Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

meursault-chateau_de_la_velle

Για τους Γάλλους αμπελοκαλλιεργητές στην περιοχή της Βουργουνδίας, οι νέοι αμερικάνικοι δασμοί 25% τους παγιδεύουν σε έναν εμπορικό πόλεμο που αισθάνονται ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς, αφήνοντας μια πικρή γεύση στον ουρανίσκο, κυρίως όσον αφορά στα κρασιά μεσαίας κατηγορίας. Ωστόσο μέσω της αγοράς της Ασία θα μπορούσαν εν μέρει να αντισταθμίσουν το χτύπημα.

Trygos_2

Πολλές περιοχές μιλούν για την καλύτερη χρονιά των 20 τελευταίων χρονιών. Οι βροχοπτώσεις και η πολύ καλή κατανομή τους μέσα στο χρόνο εφοδίασαν αρκετά καλά τα φυτά με νερό ώστε να ανταπεξέλθουν στην ξηρή θερμή περίοδο του Ιουλίου – Αυγούστου που εφέτος ήταν χωρίς καύσωνες, αναφέρει στο απολογιστικό δελτίο για τον φετινό τρύγο ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

krasia_

Με τρεις βασικές ομάδες στόχους χωρών και target group εκδόθηκαν με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση τα συμπληρωματικά μέτρα για το ειδικό μέτρο στήριξης της προώθησης οίνων σε τρίτες χώρες για την προγραμματική περίοδο 2019-2023, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 13,9 εκατ. ευρώ.

gerovasileioy

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς κινήθηκε το 2019 για το κτήμα Γεροβασιλείου στο σύνολο της, τόσο ως προς τις θερμοκρασίες του χειμώνα και της άνοιξης, και τους χρόνους άνθησης και ωρίμανσης, όσο και ως προς την περίοδο του τρύγου.

1782

Στο επόμενο δυνατό χαρτί του αμπελοοινικού τοπίου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλάζοντας τα δεδομένα στην παραγωγή ερυθρού οίνου, θα μπορούσε να εξελιχθεί η υβριδική ποικιλία Divico, αποτελώντας εν δυνάμει ανταγωνιστή της δημοφιλέστερης μέχρι σήμερα ποικιλίας Pinot noir. Αυτό υποστηρίζει το ερευνητικό κέντρο NIAB EMR μετά από συνεχείς τα τελευταία τρία χρόνια δοκιμές στον πειραματικό αμπελώνα του, σύμφωνα με τις οποίες η υβριδική ελβετική ποικιλία παράγει ποιοτικούς ερυθρούς οίνους και ευδοκιμεί παρά τις προκλήσεις του βρετανικού κλίματος.

agiorgitiko

Μέχρι τις 30/11/2019 καλούνται οι αμπελοκαλλιεργητές οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής, διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις με χρηματικά πρόστιμα που κυμαίνονται από τα 50 έως τα 5.000 ευρώ.

kazani_2

Στο παρά πέντε, πάλι με πολιτική παρέμβαση δόθηκε η λύση για το βράσιμο του τσίπουρου για να αποφύγουν οι διήμεροι το μπλέξιμο με την Εφορία. Σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομίας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου αναζητήθηκε λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες αμπελοκαλλιεργητές και αμβυκούχοι όσον αφορά την παραγωγή του τσίπουρου.

gemma_fajardo_2

Ορθά διατυπώνεται ότι η ενέργεια είναι η κινητήρια δύναμη, που κρατάει τον κόσμο σε εξέλιξη, και ότι οι κύριες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούμε (πετρέλαιο και άνθρακας) δεν είναι πλέον βιώσιμες, λόγω των πεπερασμένων και μολυσματικών χαρακτηριστικών τους. Προφανώς, το 87% της ενέργειας που καταναλώνουμε δεν είναι ανανεώσιμη. Αυτή η υπάρχουσα κατάσταση ενισχύει την ανάγκη ανάπτυξης άλλων πηγών ενέργειας, που είναι ανανεώσιμες και γενικά βιώσιμες, όπως ο ήλιος και ο άνεμος.

ampeliaagrotis

Καθορίστηκαν τα συμπληρωματικά μέτρα που αφορούν στις δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία καθιστά υποχρεωτική την υποβολή της εν λόγω δήλωσης ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τα αποθέματα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι μηδενικά.

KAR_1453_XATZHMIXALHS

Με σημαντικές και επικίνδυνες αλλαγές έρχεται η νέα Υπουργική Απόφαση για το αμπελουργικό δυναμικό, υποστηρίζει η ΚΕΟΣΟΕ, με τον διευθυντής της, Παρασκευά Κορδοπάτη, να εξηγεί στο agronews.gr, ότι όσοι παραγωγοί δεν προχωρούν σε δήλωση συγκομιδής από εδώ και στο εξής, θα αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, διατρέχοντας μάλιστα τον κίνδυνο να καταστεί η παραγωγή τους μη εμπορεύσιμη.

Santo_Wines___Harvest_Repost_photo_4

Υψηλής ποιότητας αλλά δυσεύρετα ήταν τα σταφύλια στη Σαντορίνη, καθώς η φετινή απόδοση του αμπελώνα του νησιού έφτασε μόλις το 45% σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο παραγωγής, σύμφωνα με το δελτίο τρύγου της Santo Wines.

ΚΥ3-Gewrgopoulos

Πόσα γνωρίζουμε για τις προσπάθειες αναγέννησης του ελληνικού κρασιού τα τελευταία 100 χρόνια, αναρωτιέται με σημασία ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος, καλούμενος να τοποθετηθεί στο θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού για τον κλάδο, ο οποίος, όπως εύστοχα σημειώνει ο ίδιος,  με παρθενογένεση δεν μπορεί να επιτευχθεί

wines_03

Σε συζήτηση για τις επιτροπές κατάταξης οίνων ΠΟΠ ανά περιοχή ΠΟΠ, καλεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου τις ενώσεις οινολόγων, την επιστημονική κοινότητα, τους οινοχόους και τα μέλη των επιτροπών Οργανοληπτικής Εξέτασης Οίνων ΠΟΠ Σαντορίνης, Νάουσας, Νεμέας και Μαντινείας.

LOGO_WINE

Σε απάντηση των γαλλικών φόρων για τους ψηφιακούς γίγαντες, ο Donald Trump ανακοίνωσε στις 26 Ιουλίου ότι «σύντομα θα ανακοινώσουμε ουσιαστικές αμοιβαίες ενέργειες μετά την ανοησία του προέδρου Emmanuel Macron. Πάντα έλεγα ότι το αμερικανικό κρασί είναι καλύτερο από το γαλλικό!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία