Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

16-21_2

«Χόρτασε» φέτος ο ελληνικός αµπελώνας, µιας και ο καιρός δεν «τσιγκουνεύτηκε» το νερό. Οι αµπελουργοί στις περισσότερες περιοχές ετοιµάζονται για έναν όψιµο τρύγο, χωρίς να ανησυχούν για µια ενδεχόµενη καλοκαιρινή ανοµβρία λόγω αποθεµάτων, αν και ο κίνδυνος προσβολών βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ενώ το αραίωµα σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα, έχει ανοίξει µια µεγάλη συζήτηση περί κλιµατικής αλλαγής. Ποιοι θεωρούν ότι επηρεάζονται; Γιατί ο Βορράς την αποτιµά θετικά; Σε ποιες περιπτώσεις ανέβασε τους αµπελουργούς «ψηλότερα»;

epitrapezia-1_2

Μετά την επίτευξη ασπερμίας στα επιτραπέζια σταφύλια, μιας από τις κυριότερες απαιτήσεις της αγοράς, μέσω γενετικής βελτίωσης, η λεκάνη της Μεσογείου συνεχίζει να το ψάχνει διαρκώς για να μην χάσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που κατέχει στο προϊόν. Επιζητείται σταθερή γεύση, ανθεκτικότητα και διαφοροποίηση των σταφυλιών που θα τα καθιστά πιο ανταγωνιστικά έναντι ομοειδών και θα τα προωθήσει στις προτιμήσεις του καταναλωτή.

wine-France

Η πρώτη εικόνα σε γενικό επίπεδο, δείχνει ποιοτική μεταβολή των εισαγωγών οίνων στην χώρα μας από το 2017 σε σύγκριση με το 2018, αφού αυξάνεται η συνολική αξία εισαγωγών κατά 15,32%, ενώ ταυτόχρονα και η εισαγόμενη ποσότητα αυξάνεται αλλά σε μικρότερο ποσοστό κατά 4,20% γεγονός που σημαίνει εισαγωγή ακριβότερων οίνων.

krasi_6

Εγκρίθηκαν οι νέοι κανόνες για την απλούστευση και την αποσαφήνιση των πρακτικών οινοποίησης στην ΕΕ, ένα τελευταίο βήμα στην ευθυγράμμιση της νομοθεσίας για το κρασί με τη Συνθήκη της Λισαβόνας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

krasi_site_3

Πρώτοι σε εξαγωγές αλλά και με υψηλότερη μέση τιμή και ποσότητα σχεδόν στο σύνολό της εμφιαλωμένη αναδεικνύονται οι οίνοι με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη, όπως προκύπτει από την ανάλυση των εξαγωγών οίνων ανά κατηγορία, στην οποία προχώρησε η ΚΕΟΣΟΕ.

2015-04-14-1429009164-9267732-gauchoenmedia

Η συγκομιδή των σταφυλιών εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πολλές περιοχές του νότιου ημισφαιρίου, εντουτοίς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για τις ποσότητες και την ποιότητα που αναμένονται φέτος.

Smoe-1

Μπορεί η προσήλωση στην ποιότητα και η πολλή δουλειά να είναι η απαραίτητη βάση, αλλά για να ξεχωρίσει η προσπάθεια, κυρίως ενός μικρού οινοποιείου, χρειάζεται ο «μύθος» και η «προσωπικότητα».

ampelonasnew

Πτώση παραγωγής οίνων κατά 7,26% παρατηρείται σε σύγκριση με την περίοδο 2017/2018 συνολικά σε όλες τις κατηγορίες παραγωγής οίνων, πλην των ποικιλιακών οίνων, καταγράφεται με βάση την επεξεργασία των δεδομένων στην οποία προέβη η ΚΕΟΣΟΕ.

NAPA_USA

Δημοσιεύθηκαν την παραμονή της Prowein, στοιχεία από το IWSR για την συνολική εκτίμηση (πρόβλεψη) της αξίας της διεθνούς αγοράς οίνου. Στα 207 δισεκατομμύρια $ εκτιμάται ότι θα ανέλθει η αξία το 2022, ενώ οι όγκοι εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 2,7 δισεκατομμύρια κιβώτια των 9 lt.

3-Swtiris-Iwannou-Katwgi-Averwf

Αποτέλεσε βασικό άξονα του οράµατος του Ευάγγελου Αβέρωφ για την ανάπτυξη του Μετσόβου το Κατώγι Αβέρωφ, το οποίο έν έτει 2019 κλείνει τα 60 χρόνια του και το γιόρτασε µε ένα ξεχωριστή γιορτή σε ένα ξεχωριστό µέρος.

krasi-2

Οι μικροί οινοπαραγωγοί που παράγουν κατά μέσο όρο κάτω από 1.000 HL ετησίως λειτουργούν σε καθεστώς αναστολής, απαλλασσόμενοι, ωστόσο, από την υποχρέωση σύστασης φορολογικής αποθήκης και έκδοσης άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή.

krasi_site_2

Τον στόχο της αύξησης των πωλήσεων σε αξία του ελληνικού κρασιού κατά τουλάχιστον 10% μέχρι το 2023, τόσο στην ΕΕ όσο και στις τρίτες χώρες, σε σχέση με τον μέσο όρο των εξαγωγών της χώρας κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, θέτει το εθνικό πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για τα έτη 2019-2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία