Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

skrekas_eu

Τη χορήγηση κεφαλαίων 170 εκατ. ευρώ αρχές του 2020 για αγροτικά δάνεια με 15ετή διάρκεια και περίοδο χάριτος έως και πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα δάνεια αυτά θα χρηματοδοτήσουν είτε πρότζεκτ που αφορούν την κατασκευή φωτοβολταϊκών (net-metering), είτε σε συνδυασμό με τα Σχέδια Βελτίωσης και τη Μεταποίηση, ενώ το 10% αυτών των κεφαλαίων, θα προορίζονται για νέους αγρότες.

Kaxrimanis-Voridis

Εντολή στους εκπροσώπους των περιφερειών για τους επόμενους δύο μήνες να ασχοληθούν μόνο με τα Σχέδια Βελτίωσης και όλες οι εγκρίσεις να έχουν βγει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, έδωσαν οι διαχειριστικές αρχές και η γενική γραμματεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την τρίωρη τεχνική συνάντηση για τα διαρθρωτικά προγράμματα στα κεντρικά της ΕΥΔ ΠΑΑ.

18_4

Ανησυχία επικρατεί στην τάξη των βιοκαλλιεργητών µε τριετείς δεσµεύσεις (Μετατροπή) που εντάχθηκαν στην πρώτη προκήρυξη του Μέτρου αρχές 2017, καθώς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν υπάρχει προς το παρόν καµία πρόβλεψη για πρόγραµµα γέφυρα, ενώ οι υποχρεώσεις τους λήγουν και τυπικά στις 31 Μαΐου του 2020.

piperia-florinis

«Ουρές» σχημάτισαν οι ιδιώτες επενδυτές για την προκήρυξη των δύο τοπικών προγραμμάτων CLLD – LEADER του νομού Θεσσαλονίκης, που αφορά στην υλοποίηση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα, με το ενδιαφέρον να ξεπερνά κάθε προσδοκία και το αιτούμενο ποσό επιχορήγησης να υπερβαίνει κατά 3,5 φορές τα διαθέσιμα κονδύλια.

43-43

∆ύο ενεργές πηγές άντλησης κεφαλαίων για επενδυτικές πρωτοβουλίες στα ενεργειακά συστήµατα έχει αυτή την περίοδο στη διάθεσή του ο ευρύτερος αγροτικός τοµέας, την ώρα που ακόµα ένα πρόγραµµα, για τις ενεργειακές κοινότητες βρίσκεται σε προχωρηµένη επεξεργασία.

emmanouilidou_dimitra

Επικροτεί η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο θέμα της δημιουργίας εύλογου κόστους, με την εφαρμογή της οριζόντιας περικοπής στους ελκυστήρες.

nea-genia

Έως τις 15.11.2019 καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν στο http://bit.ly/aitiseis την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα του 3ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» που τους ενδιαφέρει.

Ependiseis

Σε ισχύ τέθηκε η µείωση επί των χαµηλότερων προσφορών τρακτέρ κατά 5% στους φακέλους Σχεδίων Βελτίωσης µε την παράλληλη κατάργηση του τιµοκαταλόγου, µετά από εγκύκλιο (Α∆Α: ΩΡ∆Ε4653ΠΓ-ΦΡΩ) που εξέδωσε την περασµένη Πέµπτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

mixan

Οι αξιολογητές και οι γνωμοδοτικές επιτροπές εφαρμόζουν, διορθωτικά στο σύνολο των γεωργικών ελκυστήρων μείωση 5% επί της χαμηλότερης προσφοράς που έχει προσκομίσει ο υποψήφιος δικαιούχος με την αίτηση στήριξης στα πλαίσια των Σχεδίων Βελτίωσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Trakter-New-Holland_4

Στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης με επιτάχυνση της διαδικασίας, λαμβάνοντας υπόψη το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, εξοικονομώντας ταυτόχρονα δημόσια δαπάνη ύψους 17 εκ. ευρώ, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τα όσα αναφέρει σε σχετική απαντητική ανακοίνωση με αφορμή άρθρο του πρώην γενικού γραμματέα Χαραλάμπου Κασίμη αλλά και επιστολή του ΣΕΑΜ.

4356466

Τη δική του απάντηση στο άρθρο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ κ. Χαράλαμπου Κασίμη με τίτλο «οι πικρές αλήθειες για τα Σχέδια Βελτίωσης», που φιλοξενήθηκε στο Agronews, δίνει ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής.

Trakter-New-Holland_2

Άμεση ολοκλήρωση των αξιολογήσεων στις επενδυτικές προτάσεις των Σχεδίων Βελτίωσης και πληρωμές των δικαιούχων ακόμη και πριν την εκπνοή του 2019, υποσχέθηκε η ηγεσία του ΥπΑΑΤ σε αντιπροσωπεία 15 αγροτών από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

KASIMHS_KAR_7815

Την απόφασή του για τον τιμοκατάλογο εύλογου κόστους για τα τρακτέρ στα Σχέδια Βελτίωσης υπερασπίζεται με άρθρο του ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, με αφορμή την προ ολίγων ημερών συμφωνία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΣΕΑΜ για απόσυρσή του.

Olive_oil_Workshop_EBRD_Sept_19_01_2

Ελλείψεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία, έλλειψη ρευστότητας, καθυστερημένη και δύσκολη πρόσβαση σε αυτά είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που προβάλουν ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου όταν η συζήτηση έρχεται στη στήριξη των προσπαθειών που επιχειρούν ένα άνοιγμα στις διεθνείς αγορές.

1337678891-ampelotopi_santorini

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις στα πλαίσια του Μέτρου 10.1.3 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Νήσου Θήρας», το οποίο αφορά την επιδότηση των αμπελουργών με 76,5 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως, σύμφωνα με την πρόσκληση.

δφ

Κλείνει οριστικά η πληγή που άνοιξε ο περιβόητος «τιμοκατάλογος Τσιατούρα» μετά τη συμφωνία που υπήρξε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αγροτικών Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

107-e1400608678148

Επιστολή στους υπουργούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απέστειλαν επιστημονικές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα για την άμεση προκήρυξη του Μέτρου 8.2 που προβλέπει την οικονομική στήριξη για την εγκατάσταση γεωργοδασοκομικών (αγροδασικών) συστημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία