Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

karasmanis_0_0

Δικαιωμένος εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Γιώργος Καρασμάνης, που εδώ και μήνες – όπως τονίζει - καταγγέλλει ότι εμπαίζονται απροκάλυπτα οι πληγέντες ροδακινοπαραγωγοί από τις καταστροφικές βροχές του 2018.

elga1_0_1_0

Ο ΕΛΓΑ με σχετική ανακοίνωση του προς  στους Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, από Τετάρτη 13-02-2019 έως και Πέμπτη 14-03-2019, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από Πυρκαγιές κατά το έτος 2017 και  κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2017»).

3-plirwmes

Βδοµάδα και πληρωµή φέρνει ο Φεβρουάριος, αρχής γενοµένης από την επόµενη που ξεκινά µε τις διορθωτικές πληρωµές του έτους 2018, που αφορούν υπόλοιπα εξισωτικής 2017-2018 περί τα 22 εκατ. ευρώ και υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης 2018 ποσού περίπου 15 εκατ. ευρώ.

rodakino_2

Από 50 ευρώ το στρέμμα (για τα μετρίως ζημιωθέντα επιτραπέζια ροδάκινα) έως και 120 ευρώ για τα σοβαρά ζημιωθέντα νεκταρίνια κυμαίνεται το ύψος της έκτακτης εθνικής ενίσχυσης (de minimis) που πρόκειται να καταβληθεί στους παραγωγούς μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (πιθανότερη ημερομηνία η Τρίτη 12 Φεβρουαρίου), για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.

rodakinoparagogoi_2

Υπογράφει από τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη η απόφαση έγκρισης για την πίστωση ύψους 13.220.000,00 €, για την «καταβολή ενισχύσεων ήσσονος σημασίας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων».

x

Η αιγοπροβατοτροφία αποτελεί µέρος της πολιτισµικής κληρονοµιάς πολλών χωρών και πηγή απασχόλησης σε µειονεκτικές αγροτικές περιοχές που παράγει υψηλής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα ευρείας αναγνώρισης. Είναι το αποτέλεσµα µιας αειφόρου και πολυλειτουργικής µορφής γεωργίας που συµβάλει στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού της υπαίθρου.

4_Israel-agriculture

Το ροζ σκουλήκι που έχει µέγεθος µικρότερο από µια ίντσα είναι µπελάς για τους βαµβακοπαραγωγούς στο Ισραήλ. Ο Οφίρ Σλαµ που µεγάλωσε στο κιµπούτς Ginosar στα βόρεια του Ισραήλ ξυπνούσε τα χαράµατα για να ελέγξει ότι η καλλιέργεια δεν είχε προσβληθεί από το ζιζάνιο.

1-Aigoprovio_2

Σε ένα λιθόστρωτο των Γρεβενών προ ολίγων ηµερών, τρεις αιγοπροβατοτρόφοι συζήταγαν για το αν τελικά υπάρξει ένα πριµ εξόδου από το επάγγελµα, ποια θα είναι η µορφή του, θα πάρουµε λέγανε ένα ποσό εφάπαξ, ή ένα µηνιαίο εν είδει σύνταξης, εκφράζοντας όµως και την αγωνία τι θα απογίνει το ζωικό τους κεφάλαιο.

3-Gastronomy

Ένας ταξιδευτής της γεύσης, ο Κίµων Γεωργίου, που κινείται έχοντας ως αρχή «120.000 χλµ. το χρόνο αναζητώντας την υπέροχη Γαστρονοµία, τους ανθρώπους της και τις παραδόσεις τους», είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου: «Μελέτη για την κατάρτιση στρατηγικής για την Ελληνική γαστρονοµία» στο πλαίσιο του Μέτρου 20 του προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

1_Ntavos

Το εισοδηµατικό σκέλος των επιδοτήσεων της ΚΑΠ δείχνει να ξεθωριάζει στη νέα προγραµµατική περίοδο µετά το 2020, προωθώντας στη θέση τους στηρίγµατα για ανάπτυξη της αγοράς και µέτρα για την κλιµατική αλλαγή.

Teftla_4

Στην πληρωμή Τρίτη (29/1) της συνδεδεμένης ενίσχυσης των τεύτλων προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού η ενίσχυση πιστώθηκε στους λογαριασμούς 335 παραγωγών (886.380 ευρώ).

4-Viologika_3

Ενημερώνονται οι ενταγμένοι παραγωγοί στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ότι έχει ενεργοποιηθεί στο πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει το Μέτρο η διαδικασία καταχώρησης των παραστατικών ειδικών διατάξεων σύμφωνα με την εγκύκλιο με αριθμό 11863/28-1-2018 ΑΔΑ: Ω4ΒΧ46ΨΧΞΧ-ΘΜΗ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/Organics16) με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων.

Daea-Logan-Cretu-foto-Dan-Bodea

Με αυτοπεποίθηση προς τα έξω αλλά αμφιβολίες στο εσωτερικό η επίσημη πρώτη της Ρουμανικής προεδρίας της ΕΕ την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στην σύνοδο υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες σχετικά με το νέο πρότυπο παράδοσης αλλά και τα στρατηγικά σχέδια της ΚΑΠ.

3-Pinakas-Plirwmwn

Ένα µήνα νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναµένεται να πληρωθούν φέτος οι δικαιούχοι την ειδική ενίσχυση βάµβακος. Επί του θέµατος, µάλιστα, δεσµεύτηκε πρόσφατα ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι η συνδεδεµένη ενίσχυση του βαµβακιού θα δοθεί µέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σε εκπροσώπους των παραγωγών, των δήµων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που τον επισκέφθηκαν στη Βάθη.

1-Kasimis

Ρόλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφαίρεση -έστω και των εικονικών- αρµοδιοτήτων που µέχρι σήµερα διατεινόταν ότι έχει ο «φορέας συντονισµού» δίνουν δύο νέες αποφάσεις της Βάθη. Σύµφωνα µε την πρώτη συγκροτείται ανεξάρτητη επιτροπή συντονισµού που θα αναλάβει µια σειρά δράσεων για τις οποίες ο «εργολάβος» του ΟΣ∆Ε πληρωνόταν αδρά από κρατικό χρήµα. Η δεύτερη απόφαση αφορά το περαιτέρω άνοιγµα των πιστοποιηµένων φορέων υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε για τα έτη 2019-2020. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία οι ανεξάρτητοι πιστοποιηµένοι φορείς (ΚΥ∆) θα ξεπερνούν κατά πολύ τους 400 που είναι σήµερα γεγονός που σηµαίνει ότι µε έναν τέτοιο αριθµό το ΟΣ∆Ε δεν έχει ανάγκη από… προστάτες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία