Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Παρουσιάσεις

asialmiddleast18iii

Oλοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση SIAL Μέσης Ανατολής 2018, που έλαβε χώρα από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2018 στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι, αφήνοντας όπως εκτιμάται αίσθημα ικανοποίησης στους συμμετέχοντες εκθέτες ότι οι προσπάθειες τους για ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αξίζουν τον κόπο.

agrotissaicosmos

Γιορτάσθηκε τη Δευτέρα 15/10/2018 η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής Άγιος Γεώργιος σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις, μια γιορτή από τους αγρότες (κτηνοτρόφους) για τις αγρότισσες.

smoe5

Πάνω από 30 ετικέτες 15 οινοποιείων - μελών του νεοσύστατου Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ), απόλαυσε πλήθος Λαρισαίων και φίλων του καλού οίνου το βράδυ της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, σε μία μοναδική παρουσίασή τους στον γαστρονομικό προορισμό Βόσπορο Restaurant Bar στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο.

acrasi4

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού στο Ρέθυμνο από 23 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, την οποία διοργάνωσε η δραστήρια ομάδα του 'Rethymno Recevin', στο πλαίσιο των δράσεων για τη διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων Recevin.

aonasis

Πέντε κορυφαίοι παγκοσμίως ακαδημαϊκοί τιμήθηκαν και επιβραβεύτηκαν για το έργο τους στα τρία πεδία που διακρίθηκε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης - της Ναυτιλίας, του Διεθνούς Εμπορίου και των Χρηματοοικονομικών.

amouseiosamos

Η Σάμος ως σημείο των αγωνιστικών διαδρομών έχει ενταχθεί από πέρυσι, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των Ναυτικών Ομίλων Λέρου και Σάμου, του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και της Samos Marina, στον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας «Göran Schildt Regatta», που άνοιξε πανιά στο Αιγαίο από 17-20 Σεπτεμβρίου 2018.

afetapologismos

Πραγματοποιήθηκε η ανανεωμένη Γιορτή Φέτας 2018 (μετά από διακοπή έξι ετών, από το 2012) στην Ελασσόνα, από 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018, με περισσότερους από 25.000 ανθρώπους να έχουν επισκεφθεί την έκθεση και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στο τριήμερο της Πανελλήνιας Διοργάνωσης Φέτα 2018, στην «μητρόπολη» της φέτας.

carditsagiorth

Με κάθε επισημότητα και με πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου στο άλσος του Παυσιλύπου η 18η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας, που οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα και είναι αφιερωμένη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

aKNE_LOGO_Euthimiadis

Ποικιλίες πατάτας που αναπτύσσονται ήδη ή προβλέπεται να αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια εμπορικά στην Ελλάδα από καλλιέργειες αγρών στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου την ίδια περίοδο, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της Κ&Ν Ευθυμιάδης ΑΒΕΕ, στις 13 Σεπτεμβρίου. Στόχος οι φυτεύσεις να γίνουν κάτω από ανάλογες συνθήκες καλλιέργειας, με διαφοροποίηση στα εδάφη (βαρύ, μέσο, ελαφρύ), ώστε να επιδείξουν τη συμπεριφορά τους ανάλογα.

kokkalis-pena

«Η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο. Αν και υπάρχουν θετικές εξελίξεις όσον αφορά την ηλικιακή σύνθεση του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής γεωργίας σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, κυρίως ως αποτέλεσμα των σχετικών συγχρηματοδοτούμενων δράσεων, η Ευρωπαϊκή γεωργία χαρακτηρίζεται από γερασμένο ανθρώπινο δυναμικό, γεγονός που περιορίζει τις ευκαιρίες για βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της».

Kalavrita2

Κατάθεση σειράς προτάσεων για την ανάπτυξη του δήμου με έμφαση στην αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, τα τοπικά προϊόντα, την ανάδειξη μνημείων πολιτισμού και του φυσικού πλούτου, καθώς και την εκμετάλλευση των νέων δράσεων του προγράμματος Leader, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Καλαβρύτων.

Αφύπνιση της γεωργίας σημαίνει ξυπνάμε πρώτα τα χωριά, λέει ο φιλόσοφος της ΚΑΠ Φραντς Φίσλερ

Το αµέσως επόµενο διάστηµα αποτελεί µια πολύ καλή ευκαιρία για µια ριζική και ουσιαστική µεταρρύθµιση στην ΚΑΠ, η οποία πλέον θα πρέπει να αποκτήσει νέο χαρακτήρα και σκοπό εστιάζοντας στην ανάπτυξη των χωριών και της επαρχίας ανεξάρτητα από την αγροτική δραστηριότητα, υποστήριξε στην εφημερίδα Agrenda, ο πρώην Επίτροπος για θέµατα Γεωργίας, Φραντς Φίσλερ.

Ξέρει, µπορεί, το ζήτηµα είναι θα προκάµει, στο λίγο χρόνο που αποµένει, ο Σταύρος Αραχωβίτης

Την ύστατη ώρα, φαίνεται να αναλαµβάνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σταύρος Αραχωβίτης, µένει δε να αποδειχθεί, στον λίγο σχετικά χρόνο που µένει ως τις επόµενες εθνικές εκλογές, ότι µπορεί να είναι αυτό που λέµε «ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση».

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ πριν τελειώσει η βιομηχανική ντομάτα

Να αποζημιωθούμε χωρίς αστερίσκους και παραθυράκια βροντοφώναξαν οι ντοματοπαραγωγοί της χώρας από το κέντρο της Ελλάδας την Λάρισα, παρουσιάζοντας την εικόνα καταστροφής, πανελλαδικής και καθολικής, της φετινής καλλιεργητικής περιόδου.

Επενδύστε πάνω στο μύθο του ελληνικού οίνου λέει ο Γκαλό

Ξεχάστε την Κίνα, πηγαίντε στις ΗΠΑ και επίσης επενδύστε οπωσδήποτε στο µεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτηµα που έχει η χώρα, το µύθο της, πλεγµένο µε το κρασί, ανέφερε στην Agrenda, ο Ζερόµ Γκαλό, διευθυντής της εξειδικευµένης σχολής School of Wine & Spirit Business στην Ντιζόν που ασχολείται αποκλειστικά µε την εµπορία του οίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία