Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

Metavivaseis-2

Σε λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Πέμπτη 18 Απριλίου για τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης 2019, με καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των σχετικών αιτήσεων μεταβίβασης την, 15η Μαΐου 2019.

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Μόνο στις ανακοινώσεις λειτουργεί προς το παρόν ηλεκτρονική βάση για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2019, παρά την επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΠΕΠΕ που έσπευσε, μήπως προλάβει τα χειρότερα.

Araxwvitis_2

Ειδική ρύθμιση για την ταχύτερη αποζημίωση γεωργών και κτηνοτρόφων από θεομηνίες και καταστροφές, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει το ταχύτερο και δεν θα περιμένει τη γενικότερη αναμόρφωση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

opekepe-1

Ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων –ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 05/04/2019 έως τις 08/04/2019 πραγματοποίησε πληρωμές ύψους 688.523,46 ευρώ. Τα ποσά αφορούν κυρίως σε πληρωμές βιολογικής γεωργίας και σε ανειλημμένες υποχρεώσεις.

2-giedrius-surplys

Καλλιεργείται από άλλο όµως... δρόµο το έδαφος για πλήρη εξωτερική σύγκλιση δικαιωµάτων µέχρι το τέλος της προγραµµατικής περιόδου 2021-2027, παρά τις µέχρι τώρα προσπάθειες του κυβερνώντος κόµµατος να «ξορκίσει» την σχετική τροπολογία που κατέβασε η οµάδα ευρωβουλευτών, GUE/NGL και οι Πράσινοι.

2_exiswtikes

Εκκαθαρίσεις από προγράµµατα όπως Νιτρικά, Κόµφούζιο, ορυζώνες και σπάνιες φυλές, υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής του 2018, οι εναποµείνασες συνδεδεµένες στη φυτική παραγωγή και η εξόφληση των βαµβακοπαραγωγών που δεν έλαβαν το πριµ πριν λίγες µέρες περιλαµβάνονται στο πλάνο του Οργανισµού Πληρωµών για το µήνα Απρίλιο.

de_minimis

Τη χορήγηση ποσού περίπου 4 εκατ. ευρώ στους αιγοπροβατοτρόφους του νομού Ρεθύμνου, οι οποίοι επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τη μορφή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis), ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους οχτώ κτηνοτροφικών συλλόγων της Κρήτης.

tiri

Με ανακατανομή των πόρων του ειδικού καθεστώτος για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους, με απόφαση του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταφέρει αδιάθετα ποσά από την ειδική ενίσχυση στους ελαιοκαλλιεργητές των νησιών στους δικαιούχους του κοινοτικού καθεστώτος που αφορά στην ενίσχυση της τοπικής παραγωγής γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή παραδοσιακών τυριών.

aigorpovatotrofos_2

Πήρε ΦΕΚ την 1η Απριλίου η τροποποίηση και συμπλήρωση της απόφασης για τον προϋπολογισμό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο αιγοπρόβειο κρέας για τα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020, η οποία ουσιαστικά αφορά όμως το γάλα.

ELGA-LOGO

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2018, έως τις 31 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α, κατά τη συνεδρίασή του στις 22/03/2019 με την με την αριθ. 42/22.3.2019 απόφασή του.

3_pinakas_plirwmes

Μετά τις αλλεπάλληλες αναβολές και την τεράστια αγανάκτηση των δικαιούχων πιστώθηκαν τελικά την περασµένη Πέµπτη 28 Μαρτίου, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά, τα χρήµατα στους βαµβακοπαραγωγούς, αφήνοντας εκτός µια µικρή µερίδα µόνο καλλιεργητών που είχαν προβλήµατα µε τις παραδόσεις και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έπιασαν το απαραίτητο πλαφόν.

1_Papadimoulis

Με µεγάλες αβεβαιότητες δείχνει να έχει ξεκινήσει η νέα καλλιεργητική περίοδος και ειδικά η φάση των εαρινών σπορών. Στις δυσκολίες που γεννά η έλλειψη ρευστότητας, τα µικρά περιθώρια κέρδους και η βαριά φορολογία των αγροτικών µονάδων, προστίθενται αυτό τον καιρό και νέες φροντίδες. Ειδικότερα αυτές έχουν να κάνουν µε την υλοποίηση των επενδυτικών προγραµµάτων, τις αναπροσαρµογές στους τιµοκαταλόγους των τρακτέρ, τη γραφειοκρατία του κτηµατολογίου και των δηλώσεων ΟΣ∆Ε και τις επικείµενες ανακατατάξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική.

ypourgio-agrotikis-anaptiksis-aftodioikisi

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου μεταθέτει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης την πληρωμή όλων όσων έμεινα εκτός της πληρωμής για τη συνδεδεμένη βάμβακος (1.774 άτομα).

araxovitis5_2_2

Δεν έχουν ζημιές – τουλάχιστον μέχρι ώρας - στα πορτοκάλια της Τρίπολης από τον παγετό υποστηρίζει σε απάντησή του προς τον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννη Ανδριανό, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Peiraiws-ATM

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώθηκαν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα χρηματικά ποσά που περίμεναν οι αγρότες για την συνδεδεμένη βάμβακος, τις ενισχύσεις Μικρών Νησιών Αιγαίου αλλά και των υπολοίπων της Βασικής Ενίσχυσης.

vamvaki

Θέµα χρόνου θεωρείται πια η πίστωση των λογαριασµών των δικαιούχων βαµβακοπαραγωγών µε την ειδική ενίσχυση, που κούρασε λόγω των καθυστερήσεων και των αναβολών. Μια διαδικασία που µόλις ολοκληρωθεί θα ξεµπλοκάρει και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του Οργανισµού Πληρωµών απέναντι στους αγρότες. Εκτός από τις συνδεδεµένες του 2018 που πιστώνονται κατά το σύνηθες σταδιακά, τους επόµενους δύο µήνες το βάρος θα πέσει στις εκκαθαρίσεις προγραµµάτων αλλά και εκκρεµοτήτων ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία