Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

6_pin_15

Λίγες µέρες πίσω µετατίθεται η πληρωµή της ενίσχυσης των ζωοτροφών, που αρχικά είχε δροµολογηθεί για τις 26 του µήνα, µετά τα διάφορα «προβλήµατα» που εντοπίστηκαν στις λίστες µε τους απορριπτόµενους.

6_pin_112

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήµατα κυλούν αυτό το διάστηµα οι διοικητικοί έλεγχοι επί των προγραµµάτων και της ενιαίας της περσινής χρονιάς, προκειµένου να πληρωθούν όσοι έµειναν εκτός της εξόφλησης του ∆εκεµβρίου.

97800339_m

Μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, προγραμματίζεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς της τελευταίας «φουρνιάς» υποψηφίων, από την Κεντρική Μακεδονία, που πήραν την έγκριση για ένταξη στο υπομέτρο 6.1, του ΠΑΑ 2014-20, που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών.

ΥΠΑΑΤ-αγροτες

Σε Ημαθία και Πέλλα μεταφέρεται το επίκεντρο των διεκδικήσεων, αποζημιώσεων και ειδικών ενισχύσεων για μηλοειδή και πυρηνόκαρπα (μήλα, αχλάδια, ροδάκινα) με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών της περιοχής να αποσπούν εκ νέου δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την θετική αντιμετώπιση του θέματος.

zwotrofesss

Στις 10 Ιανουαρίου έγιναν και οι τελευταίες οριστικοποιήσεις αιτήσεων στην ειδική πλατφόρμα που άνοιξε για την ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων των 89 εκατ. ευρώ και πλέον έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχων των δηλώσεων με σκοπό την πληρωμή των δικαιούχων εντός του Ιανουαρίου.

323785957_1783107245380041_4705482887930533510_n__1_

Το πράσινο φως φαίνεται να ανάβει η κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των καλλιεργητών πυρηνόκαρπων και γιγαρτόκαρπων, για την καταβολή αποζημιώσεων αντιστάθμισης, έναντι απωλειών που είχαν στα εισοδήματά τους την παραγωγική και εμπορική σεζόν 2022.

6_pin_111

Κάτι λίγα από εκκρεµότητες προγραµµάτων και ενιαίας, που ξέµειναν από τις πληρωµές του ∆εκεµβρίου, φέρνει ο Ιανουάριος, αρχής γενοµένης µε τις Σπάνιες Φυλές, κάποια Βιολογικά και τις ενισχύσεις για την αγορά ζωοτροφών ύψους 89 εκατ. ευρώ.

wildapples

Την καταβολή ειδικής έκτακτης ενίσχυσης 300 ευρώ το στρέμμα, μέσω της γνωστής διαδικασίας των de minimis, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί μήλων που έχουν ζημιώθηκαν σοβαρά από τις συνθήκες αγοράς του προϊόντος τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γιωργαντάς. Εν τω μεταξύ εντείνονται οι πιέσεις από περιοχές όπου ανθεί η μηλοκαλλιέργεια, όπως της Ανατολικής Εορδαίας και της Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ότι ανάλογη μέριμνα θα υπάρξει και για άλλες Περιφέρειες, μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία..

TRIFILI_2_2

Τις αναμενόμενες οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών δημοσίευσαν οι διαχειριστικές αρχές, με την καταληκτική ημερομηνία για την οριστικοποίηση των δηλώσεων να είναι η επόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου μετά την παράταση που ανακοινώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

cropped-hand-of-man-using-atm-673157317-97678596653e4813a32ccf971906c082__1_

Ολοκληρώθηκε πριν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου, η πίστωση της συμπληρωματικής εξισωτικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους που είχαν ενημερωθεί σχετικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν έλλειψαν ωστόσο τα παράπονα για μικρές περικοπές στα ποσά που πληρώθηκαν ακόμα και σε σχέση με την ενημέρωση που είχε προηγηθεί.

4_126

Το πόσο θα «πονέσει» η κατάργηση του πρασινίσµατος που εφαρµοζόταν ανέξοδα και χωρίς προβλήµατα έως σήµερα, τη σηµασία που αποκτά η αναδιανεµητική ενίσχυση στην κτηνοτροφία αλλά και τη σηµαντική βοήθεια από τη συνδεδεµένη στο καλαµπόκι, αναδεικνύουν τα παραδείγµατα από 10 ενδεικτικές εκµεταλλεύσεις της ελληνικής επικράτειας.

6_pin_110

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν τελικά στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και οι εξισωτικές αποζημιώσεις, ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, συνολικού ύψους 235,5 εκατ. ευρώ. Μαζί με τις ευχές για καλά Χριστούγεννα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει έναν ευρύτερο απολογισμό των τελευταίων πληρωμών κοινοτικών ενισχύσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 1,4 δις ευρώ.

nature-tree-landscape-grass-fog-panorama-rural-land-sky_2

Στην πληρωμή ποσού συνολικού ύψους 48,3 εκατ. ευρώ σε 22.095 παραγωγούς προχώρησε την προπαραμονή Χριστουγέννων ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, για αποζημιώσεις ζημιών ζωικού και φυτικού κεφαλαίου τόσο του 2021 όσο και του 2022.

trapeza_peiraios_atm_xreoseis_nisia

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών βρίσκονται σταδιακά τα ποσά που αντιστοιχούν σε υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης και πρασίνισμα. Οι πληροφορίες θέλουν το πρώτο μεγάλο αρχείο πληρωμών να βρίσκεται από το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου στην Τράπεζα Πειραιώς και να βαίνει προς τακτοποίηση.

Pic_6

Σε κάτι παραπάνω από 200 εκατ. ευρώ ανέρχονται μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου οι πληρωμές της προκαταβολής (70%) των δράσεων του Μ10 και Μ11 «Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα 2022» έναντι της αντίστοιχης περσινής προκαταβολής του 2021 που ήταν 103,4 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

6_pin_108

Επεισοδιακά και µε πολλές τρικλοποδιές από το «παλιό σύστηµα» ολοκληρώθηκαν τελικά µέσα στην εβδοµάδα οι πληρωµές των αγροπεριβαλλοντικών, µε µόνη εκκρεµότητα ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ το Κοµφούζιο και τις Σπάνιες Φυλές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία