Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

krasi_site

Οι εξαγωγές κρασιού αυξήθηκαν κατά 2% ετησίως κατά την τελευταία δεκαετία, φθάνοντας τα 24 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2017/2018. Σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν, οι εξαγωγές δεν επηρεάζονται από τη διακύμανση της εγχώριας παραγωγής εξαιτίας της ρυθμιστικής επίδρασης των αποθεμάτων. Αναπτύσσονται σταθερά χάρη στη μεγάλη ζήτηση αφρωδών οίνων και οίνων με γεωγραφική ένδειξη.

krasi_diloseis

Εγκύκλιο εξέδωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, βάσει της οποίας οι ψηφιακές Δηλώσεις Συγκομιδής θα υποβάλλονται με καταληκτική ημερομηνία που λήγει ένα μήνα νωρίτερα από την αρχικά προβλεπόμενη ημερομηνία (15 Δεκεμβρίου αντί 15 Ιανουαρίου 2019).

3-Ampeli-Keosoe

Η ανάγκη υπεράσπισης των συµφερόντων της ελληνικής οινοποιίας πριν να είναι αργά στα σηµαντικότερα θέµατα που απασχολούν την ευρωπαϊκή αµπελοοινική οικονοµία αυτή την περίοδο, δηλαδή τη χρήση υβριδικών ποικιλιών, τον ορισµό του οίνου χωρίς αλκόολ και την προσθήκη ζάχαρης στο τελικό προϊόν, τονίστηκε κατά την πανελλήνια σύσκεψη οινοποιητικών συνεταιρισµών, που πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΟΣΟΕ την περασµένη εβδοµάδα.

tsipouro_diimeroi_2

Ύστερα από την διερεύνηση των προβλημάτων που αναδείχθηκαν από πολλές αμπελουργικές περιοχές της χώρας, διαπιστώνεται από τον ΕΛΓΑ αλλά και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ότι κατά την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο, προέκυψαν έκτακτες περιστάσεις, oι οποίες επέφεραν επιπτώσεις στην παραγωγική κατάσταση των οιναμπέλων σε όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας τα σταφύλια των ποικιλιών οινοποιίας.

3-vivlia-xwra

Στην εξαγορά του «Κτήµατος Τίτου Ευτυχίδη», ενός µικρού οινοποιείου στο Κιλκίς, προχώρησε το «Κτήµα Βιβλία Χώρα», προσθέτοντας ακόµη ένα περιουσιακό στοιχείο στο ήδη πλούσιο ενεργητικό του, που θα του δώσει τη δυνατότητα να παράξει και κρασιά «ΟΠΑΠ Γουµένισσας».

wine_drink

Σύμφωνα με το ισοζύγιο οίνου το οποίο απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών προς την Commission με τα οριστικά πλέον στοιχεία της αμπελοοινικής περιόδου 2017-2018 και την επεξεργασία των δεδομένων από την ΚΕΟΣΟΕ, περαιτέρω πτώση καταγράφει η κατανάλωση οίνου στη χώρα μας κατά 2,86% την περίοδο 2017-2018 έναντι της περιόδου 2016-2017, ενώ η πτώση είναι σημαντική τα δυο τελευταία έτη και αγγίζει το 11%.

kitrous_generations

Επέκταση του ιδιόκτητου αµπελώνα και δηµιουργία νέου οινοποιείου, για να µπορεί να υποδεχθεί την αυξηµένη παραγωγή σταφυλιών, αλλά και να υποστηρίξει την ανοδική πορεία των πωλήσεων, περιλαµβάνει το αναπτυξιακό πλάνο του Οινοποιείου Κίτρους, από την Πιερία. Το νεότερο ηλικιακά και µικρότερο, από άποψη δυναµικότητας, µέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος, έχει ξεκινήσει ήδη τις κατασκευαστικές εργασίες για την ανέγερση του νέου οινοποιείου του, σε χώρο δίπλα κοντά στο υφιστάµενο µικρό χώρο οινοποίησης που έχει.

harvest_moschato_spinas

Σημαντική πτώση κατά 13,73% το 2018 καταγράφεται στην ελληνική οινοπαραγωγή σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης εκτίμησης που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων ποτών στην Commission, όταν η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή παρουσιάζεται αυξημένη κατά 27%!

3_Mpakasietas

Τον Martin Grandsen, έναν ειδικό στην αµπελουργία που κάνει ένα ταξίδι  2 µηνών στην Ευρώπη για να εντοπίσει ποικιλίες που θα µπορούσαν να εισαχθούν στην Αυστραλία τα επόµενα χρόνια για να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές γαλλικές ποικιλίες, υποδέχτηκαν πρόσφατα η VNB και η Hellenifera.

Mpoutaris

Οι σκούρες μπλε κλούβες είχαν απλωθεί στοιχισμένες στα «πόδια» των ηλικίας 50 ετών πρεμνών του Κτήματος Κυρ Γιάννη, που σκαρφάλωναν σε έκταση 560 στρεμμάτων στην πλαγιά του Βερμίου, από το βράδυ της προηγούμενης ημέρας και περίμεναν υπομονετικά να γεμίσουν και να ξαναγεμίσουν με σταφύλια.

JEROME2

Έχει να λέει πως µαθητής του υπήρξε ο καλύτερος σήµερα οινοποιός στη Χιλή, θεωρεί τον σνοµπισµό ως τον παράγοντα πτώσης του γαλλικού κρασιού, µιλάει µε πάθος για την ιστορία που συνοδεύει τον ελληνικό οίνο και δηλώνει πως όποιος δεν έχει γερό στοµάχι καλύτερα να µην ασχοληθεί µε την οινική βιοµηχανία. Ο Jerome Gallo, ο διευθυντής του School of Wine and Spirits Business µε έδρα την Ντιζόν, µίλησε στο WΤ για τις εµπειρίες του στα πέντε χρόνια που ηγείται.    

wine_kokkino

Μετά τον ήσυχο μήνα του Αυγούστου στις αγορές, περιμένοντας μεγαλύτερη βεβαιότητα σχετικά με τον όγκο παραγωγής οίνου στο βόρειο ημισφαίριο αυτή τη χρονιά, τίθεται το ερώτημα σχετικά με το επίπεδο τιμών της νέας συγκομιδής.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία