Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

ektroxiasmos_v_044

Τρέχει να προλάβει τις συνέπειες των λάθος αποφάσεών του το τελών υπό παραίτηση διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΟ, καθώς αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα η «βιομηχανία» που έχει στηθεί γύρω από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις πιστοποιήσεις στελεχών της ευρύτερης δημόσιας διοίκησης που συνδέεται με τον αγροτικό χώρο.

mediadefaultimagessofia_mavridou

Μονόδρομο αποτελεί για την εξασφάλιση του φετινού γεωργικού εισοδήματος των αγροτών της Πιερίας, η διερεύνηση της δυνατότητας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων καπνοπαραγωγών της Πιερίας από τον ΕΛΓΑ, όπως τονίζει η Σοφία Μαυρίδου αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, καθώς όπως απεφάνθη το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο η καταστροφή της παραγωγής οφειλόταν στον καιρό και όχι σε κάποια ασθένεια ή λανθασμένη καλλιεργητική πρακτική.

2_Photo_Agro

Στη μιζέρια του δημοσιοϋπαλληλικού κατεστημένου σκοντάφτει άλλη μια φορά η εκπαίδευση των Νέων Αγροτών για το λεγόμενο «πράσινο πτυχίο» που αποτελεί και προϋπόθεση για την πληρωμή τους από το αντίστοιχο πρόγραμμα πρώτης εγκατάστασης σε αγροτική εκμετάλλευση.

328_Cotton_Fibershed10152018_paigegreen

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ να ορίσει κλιμάκιο ελεγκτών για να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από χαλάζι την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα και να καταγραφούν οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

135A5486-Copy

Σε πληρωμές ύψους 1.457.989,99 ευρώ συνολικά προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από τις 17 ως τις 18 Σεπτεμβρίου 2019, με τον αριθμό των δικαιούχων να ανέρχεται σε 202.

ωβνχψσδγφη

Απόγνωση κυριαρχεί στους αμυγδαλοπαραγωγούς, που δεν ξέρουν αν και πότε θα αποζημιωθούν, καθώς για μια ακόμη χρονιά η παραγωγή τους χάθηκε, η καρπόπτωση ήταν ολοκληρωτική και σχεδόν καθολική, χωρίς ακόμη να είναι καθορισμένα τα αίτια, ενώ όπως τόνισαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο, δικαιότερη θεωρούν μια αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.

6_4

Το επόµενο διάστηµα και µέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε και δροµολογείται καλώς εχόντων των πραγµάτων η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης του 2019 στους αγρότες, αυξάνεται κατά πολύ ο φόρτος εργασίας στους διοικητικούς του Οργανισµού Πληρωµών.

deutero_4

Τα συστήματα εκτροφής θα πρέπει να γίνουν βιώσιμα, ανθεκτικά και ανταγωνιστικά, τονίζει ο καθηγητής της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, Γεώργιος Αρσένος, προσθέτοντας πως το ζωικό κεφάλαιο πρέπει να εξυγιανθεί, να βελτιωθεί και θα πρέπει και να οριοθετηθεί το κόστος παραγωγής ανά σύστημα.

arkouda_2

Αυξάνεται η ανάγκη για ένταξη της άγριας πανίδας στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ, καθώς από άκρη σε άκρη, σε όλη την Ελλάδα, αγριογούρουνα, λύκοι, ακόμη και αρκούδες καταστρέφουν εν μέρει ή και ολοκληρωτικά αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με το θέμα να θίγει και νέα ερώτηση στη Βουλή για τα μελίσσια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία