Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

ovasilisokegkrogloy

Την πίεση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της κατάστασης στην αγορά ελαιολάδου, αλλά και φημολογούμενα φαινόμενα αθέμιτων πρακτικών στο εμπόριο με την εισαγωγή ποσοτήτων από Τρίτες χώρες και χώρες της ΕΕ για επανεξαγωγή τους στις ΗΠΑ ως ελληνικά φέρνει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

2057664

Ομαλοποίηση των πληρωμών στους δικαιούχους αγρότες του μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, αλλά και την προκήρυξη ανάλογων δράσεων στο τρέχων ΠΑΑ πριν αυτό εκπνεύσει ζήτησε με ερώτησή του στη βουλή ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

mixalis-katrinis-vouli-kinal

Την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων των αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης, καθώς έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε η σχετική εγκύκλιος, προβάλλει ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

voridis-720x400_2

Μέτρα βελτίωσης των οργανωτικών δομών στην αγροτική παραγωγή, περιβάλλον αξιοποίησης των μικρών εκμεταλλεύσεων, επενδύσεις - κυρίως μέσω των συνεταιρισμών - στη νέα τεχνολογία, πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και άνοιγμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και σε ιδιωτικές εταιρείες, ανακοίνωσε με τις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

atelethparadoshsparalabhsboridhsaraxwbithskokkalhs

Τους σκιώδεις υπουργούς του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για τα πρόσωπα που θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα αρμοδιότητας. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης και αναπληρωτής ο Βασίλης Κόκκαλης.

amximosxarakopoulosolomeleia

Την ανάγκη έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες οπωροφόρων στο Αργυροπούλι, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη σημειώνοντας την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ.

fishermen

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε βελτιωμένα μέτρα για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα βιώσιμα αλιευτικά αποθέματα και τα μέσα διαβίωσης των ψαράδων.

ebz_3

Την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να μην χρεωθεί την βαριά πολιτική ευθύνη που σημαίνει η χρεοκοπία μιας επιχείρησης που ταυτίστηκε με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας για μια ολόκληρη 50ετία, σηματοδοτούν οι σπασμωδικές κινήσεις των τελευταίων ημερών και η εσπευσμένη «ανάθεση» της περαιτέρω λειτουργίας της επιχείρησης σε αμφιβόλου φερεγγυότητας σχήματα, όπως είναι το Innovation Brain Cyprous Limited, το Hellenic Agri Group S.A. και το Hellenic Farmers Company IKE.

dimosxakis_3

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τον εμπαιγμό – όπως αναφέρει – που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από την Κυβέρνηση στο θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

maximos

«Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν… Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια από την παραίτησή μου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (υπεβλήθη στις 18.03.14 και δημοσιοποιήθηκε στις 29.03.14) προκείμενου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, να αναγνωρισθεί ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα που επέβαλε ο ΟΟΣΑ ήταν ένα κραυγαλέο λάθος! Η ομολογία της αρμόδιας υφυπουργού ότι η επιμήκυνση της διάρκειας του γάλακτος δεν έφερε τη διαφημιζόμενη μείωση της τιμής για τον καταναλωτή δεν αναμένω να αποτελέσει πρώτη είδηση, όπως επί ημέρες συνέβαινε σε πλείστα όσα κανάλια τον Μάρτη του 2014, τότε που αξίωναν επιτακτικά την άμεση εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ! Ήταν η εποχή που παρουσιαζόταν ως η θεραπεία δια πάσαν νόσον! Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου σε ερώτησή του αν «αληθεύουν τα δημοσιεύματα για επαναφορά της διάρκειας ζωής του γάλακτος στις 5 ημέρες ή είναι προεκλογικό τρικ».

galaktoviomhxania

«Μετά από 6 μήνες εγκληματικής καθυστέρησης που ρήμαξαν την αιγοπροβατοτροφία, η ΚΥΑ αφενός έρχεται καθυστερημένα, στη λήξη της γαλακτικής περιόδου, αφετέρου είναι προβληματική και ελλιπής, αφού αγνοεί τα μείζονα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και αποτελούσαν υψίστης σημασίας αιτήματα των κτηνοτρόφων κατά τη διαβούλευση».

katsiantonis

Την κατεπείγουσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, και την εντατικοποίηση των κρατικών ελέγχων στα βιολογικά προϊόντα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παραγωγή και η ασφαλής κατανάλωσή τους, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας τα όσα καταγγέλλουν επιστήμονες και παράγοντες της αγοράς σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σχετικά με περιστατικά απάτης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

atsirwnhsdiadromosboulh

«Όπως ο λύκος, έτσι και τα αιγοπρόβατα είναι ζωτικά στοιχεία για την ισορροπία του δασικού οικοσυστήματος» ανέφερε σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα «Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα». Εκεί ο κ. Τσιρώνης αφού υπογράμμισε ότι δεν απελευθερώνονται λύκοι στο περιβάλλον, και πολύ περισσότερο δεν τους απελευθερώνουν οι οικολόγοι, επεσήμανε ότι συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα έχουν οι παραδασόβιοι πληθυσμοί, χωρίς εκτατική κτηνοτροφία και εμφανίστηκε σύμφωνος να τσιπάρονται τα αιγοπρόβατα στο κρανίο.

foteini-arampatzi_2

Το μείζον θέμα της αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου-ΑΤΑΚ στις νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ επαναφέρει με Ερώτησή της στη Βουλή, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή με την συνυπογραφή 28 συνάδελφων της.

tzelepis123

Για αγροτικό Βατερλό με τα σχέδια Βελτίωσης μιλά ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή την καθυστερημένη έναρξη της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και το γεγονός ότι δύο στα τρία Σχέδια Βελτίωσης που υποβλήθηκαν θα μείνουν εκτός επιδότησης.

dakos-aftodioikisi_2_2

Φεύγει από τις Περιφέρειες και αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αρμοδιότητα προμήθειας των υλικών δακοκτονίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει τροπολογία που ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

agronom

Τον ορισμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ απευθείας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής,  ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

xarakopothlos_2

«Ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας η είδηση για επαναφορά της διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ή αυτή αποτελεί στοχευμένη διαρροή ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου;». Το ερώτημα θέτει, με αφορμή δημοσιεύματα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

fitoprostateutika

Την εκπόνηση νέου  προγράμματος διαχείρισης κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λόγω μη ικανοποιητικής εφαρμογής του παρόντος ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία