Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σπάνιες Μελέτες

Αποδυναμώνονται τα αγροτικά lobbies στην Ευρώπη λέει το Stratfor

Δηµογραφικές και οικονοµικές αλλαγές θα οδηγήσουν στην επιβράδυνση της επιρροής των γεωργικών συµφερόντων στην Ευρώπη κατά τα προσεχή έτη. Το ποσό των χρηµάτων που αφιερώνεται στον τοµέα θα µειωθεί, όπως και ο αριθµός των επιδοτήσεων. Και παρά τις διαµαρτυρίες των αγροτικών λόµπι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι όλο και περισσότερο πρόθυµη να ανοίξει τις αγορές της σε ξένα αγροτικά προϊόντα, προκειµένου να θεσπίσει συµφωνίες ελεύθερων συναλλαγών.

Πλεόνασμα 18,8 δις από τις αγροτικές εξαγωγές της ΕΕ

Χάρη στις τρεις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με Μεξικό, Νότια Κορέα και Ελβετία σημειώθηκε ρεκόρ εξαγωγών γεωργικών προϊόντων ύψους 130,7 δισ. ευρώ το 2016, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Σχεδόν 2 στα 3 είδη πιθήκων απειλούνται με εξαφάνιση

Περίπου το 60% των διαφόρων πρωτευόντων (πιθήκων, μαϊμούδων, λεμούριων κ.α.), που είναι συνολικά πάνω από 500 είδη, απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση, ενώ το 75% έχουν πληθυσμούς που σταδιακά μειώνονται.

Σεμινάριο Εποπτών Μελισσοκομίας

Μειούμενος βαίνει ο αριθμός των μελισσοκόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους 600.000 σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, όταν πριν από δύο χρόνια ξεπερνούσαν τους 630.000. Μάλιστα, πολλοί μελισσοκόμοι που εγκαταλείπουν τον κλάδο λόγω ηλικίας δεν αντικαθίστανται από νεοεισερχόμενους. Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από έκθεση της ΕΕ σχετικά με τα προγράμματα στήριξης της μελισσοκομίας για την περίοδο 2017-2019.

Με την ψυχή στο στόμα η πίστωση της εξισωτικής του 2013 και του 2014

Αύξηση σημειώθηκε στην παραγωγή βοείου κρέατος των 28 (4%), στην παραγωγή χοιρινού (+3,7%), πρόβειου (+2%) και πουλερικών (+3,9%), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Εurostat για την παραγωγή κρέατος στην ΕΕ το 2015. Αντίθετα, μείωση κατέγραψε αντίθετα το αίγειο κρέας κατά 2%.

Έως και 2 μέτρα η άνοδος των θαλασσών μέχρι το 2100

Εάν η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας φθάσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν άνοδο της στάθμης των ωκεανών και θαλασσών μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα μέχρι το τέλος του αιώνα μας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης.

WWF: Το 2020 θα έχει εξαφανιστεί το 67% των άγριων ζώων

Δραματικές οι προβλέψεις της WWF για τον πληθυσμό των άγριων ζώων παγκοσμίως. Το ποσοστό μείωσης του πληθυσμού ενδέχεται να αγγίξει το 67% σε λιγότερο από πέντε χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση του οργανισμού.

Η αναπαραγωγή φυτών στην ΕΕ «έσωσε» εκατομμύρια εκτάρια επιπλέον γης

Η πανευρωπαϊκή Ένωση Αγροτών (Copa-Cogeca), δήλωσε την Πέμπτη (28 Ιουλίου) ότι η καινοτομία στην αναπαραγωγή των φυτών θα πρέπει να ενθαρρυνθεί περαιτέρω, προκειμένου η ΕΕ να συνδράμει στην καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Με δύο λεπτά επιπλέον οι καλαμποκάδες στο Βόλο

Η γεωργία δεν «εφευρέθηκε» σε ένα μόνο μέρος, αλλά ανεξάρτητα σε τουλάχιστον δύο περιοχές της Μέσης Ανατολής, μία στα δυτικά και μία στα ανατολικά, σύμφωνα με νέα διεθνή γενετική ανάλυση, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της Διασποράς.

ΙΟΒΕ: Απώλεια σε ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στα τρόφιμα

Ιδιαίτερη ανθεκτικότητα έναντι της κρίσης στην εγχώρια αγορά παρουσιάζει ο κλάδος των τροφίμων και των ποτών σε σχέση με το σύνολο της μεταποίησης, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για το 2015.

Ελπίδες ανάκαμψης του πληθυσμού ψαριών μέσα σε μόλις μία δεκαετία

Οι πληθυσμοί των ψαριών του πλανήτη βρίσκονται σε ύφεση εδώ και δεκαετίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τόνο, του οποίου τα αποθέματα σημείωσαν πτώση 74% μεταξύ 1970 και 2010. Ωστόσο τα παγκόσμια αποθέματα αλιείας, συμπεριλαμβανομένων αυτών στα ιχθυοτροφεία, μπορούν να ανακάμψουν μέσα σε μόλις μία δεκαετία, σύμφωνα με νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία