Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

photo_vouli_24062020

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η νομοτεχνική επεξεργασία της ενσωμάτωσης της κοινοτικής Οδηγίας που έρχεται να αντιμετωπίσει τις αθέμιτες πρακτικές που υπόκειται αγρότες και κτηνοτρόφοι στην αλυσίδα εφοδιασμού αγροτικών προϊόντων.

live_02

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 21:00.

tropovoridisheeeeeelpmesomebody

Τη «θηλιά από το λαιµό» των συνεταιριστών, οι οποίοι ατυχώς έχουν συνδέσει τη δράση τους µε πτωχευµένες και υπό εκκαθάριση δευτεροβάθµιες συνεταιριστικές οργανώσεις έρχεται να βγάλει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και θα ψηφιστεί μαζί με το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς που συζητείται τις ημέρες αυτές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

live

Συνεδριάζει στη Βουλή την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η οποία επεξεργάζεται και εξετάζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

oamiras

Το τεράστιο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές.

ovasilisokegkrogloy

Την πίεση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της κατάστασης στην αγορά ελαιολάδου, αλλά και φημολογούμενα φαινόμενα αθέμιτων πρακτικών στο εμπόριο με την εισαγωγή ποσοτήτων από Τρίτες χώρες και χώρες της ΕΕ για επανεξαγωγή τους στις ΗΠΑ ως ελληνικά φέρνει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

makisvrodisamna

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για που συζητείται στην Βουλή, οριοθετείται η νομική μορφή των διεπαγγελματικών οργανώσεων και μαζί τους καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους, με την  αντιπροσωπευτικότητα να περιορίζεται καταρχήν στο 15%.

panas_2

Μεταβατική περίοδο ώστε να έχουν οι κτηνοτρόφοι το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν προς το πλαίσιο αδειοδότησης των μονάδων τους ζητά με ερώτηση που προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής κα τομεάρχης αγροτικών του ΚΙΝΑΛ.

arampatsi-stinvouli

Στην ενεργοποίηση του Νόμου 4061/2012 ( άρθρα 4-11) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πραγματικούς καλλιεργητές, αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας να κάνουν χρήση της δημόσιας αγροτικής γης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη.

araxov_3

Για φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», αυτό κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

kegkeroglou-1

Διευκρινίσεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο φάκελος για την αποζημίωση των Κρητικών ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας ελαιολάδου ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

_3993906-VOULI

Τη σαφή διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι η αποφασιστική υπεράσπιση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει και της νέας ΚΑΠ θεωρείται δεδομένη, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου.

oskrekias

Προσπάθειες ώστε η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών ΕΛΓΑ 2018 να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε οι παραγωγοί θα έχουν λάβει τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης φαίνεται να καταβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τα όσα υποστήριξε από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

2057664

Ομαλοποίηση των πληρωμών στους δικαιούχους αγρότες του μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, αλλά και την προκήρυξη ανάλογων δράσεων στο τρέχων ΠΑΑ πριν αυτό εκπνεύσει ζήτησε με ερώτησή του στη βουλή ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

mixalis-katrinis-vouli-kinal

Την ανάγκη για επιτάχυνση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων των αγροτών για τα σχέδια βελτίωσης, καθώς έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί ούτε η σχετική εγκύκλιος, προβάλλει ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

voridis-720x400_2

Μέτρα βελτίωσης των οργανωτικών δομών στην αγροτική παραγωγή, περιβάλλον αξιοποίησης των μικρών εκμεταλλεύσεων, επενδύσεις - κυρίως μέσω των συνεταιρισμών - στη νέα τεχνολογία, πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και άνοιγμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και σε ιδιωτικές εταιρείες, ανακοίνωσε με τις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

atelethparadoshsparalabhsboridhsaraxwbithskokkalhs

Τους σκιώδεις υπουργούς του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Πρόκειται για τα πρόσωπα που θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο ανά τομέα αρμοδιότητας. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης και αναπληρωτής ο Βασίλης Κόκκαλης.

amximosxarakopoulosolomeleia

Την ανάγκη έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες οπωροφόρων στο Αργυροπούλι, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ενημέρωση που είχε από παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη σημειώνοντας την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ.

fishermen

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε βελτιωμένα μέτρα για το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, διασφαλίζοντας τα βιώσιμα αλιευτικά αποθέματα και τα μέσα διαβίωσης των ψαράδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία