Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Προγράμματα

174768031_10159313980229375_7873069689377067785_n

Νέο κανάλι ρευστότητας ανοίγει μέσα στο καλοκαίρι για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από ένα ταμείο 520 εκατ. ευρώ από το οποίο θα προωθηθούν επενδύσεις για την ψηφιοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή σε πρακτικές γεωργίας ακριβείας αλλά και την ανάπτυξη δικτύων συμβολαιακής καλλιέργειας.

18-19_pin__1_

Μια «μαύρη τρύπα», αρχικής επιφάνειας 1.300 έως 1.500 στρεμμάτων, με προοπτική μάλιστα, να μεγαλώσει κι άλλο, ετοιμάζεται να «ανοίξει» στον κάμπο των 25.000 στρεμμάτων του Δρυμού, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, η επενδυτική «φρενίτιδα» για τα φωτοβολταϊκά, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στη γειτονική Άσσηρο.

Agrotis_bala_mixanima

Τις επόµενες ηµέρες αναµένεται να δηµοσιευθεί η προδηµοσίευση της Βιολογικής Γεωργίας, µε κύριο αίτηµα της διαβούλευσης που εξετάζεται να είναι η ένταξη στο Μέτρο όσων προχωρήσουν σε σύµβαση µε Οργανισµό Πιστοποίησης (ΟΕ&Π) µέχρι την έκδοση της πρόσκλησης, χωρίς περιορισµούς.

4-5_10

Tη δυνατότητα σε όσες ομάδες παραγωγών τρέχουν ήδη επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία θα έληγαν το τρέχον έτος, αυτά να παραταθούν για επιπλέον μια χρονιά, ως το 2022 δίνει η τροποποίηση και η περαιτέρω απλοποίηση των κανόνων στήριξης των οπωροκηπευτικών μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Metapoiisi-2213__1_

Οριζόντια παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 δρομολογήθηκε για το αίτημα πρώτης πληρωμής και την υλοποίηση των έργων των δικαιούχων του Μέτρου 4.2 Εμπορία-Μεταποίηση, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, τις οποίες επιβεβαίωσε και το υπουργείο με επίσημη ανακοίνωσή του, λίγο αφ' ότου ανέδειξε το ζήτημα το Agronews.gr.

micro-drip-watering-time__1_

Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Μέτρο 4.1.2 που επιδοτεί συστήματα στάγδην άρδευσης, γεωτρήσεις, δεξαμενές και φωτοβολταϊκά σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου σε ερώτηση του αν. γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα.

fytema_mosxofyleroy_tsinti_11_1_0_1

Από τη Λ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας, ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων με οινοποιήσιμες ποικιλίες περιόδου 2014-2022.

Neos-odigos_2

Δεκτοί θα γίνονται στο Μέτρο των Νέων Αγροτών οι υποψήφιοι δικαιούχοι που έκαναν αίτηση ΟΣΔΕ το 2020, ανεξαρτήτως αν εκείνη την περίοδο δήλωσαν εκμετάλλευση με Τυπική Απόδοση άνω των 12.000 ευρώ, σύμφωνα με διευκρινιστική απάντηση που έδωσαν οι διαχειριστικές αρχές.

blog-vine-pruning__1_

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει η 3η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες, με την αμπελουργία να θεωρείται κλάδος προτεραιότητας και ως εκ τούτου πριμοδοτείται με έξτρα μόρια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους νεαρούς που έχουν αποφασήσει να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της οινοποιίας.

4_pin_22

Έντονη κινητικότητα για την αγορά δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης καταγράφεται το τελευταίο διάστηµα, µε τους κατόχους επιλέξιµων εκτάσεων να προσπαθούν να δηµιουργήσουν παρακαταθήκη για το καθεστώς που θα ισχύσει από το 2023.

42-43_39

Ακόµη και τα καλύτερα πακέτα εργαλείων για την εγκατάστασης των νέων αγροτών θα είναι αναποτελεσµατικά, εάν η γεωργία δεν µπορεί να προσφέρει επαρκές βιοτικό επίπεδο και ποιότητα ζωής ώστε να προσελκύσει µία νέα γενιά επαγγελµατιών στο χώρο.

GettyImages-530021959-575254335f9b5892e8ff7c7d_2

Μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων στις τάξεις των αγροτών για τους καινούργιους περιορισμούς που θέτει η προδημοσίευση της πρόσκλησης για τα βιολογικά και ο αποκλεισμός από το μέτρο των παραγωγών (γεωργών και κτηνοτρόφων) που δεν έχουν συμβληθεί από τον προηγούμενο χρόνο (31 Δεκεμβρίου 2020) με φορείς πιστοποίησης για την ένταξη των εκμεταλλεύσεών τους στο συγκεκριμένο μοντέλο.

16-17_8_2

Για τον αποκλεισμό των βοοτρόφων από τα κριτήρια μοριοδότησης της 3ης πρόσκλησης των Νέων Αγροτών διαμαρτύρονται με επιστολή τους προς το ΥΠΑΑΤ οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, καθώς έτσι μειώνονται σε μεγάλο βαθμό οι πιθανότητες ένταξής στους στο Μέτρο.

leaderrr_2

Με ρευστότητα άνω των 100 εκατ. ευρώ, για 139 δράσεις και άλλες 305 ιδιωτικές επενδύσεις, γύρω από την αγροτική οικονομία, ενισχύει τις 7 περιφερειακές της Ενότητες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του εργαλείου των τοπικών προγραμμάτων Leader.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία