Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

wines_of_crete

Διευκρινήσεις για το πώς προέκυψαν τα ποσά της ενίσχυσης ανά ποικιλία για τον πράσινο τρύγο, ζητά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς όπως υπογραμμίζει παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις που φτάνουν και τα 240 ευρώ στρέμμα.

KAR_2586_2

«Δεν είναι όλα τα μεγάλα οινοποιεία “κακά”, ούτε όλα τα μικρά οινοποιεία εξ ορισμού “καλά”. Στην περίπτωση του κρασιού δεν τίθεται θέμα μεγέθους, αυτό που κάνει έναν παραγωγό να ξεχωρίζει είναι το κατά πόσο βάζει την ψυχή του σε αυτό που κάνει, και οι οινοποιοί των μικρών οινοπαραγωγικών μονάδων βάζουν πραγματικά την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν».

wineprogramme

Στην έκδοση κανονισμού προχώρησε η Κομισιόν για την κατ΄εξαίρεση αύξηση χρηματοδότησης των προγραμμάτων προώθησης και προβολής οίνων σε τρίτες χώρες από το 50% στο 60%, αναγνωρίζοντας τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που δημιουργεί η επιβολή δασμών από της ΗΠΑ αλλά και γενικότερα τις συνθήκες στην αγορά οίνου της Ένωσης που παρουσίασαν επιδείνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

16A

Πισωγύρισµα µε εκ του πονηρού προθέσεις κρίνει ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από την κλωνική επιλογή αµπέλου πριν την υπογραφή της απόφασης που ρυθµίζει θεσµικά το ζήτηµα από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

brexitwine

Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει.Κατά τους επόμενους 11 μήνες, θα χρειαστεί να χτιστούν γέφυρες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των εμπορικών εταίρων του στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

savatiano

Μικρό παραμένει το ποσοστό των φυτεμένων αμπελώνων με ξενικές ποικιλίες, (σύμφωνα με την επεξεργασία από την ΚΕΟΣΟΕ των στοιχείων του ΥΠΑΑΤ) σε σύγκριση με το σύνολο των φυτεμένων εκτάσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες στη χώρα μας.

stafylia_2

Ουδέν νεότερο λέει η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα ελάμβαναν για τις ζημιές που υπέστησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αμπελιών διαφόρων ποικιλιών να χτυπηθεί και να υπάρξουν μερικές η ολοκληρωτικές ζημίες.

varelia_krasi

Την τροποίηση της αρθμ. 2453/235850/20-09-2019 (Β΄ 3673) «Καθορισμός συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Καν.(ΕΕ) 2018/273 και του Καν.(ΕΕ) 2018/274 όσον αφορά τις δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα», προβλέπει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία επέρχεται αλλαγή στην ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

putin_5

Νέα δεδομένα και για τις ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ρωσία δημιουργεί ο νέος νόμος που ψηφίστηκε εσπευσμένα από τη ρωσική Δουμά, λίγο πριν την εκπνοή του περασμένου έτους, που αφορά την απαγόρευση ανάμιξης εγχωρίως παραγόμενων οίνων με ξένους, γεγονός που θεωρείται ότι θα επηρεάσει την τιμή των πρώτων, δεδομένου ότι η Ρωσία παράγει μόλις το 30%, αλλά και το είδος και τη μορφή των εισαγόμενων.

Cope-Correns-006-1800x1200

Την 7η Ιανουαρίου, οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί (πρώην CCVF) της Γαλλίας θα δώσουν τα πρώτα πέντε βραβεία στους πρώτους πέντε συνεταιρισμούς με υψηλή οικολογική συνείδηση. Οι νικητές είναι το οινοποιείο Ribeauvillé και η Union Alliance στην Αλσατία, οι Vignerons de Correns το οινοποιείο στο Var και το οινοποιείο l'Avenir στην Aude. Το οινοποιείο Correns είναι βιολογικό και τα άλλα τέσσερα καλλιεργούν με όρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας (Haut valeur environmentales – HVE).

triti2

Μικρότερο του αναµενόµενου το πριµ που φτάνει τα 56 ευρώ το στρέµµα, καθώς αποζηµιώνει µόλις στο µισό το εισόδηµα που χάνει ο παραγωγός από την εφαρµογή των φεροµόνων. Από 25 έως 50 αµπούλες ανά στρέµµα στον αµπελώνα η προτεινόµενη πυκνότητα των διαχυτήρων.

Ntougkos_THANOS_651

Την ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε όλα τα ευρωπαϊκά κρασιά εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), Θάνος Ντούγκος.

doc_20160524_1629825_amouliani1_2

Στην έκδοση απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα της κλωνικής επιλογής στην αμπελοκαλλιέργεια αλλά και γενικότερα παρεμβάσεις σε σχέση με τις άδειες φυτέυσεων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

mikra_oinopoia

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε στις 6.12.2019, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018. Επίσης διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν.

french_wine

Οι εκπρόσωποι του οινοποιητικού τομέα της Γαλλίας και του εμπορίου ζητούν από τις δημόσιες αρχές να υποστηρίξουν κατ 'εξαίρεση τις διαφημιστικές τους δραστηριότητες με δεδομένες τις σημερινές δυσκολίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία