Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Κοινοβουλευτικά

5136823_MV_VOULI

«Εξετάζουμε την ενίσχυση της πτηνοτροφίας, της ανοιξιάτικης πατάτας, της ντομάτας θερμοκηπίου, των καρπουζιών και των επιτραπέζιων ελιών. Αυτές είναι παραγωγές οι οποίες έχουν πληγεί, εμφανίζουν σήμερα διαταραχή, των οποίων την ενίσχυση εξετάζουμε. Στη δευτερολογία θα σας πω πώς ακριβώς θα το κάνουμε». Τα παραπάνω υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινβουλευτικού Ελέγχου.

02f92b978243727aa6e7dc031f5c22a5_2

Αφετηρία μιας μεγάλης συζήτησης για τις αλλαγές που φέρνει στην ευρωπαϊκή γεωργία η στρατηγική «Farm to Fork» για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, συνιστούν οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής για το λεγόμενο ερανιστικό πολυνομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να επιλύσει μια σειρά από επί μέρους ζητήματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

live_02

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα»

vapostolou

Άγνοια κινδύνου καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρώην υπουργός και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στο θέμα των ανακτήσεων παλιών χρεών των Συνεταιρισμών.

48611347316_e1b739770e_o

Τη συνολική διευθέτηση θεμάτων που αφορούν αρμοδιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τα οποία χρονίζουν χωρίς τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις επιχειρεί το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα» που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή προς επεξεργασία.

araxnovitis_2

Την εκτίμηση ότι το νέο συνεταιριστικό νομοσχέδιο δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας εξέφρασε από το Βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί Σύριζα, Σταύρος Αραχωβίτης, υποστηρίζοντας πως ο νέος νόμος επιχειρεί να εισάγει ένα υβριδικό μοντέλο που έχει αποτύχει παγκοσμίως.

live_02

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις 21:00.

tropovoridisheeeeeelpmesomebody

Τη «θηλιά από το λαιµό» των συνεταιριστών, οι οποίοι ατυχώς έχουν συνδέσει τη δράση τους µε πτωχευµένες και υπό εκκαθάριση δευτεροβάθµιες συνεταιριστικές οργανώσεις έρχεται να βγάλει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και θα ψηφιστεί μαζί με το σχέδιο νόμου για τους συνεταιρισμούς που συζητείται τις ημέρες αυτές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

live

Συνεδριάζει στη Βουλή την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η οποία επεξεργάζεται και εξετάζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις».

oamiras

Το τεράστιο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές.

ovasilisokegkrogloy

Την πίεση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών λόγω της κατάστασης στην αγορά ελαιολάδου, αλλά και φημολογούμενα φαινόμενα αθέμιτων πρακτικών στο εμπόριο με την εισαγωγή ποσοτήτων από Τρίτες χώρες και χώρες της ΕΕ για επανεξαγωγή τους στις ΗΠΑ ως ελληνικά φέρνει στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

makisvrodisamna

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για που συζητείται στην Βουλή, οριοθετείται η νομική μορφή των διεπαγγελματικών οργανώσεων και μαζί τους καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισής τους, με την  αντιπροσωπευτικότητα να περιορίζεται καταρχήν στο 15%.

panas_2

Μεταβατική περίοδο ώστε να έχουν οι κτηνοτρόφοι το χρονικό περιθώριο να συμμορφωθούν προς το πλαίσιο αδειοδότησης των μονάδων τους ζητά με ερώτηση που προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής κα τομεάρχης αγροτικών του ΚΙΝΑΛ.

arampatsi-stinvouli

Στην ενεργοποίηση του Νόμου 4061/2012 ( άρθρα 4-11) ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πραγματικούς καλλιεργητές, αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας να κάνουν χρήση της δημόσιας αγροτικής γης αναφέρθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη.

araxov_3

Για φοροελαφρύνσεις μέχρι 173 ευρώ το χρόνο, που όμως εντέλει αφορούν μόνο το 6% των αγροτών κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», αυτό κατατέθηκε στη Βουλή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου.

kegkeroglou-1

Διευκρινίσεις για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται ο φάκελος για την αποζημίωση των Κρητικών ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και της υποβάθμισης της ποιότητας ελαιολάδου ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

_3993906-VOULI

Τη σαφή διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι η αποφασιστική υπεράσπιση των ενισχύσεων που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει και της νέας ΚΑΠ θεωρείται δεδομένη, τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου.

oskrekias

Προσπάθειες ώστε η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών ΕΛΓΑ 2018 να γίνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, οπότε οι παραγωγοί θα έχουν λάβει τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης φαίνεται να καταβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με βάση τα όσα υποστήριξε από το Βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

2057664

Ομαλοποίηση των πληρωμών στους δικαιούχους αγρότες του μέτρου της Δάσωσης Γεωργικών Γαιών, αλλά και την προκήρυξη ανάλογων δράσεων στο τρέχων ΠΑΑ πριν αυτό εκπνεύσει ζήτησε με ερώτησή του στη βουλή ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία