BACK TO
TOP

Πληρωμές

pinakas-krisimes-pliromes

Μία µόλις εβδοµάδα έχουν µπροστά τους οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών για να ολοκληρώσουν τους σχετικούς ελέγχους προκειµένου να γίνουν πράξη οι επανειληµµένες δεσµεύσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πιστώσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ για συνδεδεµένες ενισχύσεις, eco-schemes και υπόλοιπα ενιαίας από το 2014 πριν από το Πάσχα.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ1_4

Άνω των 700 εκατομμυρίων θα είναι, τελικά, τα ποσά που θα καταβάλλει στους αγρότες μέχρι το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους, Νότη Παπαδόπουλο και Βασίλη Χιώτη, ενώ ανακοίνωσε ότι τελικά εγκρίθηκε από την ΕΕ, το πρόγραμμα για τις παρακάρλιες περιοχές, ύψους 42 εκατ. ευρώ.

spanies-fules-OPEKEPE-anakoinwsh

Με νέα τροποποιητική απόφαση, την πέμπτη για το μέτρο των Σπάνιων Φυλών, διευκρινίζεται πως η έγκριση της δαπάνης πληρωμής θα γίνεται από τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ για την διαδικασία της καταβολής της ενίσχυσης θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού Πληρωμών.

mesa-apriliou-sindedemenes

Λίγες µόλις ηµέρες πριν την πρώτη πληρωµή για τις συνδεδεµένες προς τους αγρότες και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε οι ∆ΑΟΚ ούτε οι αρµόδιες υπηρεσίες του υπουργείου είναι ακόµα σε θέση να καταγράψουν µε ακρίβεια τις επιλέξιµες εκτάσεις των καλλιεργειών που είναι να λάβουν ενίσχυση.

pliromes-pasxa_site

Προτεραιότητα για πληρωμή των 425 εκατ. ευρώ που αφορά στα οικολογικά σχήματα, τα γνωστά eco-schemes, βάζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, σε δημόσιες τοποθετήσεις του στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΝΔ, με την τοποθέτησή του αυτήν, να μεταφράζεται σε μια επικείμενη πληρωμή των πριμ αυτών, ενδεχομένως αμέσως μετά την καταβολή των συνδεδεμένων που ήδη δρομολογείται για τα μέσα Απριλίου.

diadikasia-eksiswtikh-2024

Τη διαδικασία αιτήσεων για τη φετινή εξισωτική αποζημίωση ύψους 12,2 ευρώ το στρέμμα για τις ορεινές και 9 ευρώ για τις μειονεκτικές περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποιώντας ότι θα γίνει μέσω ΟΣΔΕ και τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται.

atm-2_2

Ακριβώς το 50% της πληρωμής που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο για το αγροτικό πετρέλαιο έλαβαν οι περίπου 300.000 δικαιούχοι της ενίσχυσης νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 2 Απριλίου, ενώ προηγήθηκε μερικές ώρες η πίστωση αποζημιώσεων 60 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε παραγωγούς των οποίων είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πορισμάτων ζημιάς έτους 2023.

7018492wsfurlanmanwithtablet-a905aacc8a62425eafe8e1eaa5f2b586

Την παράταση έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 των καταχωρίσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή συνδεδεμένων καθεστώτων των ποσοτήτων καλλιεργειών προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις για το έτος ενίσχυσης 2023 ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από αιτήματα διαφόρων αρμόδιων φορέων.

agrotiko-petrelaio-plhrwmh-thn-Trith

Εκταμιεύθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα 41 εκατ. ευρώ για την πληρωμή της προκαταβολής στο αγροτικό πετρέλαιο, με τις τελευταίες πληροφορίες να επιβεβαιώνουν ότι τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους αγρότες την Τρίτη 2 Απριλίου.

ELGA_APRILIO_SITE

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Απριλίου ανοίγει ο ο ΕΛΓΑ τον δεύτερο κύκλο πληρωμών αποζημιώσεων έτους 2023, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναφέρουν πως θα αφορούν σε δυο διαδοχικές πιστώσεις 60 εκατ. και 16 εκατ. ευρώ.

mplokaroun-pliromes-tou-PAA

Την ώρα που στο ΥΠΑΑΤ κάνουν λογαριασµούς για την ανακατανοµή κονδυλίων στην ΚΑΠ, όπως φαίνεται δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τα υπόλοιπα χρήµατα του περασµένου Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης.

krisimes-pliromes-evdomadas

Με πληρωµές προς τους αγρότες µπαίνει αισίως ο Απρίλιος, αρχής γενοµένης από την Τρίτη µε τα 41 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, μαζί με τα 60 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζηµιές του 2023 για να ακολουθήσουν 15 εκατ. ευρώ από την κρατική αρωγή για τις φωτιές της περσινής χρονιάς την Τετάρτη 3 Απριλίου.

sta-tria-shmeia-epitokios-elegxos-tou-opekepe

Τρία σημεία ελέγχου περιλαμβάνει το εγχειρίδιο ΟΠΕΚΕΠΕ για τους διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις ώστε να διαπιστωθεί αν ακολουθούνται οι υποχρεώσεις αιρεσιμότητας για τη λήψη της ενιαίας ενίσχυσης.

pliromes-elga-3-apriliou

Αναβολή μιας εβδομάδας φέρνει τελικά ο ΕΛΓΑ για την πληρωμή των αποζημιώσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2023, επικαλούμενος προβλήματα με το πληροφοριακό του σύστημα, ενώ σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση από τον επικεφαλής του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζο, να αναφέρει πως το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Screenshot_2024-03-27_at_17_06_41

Στις 31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της ειδικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να μην έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία