Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Δικαιώματα

Hogan-didaktwr

Εμπόδιο χαρακτήρισε ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν τα δικαιώματα εξερχόμενος της σύσκεψης που πραγματοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση του Agronews. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι προτείνει την κατάργησή τους προκειμένου να βρουν γη οι νέοι αγρότες.

nea_kap_oke

Οι νέες προτάσεις επικουρικότητας, οι οποίες αποσκοπούν να δώσουν µεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη µέλη για την επίτευξη συγκεκριµένων στόχων δεν πρέπει να οδηγήσουν σε επανεθνικοποίηση, επιτρέποντας έτσι στα κράτη µέλη να παρεµποδίσουν την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, υπογραµµίζει η ΕΟΚΕ.

margrethevestager

Παρεκκλίσεις από τους κανόνες ανταγωνισμού των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς αγροτικών προϊόντων δείχνει έρευνα της Κομισιόν για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2012 έως τα μέσα του 2017, με πολλές εξ αυτών να διαπιστώνονται στις εργασίες των αναγνωρισμένων οργανώσεων παραγωγών.

hogan_debate_new

Προαπαιτούμενο για τις χρηματοδοτήσεις της νέας ΚΑΠ είναι στα διαχειριστικά σχέδια των κρατών μελών να υπάρχει ξεκάθαρη μέριμνα για την προσέλκυση νέων αγροτών με μέτρα που δεν θα εγκαταλείπονται μετά την είσπραξη του πριμ της πρώτης εγκατάστασης.

eesc_pleh-4

Την ανάγκη να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ στα σημερινά της επίπεδα, δηλαδή στο 38% επί του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΕ, όπως και να κατευθυνθούν οι άμεσες ενισχύσεις μόνο στους κατ’ επάγγελμα αγρότες υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ). Σύμφωνα με την ΕΟΚΕ οποιαδήποτε μείωση στην ΚΑΠ είναι «απαράδεκτη, αφού σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύονται οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της πολιτικής», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

5_loubliana-meleti

Μελέτη του Πανεπιστήµιου της Λιουµπλιάνα για λογαριασµό του Ευρωκοινοβουλίου δείχνει ότι το νέο ρυθµιστικό πλαίσιο της ΚΑΠ δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως περίοδος αποτελεσµάτων, αλλά «ανάπτυξης» της στρατηγικής της Κοµισιόν για το αγροτικό µοντέλο µετά το 2027.

2-Kasimis

Ναι µεν... αλλά από τα κράτη µέλη της ΕΕ, επί των υποχρεώσεων που καλούνται να αναλάβουν µε τα στρατηγικά τους σχέδια για το αγροτικό µοντέλο µετά το 2020, καθώς η αυξηµένη επικουρικότητα και αιρεσιµότητα τους δηµιουργούν έντονο «πονοκέφαλο», αφού απαιτούν περισσότερη εθνική χρηµατοδότηση, διοικητικό φόρτο και δύσκολη εφαρµογή από τους αγρότες.

Austria-atypo

Το πρόσφατο καµπανάκι του πρώην Επιτρόπου γεωργίας της ΕΕ Φραντς Φίσλερ για επενδύσεις µέσω της νέας ΚΑΠ που θα συµβάλλουν στο να ξαναξυπνήσουν τα χωριά, φαίνεται να έχει αφυπνίσει τα κράτη-µέλη για τον τρόπο που θα δώσουν σχήµα βάσει των στρατηγικών τους σχεδίων για το αγροτικό µοντέλο µετά το 2020.

xogan-atypo

«Όλοι θέλουν περισσότερα χρήματα, ακόμα και οι αγρότες. Αυτό δεν είναι είδηση. Αλλά τους πόρους αυτούς πρέπει να τους δώσουν τα κράτη μέλη», δήλωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, αμέσως μετά από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας στο Σλος Χοφ, στην Κάτω Αυστρία.

anadianemitiki_foto_apo_efimarida1

Για τα κράτη που επιθυµούν να επικεντρώσουν τις άµεσες πληρωµές στα µικρότερα χωράφια, η αναδιανεµητική ενίσχυση ενδεχοµένως να αποτελέσει ένα αποτελεσµατικό εργαλείο, βάσει των όσων ορίζει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική µετά το 2020, που την καθιστά υποχρεωτική.

krasi-barelia

Προσβάσιμη μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου είναι η ψηφιακή υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις δηλώσεις αποθεμάτων οίνου και για τυχόν διορθώσεις, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, που εξέδωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών.

vamvaki

Από την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου και μέχρι τη λήξη αυτής σε τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος σε ποσοστό τουλάχιστον 0,5% των παραδιδόμενων στα εκκοκκιστήρια παρτίδων σύσπορου, ώστε να διαπιστωθεί η περιεκτικότητά τους σε ξένες ύλες.

Στις καλένδες η εφαρμογή για βεβαίωση κατ’ επάγγελμα

Από την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2017, για τη χορήγηση βεβαιώσεων ΜΑΑΕ, θα λαμβάνεται υπόψη η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (δήλωση ΟΣΔΕ) έτους 2017 σε συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία του Φορολογικού Έτους 2017 και συμπληρωματικά, εφόσον από τον σκοπό χορήγησης της βεβαίωσης κρίνεται αναγκαίο, η δήλωση ΟΣΔΕ 2018, προς απόδειξη ότι συνεχίζεται η κατοχή της αγροτικής εκμετάλλευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία