Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διεθνή

ergatis_2

Η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση προτρέπουν τους χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας της πανδημίας, να κατευθυνθούν προς την ύπαιθρο προκειμένου να καλύψουν το κενό που έχουν αφήσει χιλιάδες εποχιακοί εργάτες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, εξαιτίας των κλειστών συνόρων και των περιορισμών.

download__24_

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της για να υποστηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις άμεσα για να προστατευθούν από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε η κινεζική δημόσια τηλεόραση.

dt_150ekatom_300320

Tο πρώτο εργαλείο - πακέτο 150 εκατ. ευρώ που διέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αξιοποιηθεί στοχευμένα για την ενίσχυση των κλάδων του πρωτογενή τομέα που πλήττονται από τη νόσο του κορωνοϊού, αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

K2-47_Marshall_3

Ενέσεις ρευστότητας αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επιχειρούν οι ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, χτίζοντας άμυνες για την κρίση της επόμενης ημέρας, όσο η επιστροφή στο μοντέλο του προστατευτισμού επιταχύνεται.

rawImage

Πρόσθετο πακέτο 23,5 δισ. με αποζημιώσεις και ενισχύσεις εξασφάλισε η αμερικανική κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού της τομέα που πλήττεται από τον κορωνοϊό, όσο αλλού η πρόβλεψη ειδικών μέτρων για αγρότες και κτηνοτρόφους αδυνατεί να συγχρονιστεί με τις έκτακτες παρεμβάσεις για τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

3-Putin-Macron_2

Το αίτημα προσωρινής άρσης του ρωσικού εμπάργκο διατυπώνουν συνεταιρισμοί στην κεντρική και δυτική Ευρώπη, με αφορμή κινήσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τη Μόσχα που σκοπό έχουν την πιο εύκολη διακίνηση προϊόντων βασικών αναγκών, μεταξύ των οποίων και αγροτικών.

georgieva_2

Οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020 είναι πλέον αρνητικές, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο περιμένει ύφεση «τουλάχιστον τόσο άσχημη όσο κατά την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση ή και χειρότερη», όπως δήλωσε την Δευτέρα 23 Μαρτίου η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

2-theodore

Σε μια εποχή που όλες σχεδόν οι χώρες έχουν στοιχηματίσει τα πάντα στις εξαγωγές και στην εξωστρέφεια η ανθρωπότητα βιώνει την πιο ουσιαστική έως σήμερα αμφισβήτηση της παγκοσμιοποίησης.

jcblockdonwn

Η JCB σταματά την παραγωγή σε όλες τις μονάδες της στο Ηνωμένο Βασίλειο ως αποτέλεσμα της «της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού που προκάλεσε μια πρωτοφανή μείωση της παγκόσμιας ζήτησης», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

boris_2

Οι διαπραγματεύσεις για τις εμπορικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ μετά το Brexit, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα, ακυρώθηκαν την Τρίτη 17 Μαρτίου με κυβερνητικές πηγές να αφήνουν να εννοηθεί πως η Βρετανία προετοιμάζεται τώρα να ζητήσει μια αμοιβαίως συμφωνημένη παράταση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

GettyImages-1199766618

Πολλοί κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας, ιδίως στον τομέα του αυτοκινήτου, έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν ή και να διακόψουν εντελώς την παραγωγή τους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

SRX_ASPARAGUS_HARVEST_GASCA

Η Γερμανία εξετάζει μέτρα για τους εποχικά εργαζόμενους από την Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να αποφευχθεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη συγκομιδή σπαραγγιών και σε άλλους τομείς της γεωργίας μετά από ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του κορωναϊού, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας.

meh

Πακέτο διάσωσης 800 δισ. δολαρίων στην οικονομία των ΗΠΑ εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση όσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να βάζει σημαντικά εμπόδια στις οικονομικές δραστηριότητες εντός και εκτός συνόρων.

unnamed__2__2

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη η επικοινωνία ανάμεσα στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

AP_20069661556845

Η αισιοδοξία του Τούρκου προέδρου πριν από τη συνάντησή του με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, μάλλον διαψεύστηκε. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε φροντίσει να ανεβάσει την πίεση προς την Ε.Ε. στο «κόκκινο» αλλά και να βάλει δύο πάγια αιτήματα της Τουρκίας στην «ατζέντα» των συζητήσεων, αποχώρησε από τη βελγική πρωτεύουσα χωρίς να κάνει δηλώσεις, έχοντας όμως λάβει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Σταμάτα να ενθαρρύνεις πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ