Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

ampeli_5

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου ξεκινούν τον τρυγητό οι πρώτες κυρίως νησιωτικές περιοχές της χώρας, με το σύνολο των αμπελουργών να διερωτάται για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών μέχρι να τρυγήσουν, διάστημα που θα καθορίσει και την τελική εικόνα της όψιμης γενικά παραγωγής, αναφέρει ανάλυση της ΚΕΟΣΟΕ αναφορικά με τον επερχόμενο τρύγο.

wine_5

Με την ευκαιρία της World Bulk Wine Exhibition που πραγματοποιήθηκε στην Ασία ο Francisco Garcia Perez επικεφαλής της Bodega Vinival, ένα από τα μεγαλύτερα ισπανικά οινοποιεία επικεντρώθηκε στις τάσεις που αναμένεται να επικρατήσουν στην παγκόσμια αγορά χύμα οίνων.

Gewrgopoulos-Theo

Ο πανεπιστημιακός Θεόδωρος Γεωργόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Οίνου (International Wine Law Association - AIDV), κατά την διάρκεια του Παγκόσιου Συνεδρίου της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Λωζάννη στις 21-22 Ιουλίου.

ampeli_3

Πλήγμα για την ελληνική αμπελουργία, αλλά και για την κατανάλωση ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, αποτελεί η πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία καλείται το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί στις «απαραίτητες» ενέργειες προκειμένου να εναρμονιστεί η φορολογική του πολιτική επί των αποσταγμάτων σύμφωνα με αυτά που ισχύουν στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

S3

Στην εποχή της γονιδιωµατικής εισέρχονται πλέον οι ελληνικές ποικιλίες οινοποιήσιµων σταφυλιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, επιχειρώντας ένα σηµαντικό βήµα προς το µέλλον, αφού το γενετικό υλικό της αµπέλου κι η εισαγωγή στην αγορά νέων ποικιλιών µε ιδιαίτερα οινικά χαρακτηριστικά, είναι δύο στοιχεία που αναµένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο τα επόµενα χρόνια.

16-21_2

«Χόρτασε» φέτος ο ελληνικός αµπελώνας, µιας και ο καιρός δεν «τσιγκουνεύτηκε» το νερό. Οι αµπελουργοί στις περισσότερες περιοχές ετοιµάζονται για έναν όψιµο τρύγο, χωρίς να ανησυχούν για µια ενδεχόµενη καλοκαιρινή ανοµβρία λόγω αποθεµάτων, αν και ο κίνδυνος προσβολών βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ενώ το αραίωµα σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα, έχει ανοίξει µια µεγάλη συζήτηση περί κλιµατικής αλλαγής. Ποιοι θεωρούν ότι επηρεάζονται; Γιατί ο Βορράς την αποτιµά θετικά; Σε ποιες περιπτώσεις ανέβασε τους αµπελουργούς «ψηλότερα»;

jose-rev

Τα συστατικά εκτός από τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για ένα ΠΟΠ οίνο, συμπεριλαμβανομένης της σακχαρόζης, µπορούν να προέρχονται από το εξωτερικό της περιοχής παραγωγής και εφόσον συμμορφώνονται µε την αντίστοιχη νομοθεσία της ΕΕ, δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αµπελοινικό προϊόν να µην δικαιούται την ένδειξη ΠΟΠ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου γεωργίας Φιλ Χόγκαν προς τον Ισπανό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Χοσέ Ιγκνάσιο Σαλαφράνκα.

wine-10-11-sel

Η δυνατότητα προσδιορισµού, επιλογής και υποστήριξης µε όλα τα διαθέσιµα µέσα, ενός νέου µοντέλου ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, εκτιµάται ότι θα κρίνει τις κινήσεις στο πεδίο της αγροτικής οικονοµίας το επόµενο διάστηµα.

World-Bulk-Wine-Exhibition

Οι απίστευτα χαμηλές τιμές των μολδαβέζικων χύμα κρασιών στην World bulk Wine Exhibition Asia, φαίνεται πως ανταποκρίνονται περισσότερο από κάθε άλλης χώρας στη τσέπη και το γούστο των Κινέζων αγοραστών, που αναζητούν την ιδανική πρώτη ύλη για συνοινοποίηση της εγχώριας παραγωγής.

purple-grapes-553462_1280

Η ιδέα ότι νέες περιοχές θα μπορούσαν να γίνουν El Dorado με αμπελώνες χάρη στην αλλαγή του κλίματος πρέπει να τεθεί σε συζήτηση με όλες τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η νέα κατάσταση. Αυτό αναφέρεται σε μελέτη του παριζιάνου ερευνητή Patrice Geoffron την οποία του ανέθεσε η Vinexpo.

epitrapezia-1_2

Μετά την επίτευξη ασπερμίας στα επιτραπέζια σταφύλια, μιας από τις κυριότερες απαιτήσεις της αγοράς, μέσω γενετικής βελτίωσης, η λεκάνη της Μεσογείου συνεχίζει να το ψάχνει διαρκώς για να μην χάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που κατέχει στο προϊόν. Επιζητείται σταθερή γεύση, ανθεκτικότητα και διαφοροποίηση των σταφυλιών που θα τα καθιστά πιο ανταγωνιστικά έναντι ομοειδών και θα τα προωθήσει στις προτιμήσεις του καταναλωτή.

wine-France

Η πρώτη εικόνα σε γενικό επίπεδο, δείχνει ποιοτική μεταβολή των εισαγωγών οίνων στην χώρα μας από το 2017 σε σύγκριση με το 2018, αφού αυξάνεται η συνολική αξία εισαγωγών κατά 15,32%, ενώ ταυτόχρονα και η εισαγόμενη ποσότητα αυξάνεται αλλά σε μικρότερο ποσοστό κατά 4,20% γεγονός που σημαίνει εισαγωγή ακριβότερων οίνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία