BACK TO
TOP

Προγράμματα

Pic_6

Αναρτήθηκε ο τελικός πίνακας των αποτελεσμάτων στο Πλαίσιο των Προσκλήσεων για τους δικαιούχους της 2ης και της 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.01.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2022.).

20240709_181913

Με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ.Τζαμτζή Ιορδάνη ξεκίνησε η τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας.

komfouzio-ioulios

Μέχρι τα 80 ευρώ το στρέμμα αναμένεται να φθάσει το πριμ για το Κομφούζιο (μέθοδος παρεμπόδισης σύζευξης εντομολογικών εχθρών) στα πυρηνόκαρπα, με τη νέα πρόσκληση που αναμένεται να ανοίξει ταυτόχρονα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

training

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το θεσμικό πλαίσιο του Μέτρου Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών που προσφέρει 5ετή στήριξη έως 100.000 ευρώ ετησίως για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, ανάλογα την αξία παραγωγής που διαθέτει ο δικαιούχος στο εμπόριο.

epipleon-esoda-apo-net-billing

Tο σχήµα net-billing (ταυτοχρονισµένος συµψηφισµός), που διαδέχεται το net-metering (ενεργειακός συµψηφισµός), έρχεται να εισάγει η υπουργική απόφαση που τέθηκε σε δηµόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

THERMOKHPIA_06-24_PROSKLISI

Οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί ο κλάδος των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, ως απάντηση στις προκλήσεις για το κλίμα και την επισιτιστική επάρκεια, θα απασχολήσουν την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η εφημερίδα Agrenda στο Ηράκλειο της Κρήτης, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Προσκληση

Η Πειραιώς, σταθερή στη στρατηγική επιλογή της για τη στήριξη και ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, ανακοινώνει τη νέα της πρωτοβουλία για την υποστήριξη των επενδύσεων εκσυγχρονισμού και εγκατάστασης νέων θερμοκηπίων, προσφέροντας μια εξειδικευμένη σειρά συμβουλευτικών και χρηματοδοτικών λύσεων.

elia-600-x-337

Σε διαβούλευση τέθηκε το Μέτρο της Αγροτικής Μεταποίησης, για επενδύσεις ύψους από 400.000 έως 5 εκατ. ευρώ και ένταση ενίσχυσης που ξεκινά από το 40% και μπορεί να φτάσει το 65% ανάλογα την Περιφέρεια.

allazoun-prim-agrotwn

Η προδηµοσίευση του Μέτρου των Βιολογικών έρχεται να αλλάξει τα δεδοµένα και στις φετινές επιλογές των eco-schemes των παραγωγών, µε τις αρµόδιες αρχές να τοποθετούν όπως φαίνεται επί σκοπού εντός του Νοεµβρίου την πρόσκληση, ώστε να ξεφορτώσουν κόσµο από τα οικολογικά σχήµατα. Tο παιχνίδι αναµονής έχει ήδη ξεκινήσει, µε τις αιτήσεις των eco-schemes να προηγούνται από εκείνες της Μετατροπής των Βιολογικών.

seminaria-melissokomias-ELGO

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να ξεκινήσει την υλοποίηση δωρεάν ταχύρρυθμων προγραμμάτων εκπαίδευσης – κατάρτισης για επαγγελματίες Μελισσοκόμους σε όλη τη χώρα έως τις 31.08.2024. Τα προγράμματα αφορούν στο μελισσοκομικό έτος 2024 (1/9/2023-31/08/2024), θα έχουν διάρκεια έως 3 ημερών και έως 15 διδακτικών ωρών, ενώ σε όλους τους καταρτιζόμενους Μελισσοκόμους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος κατάρτισης.

programmata-agrotwn

Μποτιλιάρισµα στις προκηρύξεις των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης δηµιουργεί η κλειστή πλατφόρµα του ΟΣ∆Ε, το οποίο θεωρείται το πιο κρίσιµο της τρέχουσας προγραµµατικής περιόδου. Αν δεν ανοίξει το σύστηµα αιτήσεων, προσκλήσεις για Μέτρα όπως το Κοµφούζιο, οι Σπάνιες Φυλές, η Απονιτρόποιηση αλλά και η Εξισωτική δεν πρόκειται να βγουν στον «αέρα».

daneia-sxedia-veltiwshs

Σε παραγωγική λειτουργία βρίσκονται οι ενέργειες αίτησης προκαταβολής, πρόσθετης πράξης (εκχώρηση ενίσχυσης σε τράπεζες), αίτησης πληρωμής και αίτησης τροποποίησης για το Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης (4.1.5).

Bee76υθ

Πρόσκληση για την Παρέμβαση Π3-70-1.6 «Ενισχύσεις για την ανάληψη πρόσθετων γεωργοπεριβαλλοντικών υποχρεώσεων από τους μελισσοκόμους για την προστασία των μελισσοσμηνών και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας» του ΣΣ ΚΑΠ αναμένεται να εκδώσει έως το τέλος του τρέχοντος έτους το ΥΠΑΑΤ.

MV5BMjkxZDZkMWEtYzU1MS00MDg0LWEzNjgtMGRmNTJlZTZkMjMzXkEyXkFqcGdeQXVyMTM0MDc4MjQ3__V1_

Σπάσανε τα τηλέφωνα των αγροτών από το πρωί μετά την προδημοσίευση των Βιολογικών, από τα ΚΥΔ που τους συμβουλεύουν να κόψουν έως αύριο 15 Ιουνίου την πιστοποίηση με την οποία έλαβαν πληρωμή eco-schemes για τη Διατήρηση, ώστε να μπορούν να μπουν στη νέα προκήρυξη. Πρόκειται για ένα "παράθυρο" που αφήνουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, το οποίο αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο αν μείνει ως έχει.

enisxiseis-spanies-fules

Με διπλάσια ενίσχυση σε σχέση με την περασμένη προγραμματική περίοδο για τα αιγοπρόβατα και επί μέρους αύξηση στα πριμ και στις υπόλοιπες κατηγορίες ζώων, αναμένεται η πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία