Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

kazani_2

Στο παρά πέντε, πάλι με πολιτική παρέμβαση δόθηκε η λύση για το βράσιμο του τσίπουρου για να αποφύγουν οι διήμεροι το μπλέξιμο με την Εφορία. Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου αναζητήθηκε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου.

LOGO_WINE

Σε απάντηση των γαλλικών φόρων για τους ψηφιακούς γίγαντες, ο Donald Trump ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου ότι «σύντομα θα ανακοινώσουμε ουσιαστικές αμοιβαίες ενέργειες μετά την ανοησία του προέδρου Emmanuel Macron. Πάντα έλεγα ότι το αμερικανικό κρασί είναι καλύτερο από το γαλλικό!».

seo_fotos

Προτάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναδιαμόρφωση του καθεστώτος που αφορά στις άδειες φύτευσης για την επίλυση του προβλήματος, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από εκπροσώπους του ΣΕΟ. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και το ζήτημα της ταυτοποίησης των ελληνικών ποικιλιών στη βάση της κλωνικής επιλογής αμπέλου.

trito_3

Η Κίνα μπορεί να μην έρχεται στο μυαλό αμέσως ως χώρα παραγωγής κρασιού, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι Βρετανοί καταναλωτές θα προσεγγίσουν ολοένα και περισσότερο τις φιάλες του Ningxia Cabernet Sauvignon και Xinjiang Rkatsiteli το επόμενο έτος, αφού το έθνος της Ανατολικής Ασίας κέρδισε πολλαπλά βραβεία στα Decanter World Wine Awards του 2019.

frenchvineyards

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Agreste στις 27 Αυγούστου 2019, η παραγωγή οίνου το 2019 θα ανέλθει σε 43,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, δηλαδή 12% κάτω από το 2018 και 4% κάτω κατά μέσο όρο τα τελευταία πέντε χρόνια. Κύριος υπεύθυνος: η κλιματική αλλαγή. Την ίδια ώρα και η Ιταλία διατηρεί την πρωτιά στην παραγωγή, έστω και μειωμένη στο 10%

ampeli_5

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ξεκινούν τον τρυγητό οι πρώτες κυρίως νησιωτικές περιοχές της χώρας, με το σύνολο των αμπελουργών να διερωτάται για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι να τρυγήσουν, διάστημα που θα καθορίσει και την τελική εικόνα της όψιμης γενικά παραγωγής, αναφέρει ανάλυση της ΚΕΟΣΟΕ αναφορικά με τον επερχόμενο τρύγο.

AMPELOURGOI

Με αίτημα αιχμής για προκαταβολές ΕΛΓΑ και ένταξη σε καθεστώς αποζημιώσεων ΠΣΕΑ ή de minimis, για τις ζημιές που προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα σε 2.500 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών το χαλάζι κι ο περονόσπορος, προσήλθαν την Τρίτη 6 Αυγούστου, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι εκπρόσωποι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

ampeli_4

Οδηγίες προς τους αμπελουργούς για την συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής 2019-20, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρέχει με σχετική εγκύκλιο το τμήμα αμπέλου, οίνου και αλκοολούχων.

australia_7

Αν και η θερινή ξηρασία είχε οδηγήσει σε φόβους χαμηλότερων αποδόσεων έως και 20% στην παραγωγή οίνου του 2019 στους αυστραλιανούς αμπελώνες, οι πιο «θερμές» περιοχές δείχνουν τελικά μείωση της παραγωγής κατά μέσο όρο μόλις κατά 2%, κυρίως χάρη στην άρδευση και στην αλλαγή των γεωργικών πρακτικών.

emilio-restoy

Η βιομηχανία δεν ακολουθεί τις συνήθειες των αγοραστών ποτών, με το μέγεθος των φιαλών και την έλλειψη δροσιστικού χαρακτήρα να αποθαρρύνουν τους καταναλωτές. Η ανάγκη να συμβαδίσει ο κλάδος του κρασιού με τις σύγχρονες επιθυμίες του καταναλωτή, συζητήθηκε σαν προτεραιότητα στις εργασίες του συμποσίου «Born To Be Wine» της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Οίνου της Ισπανίας (Oive) στις 2 Ιουλίου στη Μαδρίτη.

βιδιαν_2

Πρώτο στην βαθμολογία των λευκών ετικετών με 99/100 το ΒΙΔΙΑΝΟ με Μεγάλο Χρυσό (Top Gold) μετάλλιο σε Διεθνή διαγωνισμό Βιολογικών κρασιών στο Μόναχο

wine_5

Με την ευκαιρία της World Bulk Wine Exhibition που πραγματοποιήθηκε στην Ασία ο Francisco Garcia Perez επικεφαλής της Bodega Vinival, ένα από τα μεγαλύτερα ισπανικά οινοποιεία επικεντρώθηκε στις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στην παγκόσμια αγορά χύμα οίνων.

Gewrgopoulos-Theo

Ο πανεπιστημιακός Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Οίνου (International Wine Law Association - AIDV), κατά την διάρκεια του Παγκόσιου Συνεδρίου της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Λωζάννη στις 21-22 Ιουλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία