Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σπάνιες Μελέτες

dacha

Από το 2003 ως το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε το 1/3 των εκµεταλλεύσεών της, µε αποτέλεσµα όλο και λιγότεροι αγρότες να ευθύνονται για την εξασφάλιση τροφής στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ινστιτούτου Heinrich Boell.

32649521852_254eb7a76b_b

Οι αγροτικές μεταρρυθμίσεις έχουν παγώσει σε παγκόσμιο επίπεδο και η φιλοσοφία πίσω από αυτές έχει αρχίσει να αλλάζει υποστηρίζει έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία παρουσιάζει τις αγροτικές πολιτικές σε παγκόσμια κλίμακα συσχετίζοντάς τες παράλληλα με το διεθνές εμπόριο και υποστηρίζοντας πως η παρούσα αρνητική συγκυρία μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της γεωργίας.

2-Voskotopia

Απαντήσεις σε επιχειρήματα πολλών πως η κτηνοτροφία, εκτός των άλλων, είναι φοβερά ενεργοβόρα, εφόσον κατασπαταλά τους υδάτινους πόρους, μολύνει με τα ζωικά της απόβλητα τον υδροφόρο ορίζοντα, διαβρώνει το έδαφος και συμβάλλει τα μέγιστα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου με τις εκπομπές επικίνδυνων αερίων από τις μεγαλοβιομηχανίες παραγωγής κρέατος, έρχεται να δώσει μια Βρετανική έρευνα από το Σύνδεσμο Κτηνοτροφίας PFLA.

glyko-koutaliou--kerasi

Πολλά ωφέλιµα χηµικά συστατικά του νωπού κερασιού παραµένουν και στο βάζο σύµφωνα µε προκαταρκτική έρευνα του Perrotis College, που ανοίγει το δρόµο και για άλλες µελέτες που ίσως αναδείξουν το γλυκό του κουταλιού ως το πλέον υγιεινό επιδόρπιο

1-Fakelos

Θεωρητικά, η επίτευξη οικονοµιών κλίµακας µέσω της αύξησης του µεγέθους των παραγωγικών µονάδων θα µπορούσε να προκύψει οργανικά, ως φυσικό αποτέλεσµα της δράσης των δυνάµεων της αγοράς. Στην πράξη όµως, στην Ελλάδα του 2019, αυτό δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε επιθυµητό, λέει η έρευνα του διαΝΕΟσις. Καταρχήν, γιατί το µικρό µέγεθος και η εσωστρέφεια δεν προέκυψαν από τη δράση των δυνάµεων της αγοράς, αλλά από το οικογενειακό δίκαιο, την ιδιοκτησιακή κουλτούρα και τη συγκεκριµένη οικονοµική ιστορία της χώρας. Προέκυψαν, επίσης, εξαιτίας µιας θηριώδους κρατικής παρέµβασης, µε τη µορφή δηµόσιου δανεισµού, που οδήγησε στην πλήρη παραµόρφωση του οικονοµικού µοντέλου της χώρας.

Fotolia_80431739_L

Οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταναλώνουν τους πόρους της Γης πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι μπορούν να ανανεωθούν και καμιά τους δεν εφαρμόζει πολιτικές βιώσιμης κατανάλωσης, υποστηρίζεται σε έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και του Δικτύου Παγκόσμιου Αποτυπώματος που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής στην οποία μεταξύ άλλων είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προτεραιότητες των επόμενων πέντε ετών στην Ευρώπη.

Αποδυναμώνονται τα αγροτικά lobbies στην Ευρώπη λέει το Stratfor

Δηµογραφικές και οικονοµικές αλλαγές θα οδηγήσουν στην επιβράδυνση της επιρροής των γεωργικών συµφερόντων στην Ευρώπη κατά τα προσεχή έτη. Το ποσό των χρηµάτων που αφιερώνεται στον τοµέα θα µειωθεί, όπως και ο αριθµός των επιδοτήσεων. Και παρά τις διαµαρτυρίες των αγροτικών λόµπι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι όλο και περισσότερο πρόθυµη να ανοίξει τις αγορές της σε ξένα αγροτικά προϊόντα, προκειµένου να θεσπίσει συµφωνίες ελεύθερων συναλλαγών.

Ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο τρίτος θερμότερος στην ιστορία

Η Γη βίωσε τον τρίτο θερμότερο Ιούνιο στην καταγεγραμμένη ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία της NASA που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια του μήνα σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, από τη Βόρεια Αμερική έως τη Μέση Ανατολή και τη Σιβηρία.

 Σταθερά στα καλύτερα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κατοχυρωμένη, για τη διετία 2016-18, μπορεί να θεωρείται η θέση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, αφού στους τέσσερις από τους επτά πιο γνωστούς πίνακες κατάταξης, κατατάσσεται στα 300 καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς.

Ελληνικό το 18% του αλιευτικού στόλου της ΕE

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στο πεδίο της ευρωπαϊκής αλιείας, καθώς το 18,1% του αλιευτικού στόλου των 28 χωρών της ΕΕ το 2016 βρίσκεται στην Ελλάδα. Αμέσως μετά βρίσκεται η Ιταλία με 14,7% και η Ισπανία με 11,1%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat.

Λιγοστεύουν τα ψάρια της Μεσογείου

Το 41% των θαλάσσιων θηλαστικών (δελφίνια, φάλαινες, φώκιες κ.α.) και το 34% των συνολικών πληθυσμών ψαριών (εμπορικών και μη) χάθηκαν από τη Μεσόγειο κατά τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη, η οποία χαρακτηρίζει «υπό πολιορκία» την κλειστή θάλασσα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία