Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

6_pin_155

Η µία µετά την άλλη διαδέχονται οι αστοχίες στις πληρωµές, µε την απογοήτευση του αγροτικού κόσµου στο αποκορύφωµά της ειδικά ενόψει και των επερχόµενων πιστώσεων που αφορούν την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης.

SHMANDRAKOS_2_2_2

Ένα μήνα μετά την προκαταβολή του τσεκ, αρχίζει να βρίσκει άκρη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το πού «χάθηκαν» τα 88 εκατ. ευρώ της βασικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ακόμα περισσότερο το ποσό της προκαταβολής που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών.

6_pin_153

Μετά την εξόφληση των περσινών υπολοίπων από τα προγράµµατα, κι ενώ είναι στην τελική ευθεία και η πληρωµή της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου και της συµπληρωµατικής πίστωσης επί της φετινής βασικής, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσµου πέφτει τώρα στην πληρωµή της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών του 2023.

254E13BC-F975-424B-80FA-FE1B541DF62C

Μετά τα Βιολογικά, πήραν σειρά τα νιτρικά όσον αφορά την έκδοση των αποφάσεων με τις εγκρίσεις των σχετικών ποσών για την πληρωμή της προκαταβολής των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του έτους 2023 που δρομολογείται για την ερχόμενη εβδομάδα, με επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

1_251

Το ποσό των 43,1 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα μέσω του Γεωργικού Αποθεματικού 2024, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στη χώρα να προσαυξήσει με εθνικούς πόρους κατά 200% το κοινοτικό κονδύλι προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προέκυψαν μετά την θεομηνία στη Θεσσαλία.

elganew_site

Αποζημιώσεις 28 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. αφορούν σε ζημιές του 2022 ετοιμάζει για το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου ο ΕΛΓΑ, ο οποίος παράλληλα επικαλούμενος οφειλές 70 εκατ. από πλευράς παραγωγών κατά την τελευταία τριετεία, προειδοποιεί πως όσοι δεν εξοφλήσουν την ειδική εισφορά έτους 2022 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, δεν θα λάβουν καμία στήριξη για ζημιές της φετινής χρονιάς.

spanies1_2

Συνεχίζεται η δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων με τις εγκρίσεις πιστώσεων των αγροπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του έτους 2023, με στόχο να βγει η πληρωμή προς το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν περίπου 2 εκατ. ευρώ για τη δεύτερη πρόσκληση των Σπάνιων Φυλών.

Screenshot_2023-11-21_at_16_49_11

Ξεχασμένες αποζημιώσεις φυτικής και ζωικής παραγωγής έτους 2022 αναμένεται ότι καταβάλει ο ΕΛΓΑ εντός της εβδομάδας, με πιθανότερη ημέρα πληρωμής των 23 εκατ. να είναι η προσεχής Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.  

44_pin_22

Αναστάτωση και ένα δικαιολογημένο αίσθημα αδικίας σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε σκληρά από τη μανία της φύσης, γεννούν σε χιλιάδες αγρότες οι τεκμηριωμένες επισημάνσεις των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για χαλαρό πνεύμα που οδηγεί σε άνιση μεταχείριση των πληγέντων από τον κατακλυσμό του περασμένου Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλία.

avgkriti

Στα 236 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από τον πυλώνα των άμεσων ενισχύσεων στο ΠΑΑ, οφείλονται τα μειωμένα ποσά της ενιαίας ενίσχυσης, υποστήριξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, προαναγγέλοντας ουσιαστικά αλλαγές στην τροποποίηση του φακέλου της ΚΑΠ. 

6_pin_152

Τουλάχιστον µία πληρωµή την εβδοµάδα φαίνεται να βγάζει ο Νοέµβριος προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους, αρχής γενοµένης από τα 110 εκατ. ευρώ σε 33.088 δικαιούχους της Θεσσαλίας για αποζηµιώσεις φυτικής παραγωγής λόγω του Daniel.

16-17_51

Αντί για 488 εκατ. ευρώ προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, οι Έλληνες αγρότες θα µπορούσαν να έχουν σήµερα στην τσέπη τους άνω του 1 δις ευρώ επιδοτήσεων από το σύνολο των άµεσων ενισχύσεων και ορισµένων µέτρων του ΠΑΑ, αν οι αρµόδιες αρχές της χώρας µας είχαν λάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει, για να οργανώσουν το σύστηµα προγραµµατισµού και πληρωµών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

6_42

Την εξατομίκευση του ποσού της επιστροφής του ΕΦΚ πετρελαίου ανά δικαιούχο επεξεργάζονται τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών να μεταφέρουν στο agronews.gr πως τα ποσά έχουν δεσμευθεί κάτι που διευκολύνει μια πληρωμή εντός της επόμενης εβδομάδας.

apozimioseis_site_2_2

Την πληρωμή της προκαταβολής αποζημίωσης για ζημιές φυτικής παραγωγής από την θεομηνία στον θεσσαλικό κάμπο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε σε δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, προχωρώντας σε δυο διευκρινήσεις, ότι δηλαδή το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 110 εκατ. ευρώ και ότι για τις λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες θα υπάρξει πρόβλεψη τις επόμενες ημέρες.

9b_4

Με πυρετώδης ρυθμούς φαίνεται ότι γίνονται τα τελευταία 24ωρα οι προετοιμασίες για μια συμπληρωματική πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, σε μια ύστατη προσπάθεια η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα όσα ακολούθησαν της προκαταβολής του τσεκ την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία