Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Διεθνή

8567330781_146b97943f_o

Από το σύνολο των ευρωπαϊκών κονδυλίων της ΚΑΠ που πληρώθηκε η Γερμανία το 2019, 179 δικαιούχοι έλαβαν πλέον των 1 εκατ. ευρώ, 45 δικαιούχοι έλαβαν πλέον των 2 εκατ. ευρώ, ενώ τσεκ και επιδοτήσεις που ξεπέρασαν τα 3 εκατ. ευρώ έλαβαν 16 δικαιούχοι.

download__48_

Η οικονομία της ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί μεταξύ 8% και 12% φέτος, καθώς αγωνίζεται να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

simaiesee-thumb-large

Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και ο ομόλογός του της γερμανικής Μπούντεσταγκ απηύθυναν την Τρίτη έκκληση για το άνοιγμα το συντομότερο δυνατό των συνόρων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, έπειτα από πολλές εβδομάδες που παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

German-Wines-Riesling

Όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ, οι τάσεις που παρατηρούνται στις διάφορες αγορές κρασιού σε όλο τον κόσμο ακολούθησαν μια σχεδόν πανομοιότυπη πορεία με την εξέλιξη του κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, η Γερμανία και αυτή κινείται στο ίδιο πλαίσιο.

Fytoprostasia-2

Η έντονη αμφισβήτηση του αγροτικού κόσμου, η αδυναμία κεντρικής παρακολούθησης και η έλλειψη χρηματοδότησης είναι οι τρεις μεγαλύτερες «τρύπες» της φιλόδοξης προοπτικής που έθεσαν οι Βρυξέλλες, να περιορίσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία την χρήση προϊόντων φυτοπροστασίας κατά 50% και προϊόντων θρέψης κατά 20%.

margi_farm_events

Χαµηλότερη φορολογία για φρούτα και λαχανικά βιολογικής παραγωγής, προϋποθέσεις βιωσιµότητας για την πιστοποίηση γεωγραφικής ένδειξης και προώθηση premium προϊόντων ως µέρος σχολικών γευµάτων, αποτελούν µερικές από τις υπό επεξεργασία προτάσεις των Βρυξελλών για την μεγέθυνση της αγοράς σε προϊόντα διατροφικής κυρίως κατεύθυνσης που παράγονται με σεβασμό στο μοντέλο της βιώσιμης γεωργίας στο πλαίσιο της νέας πολιτικής Farm to Fork (από το Αγρόκτημα στο Πιάτο).

trump-reuters-950x500

Η Γερμανία καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να "αναθεωρήσουν" την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη διεθνή συνθήκη Open Skies (των "Ανοικτών Ουρανών"), τόνισε χθες Πέμπτη σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ζητώντας παράλληλα από τη Ρωσία να συνεχίσει να την τηρεί πλήρως.

download__46_

Το προσχέδιο με τις προτάσεις της για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, καθώς και άλλα 11 προσχέδια των νομικών κειμένων που συμπληρώνουν τη συμφωνία, όπως παραρτήματα και το σχέδιο για την μελλοντική σχέση.

ImgSrc-70-1

Κοινή πρόταση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, τον τέταρτο και πιο σημαντικό πυλώνα της πανευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική κρίση της πανδημίας, παρουσίασαν χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

thumbnail_31231132

Όσο σε Ευρώπη και Αμερική τα αποθέματα απούλητων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πιέζουν επίμονα τις τιμές, στην Κίνα και σε άλλες περιοχές της Ασίας, προετοιμάζονται για ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, προχωρώντας σε μεγάλες αγορές με στόχο να γεμίσουν κρατικές και ιδιωτικές αποθήκες.

Roberto-Azevedo

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμοί Εμπορίου, Roberto Azevedo, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του το 2021, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος.

AMCHAMGR-2

Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν ισχυρός εταίρος της Ελλάδας στην πορεία της για την οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργάδη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

1370779-499710

Ολοκληρωτική αποκαθήλωση του περιβόητου 5χίλιαρου με το οποίο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας, Γιάννους Βοϊτσεχόσφκι, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αγροτικού κόσμου για την απραξία των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επέφεραν τις τελευταίες ώρες οι Ιρλανδοί αγρότες, τονίζοντας επί της ουσίας ότι με τον τρόπο που μεθοδεύεται το όλο θέμα φεύγουν χρήματα από τους αγρότες για να διατεθούν στις μεταποιητικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τομέα της αγροδιατροφής.

ramazanirizi

Στο μισό έχουν περιοριστεί οι εξαγωγές ρυζιού Μπασμάτι της Ινδίας, αφού το εμπόριο δεν μπορεί να βρει αρκετά εμπορευματοκιβώτια στα λιμάνια της Ινδίας, ενός εκ των βασικών προμηθευτών ρυζιού των παγκόσμιων αγορών.

97df055ddb8e47f7800ad0507cd611c5_18

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε Γερμανία και Νότιο Κορέα αμέσως μετά την πρώτη χαλάρωση του κοινωνικού αποκλεισμού αποθάρρυνε χθες τους επενδυτές. Οδήγησε, έτσι, και πάλι τις διεθνείς αγορές στο «κόκκινο» και σε άνοδο τα ασφαλή καταφύγια του δολαρίου και των αμερικανικών ομολόγων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ