Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

stafylia_2

Ουδέν νεότερο λέει η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα ελάμβαναν για τις ζημιές που υπέστησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αμπελιών διαφόρων ποικιλιών να χτυπηθεί και να υπάρξουν μερικές η ολοκληρωτικές ζημίες.

doc_20160524_1629825_amouliani1_2

Στην έκδοση απόφασης που θα ρυθμίζει το θέμα της κλωνικής επιλογής στην αμπελοκαλλιέργεια αλλά και γενικότερα παρεμβάσεις σε σχέση με τις άδειες φυτέυσεων προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 8ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας που διοργάνωσε το ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

mikra_oinopoia

Με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο ψηφίστηκε στις 6.12.2019, παρέχεται η δυνατότητα επιστροφής του Ε.Φ.Κ. που βεβαιώθηκε και προεισπράχθηκε από μικρούς οινοπαραγωγούς χωρίς φορολογική αποθήκη και εφόσον δεν έχει συμψηφιστεί ή επιρριφθεί την κατανάλωση μέχρι την 31.12.2018. Επίσης διαγράφονται οι αντίστοιχες βεβαιώσεις ποσών που δεν εισπράχθησαν.

french_wine

Οι εκπρόσωποι του οινοποιητικού τομέα της Γαλλίας και του εμπορίου ζητούν από τις δημόσιες αρχές να υποστηρίξουν κατ 'εξαίρεση τις διαφημιστικές τους δραστηριότητες με δεδομένες τις σημερινές δυσκολίες.

KAR_2487_Oinotika_NOV_19

Στην Κρήτη λένε πως η πρώτη εξαγωγή ξεκινά από το νησί, κάτι που βγάζει νόημα αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο τουριστών που επισκέπτονται τη μεγαλόνησο κάθε χρόνο. Μάλιστα πλέον δεν υπάρχει ξενοδοχείο και εστιατόριο που να μην σερβίρει κρητικό κρασί. Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που το κρητικό κρασί σημείωσε τόση πρόοδο μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, περνώντας από τη λογική της μαζικής παραγωγής οίνου στην προσεγμένη δουλειά που παρουσιάζουν τόσο σε διεθνείς εκθέσεις όσο και σε εκδηλώσεις όπως τα Οινοτικά, που την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου έκαναν το τέταρτο πέρασμά τους από την Αθήνα.

beaune-vineyards-james-lee-EEGl3pm3gRQ-unsplash-min-920x608

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. καταγράφεται συρρίκνωση της παραγωγής σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (ΟΙV) που παρουσιάστηκε στις 31 Οκτωβρίου σε συνέντευξη τύπου από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού κ. Pau Roca.

d1ac681e-f335-11e9-bbe1-4db3476c5ff0

H κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί να αναστείλει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για κοινοτικούς οίνους και η WSTA εκτιμά ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα οδηγήσει σε 500.000 έντυπα για την εισαγωγή ευρωπαϊκών οίνων.

meursault-chateau_de_la_velle

Για τους Γάλλους αμπελοκαλλιεργητές στην περιοχή της Βουργουνδίας, οι νέοι αμερικάνικοι δασμοί 25% τους παγιδεύουν σε έναν εμπορικό πόλεμο που αισθάνονται ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς, αφήνοντας μια πικρή γεύση στον ουρανίσκο, κυρίως όσον αφορά στα κρασιά μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο μέσω της αγοράς της Ασία θα μπορούσαν εν μέρει να αντισταθμίσουν το χτύπημα.

Trygos_2

Πολλές περιοχές μιλούν για την καλύτερη χρονιά των 20 τελευταίων χρονιών. Οι βροχοπτώσεις και η πολύ καλή κατανομή τους μέσα στο χρόνο εφοδίασαν αρκετά καλά τα φυτά με νερό ώστε να ανταπεξέλθουν στην ξηρή θερμή περίοδο του Ιουλίου – Αυγούστου που εφέτος ήταν χωρίς καύσωνες, αναφέρει στο απολογιστικό δελτίο για τον φετινό τρύγο ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

krasia_

Με τρεις βασικές ομάδες στόχους χωρών και target group εκδόθηκαν με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τα συμπληρωματικά μέτρα για το ειδικό μέτρο στήριξης της προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες για την προγραμματική περίοδο 2019-2023, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 13,9 εκατ. ευρώ.

gerovasileioy

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς κινήθηκε το 2019 για το κτήμα Γεροβασιλείου στο σύνολο της, τόσο ως προς τις θερμοκρασίες του χειμώνα και της άνοιξης, και τους χρόνους άνθησης και ωρίμανσης, όσο και ως προς την περίοδο του τρύγου.

1782

Στο επόμενο δυνατό χαρτί του αμπελοοινικού τοπίου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παραγωγή ερυθρού οίνου, θα μπορούσε να εξελιχθεί η υβριδική ποικιλία Divico, αποτελώντας εν δυνάμει ανταγωνιστή της δημοφιλέστερης μέχρι σήμερα ποικιλίας Pinot noir. Αυτό υποστηρίζει το ερευνητικό κέντρο NIAB EMR μετά από συνεχείς τα τελευταία τρία χρόνια δοκιμές στον πειραματικό αμπελώνα του, σύμφωνα με τις οποίες η υβριδική ελβετική ποικιλία παράγει ποιοτικούς ερυθρούς οίνους και ευδοκιμεί παρά τις προκλήσεις του βρετανικού κλίματος.

agiorgitiko

Μέχρι τις 30/11/2019 καλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις με χρηματικά πρόστιμα που κυμαίνονται από τα 50 έως τα 5.000 ευρώ.

kazani_2

Στο παρά πέντε, πάλι με πολιτική παρέμβαση δόθηκε η λύση για το βράσιμο του τσίπουρου για να αποφύγουν οι διήμεροι το μπλέξιμο με την Εφορία. Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου αναζητήθηκε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου.

gemma_fajardo_2

Ορθά διατυπώνεται ότι η ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη, που κρατάει τον κόσμο σε εξέλιξη, και ότι οι κύριες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε (πετρέλαιο και άνθρακας) δεν είναι πλέον βιώσιμες, λόγω των πεπερασμένων και μολυσματικών χαρακτηριστικών τους. Προφανώς, το 87% της ενέργειας που καταναλώνουμε δεν είναι ανανεώσιμη. Αυτή η υπάρχουσα κατάσταση ενισχύει την ανάγκη ανάπτυξης άλλων πηγών ενέργειας, που είναι ανανεώσιμες και γενικά βιώσιμες, όπως ο ήλιος και ο άνεμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία