Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

landsales

Στην προγραμματισμένη προκαταβολή ενιαίας ενίσχυσης θα συμπεριληφθούν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο με τεχνικές παρακολούθησης και μετά από τις πιθανές διορθώσεις, έχουν προσδιοριστεί ως «πράσινα», δηλαδή επιβεβαιώνεται η δηλούμενη καλλιέργεια σε αυτά, σύμφωνα με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

6_pin_95

Το βάρος στη διευθέτηση όσων χρειάζονται προκειµένου να καταστεί εφικτό η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2022 να µπει ακόµα και πριν την Agrotica στις 20-23 Οκτωβρίου ρίχνει όλο το δυναµικό του Οργανισµού Πληρωµών.

elgagg

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να πάρουν σειρά για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από το Παγγαίο Καβάλας, το Κιλκίς και τις Σέρρες, οι οποίοι είδαν τις παραγωγές τους να υφίστανται εκτεταμένες καταστροφές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του περασμένου Ιουλίου.

AGROTICA_4

Επισπεύδονται οι προετοιμασίες από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ με στόχο την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2022 πριν από την προγραμματισμένη για τις 20-23 Οκτωβρίου, διεθνή έκθεση αγροτικών μηχανημάτων Agrotica.

elies-agrotis_2

Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη λήψη του εφάπαξ έκτακτου επιδόματος των 250 ευρώ που ανακοινώθηκε προ ολίγων ημερών στη ΔΕΘ, συνταξιούχοι αγρότες του πρώην ΟΓΑ που δεν λαμβάνουν επικουρική σύνταξη.

cottonfmc

Καθορίστηκε η ειδική ενίσχυση βάμβακος στα 73,4 ευρώ ανά στρέμμα για την περίοδο 2022/23 εφ' όσον η επιλέξιμη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 2.500.000 στρέμματα, σύμφωνα με ανηρτημένη στη Διαύγεια εγκύκλιο, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελο Σημανδράκο.

ΑΤΕ

Ξεκινά από τις 7 Σεπτεμβρίου η καταβολή του 100% της αποζημίωσης στους λογαριασμούς πρώην εργαζόμενων σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση, μεταξύ των οποίων και 5.430 στην πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

ATMS

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων εμφανίζονται τα ποσά από την ενίσχυση 2% επί του τζίρου τους, με την διαδικασία πληρωμής της «ουράς» που είχε απομείνει από τον περασμένο Απρίλιο, να γράφει τελικά συνολική δαπάνη 40,5 εκατ. ευρώ.

6_pin_93

Μέχρι τα µέσα Οκτωβρίου θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεµότητες πληρωµών του 2021 που αφορούν εκκαθαρίσεις από διασταυρωτικούς ελέγχους, τα ποσά που προβλέπονται από εγκεκριµένες διοικητικές πράξεις καθώς και τα υπόλοιπα της δηµοσιονοµικής πειθαρχίας. Αυτό ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σηµανδράκος στον βουλευτή Ν∆ Λάρισας Χρήστο Κέλλα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του προηγούµενου φύλλου της Agrenda.

1630481648_0_xorio

Τέθηκε σε λειτουργία από 1η Σεπτεμβρίου 2022 η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

6_pin_92

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες πληρωμών που αφορούν το 2021 και αφορούν εκκαθαρίσεις από διασταυρωτικούς ελέγχους, τα ποσά που προβλέπονται από εγκεκριμένες διοικητικές πράξεις καθώς και τα υπόλοιπα της δημοσιονομικής πειθαρχίας. 

9c2d666099544416bb2d1d6a57cea626_2

Ούτε στο 5% δεν καλύπτει την πραγματική δαπάνη για καύσιμα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, το ύψος της σχετικής δαπάνης (κάτι λιγότερο από 70 εκατ. ευρώ) αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει το θέμα της επιστροφής του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.

stafida_2

Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των 26,3 εκατ. ευρώ που αποδεσμεύονται για την Ελλάδα από το αποθεματικό κρίσης της Ε.Ε, το οποίο θα διατεθεί σε μέλη ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών που υλοποιούν περιβαλλοντικές δράσεις, καθώς και στον αμπελοοινικό τομέα σε αμπελουργούς των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά και βιοκαλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών, κορινθιακής σταφίδας και σουλτανίνας που είναι ενταγμένοι στο μητρώο του υπουργείου.

6_pin_91

Μετά την ολοκλήρωση της πολυαναµενόµενης επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου, συνολικού ποσού 70 εκατ. ευρώ, δεν είναι πολλά αυτά που έχουν να περιµένουν οι παραγωγοί µέχρι τη µεγάλη πληρωµή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης προς τα τέλη του Οκτωβρίου.

kalamaki-2-zhmies

Τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις του περασμένου Ιουνίου σε καλλιέργειες δημητριακών στον θεσσαλικό κάμπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία