Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

2_Viologika_3

Ανοικτό παραμένει το ζήτημα για παράταση της τριετίας, σε παραγωγούς που εντάχθηκαν στο Μέτρο 1 το 2017 με την προοπτική περαιτέρω παραμονής στο πρόγραμμα, μετά την σχετική έκκληση που απευθύνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.

334db889bb8eaa3130ddc72b052396c2_XL_2_2

Στην ένταξη 25 νέων πράξεων συνολικού ποσού 28.312.000 € στη δράση 4.2.1 που αφορά στη «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν γεωργικό» του υπομέτρου 4.2, προχωρά η η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.

metapisi2

Διευκολύνσεις για τους δικαιούχους των Μέτρων 4.2.1 και 4.2.2 «Εμπορία-Μεταποίηση» εξετάζουν οι διαχειριστικές αρχές που περιλαμβάνουν την παράταση στην υλοποίηση του έργου και την αποδέσμευση των ιδίων κεφαλαίων για τα οποία είχαν μοριοδοτηθεί, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων λόγω της κατάστασης έκτακης ανάγκης που έχει περιέλθει η χώρα λόγω της πανδημίας.

antixalazika-mano

Τους επικαιροποιημένους πίνακες με τα αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου μετά την εξέταση των ενστάσεων στα αντιχαλαζικά ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ. Σύμφωνα με τον οργανισμό, στον πίνακα περιλαμβάνονται 422 επιλέξιμες αιτήσεις συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 6.255.842,87 ευρώ.

omada_p

Μέχρι τις 15 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία των δηλώσεων πληρωμής για τους δικαιούχους του Μέτρου 9, που αφορά τη σύσταση των ομάδων και οργανώσεων παραγωγών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πρόκειται για τη δεύτερη παράταση, με την ημερομηνία να έληγε στις 2 Απριλίου.

21753086_1015515702181840_7614957564673842694_o

Επικαιροποιημένη ώστε να περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο όπου έλαβαν παράταση οι ενστάσεις μέχρι 13 Απριλίου, εκδόθηκε η λίστα με τις νέες προθεσμίες υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής στα Σχέδια Βελτίωσης, που δόθηκε εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

senteno_2

Την απόφαση να εγκριθούν τα ενισχυμένα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, έλαβε στις 16 Μαρτίου το Eurogroup, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

trakterakialithoro

Νέα παράταση στις υποβολές ενδικοφανούς προσφυγής στα Σχέδια Βελτίωσης ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

trakter03

Την εγκύκλιος με την οποία δίνονται οδηγίες σχετικά με την εξέταση των ενστάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης, εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου περιλαμβάνονται σαφείς οδηγίες για την εξέταση των περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές ενημερότητες αλλά και λάθη στην οριστικοποίηση της αίτησης στο σύστημα.

34777243140_d734fd8b37_o

Να δηµιουργήσουν νέα αρδευόµενη έκταση επιδοτούµενοι για όλα τα έξοδα, εφόσον όµως το εν λόγω χωράφι βρίσκεται σε περιοχή µε καλή ποσότητα υπόγειων υδάτων, θα µπορούν οι αγρότες  στα πλαίσια του Μέτρου 4.1.2, η απόφαση του οποίου µετά τη διαβούλευση περιµένει την υπογραφή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

o_tinananai

Όσοι θέλουν να τροποποιήσουν το φάκελό τους υποχρεώνονται να δανειστούν µε βάση το πρώτο εγκριτικό και έτσι επιβαρύνονται µε έξτρα τόκους και κεφάλαιο, που δε θα χρησιµοποιήσουν. Αρνητικές οι τράπεζες να «σπάσουν» τη χρηµατοδότηση για όσους θέλουν να ισοµοιράσουν την υλοποίηση στην τριετία

4770114004_efa1d48e95_o__1_

Παράταση για αρκετούς µήνες και συγκεκριµένα µέχρι τις 30 Σεπτεµβρίου αποφάσισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισµού» του Αναπτυξιακού Νόµου. Πρόκειται για το πλέον απλοποιηµένο καθεστώς, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, όσο και σε ό,τι αφορά την ταχύτητα ένταξης.

2-ardeytika_graf

Αυτόνοµα φωτοβολταϊκά για τις ανάγκες σε αποµακρυσµένα από το δίκτυο ∆Ε∆∆ΗΕ αγροτεµάχια και µεγαλύτερου όγκου δεξαµενές αλλά και λιµνοδεξαµενές στην περίπτωση δενδροκαλλιεργειών, συµπεριλαµβάνονται στα αιτήµατα που σηµειώθηκαν κατά τη δηµόσια διαβούλευση του Μέτρου 4.1.2 για την επιδότηση αρδευτικών συγκροτηµάτων.

1-Sxedia-Veltiwsis

Με αξιώσεις οι αιτήσεις όσων είχαν θέματα με ασφαλιστικές ενημερότητες, τεκμηρίωση ιδιοκτησίας και καινοτομία. Θολό ακόμα το τοπίο για περιπτώσεις απορρίψεων λόγω λάθους του μελετητή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία