Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

κτην

Τη σύμφωνη γνώμη των Βρυξελλών περιμένει το ελληνικό αίτημα για ειδική ενίσχυση ύψους 31 εκατ. ευρώ στους αιγοπροβατοτρόφους, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να «τρέξουν» την πληρωμή μόλις ο σχετικός φάκελος εγκριθεί. Έτσι, με βάση το σχεδιασμό το καλό σενάριο θα ήταν η πίστωση της σχετικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των παραγωγών, μέχρι τις 10 Ιουλίου.

2_Neoi_agrotes_18-foto

Τον κίνδυνο απένταξης αποφεύγει µερίδα νέων αγροτών µε νέα απόφαση η οποία παράλληλα βοηθά τους δικαιούχους να κλείσουν δεσµεύσεις  χωρίς να τροποποιήσουν το σχέδιό τους. Επ’ αόριστον παράταση για την κατάρτιση ΕΛΓΟ µε κατάργηση του «36µηνου», αρχές Αυγούστου οι αιτήσεις των πληρωµών.

photo_makis_voridis_2

Ενεργοποιήθηκε το μέτρο απόσταξης κρίσης, μέσα από το οποίο διατίθενται συνολικά 25 εκατ. ευρώ στους οινοπαραγωγούς που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.  Το μέτρο απόσταξης κρίσης εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας και αφορά όλες τις κατηγορίες του, προς απόσταξη, οίνου.

110618-a-tractor-at-work-on-a-small-farm-c-tim-scrivener-1-MAIN-small-farm-operation-c-Tim-Scrivener

Εντείνεται η φωνή αγωνίας του αγροτικού κόσμου για το έλλειμμα ρευστότητας των εκμεταλλεύσεων, ιδιαίτερα μετά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ανατρέποντας στην ουσία τις χρηματορροές και μεταφέροντας μεγάλα βάρη στον αδύναμο κρίκο της αλυσίδας παραγωγής που είναι οι αγρότες.

foto-eptaxiliaro

Με την περίπτωση του «ψευτογιατρού» και τη συστηματική χορήγηση φαρμάκου... δια πάσαν νόσον, αρχίζει να μοιάζει η υπόθεση με τις ειδικές ενισχύσεις μέχρι μέχρι 7.000 ευρώ που δύναται να χορηγηθούν για κάθε πληττόμενο από τον κορωνοϊό αγρότη, με ευθύνη των κρατών – μελών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη πρόβλεψη για τον προϋπολογισμό με τον οποίο θα στηριχθούν αυτές οι ενισχύσεις.

elga2020new_2_2

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων που αφορούν τις ζημιές του 2019, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας, στο πλαίσιο περιοδείας που υλοποιεί στην Βόρεια Ελλάδα.

18-12-03-empl-votes-27

Υπερψήφισε η Ευρωβουλή και ενέκρινε το Συμβούλιο της ΕΕ το έκτακτο μέτρο στήριξης πληττόμενων αγροτών και μικρών αγροτικών επιχειρήσεων, που προβλέπει μια εφάπαξ πληρωμή μέχρι 7.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη έως τις 30 Ιουνίου του 2021, χωρίς ωστόσο να εμφανίζουν πολιτική βούληση για ενίσχυση του προϋπολογισμού με φρέσκο χρήμα.

8510c1d80ad0564ec5927fdaa5505e47_XL

Από τα 1.500 στα 3.000 ευρώ αυξάνεται το όριο για το οικογενειακό εισόδημα για τους δικαιούχους επιδόματος 600 ευρώ που αφορά κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που θα ισχύσει για τις πληρωμές του 2020 που θα γίνουν το Φθινόπωρο.

gpltpaqddntfmosoders

Με εκπαίδευση 150 ωρών για πράσινο πιστοποιητικό και τήρηση τουλάχιστον στον 95% της δυναμικότητας της εκμετάλλευσης σε σχέση με την αρχική δέσμευση, μπορούν οι Νέοι Αγρότες του Μέτρου 6.1 να υποβάλλουν αίτημα πληρωμής της δεύτερης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης.

agriculture-4450974

Σε συνέχεια των εξαγγελιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παραγωγούς βάμβακος και σιτηρών στην Περιφερειακή ενότητα Έβρου, ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, αναρτήθηκε στην διαύγεια η σχετική απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

green-_1_

Επιτυχώς ολοκληρώνεται η οριστικοποίηση των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων σε όλη τη χώρα, κάτι που προκύπτει με σαφήνεια από την επεξεργασία των στοιχείων που διενήργησε το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου η επιτελική ομάδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία