Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

shutterstock_769084006

Θέμα λίγων ημερών η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης 70 ευρώ ανά στρέμμα για την ελιά καλαμών. Η πολυαναμενόμενη πληρωμή αφορά σε παραγωγούς ελιάς Καλαμών κυρίες σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Φθιώτιδας που δεν κατάφεραν να πληρωθούν μαζί με τους υπόλοιπους τον περασμένο Δεκέμβριο. Μαζί πιστώνεται και η κρατική ενίσχυση 50 ευρώ σε καπνά ποικιλίας Βιρτζίνια.

Μέχρι 21 Ιουλίου αιτήσεις για ερευνητικά προγράμματα στη μελισσοκομία

Το Ινστιτούτο Οικολογικής Γεωργίας παραθέτει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μελισσοκόμοι βιολογικής εκτροφής και λόγω των αυξημένων εξόδων που επιβάλλεται να κάνουν θεωρείται αναγκαία η οικονομική τους ενίσχυση.

4_pin_23

Υπόψη των ευρωπαϊκών αρχών τέθηκε το σχέδιο της Ελλάδας για τη δηµιουργία ενός µητρώου δικαιούχων άµεσων ενισχύσεων από το 2023, το οποίο θα συνδέεται µε την απόδειξη αγροτικής δραστηριότητας βάσει τιµολογίων.

Jason-Roberts-Image-1

Μέσω της εφαρμογής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2021 και έως τις 22 Ιουνίου καλούνται οι αγρότες να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την εξισωτική αποζημίωση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

pecore-725x512_2

Στους δικαιούχους των περιοχών του υπομέτρου 13.2 της εξισωτικής, που με την νέα οριοθέτηση του 2019 δεν περιλαμβάνονταν στους ενισχυόμενους, λόγω φυσικών ή ειδικών μειονεκτημάτων,  θα συνεχισθεί  η χορήγηση  ενισχύσεων. 

trakter_sto_xorafi_1

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), αλλά και της προσπάθειας για την αποφυγή του κινδύνου απώλειας ενισχύσεων αποφάσισε να επανελέγξει όλα τα αγροτεμάχια, με αίτημα  ενίσχυσης συνδεδεμένων καθεστώτων, που είχαν εύρημα (μείωση ή μηδενισμό της έκτασης φυτικού κεφαλαίου) από τον έλεγχο μέσω τηλεπισκόπησης, χωρίς την υποβολή σχετικής ένστασης από τους παραγωγούς.

Peaches-Oil-Painting

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 20 Απριλίου η διαδικασία πίστωσης της έκτακτης κρατικής ενίσχυσης στα πυρηνόκαρπα που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 110 ευρώ το στρέμμα για τα βιομηχανικά ροδάκινα, σε 100 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα και 90 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια.

43_6

Φορολογικό σύστημα και άμεσες ενισχύσεις δυσκολεύουν την ανανέωση του δυναμικού και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αποφαίνονται οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών, προτρέποντας σε επανεξέταση της φορολογικής πολιτικής σ´ αυτό το σημείο και στην περίπτωση της Ελλάδας.

υπαατ_βουλη_4

Την Πέμπτη 22 Απριλίου (μεθαύριο) αρχίζει ο πρώτος κύκλος πληρωμών, με υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης και πριμ νεαρών αγροτών, ενώ το μεγάλο πακέτο των συνδεδεμένων ενισχύσεων, δηλαδή ζωικά (βοοειδή και αιγοπρόβειο), σπόροι σποράς, Κορινθιακή σταφίδα και ζαχαρότευτλα, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη (27 και 28 Απριλίου).

anthoforia-pagetossdc

Με βάση το χρονοδιάγραμμα και τις τεχνικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των αγροτών από τον καταστροφικό παγετό της 9ης και 10ης Απριλίου, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη Βουλή, ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός. 

4_pin_22

Έντονη κινητικότητα για την αγορά δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης καταγράφεται το τελευταίο διάστηµα, µε τους κατόχους επιλέξιµων εκτάσεων να προσπαθούν να δηµιουργήσουν παρακαταθήκη για το καθεστώς που θα ισχύσει από το 2023.

Λιβανος-_Επισκεψη_με_ΚΜ_Σπαθοβουνι

Σαφής κατεύθυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να σκύψουν με ενδιαφέρον πάνω από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο τελευταίος παγετός (9ης και 10ης Απριλίου) στις ευαίσθητες αγροτικές καλλιέργειες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, δόθηκε κατά την αιφνίδια επίσκεψή του πρωθυπουργού στη Νεμέα, όπου υπάρχει πρόβλημα, κυρίως με τους αμπελώνες.

agrotisa_autokinito_2

Έως τις 25 Μαΐου πλέον έχουν περιθώριο να µεταβιβάσουν τα αγροτεµάχιά τους οι δικαιούχοι των Μέτρων 10.1.4 Απονιτροποίηση και 10.1.8 Κοµφούζιο, µετά από αίτηµα του Συλλόγου Επαγγελµατιών Γεωπόνων Λάρισας, καθώς έχει ξεκινήσει ένα κύµα µεταβιβάσεων εκµεταλλεύσεων προς συγγενικά πρόσωπα και παιδιά που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Μέτρο των Νέων Αγροτών.

6_pin_40

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα πληρωθούν τα υπόλοιπα των ενισχύσεων του 2020, καθώς και το νέο πακέτο των συνδεδεμένων ενισχύσεων» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών Δημήτρης Μελάς τον βουλευτή Αργολίδας Ανδρέα Πουλά και τον πρόεδρο της Ένωσης του νομού Σπύρο Αντωνόπουλο, με τους οποίους συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες.

4_41_2

Τα ποσά των συνδεδεμένων ενισχύσεων βοείου κρέατος έτους 2021 και για τους ελαιοκαλλιεργητές των Μικρών Νησιών του Αιγαίου καθορίζουν αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία