Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διεθνή

china-1

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1992 το πρώτο τρίμηνο του 2021, επεκτάθηκε κατά 18,3% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, καθώς η ανάκαμψη της μετά το χτύπημα που της κατάφερε η πανδημία του νέου κορονοϊού επιταχύνεται.

agrotikoeisodima

Μέσα σε ένα έτος, από το 2019 ως το 2020, το μέγεθος του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 2,6% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, με το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο των κρατών μελών, να διαμορφώνεται στο -2,8%. Όπως εκτιμά η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, η μείωση αυτή αποδίδεται στην πτώση κατά 1,4% της αξίας της αγροτικής παραγωγής

720_694987_58ea8f387b-83c9af4177fce640

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε το Κογκρέσο πως θα προχωρήσει στην πώληση όπλων συνολικής αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών 5ης γενιάς F-35, οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, ανέφεραν συνεργάτες κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ.

a7StEdZuVsOB3N7INZUW

Το 2020 η πανδημία του κορονοϊού έπληξε σημαντικά την ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας και ιδιαίτερα την ζήτηση και την παραγωγή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

w_52184754-800x450

Σε κλοιό αγροτικών κινητοποιήσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστηµα η Γαλλία, µε τους παραγωγούς να διαµαρτύρονται για το χαµηλό εισόδηµα µε το οποίο καλούνται να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα αλλά και να βιοποριστούν.

tomsen_Poul_Mathias_Thomsen

Ως μάντης κακών εμφανίσθηκε χθες ο Πόουλ Τόμσεν στο συνέδριο του Economist, δηλώνοντας απαισιόδοξος για την προοπτική ευημερίας της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και διαπιστώνοντας ουσιαστικά αποτυχία των προγραμμάτων προσαρμογής, αφού οι σημαντικές, κατά τη γνώμη του, μεταρρυθμίσεις είτε δεν εφαρμόσθηκαν είτε ανατράπηκαν.

koronoios-trofima-souper-market-13-05-2020

Το υψηλό κόστος των τροφίμων διεθνώς έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία το τελευταίο διάστημα, με ολοένα και περισσότερους καταναλωτές ανά τον κόσμο να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες στον ήδη πληττόμενο από την πανδημία οικογενειακό προϋπολογισμό.

υθθκ

Τον μακρύ δρόμο που ακολουθεί προκειμένου η Αθήνα να κατορθώσει να ανατρέψει τις αρνητικές συνέπειες του τουρκολιβυκού μνημονίου, αλλά και τις θετικές πτυχές της διπλωματικής επαναπροσέγγισης με μια χώρα η οποία βρίσκεται γεωγραφικά και στρατηγικά εντός ενός ευρέος πεδίου ελληνικών συμφερόντων, αντικατοπτρίζουν οι χθεσινές ιδιαιτέρως σημαντικές επαφές που είχε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην Τρίπολη.

erdogan_11

Δέκα εντάλματα σύλληψης κατά αποστράτων ναυάρχων εξέδωσε η Τουρκία για την ανοιχτή επιστολή, μέσω της οποίας καλούσαν την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

2249063463_f18c66e7d6_b

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να επιβάλει δασμούς που κυμαίνονται από 116,2 έως 218,4% στα αυστραλιανά κρασιά για μια περίοδο πέντε ετών, στο τέλος της έρευνας που πραγματοποίησε για αντιντάμπινγκ.

DRAGHI__1_

Πιθανότερη από ποτέ φαντάζει η «συμμαχία» των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, με στόχο την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων και την έκδοση ευρωομολόγου, ζητημάτων που εδώ και πολλά χρόνια χαρακτηρίζει «ανεπίκαιρα» το Βερολίνο, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση.

200924-carbon-markets-soil-health-carbon-offsets-cap-and-trade-policy-regenerative-agriculture-1-hand-soil__1_

ωΣε µια µάλλον αντισυµβατική για την πολιτική κουλτούρα των Ηνωµένων Πολιτειών πρόταση εστιάζει το τελευταίο διάστηµα ο Τοµ Βίλσακ, ο υπουργός Γεωργίας του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος σκέφτεται να θεσµοθετήσει µια τράπεζα άνθρακα που θα επιβραβεύει όσους αγρότες πετυχαίνουν φιλοπεριβαλλοντικούς στόχους.

202006052016001828

Τα ρυμουλκά και τα συνεργεία που εργάζονταν ασταμάτητα μπόρεσαν να απεγκλωβίσουν εν μέρει το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given, που είχε προσαράξει και κλείσει τη Διώρυγα του Σουέζ την 23η Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter o πάροχος ναυτιλιακών υπηρεσιών Inchcape Shipping.

720_699604_ffd9f6568c-83103d109926e46a

Το 1/5 και πλέον των μικρών βρετανικών εξαγωγικών επιχειρήσεων έχουν προσωρινά σταματήσει τις πωλήσεις τους προς την ΕΕ, ενώ ποσοστό 4% των ίδιων επιχειρήσεων έχουν σταματήσει σε μόνιμη βάση τις πωλήσεις προς τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που ακολούθησαν τη συμφωνία για το Brexit.

8715d346dd5d4343b99675943a65a993

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου ετοιμάζονται να συστήσουν την επένδυση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα μέτρων, με στόχο κυρίως την τόνωση της οικονομίας και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο θα περιλαμβάνει κυρίως ένα μεγάλο σχέδιο κατασκευής υποδομών, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ