Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

89

Στη λύση της καταβολής οριζόντιας αποζημίωσης, για τις απώλειες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες φασολιών στη Δυτική Μακεδονία, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, καταλήγει ο ΕΛΓΑ, ενώ, ταυτόχρονα, θέτει ως στόχο να έχει πιστώσει τις προκαταβολές, για τις καταστροφές στις μηλοκαλλιέργειες της περιοχής, έως το τέλος Οκτωβρίου.

apodeikseis-apodeiksi-foros-forologia-fpa_0

Την παρακράτηση του 50% του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής σε όσους αγρότες δικαιούνται την επικείμενη κρατική ενίσχυση για πατάτες, κηπευτικά και βουβάλια προβλέπει διορθωτική απόφαση επί της ΚΥΑ που αρχικά προέβλεπε παρακράτηση του 70%.

Μαξιμος-Προεδρος_ΕΛΓΑ

Στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας καταλογίζει ο πρόεδρος του οργανισμού τις καθυστερήσεις για τις ζημιές από ανεμοθύελλα και χαλάζι που σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου 2021 σε αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.

6_pin_53

Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους παραγωγούς οι αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας σε φθινοπωρινή πατάτα, κηπευτικά, βουβάλια, έπειτα από νέα τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία παρακάμπτει προσωρινά το ζήτημα συμψηφισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής.

4_pin_32

Στο µοντέλο των τριών ξεχωριστών Εθνικών Αποθεµάτων χωρισµένων ανά αγρονοµική περιφέρεια ενίσχυσης, στρέφεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες της Agrenda, για τη διαδικασία «κοπής» νέων δικαιωµάτων που θα µοιραστούν από το 2023 και µετά.

patata_2

Οικονομική ασφυξία λόγω του δυσμενούς εμπορικού κλίματος και εκνευρισμός από την ανεξήγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του κορωνοϊού διαμορφώνουν το κλίμα στα παραγωγικά κέντρα πατάτας της χώρας, όπου οι παραγωγοί έχουν στριμωχτεί από τις υποχρεώσεις τους σε καταστήματα εφοδίων, γεωπόνους και ΔΕΗ.

-

Παρά τα μεγάλα προβλήματα στην παραγωγική διαδικασία και τις εκτεταμένες ζημιές σε μήλα και κάστανα που άφησε πίσω του το τελευταίο κύμα καύσωνα στην περιοχή του Πηλίου, δεν δικαιούνται αποζημιώσεις οι αγρότες σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

likourent

Στην εσωτερική δυσλειτουργία και στην γραφειοκρατία που συνοδεύει το ελεγκτικό έργο του οργανισμού αποδίδει ο ΕΛΓΑ την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην πίστωση των προκαταβολών για τις αποζημιώσεις που αφορούν στον παγετό του Απριλίου του 2021.

232378079_3977406362382142_1508510319404891205_n_copy_2

Με τη σύγκλιση των δικαιωμάτων να ξεκινά από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2022, μπορούν ήδη να υπολογιστούν κατά προσέγγιση τα ελάχιστα ποσά που θα διαμορφώνουν την αξία των δικαιωμάτων κατά το πρώτο έτος του νέου κύκλου σύγκλισης, ο οποίος κλείνει το 2026.

8_pin_7

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου ξεκλείδωσε η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr, στην οποία αγρότες και κτηνοτρόφοι που είδαν τις περιουσίες τους να εξαϋλώνονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εφάπαξ αποζημίωση.

11a

∆εν έχει πάρει εντολή ο μηχανισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ να «τρέξει» τις πληρωµές που αφορούν τις ειδικές ενισχύσεις στους παραγωγούς υπαίθριου καρπουζιού, mini και obla, καλοκαιρινής και φθινοπωρινής πατάτας, θερµοκηπιακών καλλιεργειών σε ντοµάτες-αγγούρια όλης της χώρας πλην Κρήτης και βουβαλοτροφίας, λένε οι τελευταίες πληροφορίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία