Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Πληρωμές

viologikiktinotrofiare

Οι έντονες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων φαίνεται πως αναγκάσουν τις αρμόδιες αρχές να επισπεύσουν την πληρωμή της Βιολογικής πριν τον 15Αύγουστο και έτσι συνολικά 3,189 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σε 1.913 δικαιούχους για τα έτη δεσμεύσεων του 2018 όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Πολλοί είναι όμως οι παραγωγοί που δηλώνουν πως μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 13/8 δεν είχαν φανεί τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Kasimis_5

Η Ελλάδα έχει υποβάλλει αίτημα στην Κομισιόν από τις 28 Ιουνίου, προκειμένου να αυξήσει από τον Οκτώβριο το ποσοστό προκαταβολών στο 70% για τις άμεσες ενισχύσεις και 85% για τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες που αντιμετωπίζουν αντίξοες καιρικές συνθήκες.

exiswtiki-apozimeiwsi-pinakas-new

Για άµεσο κίνδυνο να διακοπεί η παροχή ενίσχυσης σε χιλιάδες αγρότες που λαµβάνουν την εξισωτικές αποζηµιώσεις εφόσον δεν εγκριθούν εθνικά κονδύλια για την κάλυψή τους, προειδοποιούσαν οι διαχειριστικές αρχές το περασµένο έτος, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει σήµερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ως «µάχη» την εξασφαλίση πόρων για τις πληρωµές του 2019 και του 2020. Υπολογίζεται πως απαιτούνται 200-300 εκατ. ευρώ, γεγονός που όχι µόνο θέτει επ’ αµφιβόλω τις πληρωµές των δικαιούχων του 2019 (έχει κλείσει η προκήρυξη) αλλά µπορεί να φέρει και οριζόντιες µειώσεις στη στρεµµατική ενίσχυση στην πρόσκληση της ερχόµενης χρονιάς, αν τελικά δεν υπάρξει βοήθεια από τα εθνικά ταµεία.

arab1

Εντείνονται οι ανησυχίες των αγροτών για το ενδεχόμενο επιβάρυνσης του κόστους ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ, μέσα από τις διαδικασίες αναθεώρησης του ισχύοντος κανονισμού του Οργανισμού.

ktinotrofiaa22

Την εκκαθάριση πληρωμής της Βιολογικής Κτηνοτροφίας αναμένουν ακόμα οι κτηνοτρόφοι σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά, καθώς αν και έχει ολοκληρωθεί ο υπολογισμός του ποσού που θα λάβουν και η έκδοση των απαιτούμενων παρτίδων πληρωμής δεν έχει γίνει ακόμα η μεταφορά των απαραίτητων πιστώσεων στον ΕΛΕΓΕΠ.

Αποδίδουν οι ζυμώσεις για το αγροτικό πακέτο

Eξεδόθη από τον Οργανισμό Πληρωμών Κοινοτικών Επιδοτήσεων η εγκύκλιος για την εφαρμογή των καθεστώτων των συνδεδεμένων ενισχύσεων, της ειδικής καλλιεργητικής ενίσχυσης για το βαμβάκι και των μέτρων μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους έτους 2019.

opekepe_2

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ενωσιακό και Εθνικό), Καν.(ΕΕ) 1307/2013 και του Καν. (ΕΕ) 1306/2013,το άρθρο 41 της υπ’ αρ. 104/7056/21.01.2015 ΥΑ, στο πλαίσιο των καθεστώτων στρεμματικής ενίσχυσης που απαριθμούνται στο παράρτημα I του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 και στο παράρτημα VI του κανονισμού (ΕΚ) αρ. 73/2009, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα με καταληκτική ημερομηνία τις 25 Ιουλίου 2019, είτε μέσω της on line εφαρμογής, είτε μέσω του ΚΥΔ που έχει υποβληθεί η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, μπορούν να γίνουν τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις των Αιτήσεων.

arab1

Ταχεία καταγραφή ζημιών και γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία της προηγούμενης Τετάρτης στις φυτείες οπωροφόρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας, υποσχέθηκε η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

ενωση-αγρινιου-2-1

Σε μια σειρά πληρωμών, συνολικού ποσού 11,5 εκατ. ευρώ σχετικά με την εκκαθάριση της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας του έτους 2018 προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το διάστημα από 5 έως 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ίδιου του οργανισμού.

Ανοίγει τη Δευτέρα η πλατφόρμα για αιτήσεις αποζημιώσεων στα ροδάκινα

Τις ενστάσεις τους από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θεωρούν ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα λόγω των ελέγχων της τηλεπισκόπησης στα πλαίσια των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο ρύζι και τα ροδάκινα προς χυμοποίηση και της ενίσχυσης για τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

ktinotrofos_4

Αναρτήρθηκε στη διαύγεια την Τρίτη 9 Ιουλίου η απόφαση για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον γεωργικό τομέα και ειδικότερα σε αιγοπροβατοτρόφους της Περιφέρειας Κρήτης που διατηρούν εκμεταλλεύσεις με θηλυκά ενήλικα αιγοπρόβατα (τουλάχιστον ενός έτους), οι οποίοι έχουν παραδώσει γάλα εντός του 2018 ή/και προχωρήσει σε επίσημες σφαγές για τα έτη 2018-2019.

5159bfea1a8851d8fc82a3345a0eb0ae_XL_2

Σταδιακά από τη Δευτέρα 8/07/2019 μέχρι και την Τετάρτη 10/07/2019 θα πραγματοποιείται η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενταγμένων παραγωγών στις δράσεις του προγράμματος βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας.

aebzplhrwmhtropojune19_2

Στο «παραπέντε» της προσφυγής στις κάλπες και υπό την απειλή της αποχής από τη ψηφοφορία, έπειτα από τουλάχιστον εξάμηνη μεγάλη ταλαιπωρία, που συνοδεύτηκε από δεσμεύσεις που αναλαμβάνονταν, αλλά στο τέλος αποδεικνύονταν κούφιες, το πλήρωμα το χρόνου ήρθε και οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας εξοφλήθηκαν τις απαιτήσεις τους από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία