Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

empresa-biomaasa

Σε παράταση δεκαπέντε ημερών όσον αφορά τις διοικητικές πράξεις για τις διορθώσεις προφανών σφαλμάτων προχωρά ο Οργανισμός Πληρωμών, μετά την εμπλοκή με το κλειστό μηχανογραφικό σύστημα, προκειμένου να προλάβουν οι παραγωγοί να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες.

6_pin_60

Χιλιάδες απλήρωτους αγρότες και άλλους τόσους απογοητευµένους άφησαν και πάλι οι πληρωµές της περασµένης εβδοµάδας, πριν τα Χριστούγεννα, µε ευθύνη των υπηρεσιών και της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣ∆Ε, παρά τις θριαµβευτικές ανακοινώσεις των αρµοδίων για «επιτυχηµένες» πιστώσεις.

van-gogh

Με µανούβρες της τελευταίας στιγµής και εντολή Μαξίµου προς το υπουργείο Οικονοµικών, ο ΕΛΓΑ κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξης των 71 εκατ. ευρώ για την πίστωση αποζηµιώσεων σε παραγωγούς, αφήνοντας ωστόσο κάποια υπόλοιπα του παγετού Άνοιξη 2021 για τον προσεχή Ιανουάριο.

6_pin_59

Απόγευμα 24ης Δεκεμβρίου πιστώνεται τελικά η εξισωτική αποζημίωση σε περίπου 380.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μία προσπάθεια του υπουργείου να κλείσει τις βασικές εκκρεμότητες των πληρωμών των αγροτών πριν από τα Χριστούγεννα.

cash_60_euros_web

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πίστωσης στους λογαριασμούς των αγροτών των άμεσων ενισχύσεων 2021, στην οποία περιλαμβάνονται το λεγόμενο πρασίνισμα, η εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης και τα νέα δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα.

03_15_5

Ώρες πριν από την εξόφληση του τσεκ o ΟΠΕΚΕΠΕ δημοσιεύει ανακοίνωση η οποία αφορά σε απαντήσεις που δίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Μελάς προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπου παραδέχεται οριζόντια περικοπή στην προκαταβολή του τσεκ 2021, χωρίς να υπάρχει κοινοτική οδηγία για αυτό.

6_pin_7

Μια πληρωµή µε σοβαρές ελλείψεις και προβλήµατα φαίνεται πως έχει να περιµένει για άλλη µία φορά ο αγροτικός κόσµος, σε µια διαδικασία που δροµολογείται να ξεκινήσει την ερχόµενη Τρίτη 21 ∆εκεµβρίου µε την αποστολή της λίστας πληρωµής στις τράπεζες και τις πρώτες αναλήψεις από τα ΑΤΜ κάποιες ώρες µετά ή και Τετάρτη.

Νέα χαλάρωση των capital controls

Με μια πληρωμή λίγο πάνω από 50 εκατ. ευρώ, η οποία δρομολογείται για την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ο ΕΛΓΑ θεωρεί ότι «κλείνει» για το 2021 τις υποχρεώσεις του απέναντι στους αγρότες σχετικά με τον παγετό της άνοιξης.

Untitled-1

Την αλλαγή στην κατανοµή των διαθέσιµων πόρων της βασικής ενίσχυσης ανά αγρονοµική περιφέρεια µε βάση τέσσερις εκδοχές, εξετάζει το ΥΠΑΑΤ, γεγονός που θα επηρεάσει άµεσα το τελικό ύψος του τσεκ και τα δικαιώµατα για τη νέα περίοδο

6_pin_58

Όσο περνούν οι µέρες όλο και αυξάνονται οι φόβοι του αγροτικού κόσµου ότι και η εξόφληση του τσεκ σε δύο εβδοµάδες θα είναι µία από τα ίδια-αν όχι και χειρότερη της κακοπληρωµής του Οκτωβρίου.

teutlaa_2

Δικαιούχοι συνδεδεμένης ενίσχυσης στα τεύτλα είναι όσοι έχουν συνάψει σύμβαση παράδοσης του προϊόντος σε μεταποιητική μονάδα μέχρι 19.07.2021, έχουν χρησιμοποιήσει πιστοποιημένο σπόρο σποράς, τουλάχιστον 1Unit/εκτάριο και έχουν παραδώσει το προϊόν σε μεταποιητική μονάδα το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2022.

2-vines-without-leaves

Η σχετική απόφαση, αφορά την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παραγωγής Κερασιών της Π.Ε. Ευβοίας με 200 ευρώ το στρέμμα και σε παραγωγούς σταφυλιών ποικιλίας Crimson στις ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας με 270 ευρώ το στρέμμα όπως και στο προηγούμενο ΦΕΚ με την ενίσχυση στην ΠΕ Λάρισας.

AIGOPROVATA2223_2

Στη Διαύγεια δημοσιεύθηκε η απόφαση ένταξης πράξεων στο μέτρο 13 της εξισωτικής αποζημίωσης, η οποία φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Εννωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

pagetos-kalliergeies

Χρήματα στους λογαριασμούς τους βλέπουν παραγωγοί από τον ΕΛΓΑ, με την πίστωση της 7ης Δεκεμβρίου για τις ζημιές που άφησε πίσω του ο παγετός της άνοιξης του 2021, να αφορούν σε αρκετές περιπτώσεις στο 100% της αποζημίωσης που προκύπτει από τα πορίσματα του οργανισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία