Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

araxnovitis_2

Την εκτίμηση ότι το νέο συνεταιριστικό νομοσχέδιο δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας εξέφρασε από το Βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί Σύριζα, Σταύρος Αραχωβίτης, υποστηρίζοντας πως ο νέος νόμος επιχειρεί να εισάγει ένα υβριδικό μοντέλο που έχει αποτύχει παγκοσμίως.

arampatsi-stinvouli

Στην ενεργοποίηση του Νόμου 4061/2012 ( άρθρα 4-11) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πραγματικούς καλλιεργητές, αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας να κάνουν χρήση της δημόσιας αγροτικής γης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη.

araxov_3

Για φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», αυτό κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

kegkeroglou-1

Διευκρινίσεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο φάκελος για την αποζημίωση των Κρητικών ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας ελαιολάδου ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

_3993906-VOULI

Τη σαφή διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι η αποφασιστική υπεράσπιση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει και της νέας ΚΑΠ θεωρείται δεδομένη, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου.

oskrekias

Προσπάθειες ώστε η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών ΕΛΓΑ 2018 να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε οι παραγωγοί θα έχουν λάβει τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης φαίνεται να καταβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τα όσα υποστήριξε από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

2057664

Ομαλοποίηση των πληρωμών στους δικαιούχους αγρότες του μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, αλλά και την προκήρυξη ανάλογων δράσεων στο τρέχων ΠΑΑ πριν αυτό εκπνεύσει ζήτησε με ερώτησή του στη βουλή ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

mixalis-katrinis-vouli-kinal

Την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων των αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης, καθώς έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε η σχετική εγκύκλιος, προβάλλει ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

voridis-720x400_2

Μέτρα βελτίωσης των οργανωτικών δομών στην αγροτική παραγωγή, περιβάλλον αξιοποίησης των μικρών εκμεταλλεύσεων, επενδύσεις - κυρίως μέσω των συνεταιρισμών - στη νέα τεχνολογία, πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και άνοιγμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και σε ιδιωτικές εταιρείες, ανακοίνωσε με τις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

atelethparadoshsparalabhsboridhsaraxwbithskokkalhs

Τους σκιώδεις υπουργούς του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για τα πρόσωπα που θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα αρμοδιότητας. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης και αναπληρωτής ο Βασίλης Κόκκαλης.

amximosxarakopoulosolomeleia

Την ανάγκη έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες οπωροφόρων στο Αργυροπούλι, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη σημειώνοντας την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ.

fishermen

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε βελτιωμένα μέτρα για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα βιώσιμα αλιευτικά αποθέματα και τα μέσα διαβίωσης των ψαράδων.

ebz_3

Την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να μην χρεωθεί την βαριά πολιτική ευθύνη που σημαίνει η χρεοκοπία μιας επιχείρησης που ταυτίστηκε με την αγροτική ανάπτυξη της χώρας για μια ολόκληρη 50ετία, σηματοδοτούν οι σπασμωδικές κινήσεις των τελευταίων ημερών και η εσπευσμένη «ανάθεση» της περαιτέρω λειτουργίας της επιχείρησης σε αμφιβόλου φερεγγυότητας σχήματα, όπως είναι το Innovation Brain Cyprous Limited, το Hellenic Agri Group S.A. και το Hellenic Farmers Company IKE.

dimosxakis_3

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τον εμπαιγμό – όπως αναφέρει – που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από την Κυβέρνηση στο θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

maximos

«Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν… Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια από την παραίτησή μου από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (υπεβλήθη στις 18.03.14 και δημοσιοποιήθηκε στις 29.03.14) προκείμενου, με τον πλέον επίσημο τρόπο, να αναγνωρισθεί ότι η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα που επέβαλε ο ΟΟΣΑ ήταν ένα κραυγαλέο λάθος! Η ομολογία της αρμόδιας υφυπουργού ότι η επιμήκυνση της διάρκειας του γάλακτος δεν έφερε τη διαφημιζόμενη μείωση της τιμής για τον καταναλωτή δεν αναμένω να αποτελέσει πρώτη είδηση, όπως επί ημέρες συνέβαινε σε πλείστα όσα κανάλια τον Μάρτη του 2014, τότε που αξίωναν επιτακτικά την άμεση εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ! Ήταν η εποχή που παρουσιαζόταν ως η θεραπεία δια πάσαν νόσον! Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου σε ερώτησή του αν «αληθεύουν τα δημοσιεύματα για επαναφορά της διάρκειας ζωής του γάλακτος στις 5 ημέρες ή είναι προεκλογικό τρικ».

galaktoviomhxania

«Μετά από 6 μήνες εγκληματικής καθυστέρησης που ρήμαξαν την αιγοπροβατοτροφία, η ΚΥΑ αφενός έρχεται καθυστερημένα, στη λήξη της γαλακτικής περιόδου, αφετέρου είναι προβληματική και ελλιπής, αφού αγνοεί τα μείζονα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και αποτελούσαν υψίστης σημασίας αιτήματα των κτηνοτρόφων κατά τη διαβούλευση».

katsiantonis

Την κατεπείγουσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, και την εντατικοποίηση των κρατικών ελέγχων στα βιολογικά προϊόντα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παραγωγή και η ασφαλής κατανάλωσή τους, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας τα όσα καταγγέλλουν επιστήμονες και παράγοντες της αγοράς σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σχετικά με περιστατικά απάτης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

atsirwnhsdiadromosboulh

«Όπως ο λύκος, έτσι και τα αιγοπρόβατα είναι ζωτικά στοιχεία για την ισορροπία του δασικού οικοσυστήματος» ανέφερε σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα «Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα». Εκεί ο κ. Τσιρώνης αφού υπογράμμισε ότι δεν απελευθερώνονται λύκοι στο περιβάλλον, και πολύ περισσότερο δεν τους απελευθερώνουν οι οικολόγοι, επεσήμανε ότι συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα έχουν οι παραδασόβιοι πληθυσμοί, χωρίς εκτατική κτηνοτροφία και εμφανίστηκε σύμφωνος να τσιπάρονται τα αιγοπρόβατα στο κρανίο.

foteini-arampatzi_2

Το μείζον θέμα της αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου-ΑΤΑΚ στις νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ επαναφέρει με Ερώτησή της στη Βουλή, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή με την συνυπογραφή 28 συνάδελφων της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία