Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

voridis-720x400_2

Μέτρα βελτίωσης των οργανωτικών δομών στην αγροτική παραγωγή, περιβάλλον αξιοποίησης των μικρών εκμεταλλεύσεων, επενδύσεις - κυρίως μέσω των συνεταιρισμών - στη νέα τεχνολογία, πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων και άνοιγμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και σε ιδιωτικές εταιρείες, ανακοίνωσε με τις προγραμματικές της νέας κυβέρνησης από τη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

katsiantonis

Την κατεπείγουσα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, και την εντατικοποίηση των κρατικών ελέγχων στα βιολογικά προϊόντα, ώστε να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παραγωγή και η ασφαλής κατανάλωσή τους, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας τα όσα καταγγέλλουν επιστήμονες και παράγοντες της αγοράς σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σχετικά με περιστατικά απάτης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

atsirwnhsdiadromosboulh

«Όπως ο λύκος, έτσι και τα αιγοπρόβατα είναι ζωτικά στοιχεία για την ισορροπία του δασικού οικοσυστήματος» ανέφερε σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Γιάννης Τσιρώνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος με θέμα «Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα». Εκεί ο κ. Τσιρώνης αφού υπογράμμισε ότι δεν απελευθερώνονται λύκοι στο περιβάλλον, και πολύ περισσότερο δεν τους απελευθερώνουν οι οικολόγοι, επεσήμανε ότι συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι πρόβλημα έχουν οι παραδασόβιοι πληθυσμοί, χωρίς εκτατική κτηνοτροφία και εμφανίστηκε σύμφωνος να τσιπάρονται τα αιγοπρόβατα στο κρανίο.

foteini-arampatzi_2

Το μείζον θέμα της αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου-ΑΤΑΚ στις νέες δηλώσεις ΟΣΔΕ επαναφέρει με Ερώτησή της στη Βουλή, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κυρία Φωτεινή Αραμπατζή με την συνυπογραφή 28 συνάδελφων της.

tzelepis123

Για αγροτικό Βατερλό με τα σχέδια Βελτίωσης μιλά ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή την καθυστερημένη έναρξη της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης αλλά και το γεγονός ότι δύο στα τρία Σχέδια Βελτίωσης που υποβλήθηκαν θα μείνουν εκτός επιδότησης.

dakos-aftodioikisi_2_2

Φεύγει από τις Περιφέρειες και αναλαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την αρμοδιότητα προμήθειας των υλικών δακοκτονίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει τροπολογία που ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

agronom

Τον ορισμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ απευθείας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής,  ώστε να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης των αποζημιώσεων, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

xarakopothlos_2

«Ανταποκρίνεται στις προθέσεις σας η είδηση για επαναφορά της διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 5 ημέρες ή αυτή αποτελεί στοχευμένη διαρροή ενόψει της επικείμενης προεκλογικής περιόδου;». Το ερώτημα θέτει, με αφορμή δημοσιεύματα, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

fitoprostateutika

Την εκπόνηση νέου  προγράμματος διαχείρισης κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, λόγω μη ικανοποιητικής εφαρμογής του παρόντος ζητούν με ερώτησή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

kegeroglou_2

Την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί και αποκατάσταση των υποδομών ζητά με ερώτησή του τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

xarakopothlos-thumb-large_2

Αν στην κυβέρνηση συμμερίζονται τις καταγγελίες των αγροτών για την ύπαρξη καρτέλ που επιβάλλει χαμηλή τιμή παραγωγού στο βαμβάκι και αν προτίθενται να ζητήσουν γι’ αυτόν τον σκοπό την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

foteini-arampatzi

Την άμεση εκτίμηση και καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους Σερραίους αγρότες, των οποίων τα τέλη εκτίμησης παρακρατήθηκαν, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με κατεπείγουσα Eρώτησή της η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή.

dimosxakis_2

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής επιστολή των τευτλοπαραγωγών του Έβρου, σχετικά με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, των γραφείων της ΕΒΖ Θεσσαλονίκης.

araxovitis

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συζήτηση της επερώτησης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εφ’ όλης της ύλης για τα αγροτικά θέματα απάντησαν στους βουλευτές της ΔΗΣΥ ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

dimosxakis

Σε απολογισμό των δράσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και σε νέες υποσχέσεις, αντί να ανακοινώσει λύσεις για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου, προχώρησε ο αρμόδιος Υπουργός στη σημερινή (10/01) συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

apostolou_agrotourismos

Στην ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Τουρισμού “Θεματικός τουρισμός – ειδικές μορφές τουρισμού” ο τέως Υπουργός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες του αγροτουρισμού να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της υπαίθρου.

tzelepis_m

«Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό από τα Καλάβρυτα να μιλάει για τα πεπραγμένα της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον πρωτογενή τομέα. Θα πρέπει, λογικά να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπεύθυνος  ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Μιχάλης Τζελέπης με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία