Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

kegeroglou

Μέτρα προστασίας των καταναλωτών και των καλλιεργειών από τη διάθεση παράνομων φυτοφαρμάκων, ζητά με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

moraitis_nikos_gala

Για έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς ηγεσίας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «να προστατέψει τους αιγοπροβατοτρόφους από τους γαλακτοβιομήχανους» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης.

xarakopoulos_5

Να αποτραπεί το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά, που έχει δρομολογηθεί για τις 9 Νοεμβρίου, ζητά ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επιστολή του στον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλο Μυλωνά, ενώ κοινωνούς τού προβλήματος καθιστά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΕ κ. Κώστα Μιχαηλίδη.

rodakinia-xeria

Τα δραματικά αδιέξοδα των ροδακινοκαλλιεργητών που - ενώ έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί από τις περσινές και φετινές "άκαιρες και υπερβολικές" καλοκαιρινές βροχοπτώσεις – εμπαίζονταν από την απελθούσα ηγεσία υπό τον κύριο Αποστόλου, έφερε και πάλι στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του προς τον νέο Υπουργό.

fwteini-arampatzi_w_hr

Επανέρχεται η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή στο μείζον θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης και στον αποκλεισμό χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων σε εκατοντάδες χωριά όλης της χώρας, από το σχέδιο Απόφασης για τον νέο ορισμό των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, που έως σήμερα ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση και οι οποίοι μένουν εκτός του νέου συστήματος οριοθέτησης.

gala_aigoprovio

Για εκτίναξη του κόστους παραγωγής στην αιγοπροβατοτροφία, πάνω από τα 0,90 ευρώ το κιλό, με αποτέλεσμα οι σημερινές πολύ χαμηλές τιμές στο γάλα να προκαλούν ζημιές στους παραγωγούς κάνει λόγω σε επίκαιρη ερώτηση του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης.

alieia_xamena_kondilia

Το θέμα με την εφαρμογή του εθνικού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 επαναφέρει στη Βουλή ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό την οποία συνυπογράφουν βουλευτές των παράκτιων-παραθαλάσσιων, νησιωτικών περιοχών.

fotini_arambatzi_kairos

Την άμεση αξιοποίηση όλων των πρόσφατων, ευνοϊκών ρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δίνουν το «πράσινο φως» για την τάχιστη αποζημίωση των καταστροφών από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής  χωρίς τις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ-ΚΟΕ, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή και πρωτοβουλία της Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, 30 βουλευτές της ΝΔ.

bargiotas_geoponoi_opekepe

Για μισθολογική διαφορά εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ με τα ίδια προσόντα αντίκειται στην αρχή της ίσης μεταχείρισης, κάνει λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

serres_karamanlis

Τη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις μειονεκτικές περιοχές ζητά με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφου ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας πως αν και πολλά κριτήρια με βάση την εικόνα των περιοχών μένουν ίδια, παρόλα αυτά αλλάζει η οριοθέτησή τους.  

maximos_xarakopoulos_exisotiki

«Αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Λάρισας κινδυνεύουν να χάσουν την εξισωτική αποζημίωση καθώς όλος ο νομός εξαιρείται από τον κατάλογο των νέων περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, που προτείνονται στο σχέδιο διαβούλευσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

tselephs_serres_vouli

Επίσπευση των διαδικασιών για αποζημιώσεις των καπνοπαραγωγών στις Σέρρες ζητάει, με ερώτησή του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, ο οποίος κάνει λόγο για ζημιές που αγγίζουν το 50% της παραγωγής.

andrianos_boyleytis_argolidas

Εκτός της εξιδρωτικής αποζημίωσης θα μείνουν λόγο του νέου χάρτη της εξισωτικής πολλές περιοχές της Αργολίδας σύμφωνα με όσα αναφέρει σε παρέμβασή του στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ανδριανός.

avgenakis_gia_ladi

Στην απώλεια του 50% της ελαιοπαραγωγής στην Κρήτη, εξαιτίας της κυβερνητικής ολιγωρίας για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση.

xarakopoulos_panoli_xoiron

Άμεσα αποτρεπτικά μέτρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εισόδου της νόσου στη χώρα της πανώλης των χοίρων από τη γειτονική Βουλγαρία, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο για την ελληνική χοιροτροφία σε περίπτωση καταγραφής κρούσματος.

karasmanis_europe

Να εφαρμόσει άμεσα τη δυνατότητα που δίνει ο Κοινοτικός Κανονισμός για αύξηση δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης των νέων αγροτών μέχρι και το ανώτατο επίπεδο της Περιφέρειας, καλεί τον Υπουργό ο Γιώργος Καρασμάνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία