Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

sxedia2

Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων ολοκλήρωσης οι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης του 2011 για τους οποίους εκκρεμεί η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ενδιάμεσης πληρωμής. Έως τις 3 Δεκεμβρίου έχουν διορία τα υπόλοιπα επενδυτικά σχέδια.

maxres_trakter_sxedia

Με συνολικά 15.364 αιτήσεις ενίσχυσης με συνολικό προϋπολογισμό προτεινόμενων επενδύσεων 1,6 δισ. ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη 935 εκ. ευρώ έκλεισαν τα Σχέδια Βελτίωσης, κάτι που σημαίνει πως με 316 εκατ. ευρώ διαθέσιμα, δύο στους τρεις μένουν εκτός, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Agrenda.

mpalouktsis

Θέση στις αιχμές που άφησε ο γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης ότι η ανακοίνωση του ΣΕΑΜ για τα Σχέδια Βελτίωσης μπορεί να εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες, πήρε ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ωστόσο πως πρόθεσή του είναι να μην υπάρξει περαιτέρω αντιπαράθεση.

3-ryzi

Με το ένα τρίτο των εκτάσεων ορυζοκαλλιέργειας στην Ελλάδα να καλύπτεται πλέον από τη δράση Εναλλακτική Ζιζανιοκτονία Ορυζώνων και τον τριπλασιασµό των δικαιούχων που επιδοτούνται για την εφαρµογή φεροµόνων στις δενδροκαλλιέργειες (Κοµφούζιο) που οφείλεται κυρίως στην ένταξη των µήλων, έκλεισαν οι δύο σχετικές προκηρύξεις στα πλαίσια των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

1

Σε ναυάγιο oδηγήθηκε η περίπτωση της εκχώρησης ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, την ώρα που οι 15.000 φάκελοι που περιµένουν αξιολόγηση µαζί µε την εµπειρία του παρελθόντος δείχνουν πως οι εγκρίσεις δεν πρόκειται να βγουν πριν το καλοκαίρι του 2019.

sxedia2

Η άρνηση για την εκχώρηση της επιδότησης από τον δικαιούχο στον προμηθευτή και οι εκτιμήσεις πως οι αιτήσεις θα εγκριθούν από το 2020 στα Σχέδια Βελτίωσης, ήταν τα δύο βασικά προβλήματα που προέκυψαν από τη συνάντηση του ΣΕΑΜ με τον γενικό γραμματέα Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, την περασμένη Τετάρτη.

elais_unilever_2

Πρόστιμο συνολικού ύψους 27.561.704,7 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εταιρεία Ελαΐς - Unilever, μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα για παράβαση των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/1977 (πλέον άρθρων 1 και 2 ν. 3959/2011), σχετικά με τις συμφωνίες συνεργασίας της εταιρείας με το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο για τη διάθεση των προϊόντων μαργαρίνης.

Διέξοδος σε κοµφούζιο και νιτρικά για τους εκτός βιολογικών

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη 2η προκήρυξη της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τον κατάλογο με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία. 

orizonas1

Στην οριστική ένταξη των δικαιούχων για τη δράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδίδοντας τους καταλόγους με τα ποσά ανά αγρότη στην πενταετία.

omades_2

Στην τροποποίηση του Μέτρου 16 «Συνεργασία» προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης λίγες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας αιτήσεων (έως 22 Οκτωβρίου), ορίζοντας μεταξύ άλλων πως οι Ομάδες Παραγωγών που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες.

leader_katalima2

Τους όρους με τους οποίους οι επενδυτές θα ενισχυθούν με το «ευνοϊκό» 65% των δαπανών για έργα κάτω των 300.000 ευρώ ορίζει τροποποιητική απόφαση για τα προγράμματα Leader, η οποία παράλληλα προβλέπει και τη χρήση δανείου ή εγγύησης από το ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής.

agrosimvouloi_prokirixi

Από αναβολή σε αναβολή πάει το Μέτρο των Συµβούλων, καθώς αυτό τον καιρό η παρασκηνιακή συζήτηση µεταξύ ΕΛΓΟ, ∆ιαχειριστικών Αρχών και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναλώνεται στο περιεχόµενο της διδακτέας ύλης για την πιστοποίηση των Γεωργικών Συµβούλων, η οποία µάλιστα θα γίνεται... εξ αποστάσεως (e-learning).

Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 οι αιτήσεις εγγραφής στις Ενεργειακές Κοινότητες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγρινίου «Η Ένωση», στο πλαίσιο του επενδυτικού σχεδίου συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, που προγραμματίζει η οργάνωση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Για το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο πραγματοποιήθηκε και σχετική εκδήλωση, την περασμένη Πέμπτη, στο Αγρίνιο.

trakter_sxedia_veltiosis_paratasi_zorbas

Σε τρεις μέρες παράταση της προσθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των φακέλων για Σχέδια Βελτίωσης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, υποχρεώθηκαν οι Διαχειριστικές Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρίως λόγω πληθώρας αιτήσεων της τελευταίας στιγμής και με πρόσχημα την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών σε κάποιες περιοχές.

kasimis_rodos

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020/Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσε, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στη Ρόδο, ενημερωτική συνάντηση για το Μέτρο 16 Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία