Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Παρουσιάσεις

smart_farming

Το δεύτερο ετήσιο εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των συμμετεχόντων του έργου “Smart Farming” φιλοξενεί το Perrotis College. Το “Smart Farming” υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί πρωτοβουλία επτά ευρωπαϊκών πανεπιστημίων: ISA Lille - Yncréa Hauts-de-France, UTAD Portugal, NMBU Norway, SLU Sweden, University of Helsinki Finland, University of Liège Gembloux Agro-BioTech Belgium και Perrotis College Greece. Επικεντρώνεται στη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε θέματα Γεωργίας Ακριβείας.

Autohellas_Hertz___1ο_MotorShow_Επαγγελματικου_Οχηματος__1

Δυναμική ήταν η παρουσία της Autohellas Hertz στο 1o MotorShow Επαγγελματικού Οχήματος που φιλοξενήθηκε στην Κεντρική Αγορά Αθηνών στου Ρέντη επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει η εταιρεία στον τομέα της Βραχυχρόνιας και Μακροχρόνιας Μίσθωσης επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

kasimis1_2

Παγιώνεται σε εκθεσιακό «θεσμό» η Freskon που δίνει την ευκαιρία στους έλληνες παραγωγούς να έρθουν σε επαφή με ξένες αλυσίδες λιανικής πώλησης.Τη σπουδαιότητα της έκθεσης η οποία ενδυναμώνει τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις στον πρωτογενη τομέα τόνισαν από το βήμα των εγκαινίων τη Πέμπτη 11 Απριλίου πολιτειακοί και επιχειρηματικοί θεσμοί της χώρας

freskon_2

Με την παρουσία σημαντικών αγοραστών φρέσκων φρούτων και λαχανικών από 33 διαφορετικές χώρες, ορισμένοι εκ των οποίων πραγματοποιούν τζίρο άνω των 300 εκατ. ευρώ, ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 11 Απριλίου η 5η διεθνής έκθεση «Freskon», που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τη σύναψη νέων εμπορικών συνεργασιών και την ανανέωση και επέκταση υφιστάμενων.

adetropoenisektheseis2magei

Ενισχυμένα ποσοτικά και ποιοτικά μεγέθη και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον των επισκεπτών είναι ο πρώτος απολογισμός για το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop-Oenos, που επί ένα τριήμερο, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου, έγινε το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών των κλάδων των τροφίμων και ποτών.

aoinotikakosmosfeb19dokimh

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά η 12η έκθεση κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά που διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete, από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά.

afetapoproblhprooptikesgeotee

Tο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) συνδιοργάνωσε με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ημερίδα για τη φέτα στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία - Zootechnia 2019, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

aydatinosploutosthescarla

Ημερίδα με θέμα «Η Θεσσαλία και ο υδάτινος πλούτος της. Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία και την υδροηλεκτρική ενέργεια, η νέα λίμνη Κάρλα», διοργάνωσε η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ), στις 5 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, στην αίθουσα του ΤΕΕ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

aZootechniaperifemake19iv

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-Helexpo στην 11η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία Zootechnia από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να αποτιμά την παρουσία της στην έκθεση ως δυναμική και επιτυχημένη.

aworkshopgeusignwsiasperrotis1

Δέκα πολυβραβευμένα ελαιόλαδα, ελληνικής, αλλά κυρίως ιταλικής και ισπανικής παραγωγής (και από Τυνησία, Ισραήλ, Βραζιλία, Πορτογαλία) είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν οι 45 συμμετέχοντες στο workshop γευσιγνωσίας που διοργάνωσε το Κέντρο Ελιάς ‘Krinos’, σε συνεργασία με τον Athena International Olive oil Competition, στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού Κέντρου ‘Αλίκη Περρωτή’ του Perrotis College που πλαισιώθηκε και από ημερίδα για την καλλιέργεια, μεταποίηση και διατροφική αξία του ελαιόλαδου.

apolitismosmoxlosanaltyxhs1

Με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες και πολλούς σημαντικούς ομιλητές πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο ‘Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία’, που διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

athanathfometaxrwmatikoelkosplatanou

Με νέα πρωτοβουλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Δημαρά και της Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Κατερίνας Ιγγλέζη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της ελληνικής Βουλής. Η πρωτοβουλία ήρθε σε συνέχεια της πρόσφατης σχετικής σύσκεψης στην έδρα του Υπουργείου, μετά και την ημερίδα «Πλατάνι-Καστανιά: Αντιμετωπίζοντας τις απειλές», όπου το θέμα αναδείχθηκε σε όλο του το εύρος.

agsapofoitoihpa1

Απόφοιτοι του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποδέχθηκαν την πρόταση του Tμήματος Student Services και επισκέφθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018 τη Σχολή. Συναντήθηκαν στη βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» με μαθητές και των τριών τάξεων του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ. Μίλησαν μαζί τους για τις γνώσεις που έλαβαν από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το πώς αυτές αποτέλεσαν στέρεο υπόβαθρο για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των αμερικανικών Πανεπιστημίων όπου φοιτούν.

axylellah

Παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση με τίτλο «Ελληνικά Φυτά – Xylella Free – Προωθούμε τον ελληνικό κήπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό» στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία