Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σπάνιες Μελέτες

2-Voskotopia

Απαντήσεις σε επιχειρήματα πολλών πως η κτηνοτροφία, εκτός των άλλων, είναι φοβερά ενεργοβόρα, εφόσον κατασπαταλά τους υδάτινους πόρους, μολύνει με τα ζωικά της απόβλητα τον υδροφόρο ορίζοντα, διαβρώνει το έδαφος και συμβάλλει τα μέγιστα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου με τις εκπομπές επικίνδυνων αερίων από τις μεγαλοβιομηχανίες παραγωγής κρέατος, έρχεται να δώσει μια Βρετανική έρευνα από το Σύνδεσμο Κτηνοτροφίας PFLA.

 Σταθερά στα καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κατοχυρωμένη, για τη διετία 2016-18, μπορεί να θεωρείται η θέση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αφού στους τέσσερις από τους επτά πιο γνωστούς πίνακες κατάταξης, κατατάσσεται στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς.

Ελληνικό το 18% του αλιευτικού στόλου της ΕE

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στο πεδίο της ευρωπαϊκής αλιείας, καθώς το 18,1% του αλιευτικού στόλου των 28 χωρών της ΕΕ το 2016 βρίσκεται στην Ελλάδα. Αμέσως μετά βρίσκεται η Ιταλία με 14,7% και η Ισπανία με 11,1%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Λιγοστεύουν τα ψάρια της Μεσογείου

Το 41% των θαλάσσιων θηλαστικών (δελφίνια, φάλαινες, φώκιες κ.α.) και το 34% των συνολικών πληθυσμών ψαριών (εμπορικών και μη) χάθηκαν από τη Μεσόγειο κατά τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη, η οποία χαρακτηρίζει «υπό πολιορκία» την κλειστή θάλασσα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Πλεόνασμα 18,8 δις από τις αγροτικές εξαγωγές της ΕΕ

Χάρη στις τρεις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με Μεξικό, Νότια Κορέα και Ελβετία σημειώθηκε ρεκόρ εξαγωγών γεωργικών προϊόντων ύψους 130,7 δισ. ευρώ το 2016, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Σχεδόν 2 στα 3 είδη πιθήκων απειλούνται με εξαφάνιση

Περίπου το 60% των διαφόρων πρωτευόντων (πιθήκων, μαϊμούδων, λεμούριων κ.α.), που είναι συνολικά πάνω από 500 είδη, απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση, ενώ το 75% έχουν πληθυσμούς που σταδιακά μειώνονται.

Σεμινάριο Εποπτών Μελισσοκομίας

Μειούμενος βαίνει ο αριθμός των μελισσοκόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους 600.000 σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, όταν πριν από δύο χρόνια ξεπερνούσαν τους 630.000. Μάλιστα, πολλοί μελισσοκόμοι που εγκαταλείπουν τον κλάδο λόγω ηλικίας δεν αντικαθίστανται από νεοεισερχόμενους. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από έκθεση της ΕΕ σχετικά με τα προγράμματα στήριξης της μελισσοκομίας για την περίοδο 2017-2019.

Με την ψυχή στο στόμα η πίστωση της εξισωτικής του 2013 και του 2014

Αύξηση σημειώθηκε στην παραγωγή βοείου κρέατος των 28 (4%), στην παραγωγή χοιρινού (+3,7%), πρόβειου (+2%) και πουλερικών (+3,9%), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εurostat για την παραγωγή κρέατος στην ΕΕ το 2015. Αντίθετα, μείωση κατέγραψε αντίθετα το αίγειο κρέας κατά 2%.

Έως και 2 μέτρα η άνοδος των θαλασσών μέχρι το 2100

Εάν η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας φθάσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άνοδο της στάθμης των ωκεανών και θαλασσών μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα μέχρι το τέλος του αιώνα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης.

WWF: Το 2020 θα έχει εξαφανιστεί το 67% των άγριων ζώων

Δραματικές οι προβλέψεις της WWF για τον πληθυσμό των άγριων ζώων παγκοσμίως. Το ποσοστό μείωσης του πληθυσμού ενδέχεται να αγγίξει το 67% σε λιγότερο από πέντε χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση του οργανισμού.

Η αναπαραγωγή φυτών στην ΕΕ «έσωσε» εκατομμύρια εκτάρια επιπλέον γης

Η πανευρωπαϊκή Ένωση Αγροτών (Copa-Cogeca), δήλωσε την Πέμπτη (28 Ιουλίου) ότι η καινοτομία στην αναπαραγωγή των φυτών θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περαιτέρω, προκειμένου η ΕΕ να συνδράμει στην καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία