Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Αμπελοοινικά

drinkingwinered

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν τα δεδομένα του ισοζυγίου οίνου που απέστειλε το ΥΠΑΑΤ στην Commission, δεδομένα που κάθε χρόνο επεξεργάζεται η ΚΕΟΣΟΕ, ειδικά για τα μεγέθη των αποθεμάτων και της κατανάλωσης οίνου του έτους 2019 που αφορούν τη χώρα μας.

wine-of-crete2

Διεθνείς επιτυχημένες πρακτικές και παραδείγματα διαχείρισης της κρίσης COVID-19, με στρατηγικές κατευθύνσεις για την επόμενη μέρα του Οινοτουρισμού στην Κρήτη παρουσιάστηκαν από την Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ,την Παρασκευή 5 Ιουνίου σε διαδικτυακό σεμινάριο , το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με τη συμμετοχή των οινοποιών και των απασχολούμενων σε επισκέψιμα οινοποιεια.

vineyardestablishment

Παρατείνονται οι άδειες φύτευσης αμπελώνων που έληγαν το 2020 για 12 μήνες, ενώ, δεν θα υπάρξει κάποια κύρωση για όποιον αμπελουργό ενημερώσει τις αρχές ότι δεν θα προχωρήσει στην αξιοποίησή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό της ΕΕ (2020/601) που είναι δεσμευτικός για όλα τα κράτη-μέλη.

kloniki

Την απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της κλωνικής επιλογής καθώς και η διαδικασία εγγραφής και διαγραφής κλώνων ποικιλιών και υποκειμένων αμπέλου, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

nico-lazaridi-logo

Φαινόμενα όπου υιοθετείται η ψευδεπίγραφη ονομασία «Macedonian Wines» που υποδαυλίζουν τα ελληνικά κρασιά, τα οποία μέσα από πολυετείς και εντατικές προσπάθειες έχουν κατακτήσει την παγκόσμια αγορά, συνεχίζουν να παρατηρούνται, εκ μέρους της γείτονος χώρας.

KAR_2586_2

«Δεν είναι όλα τα μεγάλα οινοποιεία “κακά”, ούτε όλα τα μικρά οινοποιεία εξ ορισμού “καλά”. Στην περίπτωση του κρασιού δεν τίθεται θέμα μεγέθους, αυτό που κάνει έναν παραγωγό να ξεχωρίζει είναι το κατά πόσο βάζει την ψυχή του σε αυτό που κάνει, και οι οινοποιοί των μικρών οινοπαραγωγικών μονάδων βάζουν πραγματικά την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν».

wineprogramme

Στην έκδοση κανονισμού προχώρησε η Κομισιόν για την κατ΄εξαίρεση αύξηση χρηματοδότησης των προγραμμάτων προώθησης και προβολής οίνων σε τρίτες χώρες από το 50% στο 60%, αναγνωρίζοντας τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που δημιουργεί η επιβολή δασμών από της ΗΠΑ αλλά και γενικότερα τις συνθήκες στην αγορά οίνου της Ένωσης που παρουσίασαν επιδείνωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

16A

Πισωγύρισµα µε εκ του πονηρού προθέσεις κρίνει ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από την κλωνική επιλογή αµπέλου πριν την υπογραφή της απόφασης που ρυθµίζει θεσµικά το ζήτηµα από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.

brexitwine

Το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την ΕΕ, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει.Κατά τους επόμενους 11 μήνες, θα χρειαστεί να χτιστούν γέφυρες μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των εμπορικών εταίρων του στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

savatiano

Μικρό παραμένει το ποσοστό των φυτεμένων αμπελώνων με ξενικές ποικιλίες, (σύμφωνα με την επεξεργασία από την ΚΕΟΣΟΕ των στοιχείων του ΥΠΑΑΤ) σε σύγκριση με το σύνολο των φυτεμένων εκτάσεων με οινοποιήσιμες ποικιλίες στη χώρα μας.

stafylia_2

Ουδέν νεότερο λέει η Ομάδα Αγροτών Παγγαίου αναφορικά με τις αποζημιώσεις που θα ελάμβαναν για τις ζημιές που υπέστησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων μηνών με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος αμπελιών διαφόρων ποικιλιών να χτυπηθεί και να υπάρξουν μερικές η ολοκληρωτικές ζημίες.

varelia_krasi

Την τροποίηση της αρθμ. 2453/235850/20-09-2019 (Β΄ 3673) «Καθορισμός συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Καν.(ΕΕ) 2018/273 και του Καν.(ΕΕ) 2018/274 όσον αφορά τις δηλώσεις παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα», προβλέπει απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία επέρχεται αλλαγή στην ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

putin_5

Νέα δεδομένα και για τις ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ρωσία δημιουργεί ο νέος νόμος που ψηφίστηκε εσπευσμένα από τη ρωσική Δουμά, λίγο πριν την εκπνοή του περασμένου έτους, που αφορά την απαγόρευση ανάμιξης εγχωρίως παραγόμενων οίνων με ξένους, γεγονός που θεωρείται ότι θα επηρεάσει την τιμή των πρώτων, δεδομένου ότι η Ρωσία παράγει μόλις το 30%, αλλά και το είδος και τη μορφή των εισαγόμενων.

Cope-Correns-006-1800x1200

Την 7η Ιανουαρίου, οι συνεταιρισμένοι αμπελουργοί (πρώην CCVF) της Γαλλίας θα δώσουν τα πρώτα πέντε βραβεία στους πρώτους πέντε συνεταιρισμούς με υψηλή οικολογική συνείδηση. Οι νικητές είναι το οινοποιείο Ribeauvillé και η Union Alliance στην Αλσατία, οι Vignerons de Correns το οινοποιείο στο Var και το οινοποιείο l'Avenir στην Aude. Το οινοποιείο Correns είναι βιολογικό και τα άλλα τέσσερα καλλιεργούν με όρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας (Haut valeur environmentales – HVE).

triti2

Μικρότερο του αναµενόµενου το πριµ που φτάνει τα 56 ευρώ το στρέµµα, καθώς αποζηµιώνει µόλις στο µισό το εισόδηµα που χάνει ο παραγωγός από την εφαρµογή των φεροµόνων. Από 25 έως 50 αµπούλες ανά στρέµµα στον αµπελώνα η προτεινόµενη πυκνότητα των διαχυτήρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία