Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

rodakinoparagogoi

Μόνο τους καλλιεργητές επιτραπέζιων ποικιλιών ροδάκινων αφορά, όπως όλα δείχνουν, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 10,2 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους (de minimis) που προγραμματίζει για το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση.

4-5

Zητήµατα αλληλουχίας επηρεάζουν το χρονοδιάγραµµα εφαρµογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής µετά το 2020, που στη γλώσσα των τεχνοκρατών, και δη αυτών που εµπλέκονται στις διαπραγµατεύσεις για το επόµενο 7ετές Πολυετές ∆ηµοσιονοµικό Πλαίσιο, όπως αναφέρει σχετικό έγγραφο, «τίποτα δεν συµφωνείται µέχρι να συµφωνηθούν τα πάντα».

sxediagramma_pliromes

Εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτική αποζηµίωση και de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους φέρνει η επόµενη εβδοµάδα, 18 µε 21 ∆εκεµβρίου. Οι πληροφορίες θέλουν αυτές τις µέρες τη διοικητική µηχανή του Οργανισµού Πληρωµών να ολοκληρώνει τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους, µε εντολή από την πλατεία Βάθη, προκειµένου να τρέξουν οι παραπάνω πιστώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

3-pinakas-plirwmes

Συνεχή ροή πιστώσεων φέρνει ο ∆εκέµβρης για τους αγρότες, µε το µεγαλύτερο ενδιαφέρον να εντοπίζεται στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και την εξισωτική αποζηµίωση. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διευθετηθεί και κάποιες από τις εκκρεµότητες σχετικά µε ανειληµµένες υποχρεώσεις παλαιότερων ετών, ενώ αναµένεται να πληρωθούν και οι ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας στους αιγοπροβατοτρόφους.

agroperiballontika

Πέντε εργάσιμες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 11 έως της 17 Ιανουαρίου του 2019 θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις οι δικαιούχοι των γεοργοπεριβαλλοντικών μέτρων για τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και αφορούν την απονιτροποίηση, το Κομφούζιο και Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες.  

ELGA_LOGO

Κρατικές Οικονομικές  Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 1.979.781,78 ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α,  στις 6-12-2018 σε 319 δικαιούχους παραγωγούς του  προγράμματος Κ.Ο.Ε «Πλημμύρες 2014-2015» που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

0000

Σε συνολικά 45.000 αιγοπροβατοτρόφους χωρίς τελικά να γίνεται διαχωρισμός σε ορεινούς και πεδινούς θα καταβληθούν – σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης – τα de minimis ύψους 41 εκατ. ευρώ.

4-Viologika_2

Ξεκινά από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου – σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά με ανακοίνωσή του το Υπουργείο - η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 10.378 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.1. και 11.2.1. της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

agelada_vraxykeratiki

Ξεκινά στην Παρασκευή 30/11 η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών, σε 660 δικαιούχους πανελλαδικά, της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020. 

zetor_crystal_Working_2_Main

Την επιστροφή του ποσού των 17.000.938 ευρώ στους Έλληνες αγρότες (σε σύνολο 444 εκατ. για όλη την ΕΕ) που αποφάσισε η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με κανονισμό που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

araxovitis_thess

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως έως και το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, πρόκειται να γίνει η πληρωμή των 40 εκατ. ευρώ, στους δικαιούχους του αγροπεριβαλλοντικού μέτρου 10.1.04 που αφορά την Απονιτροποίηση, εκτιμά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

biologikh_gewrgia_4_17

Πρόβλημα στην πληρωμή της βιολογικής γεωργίας και της απονιτροποίησης πρόκειται να δημιουργηθούν, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο του στο Agronews ο Γιώργος Δημόκας, πρώην Καθηγητής ΤΕΙ Καλαμάτας, γεωπόνος μελετητής – γεωργικός σύμβουλος, Διευθύνων Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων Μαγνησίας.

stafida_sigkomidi

Την παράταση της ημερομηνίας παράδοσης που προβλέπεται στην παράγραφο 1.2 του άρθρου 4 της υπ’αριθ. 1571/62616/ 2017 Υ.Α της ξερής σταφίδας στις εγκεκριμένες μεταποιητικές επιχειρήσεις απαρέγκλιτα έως την 31η Ιανουαρίου 2019 για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ορίζει σχετική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

exiswtiki_new

Στις 26 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώθηκε η πρώτη κατάταξη των παραγωγών που αιτήθηκαν στο Μέτρο 13 (Εξισωτική Αποζημίωση), για το έτος 2018. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων εκδόθηκαν οι πίνακες Παραδεκτών Αιτήσεων (Εγκεκριμένων) και Μη Παραδεκτών Αιτήσεων (Απορριπτομένων), οι οποίοι έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμοι για προσωποποιημένη πληροφόρηση των παραγωγών στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της Καρτέλας.

voskos_4

Διαμορφώνεται στα 8,1 ευρώ το στρέμμα η εξισωτική αποζημίωση για τις μειονεκτικές περιοχές που οριοθετήθηκαν στο νέο χάρτη, οι οποίες μέχρι σήμερα λάμβαναν 9,5 ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agronews, με το ποσό αυτό να αφορά τις αιτήσεις από το 2019 και μετά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία