BACK TO
TOP

Μελισσοκομία

melisokomia-ellada-infographic

Η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε ότι είναι ενεργή η ψηφιακή εφαρμογή καταχώρησης αιτήσεων των δράσεων του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής του έτους 2024.

beekeepere

Κρίσιµη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη νοτιοδυτική Ευρώπη, µε τους µελισσοκόµους να χάνουν περίπου το 1/3 των αποικιών τους σε ένα µόλις χρόνο, καθώς δεν επιβίωσαν την άνοιξη.

fgtfh

Με παράδοση 90 ετών στη μελισσοκομία, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευραλγικού αυτού κλάδου, στηρίζοντας τις αποικίες μελισσών, οι οποίες έχουν ζωτική σημασία για την επιβίωση των ανθρώπων και των ζώων καθώς διασφαλίζουν την αναπαραγωγή των φυτών μέσω της επικονίασης.

meli_paragogos

Τη δυνατότητα σε μικρούς παραγωγούς να διαθέτουν το μέλι τους (μέχρι ενός ορίου) στην τοπική αγορά χωρίς να απαιτείται να το «περάσουν» από πιστοποιημένο εργαστήριο δίνει υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στη Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 466/2019).

meli_intro

Την επεξεργασία Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους μελισσοκόμους να τυποποιούν και να εμπορεύονται  μόνοι τους, μέχρι 1.200 κιλά μέλι έκανε γνωστή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

araxovitis_festival_meliou

Με 21,7 εκατ. ευρώ μέσα από 4 προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης (ΠΑΑ) στηρίζεται ο κλάδος της Μελισσοκομίας. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας).

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία