Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

6_pin_35

Τις πρώτες συνδεδεµένες ενισχύσεις µέσα στο επόµενο δεκαπενθήµερο και πιθανότατα πριν την Καθαρά ∆ευτέρα φέρνει η παραίτηση του προέδρου του Οργανισµού Πληρωµών και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει βρεθεί πιστοποιηµένη λύση για την περαιτέρω τεχνική κάλυψη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΕΥΤΛΑ-ΑΓΡΟΤΕΣ

Τροποποιήσεις στους κωδικούς μη προσκόμισης ή μη αποδεκτού τιμολογίου και τις καταχωρήσεις περί λάθους, προβλέπει νέας εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις οδηγίες διεξαγωγής διοικητικών ελέγχων για τα δηλωθέντα στοιχεία συνδεδεμένων ενισχύσεων ζαχαρότευτλων 2020.

oikonomou_vouli

Τελευταία απόπειρα να κρατηθούν χαμηλά οι προσδοκίες των βαμβακοκαλλιεργητών αναφορικά με την ειδική ενίσχυση του βαμβακιού λόγω των δύσκολων συνθηκών που δημιούργησε στην αγορά η πανδημία, αποτελεί η τοποθέτηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Οικονόμου στη Βουλή.

cotton-logo-with-black-and-white-one-color-vector-6256768

Αγροτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θέτουν επιτακτικά το θέμα της ειδικής ενίσχυσης της βαμβακοκαλλιέργειας, μιας και είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η αγορά του βάμβακος επλήγη και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό από τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία.

remote_axd

Μια πρώτη καλή γεύση των προθέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η χώρα μας στις άμεσες ενισχύσεις, αναμένεται να δώσει η απόφαση Λιβανού για τη σύγκλιση που θα υπάρξει στα δικαιώματα στη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς. Βάσει του κοινοτικού κανονισμού η απόφαση αυτή θα πρέπει να τεθεί υπόψη των ευρωπαϊκών αρχών μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

provata_4

Να προσκομίσουν αντίγραφο του νέου τύπου μητρώου της εκμετάλλευσης τους έως τις 22 Φεβρουαρίου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και στα Νομαρχιακά Γραφεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στο οποίο ανήκει η έδρα εκμετάλλευσης τους καλούνται οι  αιγοπροβατοτρόφοι εν όψει της πληρωμής της συνδεδεμένης ενίσχυσης του 2020.

44-45_pin_2

Μείζον ζήτημα συνιστά η επαναξιολόγηση των αδειών φύτευσης οιναμπέλων κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις τελευταίες ζηλώσεις συγκομιδής βάσει των οποίων το 55% των εκμεταλλεύσεων δεν υποβάλλουν στοιχεία.

6_pin_31

Με τους διοικητικούς ελέγχους να συνεχίζονται προκειµένου να αρχίσουν από τον επόµενο µήνα οι διορθωτικές πιστώσεις τόσο για την ενιαία ενίσχυση όσο και για τα προγράµµατα, το βάρος των πληρωµών -όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο- πέφτει στις συνδεδεµένες ενισχύσεις.

livanos-lykourentzos_2

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΕΛ.Γ.Α. και της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. για την υλοποίηση του Έργου «Ψηφιακή Εφαρμογή Εκτιμητικής Διαδικασίας ΕΛΓΑ», έργο που αναμένεται να ολοκληρηθεί εντός της τριετίας και θα επιταχύνει την διαδικασία εκτιμήσεων, επισπεύδοντας παράλληλα την πληρωμή των αγροτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία