Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Μελισσοκομία

Apiculture

Σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Παρασκευή 22 Μαίου, ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ιωαννίνων «Αρισταίος» έθιξε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη όλες τις σοβαρές, οικονομικές και μη, απώλειες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο κλάδος λόγω της  πανδημίας του κορωνοϊού.

meli_paragogos

Τη δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς να διαθέτουν το μέλι τους (μέχρι ενός ορίου) στην τοπική αγορά χωρίς να απαιτείται να το «περάσουν» από πιστοποιημένο εργαστήριο δίνει υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 466/2019).

meli_intro

Την επεξεργασία Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους μελισσοκόμους να τυποποιούν και να εμπορεύονται  μόνοι τους, μέχρι 1.200 κιλά μέλι έκανε γνωστή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

araxovitis_festival_meliou

Με 21,7 εκατ. ευρώ μέσα από 4 προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) στηρίζεται ο κλάδος της Μελισσοκομίας. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία