Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διεθνή

aeusabeeftradesettlementjuly19

Η Ευρώπη και η Αμερική θα επικυρώσουν σύντομα, όπως μεταφέρεται, εμπορική συμφωνία που θα επαναπροσδιορίζει τους όρους υπάρχουσας, αναφορικά με τις εισαγωγές συγκεκριμένης ποσότητας μοσχαρίσιου κρέατος υψηλής ποιότητας στην ΕΕ με βάση αυτόνομες ενωσιακές δασμολογικές ποσοστώσεις (autonomous tariff quota, TRQ). Η διαφαινόμενη προοπτική αναμένεται να δώσει λύση σε μια χρονίζουσα αντιπαράθεση πάνω στο θέμα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

ahlianthoscroatiacalliergeiatrakter

Η πρώτη επεξεργασία των αποτελεσμάτων μιας εις βάθος έρευνας στον αγροτικό τομέα της Κροατίας καταδεικνύουν, μεταξύ άλλων, ότι η επένδυση στη γεωργία είναι οικονομικά δικαιολογημένη και ότι το ένα εκατομμύριο δολάρια που δαπανήθηκαν στη γεωργική παραγωγή της χώρας απέδωσαν μια αύξηση της τάξης των 5.19 εκατομμυρίων δολαρίων σε αξία. Καταγράφονται ακόμη τα χαρακτηριστικά που συμβαδίζουν με αυτό τον προσανατολισμό, ο κλάδος των βιολογικών ως υποσχόμενος και αδύνατα σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης.

Screenshot_2019-07-03_No_U_S_-EU_trade_deal_without_agriculture_U_S_official

«Δεν νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία εάν δεν συμπεριληφθεί το θέμα της γεωργίας», επανέλαβε πρόσφατα ο Τεντ ΜακΚίννεϋ, υφυπουργός εμπορίου γεωργικών υποθέσεων σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος τις ανησυχίες των Αμερικανών νομοθετών και του προέδρου Τραμπ.

ursulaaa-thumb-large

Νέο ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Λόγω μάλιστα της διαφωνίας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), η Γερμανία επέλεξε χθες την «αποχή» στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μολονότι όλες οι άλλες χώρες συμφώνησαν με την πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τουσκ.

Screenshot_2019-07-02_France_will_not_sign_up_to_Mercosur_deal_at_any_price_ministers

Η Γαλλία δεν θα υπογράψει την εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον όμιλο χωρών της Νότιας Αμερικής Mercosur με όποιο κόστος και παραμένει να δούμε αν το Παρίσι θα το υποστηρίξει τελικά, ανέφεραν μεταξύ άλλων οι γάλλοι υπουργοί την Τρίτη, όπως αναφέρει το Reuters.

ΤΥΡΙΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης ενόψει της επιβολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση νέων, επιπρόσθετων δασμών, ειδικά σε είδη τυριών και ουίσκι ευρωπαϊκής προέλευσης, σε αντίποινα για αυτές που η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει αθέμιτες κρατικές ενισχύσεις ή επιδοτήσεις σε βιομηχανίες του αεροναυπηγικού τομέα από πλευράς Βρυξελλών.

28macron2

Ο γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα υπογράψει καμία εμπορική συμφωνία με τη Βραζιλία αν ο Πρόεδρος της Τζέιρ Μπόλσονρορο αποχώρησε από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, απειλώντας να βάλει ένα κλειδί στις εργασίες των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Mercosur.

africanswinefeverfarma_2

Η αναστολή των εισαγωγών καναδικού χοιρινού κρέατος από την Κίνα θα μπορούσε να ανυψώσει τις εμπορικές ροές της Βόρειας Αμερικής για το κρέας και ενδεχομένως να επιδεινώσει την επιρροή στην αγορά των ΗΠΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων άρθρο του Bloomberg.

china_commodity_stock_market

Με την εισαγωγή μεγάλης φήμης εμπόρων από το εξωτερικό το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων Zhengzhou της Κίνας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει την δραστηριότητά του στο κομμάτι των μελλοντικών συμβολαίων βάμβακος.

putin_4

Νέο διάταγμα Πούτιν, παρατείνει ως 31 Δεκεμβρίου του 2020 τις απαγορεύσεις στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την Δευτέρα 24 Ιουνίου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

fao_president

Η 41η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO), που έλαβε χώρα στη Ρώμη στις 22-23 Ιουνίου 2019, έληξε με τον Κινέζο υποψήφιο για την θέση του Γενικού Διευθυντή του FAO, Qu Dongyu, να αναδεικνύεται ως ο επικρατέστερος.

iraq_2

Αγροτικές οικογένειες στην περιφέρεια Νινευή του Βόρειου Ιράκ θα μπορέσουν να ανακτήσουν τις παραγωγικές τους δυνατότητες μέσω μιας συνεισφοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

nationalgeographic_22933

Εκατομμύρια ακρίδες έχουν εισβάλει στους αγρούς της κεντρικής Σαρδηνίας, καταστρέφοντας δημητριακά και καλλιέργειες κτηνοτροφικών φυτών, ξυπνώντας μνήμες από τον Άγιο Ευστράτιο στο Βόρειο Αιγαίο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ