Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Λαογραφία

leonardo

Ο πίνακας «Salvator Mundi» (Ο Σωτήρας του Κόσμου) του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που κατέρριψε κάθε ρεκόρ όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2017, «εξαφανίστηκε» από το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

DSC_0005

Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας εκτίθενται οι δημιουργίες του Ελληνορωσικού Συμποσίου Κεραμικής, που φιλοξένησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Δήμος Λαρισαίων.

atexnhxerolithias

Την εγγραφή της τέχνης της ξερολιθιάς στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ενέκρινε μετ' επαίνων η Διακυβερνητική Επιτροπή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) στην 13η ετήσια συνεδρίασή της (Port Louis, Μαυρίκιος, 26 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2018).

aenetikateixhsynthrhsh

Στη συντήρηση, αποκατάσταση και ευπρεπρισμό των Ενετικών Τειχών της πόλης προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου μέσω εργολαβικής σύμβασης που υπέγραψε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου με τον ανάδοχο του έργου, ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

gata-chouliara

Έκθεση αφιερωμένη στα σχέδια του Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου Χουλιαρά, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη / Πινακοθήκη Γκίκα, έως τις 24 Νοεμβρίου [Κριεζώτου 3, Κολωνάκι].

allhelladagynaikouba

Οι φωτογράφοι Γιώργος Τατάκης και Μιχάλης Παππάς, με έδρα την Αθήνα, αποτυπώνουν έθιμα και παραδοσιακά δρώμενα από τις περιηγήσεις τους τα τελευταία επτά χρόνια σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

apolitistihpeirou

«Η Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 17:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

acinepisth

Η αρχαία κινεζική επιστημονική και τεχνολογική πρωτοπορία και η σύνδεσή της με τα εφευρήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού φωτίζονται σε έκθεση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας - Noesis σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου.

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία