Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Ασφαλιστικά

efka_36

Προς υπογραφή βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία θα παραταθεί για τρείς μήνες η πληρωμή για τις οφειλές από τη μεγάλη εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2017-2019 , που βαρύνουν 800.349 ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ μη μισθωτούς, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

workers

Δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω γίνονται με την ψηφιακή αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών, αφού από την μια δίνεται η δυνατότητα έκδοσης αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας για πιστοποιημένους φορείς αυτόματα και διαδικτυακά, από την άλλη παρεκκλίνει του αναμενόμενου η διαδικασία συμψηφισμού των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα οι εμπλοκές στον συμψηφισμό να μην επιτρέπουν την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητα σε αγρότες.

agrotis-metraei

Έως την 31 Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) για ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες.

efka_34

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

photo_asfalistiko_agrotes_2

Με εργόσημο και όχι με εισφορές προς τον ΕΦΚΑ θα ασφαλίζονται οι μετακλητοί εργάτες γης, που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

farmerkreimidi

Παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες, ήτοι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή σε ρύθμιση του συνόλου των ασφαλιστικών οφειλών των μη μισθωτών ασφαλισμένων, καθώς και των ασφαλισμένων προς Ο.Γ.Α.

efka_31

Την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουνίου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ.

174012371_jpg_gallery_2

Την απαλλαγή των συνταξιούχων που προέρχονται από άλλα ταμεία πλην ΟΓΑ και ασκούν αγροτική δραστηριότητα από την υποχρέωση καταβολής εισφορών, εφόσον το αγροτικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, προβλέπει νέα τροποποιητική διάταξη του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

forotexnis

Στις 25.07.19 δηµοσιεύτηκε η 39391/838/2018 απόφαση του υπουργείου Εργασίας σχετικά µε την υποχρέωση τήρησης από τους εργοδότες του «Βιβλίου Ηµερήσιων ∆ελτίων Απασχολούµενου Προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία» και στο οποίο εντάσσονται ορισµένες κατηγορίες (όχι οι απασχολούµενοι εργάτες που πληρώνονται µε εργόσηµο).

ergatis

Στην έκδοση εγκυκλίου για την τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ καθώς και για τους εργάτες γης απασχολούμενους σε εργασίες καλυπτόμενες από την ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ που αμείβονται με εργόσημο, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία