Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

24797195416_dfa1469d0d_o

Πυκνώνουν τα αιτήματα για παράταση των δεσμευσεων βιοκαλλιεργητών του Μέτρου 11 (τριετία) όσο πλησιάζει η 31η Μαΐου, όπου ολοκληρνεται το πρόγραμμα γι' αυτούς, ωστόσο προς το παρόν οι διαχειριστικές αρχές εμφανίζονται αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό, ενώ ούτε οι οργανισμοί πιστοποίησης λεχουν κάποια ενημέρωση για συνέχιση της δράσης

ΜΠΙΖΙΟΥ_ΟΠΕΚΕΠΕ

Τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν εγκεκριμένα επενδυτικά προγράμματα, στα πλαίσια του Μέτρου 4.2.1 «Μεταποίηση» , να εκχωρούν το ποσοστό επιχορήγησης της συγκεκριμένης επένδυσης στις τράπεζες, έτσι ώστε να μπορούν να συνάπτουν δάνεια προς διευκόλυνσή τους αναμένεται να προσφέρουν οι αρμόδιες αρχές.

36_10

Μια εξαντλητική για τους παραγωγούς στασιµότητα χαρακτηρίζει την αγορά αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα, µε τη µέση τιµή να κυµαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περασµένης χρονιάς ανάµεσα στα 38 και τα 39 λεπτά το κιλό.

4_32

Το νέο καθεστώς ενισχύσεων του Α’ Πυλώνα, τα «οικοσυστήµατα» θα αποτελέσουν ένα σηµαντικό κίνητρο, ιδιαίτερα για νεοεισερχόµενους αγρότες, κατά τον Άλαν Μάθιους, καθώς οι πληρωµές ανά στρέµµα ή ανά ζώο δεν θα είναι περιορισµένες όπως στα αγροπεριβαλλοντικά το Β’ Πυλώνα.

trakter-sxedia_2

Εκπληρώνεται όπως όλα δείχνουν ο στόχος έκδοσης των αποφάσεων ένταξης στα Σχέδια Βελτίωσης έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2020, με την πρώτη εκταμίευση με βάση τις δηλώσεις Βορίδη να γίνεται πριν την Agrotica.

savvato2

Με ζόρια για τους δικαιούχους της Νιτρορύπανσης, που δεν έχουν προσκοµίσει ακόµα τα παραστατικά άρδευσης και φοβούνται ότι µπορεί και να χρειαστεί να επιστρέψουν επιδοτήσεις φετινές και περσινές, ξεκινά η νέα χρονιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

omakisovoridismeh

 Σύμβαση υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Συλλογής Αλιευτικών Δεδομένων (ΕΠΣΑΔ) και για τα έτη 2020 – 2021, με τη χορήγηση 8,8 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

21753086_10155157021818440_7614957564673842694_o

Η πρώτη Περιφέρεια που ανακοινώνει αποτελέσματα στα Σχέδια Βελτίωσης είναι η Αττική, με 82 εγκρίσεις όσον αφορά το Μέτρο 4.1.1, μία έγκριση στο 4.1.3 και 16 απορριφθέντες, ενώ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται και άλλες Περιφέρειες να έχουν βγάλει πίνακες κατάταξης.

ARAMPATZIAITOLOAKARNANIA02

Στην εξασφάλιση «ζωτικού χώρου» για νέες επενδύσεις στις υδατοκαλλιέργειες και την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των περιοχών ολοκληρωμένης ανάπτυξης (ΠΟΑΥ), αναφέρθηκε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στην Αιτωλοακαρνανία.

arampatzivouli

Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που διευκολύνει τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στους κτηνοτρόφους, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την τιμή του γάλακτος με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

antixalazika-man_2

Αναρτήθηκε από τον ΕΛΓΑ την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου ο πίνακας με τους δικαιούχους του προγράμματος αντιχαλαζικών, που περιλαμβάνει συνολικά 396 επιλέξιμες αιτήσεις συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 5.672.560,47 ευρώ. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ο πίνακας 120 αιτήσεων που δεν επιλέγονται για στήριξη.

4476417705_9eb4f42c98_o

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου όλοι οι δικαιούχοι του Μέτρου 9 «Σύσταση Οµάδων Παραγωγών» και του Μέτρου 4.2.1 «Μεταποίηση µε τελικό προϊόν αγροτικό» θα µπορούν να προχωρήσουν σε αιτήσεις πληρωµών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μονάδας Χρηµατοοικονοµικών ροών και ΟΠΣΑΑ της ΕΥ∆ ΠΑΑ, ∆ηµήτρης Παππάς.

190412-usda-census-of-agriculture-young-farmers-student-debt-land-access-farmer-sheep-5

Ειδικά προγράµµατα ανασύστασης ζωικού κεφαλαίου για µικροµεσαίους κτηνοτρόφους που έχουν κλείσει τις µονάδες τους και επιθυµούν να επαναδραστηριοποιηθούν µε όρους περιβαλλοντικά ορθούς, ανακοίνωσε µεταξύ άλλων ο νέος Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

agrotiss_2

Κάλυψη δαπανών πιστοποίησης με ετήσιες ενισχύσεις ανά εκμετάλλευση 2.020 ευρώ για προϊόντα βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, 1.300 ευρώ για οίνους ονομασίας προέλευσης και 3.000 ευρώ για πτηνοτροφικά προϊόντα, προβλέπει η απόφαση που αφορά στις λεπτομέρειες εφαρμογής του Υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία