χρηµατοδοτεί το 50% των ασφαλίστρων των παραγωγών που θέλουν να ασφαλιστούν για κινδύνους εκτός των όσων καλύπτει υποχρεωτικά ο ΕΛΓΑ.

sxedia-veltiwshs-2025

Ακόµη πιο πίσω και συγκεκριµένα για τα τέλη του 2025 τοποθετήθηκε η πρόσκληση των Σχεδίων Βελτίωσης, σύµφωνα µε έγγραφο των διαχειριστικών αρχών σχετικά µε την ετήσια έκθεση επιδόσεων του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ.

hmerida-giannitsa

Στα 126 εκατ. ευρώ ανέρχεται, μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσό που έχει εκταμιευτεί, μέσω προκαταβολών και αιτημάτων πληρωμής, από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 590 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, στο πλαίσιο των 6 δράσεων αγροδιατροφής, που έχει σε εξέλιξη το ΥπΑΑΤ.

r2g045286_LSC_3

Την εκχώρηση της ενίσχυσης Σχεδίων Βελτίωσης 2022 προς τις τράπεζες ώστε να διευκολυνθεί η υλοποίηση των εντάξεων, προβλέπει εγκύκλιος που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ημεριδα_Γιαννιτσα_2

Προγραμματισμένες για το τέλος της Άνοιξης είναι οι πρώτες προκηρύξεις του Leader μετά την έγκριση των 50 τοπικών προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 236 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις στη μεταποίηση, τη βιοτεχνία και την οικοτεχνία, με τον γενικό γραμματέας Ενωσιακών Πόρων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη να αναφέρει πως το ΥΠΑΑΤ διαθέτει μία ολοκληρωμένη χωρική στρατηγική για τη στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τη διασφάλιση της εδαφικής συνοχής των εν λόγω περιοχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία