Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ασφαλιστικά

farmerkreimidi

Παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες, ήτοι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή σε ρύθμιση του συνόλου των ασφαλιστικών οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, καθώς και των ασφαλισμένων προς Ο.Γ.Α.

efka_31

Την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουνίου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

174012371_jpg_gallery_2

Την απαλλαγή των συνταξιούχων που προέρχονται από άλλα ταμεία πλην ΟΓΑ και ασκούν αγροτική δραστηριότητα από την υποχρέωση καταβολής εισφορών, εφόσον το αγροτικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, προβλέπει νέα τροποποιητική διάταξη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

forotexnis

Στις 25.07.19 δηµοσιεύτηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες του «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

ergatis

Στην έκδοση εγκυκλίου για την τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ καθώς και για τους εργάτες γης απασχολούμενους σε εργασίες καλυπτόμενες από την ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ που αμείβονται με εργόσημο, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

KAR_2478

Σε καλή οικονομική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), παρά τις μεγάλες ευθύνες αποζημιώσεων που έχει αναλάβει την τελευταία διετία, λόγω εξαιρετικών καιρικών φαινομένων.

4245570

«Απόνερα» και στη νέα καλλιεργητική σεζόν, προκαλεί στη Χαλκιδική η μεγάλη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019, καθώς η παρατηρούμενη κωλυσιεργία στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές, υποχρεώνει πολλούς από τους πληγέντες παραγωγούς να «τραβήξουν χειρόφρενο» σε αναγκαίες εργασίες στα κτήματα, ελλείψει χρημάτων.λιά

agrotis_ependiseis_4

Ένα νέο ασφαλιστικό τοπίο όσον αφορά τις εισφορές, τόσο των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών όσο και των μισθωτών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναμένεται να διαμορφωθεί εντός του 2020.

ypoyrgiko_2

Κλειδώνει στα 119 ευρώ για το 2020, τα 121 για το 2021 και τα 124 ευρώ για το 2022 η κατώτατη εισφορά κύριας σύνταξης και υγείας για τους αγρότες, όπως προβλέπει το ανανεωμένο σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

notis-mitarakis-07

Αφού πειραματίσθηκε με τα χειρότερα σενάρια, παίζοντας ακόμα και με τον διπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών (στο κατώτατο κλιμάκιο από τα 114 στα 220 ευρώ το μήνα), τώρα η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υφυπουργού Νότη Μηταράκη, διατυμπανίζει ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στο ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς.

agrotis_2_2

Φωτιές έχουν ανάψει τα υπό εξέταση σενάρια του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών, με τις εξελίξεις, όπως δείχνουν τα πράγματα να προκαλούν την άμεση παρέμβαση του Μαξίμου.

agrotis_6

Καλύτερο και όχι νέο ασφαλιστικό απαιτεί ο αγροτικός κόσμος, ο οποίος υποδέχεται με προβληματισμό τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο υφιστάμενο σύστημα. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι παραγωγοί που δηλώνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ενασχόληση εφόσον θεσπιστεί το ασφαλιστικό σύστημα επιλογής κλάσεων, αφού αυτό μεταφράζεται σε επιβάρυνση 440 ευρώ το μήνα για ένα ζευγάρι αγροτών.

2-Agrotes-pinakas

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδηµα των ελευθέρων επαγγελµατιών, ανάµεσα τους και οι αγρότες, και επαναφορά στο παλιό σύστηµα κλιµακούµενων ασφαλιστικών βαθµίδων, εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο µετά τις αποφάσεις του ΣτΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία