Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Δικαιώματα

Metavivaseis-2

Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Πέμπτη 18 Απριλίου για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2019, με καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των σχετικών αιτήσεων μεταβίβασης την, 15η Μαΐου 2019.

3-skliro-sitari_2

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί – σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ – τα τιμολόγια αγοράς πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σίτου για τους γεωργούς που αγοράζουν πιστοποιημένο σπόρο σκληρού σίτου με τιμολόγιο και καλλιεργούν σκληρό σίτο την τρέχουσα περίοδο.

kitrsios_palaskas

Προ τετελεσμένων γεγονότων θέτει το υπουργείο τους κτηνοτρόφους καλώντας τους να υπογράψουν την κατανομή που έχει κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι λαμβάνουν γνώση για τον επιλέξιμο βοσκότοπο που τους δόθηκε με την Τεχνική Λύση και ο οποίος μπορεί να βρίσκεται όχι στο μέρος που βρίσκονται οι σταβλικές εγκαταστάσεις του κάθε κτηνοτρόφου αλλά εντός της έκτασης που περιλαμβάνει η Περιφέρειά τους.

sinodos_georgias

Κανόνες σχετικά με τις άμεσες ενισχύσεις και τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης για τα έτη 2019 και 2020 βρίσκονται στην ατζέντα των υπουργών γεωργίας της ΕΕ που συναντώνται την Δευτέρα 17/12  και την Τρίτη 18/12 στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του συμβουλίου Γεωργίας και Αλιείας.

Hogan-didaktwr

Εμπόδιο χαρακτήρισε ο επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν τα δικαιώματα εξερχόμενος της σύσκεψης που πραγματοποίησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση του Agronews. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι προτείνει την κατάργησή τους προκειμένου να βρουν γη οι νέοι αγρότες.

4-5

Zητήµατα αλληλουχίας επηρεάζουν το χρονοδιάγραµµα εφαρµογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020, που στη γλώσσα των τεχνοκρατών, και δη αυτών που εµπλέκονται στις διαπραγµατεύσεις για το επόµενο 7ετές Πολυετές ∆ηµοσιονοµικό Πλαίσιο, όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο, «τίποτα δεν συµφωνείται µέχρι να συµφωνηθούν τα πάντα».

4-Dalezios

Το µοντέλο της διαφοροποίησης της βασικής εισοδηµατικής στήριξης ανά εκτάριο, µεταξύ παραγωγικών ζωνών που παρουσιάζουν παρόµοιες αγρονοµικές συνθήκες (εδαφολογικές και κλιµατικές) αποτελεί τη µόνη ευελιξία περιφερειοποίησης των ενισχύσεων που έχουν οι εθνικές διοικήσεις, βάσει των νοµικών κειµένων της νέας ΚΑΠ.

hogan

Με νωπή την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που επιμένει σε διατήρηση των κονδυλίων της ΚΑΠ και μια σειρά εκθέσεων που εκφράζουν παρατηρήσεις επί των νομικών κειμένων της Κομισιόν, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι περιβαλλοντικοί στόχοι προσέρχονται οι υπουργοί γεωργίας στην σύνοδο που πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Hogan_new

Δύο εκθέσεις προόδου σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα προπαρασκευαστικά όργανά του σχετικά με τις προτάσεις κανονισμού της Κομισιόν που αφορούν τη χρηματοδότηση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της ΚΑΠ και την κοινή οργάνωση των γεωργικών προϊόντων, θα κληθούν να εξετάσουν οι υπουργοί γεωργίας στην επικείμενη σύνοδο τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

elegtiko

Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της κοινής αγροτικής πολιτικής μετά το 2020 υπολείπεται των φιλοδοξιών της ΕΕ για μια περισσότερο οικολογική και άρτια προσέγγιση βάσει επιδόσεων, σύμφωνα με γνώμη που δημοσίευσε στις 7 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι ελεγκτές διαπιστώνουν και ορισμένα άλλα προβλήματα στην πρόταση, ιδίως όσον αφορά την υποχρέωση λογοδοσίας.

nea_kap_oke

Οι νέες προτάσεις επικουρικότητας, οι οποίες αποσκοπούν να δώσουν µεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη µέλη για την επίτευξη συγκεκριµένων στόχων δεν πρέπει να οδηγήσουν σε επανεθνικοποίηση, επιτρέποντας έτσι στα κράτη µέλη να παρεµποδίσουν την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, υπογραµµίζει η ΕΟΚΕ.

margrethevestager

Παρεκκλίσεις από τους κανόνες ανταγωνισμού των Κοινών Οργανώσεων Αγοράς αγροτικών προϊόντων δείχνει έρευνα της Κομισιόν για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2012 έως τα μέσα του 2017, με πολλές εξ αυτών να διαπιστώνονται στις εργασίες των αναγνωρισμένων οργανώσεων παραγωγών.

hogan_debate_new

Προαπαιτούμενο για τις χρηματοδοτήσεις της νέας ΚΑΠ είναι στα διαχειριστικά σχέδια των κρατών μελών να υπάρχει ξεκάθαρη μέριμνα για την προσέλκυση νέων αγροτών με μέτρα που δεν θα εγκαταλείπονται μετά την είσπραξη του πριμ της πρώτης εγκατάστασης.

eesc_pleh-4

Την ανάγκη να διατηρηθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ στα σημερινά της επίπεδα, δηλαδή στο 38% επί του συνολικού προϋπολογισμού της ΕΕ, όπως και να κατευθυνθούν οι άμεσες ενισχύσεις μόνο στους κατ’ επάγγελμα αγρότες υπογραμμίζει σε έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ). Σύμφωνα με την ΕΟΚΕ οποιαδήποτε μείωση στην ΚΑΠ είναι «απαράδεκτη, αφού σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύονται οι στόχοι και οι φιλοδοξίες της πολιτικής», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία