Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

kloniki

Την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κλωνικής επιλογής καθώς και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής κλώνων ποικιλιών και υποκειμένων αμπέλου, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

stafylia_2

Ουδέν νεότερο λέει η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα ελάμβαναν για τις ζημιές που υπέστησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αμπελιών διαφόρων ποικιλιών να χτυπηθεί και να υπάρξουν μερικές η ολοκληρωτικές ζημίες.

varelia_krasi

Την τροποίηση της αρθμ. 2453/235850/20-09-2019 (Β΄ 3673) «Καθορισμός συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Καν.(ΕΕ) 2018/273 και του Καν.(ΕΕ) 2018/274 όσον αφορά τις δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα», προβλέπει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία επέρχεται αλλαγή στην ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

putin_5

Νέα δεδομένα και για τις ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ρωσία δημιουργεί ο νέος νόμος που ψηφίστηκε εσπευσμένα από τη ρωσική Δουμά, λίγο πριν την εκπνοή του περασμένου έτους, που αφορά την απαγόρευση ανάμιξης εγχωρίως παραγόμενων οίνων με ξένους, γεγονός που θεωρείται ότι θα επηρεάσει την τιμή των πρώτων, δεδομένου ότι η Ρωσία παράγει μόλις το 30%, αλλά και το είδος και τη μορφή των εισαγόμενων.

Cope-Correns-006-1800x1200

Την 7η Ιανουαρίου, οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί (πρώην CCVF) της Γαλλίας θα δώσουν τα πρώτα πέντε βραβεία στους πρώτους πέντε συνεταιρισμούς με υψηλή οικολογική συνείδηση. Οι νικητές είναι το οινοποιείο Ribeauvillé και η Union Alliance στην Αλσατία, οι Vignerons de Correns το οινοποιείο στο Var και το οινοποιείο l'Avenir στην Aude. Το οινοποιείο Correns είναι βιολογικό και τα άλλα τέσσερα καλλιεργούν με όρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας (Haut valeur environmentales – HVE).

triti2

Μικρότερο του αναµενόµενου το πριµ που φτάνει τα 56 ευρώ το στρέµµα, καθώς αποζηµιώνει µόλις στο µισό το εισόδηµα που χάνει ο παραγωγός από την εφαρµογή των φεροµόνων. Από 25 έως 50 αµπούλες ανά στρέµµα στον αµπελώνα η προτεινόµενη πυκνότητα των διαχυτήρων.

Ntougkos_THANOS_651

Την ανησυχία του για την σχεδιαζόμενη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ σε όλα τα ευρωπαϊκά κρασιά εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), Θάνος Ντούγκος.

doc_20160524_1629825_amouliani1_2

Στην έκδοση απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα της κλωνικής επιλογής στην αμπελοκαλλιέργεια αλλά και γενικότερα παρεμβάσεις σε σχέση με τις άδειες φυτέυσεων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

mikra_oinopoia

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε στις 6.12.2019, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018. Επίσης διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν.

french_wine

Οι εκπρόσωποι του οινοποιητικού τομέα της Γαλλίας και του εμπορίου ζητούν από τις δημόσιες αρχές να υποστηρίξουν κατ 'εξαίρεση τις διαφημιστικές τους δραστηριότητες με δεδομένες τις σημερινές δυσκολίες.

KAR_2487_Oinotika_NOV_19

Στην Κρήτη λένε πως η πρώτη εξαγωγή ξεκινά από το νησί, κάτι που βγάζει νόημα αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο τουριστών που επισκέπτονται τη μεγαλόνησο κάθε χρόνο. Μάλιστα πλέον δεν υπάρχει ξενοδοχείο και εστιατόριο που να μην σερβίρει κρητικό κρασί. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που το κρητικό κρασί σημείωσε τόση πρόοδο μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, περνώντας από τη λογική της μαζικής παραγωγής οίνου στην προσεγμένη δουλειά που παρουσιάζουν τόσο σε διεθνείς εκθέσεις όσο και σε εκδηλώσεις όπως τα Οινοτικά, που την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έκαναν το τέταρτο πέρασμά τους από την Αθήνα.

beaune-vineyards-james-lee-EEGl3pm3gRQ-unsplash-min-920x608

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται συρρίκνωση της παραγωγής σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (ΟΙV) που παρουσιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου σε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Pau Roca.

d1ac681e-f335-11e9-bbe1-4db3476c5ff0

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί να αναστείλει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για κοινοτικούς οίνους και η WSTA εκτιμά ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα οδηγήσει σε 500.000 έντυπα για την εισαγωγή ευρωπαϊκών οίνων.

meursault-chateau_de_la_velle

Για τους Γάλλους αμπελοκαλλιεργητές στην περιοχή της Βουργουνδίας, οι νέοι αμερικάνικοι δασμοί 25% τους παγιδεύουν σε έναν εμπορικό πόλεμο που αισθάνονται ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς, αφήνοντας μια πικρή γεύση στον ουρανίσκο, κυρίως όσον αφορά στα κρασιά μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο μέσω της αγοράς της Ασία θα μπορούσαν εν μέρει να αντισταθμίσουν το χτύπημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία