Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ασφαλιστικά

asfalisi_site

Τον Φεβρουάριο θα κάνουν πρεμιέρα τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ (του Ιανουαρίου 2019) με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Το νέο νομοσχέδιο- σκούπα του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που αναπροσαρμόζουν συνολικά το σύστημα ασφαλιστικών εισφορών.  

agrotis_kriti_sintaxi

Ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με την εκκρεμότητα απόδοσης σύνταξης στους αγρότες και τις αγρότισσες με έτος γέννησης το 1951.

agrotis_emporos

Εντός των ημερών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εκδοθούν από το υπουργείο Εργασίας οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις  με τις οποίες ανοίγει ο «δρόμος» για μερική ή ολική διαγραφή αμφισβητούμενων ασφαλιστικών οφειλών που  καταλογίστηκαν σε βάρος αγροτών που είχαν και εμπορικές δραστηριότητες (και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών) που διατηρούσαν επί χρόνια παράλληλη ασφάλιση.

agrotis_oga_parallili_asfalisi

Δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή προσαύξηση της σύνταξης τους, θα μπορούν να λαμβάνουν οι αγρότες ασφαλισμένοι στο ΟΓΑ με παράλληλη ασφάλιση. Τα παραπάνω αναφέρει διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στην  οποία ξεκαθαρίζει ακόμα πως σε αντίθεση με το προγενέστερο καθεστώς με το οποίο οι ασφαλισμένοι έχαναν χρόνο ασφάλισης και εισφορές, με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 κανένας χρόνος ασφάλισης και καμία εισφορά δεν χάνονται.

araxovitis_efxe

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 1/3 από αυτές που ισχύουν σήμερα υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης στους αγελαδοτότρόφους μέλη της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ).

rodakina-kladi

Το Φεβρουάριο του 2019 αναμένεται να συζητηθεί η αγωγή που κατέθεσε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας ενάντια στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, λόγω της μη αποδοχής εκ μέρους της των ζημιών, που υπέστη η παραγωγή ροδάκινων τον Ιούλιο του 2018.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία