Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

18-19_pin_9

Περιπτώσεις για τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της πράξης µε µικρότερο φυσικό και οικονοµικό αντικείµενο, προβλέπει για τους Νέους Αγρότες (προκήρυξη 2016) νέα τροποποιητική απόφαση (ΦΕΚ 3182/Β’/2021), ώστε να µπορέσουν να προχωρήσουν στο β’ αίτηµα πληρωµής.

comp1

Σε πολιτική απόφαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ή στη Βουλή, για να επιτραπεί η κάλυψη από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που έχουν υποστεί καλλιέργειες φασολιού στη Δυτική Μακεδονία από τους καύσωνες των τελευταίων εβδομάδων, παρέπεμψε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Δούκας, ξεκαθαρίζοντας πως «ο κανονισμός δεν προβλέπει αποζημίωση σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών».

abeli69-696x383__1_

Πιστώθηκε ποσό 410.000 ευρώ για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας σε 30 αιγοπροβατοτρόφους της Λέσβου λόγω επιζωοτίας ευλογιάς και σε 119 παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας Crimson σε Ημαθία και Πέλλα και σε 6 παραγωγούς σταφίδας ποικιλίας «σουλτανίνα» στο Ηράκλειο Κρήτης.

KAR_1357_Margaritis_Larisa_Lyda_Ioun_21__copy

Περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου έχουν οι δικαιούχοι Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας προκειμένου να υποβάλουν τις ενστάσεις τους επί της πρώτης εκκαθάρισης του Μέτρου 11, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, για να ελεγχθούν και να συμπεριληφθούν στην παρτίδα της δεύτερης εκκαθάρισης από…. Σεπτέμβρη και μετά.

image001_22

Όσοι έχουν μεταβιβάσει δικαιώματα βασικής ενίσχυσης και αιτούνται τη χορήγηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα στην ίδια περιφέρεια με τα μεταβιβασθέντα δικαιώματα, τότε η αίτησή τους απορρίπτεται.

4_pin_29

Με µέγιστο ποσό ενίσχυσης τα 55 ευρώ ανά στρέµµα για την Ελλάδα καθορίστηκε η αναδιανεµητική πληρωµή µικροµεσαίων εκµεταλλεύσεων στη νέα ΚΑΠ, µετά την τελική συµφωνία που επιτευχθεί µεταξύ κοινοτικών αρχών στο Λουξεµβούργο, υποχρεώνοντας τη χώρα µας να δηµιουργεί ετησίως έναν κουµπαρά περί τα 170 εκατ. ευρώ, «θυσιάζοντας» τα συνολικά διαθέσιµα ποσά κυρίως από τη βασική ενίσχυση.

09KWF03_214_3

Με μία πρώτη εκκαθάριση, συνολικού ποσού 24,6 εκατ. ευρώ σε 17.904 αγρότες και κτηνοτρόφους για όλες τις δράσεις ξεκίνησε η εξόφληση της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας από το απόγευμα της Πέμπτης 1η Ιουλίου.

image001_16

Πιστώθηκαν τελικά το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών κοινοτικές ενισχύσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο θολή παραμένει η κατάσταση με το Εθνικό Απόθεμα, παρά την επίσημη ανακοίνωση Λιβανού ότι η συμπληρωματική χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα περιορίζεται στα 2.498.168 ευρώ.

18-19_8_3_2

Τον επανακαθορισμό του συντελεστή που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ενίσχυσης γεωργών νεαρής ηλικίας, για το έτος αιτήσεων 2020 σε 36%, ορίζει απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ της 25ης Ιουνίου που αναρτήθηκε στη διαύγεια.

image001_11

Στην εκπνοή το έφεραν πάλι οι αρµόδιοι των πληρωµών για την εξόφληση των εκκρεµοτήτων της ενιαίας και των προγραµµάτων της περσινής χρονιάς. Αντίθετα, δούλεψε το... ρολόϊ του Αγρινίου και σύμφωνα με ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής πληρώνονται τη Δευτέρα οι ειδικές ενισχύσεις λόγω κορονοϊού σε ελιές Καλαμών (70 ευρώ το στρέμμα) και καπνά ποικιλίας Βιρτζίνια (50 ευρώ το στρέμμα).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία