Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ζαχαρότευτλα

evz_ergostasio

Στο κενό φαίνεται να πέφτει και η ύστατη απόπειρα διάσωσης της ΕΒΖ ΑΕ μέσω της πώλησής της σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την υιοθέτηση του σχεδίου, που έχει εκπονηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, για την εξυγίανση της ζαχαροβιομηχανίας.

teutlaevz1

Ποσοστό άνω του 70% της φετινής παραγωγής τεύτλων παραδόθηκε ήδη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στο τέλος της επόμενης εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η φετινή καμπάνια για την ΕΒΖ.

teutla_nd_politiki_neo

Τέλος στην ιδιότυπη “ομηρεία” των τευτλοπαραγωγών της χώρας, που βλέπουν την παραγωγή τους να παραμένει εγκλωβισμένη στα χωράφια τους, εξαιτίας της αδυναμίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ να εξασφαλίσει την ελάχιστη απαιτούμενη ρευστότητα για να ενεργοποιήσει τη φετινή καμπάνια ζάχαρης, έβαλε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου η διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας.

plati_ergostasio_evz

Μια εμπορική συμφωνία που έχει στα σκαριά η διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ, ενδέχεται να “ξεκλειδώσει” τη φετινή καμπάνια ζάχαρης, που “καρκινοβατεί” εδώ και ένα μήνα, βάζοντας, ταυτόχρονα, τέλος, προσωρινά τουλάχιστον, στο “μαρτύριο” που ζουν οι εναπομείναντες τευτλοπαραγωγοί της χώρας βλέποντας τη σοδειά τους να παραμένει ασυγκόμιστη στα χωράφια και να υποβαθμίζεται ποιοτικά, χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για να τη σώσουν.

Teftla

Στο χωράφι κινδυνεύουν να μείνουν αυτό τον χειμώνα τα ζαχαρότευτλα των καλλιεργητών, καθώς δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα για έναρξη της καμπάνιας στο εργοστάσιο του Πλατέως. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα στις Βρυξέλλες.

Fecker_Lukas-671

Σε κίνδυνο φαίνεται να τίθεται η μοναδική προοπτική που έδινε μέχρι στιγμής πιθανότητα διάσωσης για την ΕΒΖ ΑΕ, καθώς το επενδυτικό fund «Innovation Brain», που αποτελεί το φαβορί για την απόκτηση της ζαχαροβιομηχανίας, δηλώνει πως τα σχέδιά της για αγορά ζάχαρης και τη συνέχιση της παραγωγής, πέφτουν, για την ώρα, πάνω σε τοίχο.

Ένα βήμα πιο κοντά στη μεταξύ τους συνεργασία, η οποία, ωστόσο, δεν θα οριστικοποιηθεί πριν το τέλος της καμπάνιας ζάχαρης, που φέτος θα αρχίσει γύρω στις 24-28 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κρατήσει 10-15 ημέρες, πλησίασαν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας με τον εκπρόσωπο του επενδυτικού fund «Innovation Brain», που εμφανίζεται σαν φαβορί για να αποτελέσει στρατηγικό επενδυτή στην ΕΒΖ ΑΕ.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία