Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

oskrekias

Προσπάθειες ώστε η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών ΕΛΓΑ 2018 να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε οι παραγωγοί θα έχουν λάβει τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης φαίνεται να καταβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τα όσα υποστήριξε από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

dimosxakis_3

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τον εμπαιγμό – όπως αναφέρει – που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από την Κυβέρνηση στο θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

maximos

«Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν… Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια από την παραίτησή μου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (υπεβλήθη στις 18.03.14 και δημοσιοποιήθηκε στις 29.03.14) προκείμενου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, να αναγνωρισθεί ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα που επέβαλε ο ΟΟΣΑ ήταν ένα κραυγαλέο λάθος! Η ομολογία της αρμόδιας υφυπουργού ότι η επιμήκυνση της διάρκειας του γάλακτος δεν έφερε τη διαφημιζόμενη μείωση της τιμής για τον καταναλωτή δεν αναμένω να αποτελέσει πρώτη είδηση, όπως επί ημέρες συνέβαινε σε πλείστα όσα κανάλια τον Μάρτη του 2014, τότε που αξίωναν επιτακτικά την άμεση εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ! Ήταν η εποχή που παρουσιαζόταν ως η θεραπεία δια πάσαν νόσον! Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου σε ερώτησή του αν «αληθεύουν τα δημοσιεύματα για επαναφορά της διάρκειας ζωής του γάλακτος στις 5 ημέρες ή είναι προεκλογικό τρικ».

galaktoviomhxania

«Μετά από 6 μήνες εγκληματικής καθυστέρησης που ρήμαξαν την αιγοπροβατοτροφία, η ΚΥΑ αφενός έρχεται καθυστερημένα, στη λήξη της γαλακτικής περιόδου, αφετέρου είναι προβληματική και ελλιπής, αφού αγνοεί τα μείζονα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και αποτελούσαν υψίστης σημασίας αιτήματα των κτηνοτρόφων κατά τη διαβούλευση».

katsiantonis

Την κατεπείγουσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, και την εντατικοποίηση των κρατικών ελέγχων στα βιολογικά προϊόντα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παραγωγή και η ασφαλής κατανάλωσή τους, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας τα όσα καταγγέλλουν επιστήμονες και παράγοντες της αγοράς σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σχετικά με περιστατικά απάτης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

atsirwnhsdiadromosboulh

«Όπως ο λύκος, έτσι και τα αιγοπρόβατα είναι ζωτικά στοιχεία για την ισορροπία του δασικού οικοσυστήματος» ανέφερε σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα «Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα». Εκεί ο κ. Τσιρώνης αφού υπογράμμισε ότι δεν απελευθερώνονται λύκοι στο περιβάλλον, και πολύ περισσότερο δεν τους απελευθερώνουν οι οικολόγοι, επεσήμανε ότι συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα έχουν οι παραδασόβιοι πληθυσμοί, χωρίς εκτατική κτηνοτροφία και εμφανίστηκε σύμφωνος να τσιπάρονται τα αιγοπρόβατα στο κρανίο.

foteini-arampatzi_2

Το μείζον θέμα της αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου-ΑΤΑΚ στις νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ επαναφέρει με Ερώτησή της στη Βουλή, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή με την συνυπογραφή 28 συνάδελφων της.

tzelepis123

Για αγροτικό Βατερλό με τα σχέδια Βελτίωσης μιλά ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή την καθυστερημένη έναρξη της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και το γεγονός ότι δύο στα τρία Σχέδια Βελτίωσης που υποβλήθηκαν θα μείνουν εκτός επιδότησης.

dakos-aftodioikisi_2_2

Φεύγει από τις Περιφέρειες και αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αρμοδιότητα προμήθειας των υλικών δακοκτονίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει τροπολογία που ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

agronom

Τον ορισμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ απευθείας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής,  ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

xarakopothlos_2

«Ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας η είδηση για επαναφορά της διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ή αυτή αποτελεί στοχευμένη διαρροή ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου;». Το ερώτημα θέτει, με αφορμή δημοσιεύματα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

fitoprostateutika

Την εκπόνηση νέου  προγράμματος διαχείρισης κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λόγω μη ικανοποιητικής εφαρμογής του παρόντος ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

kegeroglou_2

Την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί και αποκατάσταση των υποδομών ζητά με ερώτησή του τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

xarakopothlos-thumb-large_2

Αν στην κυβέρνηση συμμερίζονται τις καταγγελίες των αγροτών για την ύπαρξη καρτέλ που επιβάλλει χαμηλή τιμή παραγωγού στο βαμβάκι και αν προτίθενται να ζητήσουν γι’ αυτόν τον σκοπό την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

foteini-arampatzi

Την άμεση εκτίμηση και καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους Σερραίους αγρότες, των οποίων τα τέλη εκτίμησης παρακρατήθηκαν, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με κατεπείγουσα Eρώτησή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.

dimosxakis_2

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής επιστολή των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, σχετικά με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, των γραφείων της ΕΒΖ Θεσσαλονίκης.

araxovitis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συζήτηση της επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εφ’ όλης της ύλης για τα αγροτικά θέματα απάντησαν στους βουλευτές της ΔΗΣΥ ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

dimosxakis

Σε απολογισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε νέες υποσχέσεις, αντί να ανακοινώσει λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου, προχώρησε ο αρμόδιος Υπουργός στη σημερινή (10/01) συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία