Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

rice_2

Έρευνα επιβεβαίωσε την ύπαρξη σημαντικής αύξησης στις εισαγωγές ρυζιού τύπου Indica από την Καμπότζη και τη Μιανμάρ/Βιρμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει προκαλέσει οικονομική ζημία στους Ευρωπαίους παραγωγούς. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε, από τις 16 Ιανουαρίου, να επαναφέρει εισαγωγικούς δασμούς οι οποίοι θα μειώνονται σταθερά κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών ετών.

Εγκλωβισμένη... παραμένει φέτος η φακή

«Μούσκεµα» τα έκανε ο καιρός φέτος µε τη φακή και το ρεβίθι σχεδόν σε όλα τα βασικά παραγωγικά κέντρα του προϊόντος, καθώς αρχικά η ξηρασία «έκαψε» τις αποδόσεις σε ποσοστό έως και πάνω από 50% και κατόπιν οι ασταµάτητες βροχές στο αλώνι υποβάθµισαν την ποιότητα. Οι παράγοντες αυτοί, σε συνδυασµό µε τις εισαγωγές, πίεσαν τις τιµές παραγωγού κατά περίπου 20 λεπτά το κιλό.

Στα χαμηλά 100 ετών η σπορά σιτηρών στις ΗΠΑ το 2018-2019

Η παγκόσμια παραγωγή ελαιούχων σπόρων για την περίοδο 2018/19 αναμένεται να αγγίζει τους 603,1 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης των 10,5 εκατ. τόνων σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει η τελευταία έκθεση του USDA.

Η μεγαλύτερη ξηρασία τις τελευταίες δεκαετίες έχει στεγνώσει ποτάμια στην Ολλανδία και καταστρέφει τις καλλιέργειες, κυρίως του καλαμποκιού και της πατάτας. Οι γεωργοί εργάζονται πλέον νυχθημερόν για να σώσουν οτιδήποτε μπορούν αρδεύοντας όσο το δυνατό περισσότερο, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Άνοδο τιμών στα σιτηρά και το γάλα φέρνει η ξηρασία στον ευρωπαϊκό βορρά

Για τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας στο πρόσφατο ιστορικό κάνουν λόγο αρκετοί αγρότες στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, η οποία σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου, θα µπορούσε να προκαλέσει επισιτιστική ανασφάλεια και οικονοµικά προβλήµατα στους Ευρωπαίους πολίτες. Για τον ∆ρ. Πφίστερ, µετεωρολόγο του Πανεπιστηµίου της Βέρνης, ο καιρός εξελίσσεται σήµερα σε ανάλογη µε το 1540 κατεύθυνση.

Σημάδια ελμινθοσπορίου σε καλαμπόκια της Δράμας

Προσβολές ελμινθοσπορίου σε καλλιέργειες αραβόσιτου σε διάφορες περιοχές της Δράμας (Νεροφρακτής, Μαυρολευκή, Καλός Αγρός, Αργυρούπολη κ.α.) διαπίστωσαν οι γεωπόνοι της αρμόδιας Διεύθυνσης του νομού.

Ενισχύεται η ζήτηση λόγω εξαγωγής για το σκληρό σιτάρι

Βελτιώνεται το κλίµα στην αγορά για το σκληρό σιτάρι, ενώ γενικεύεται η τιµή παραγωγού στα 19 λεπτά το κιλό, τουλάχιστον για τις καλές ποιότητες και ειδικά για τα σιτάρια της Θεσσαλίας.

Τιμή 22 λεπτά για το σκληρό στάρι από τον ΑΣ Πλατυκάμπου

Οι τιμές για το ευρωπαϊκό σιτάρι ανέβηκαν περαιτέρω στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δεδομένης της αβεβαιότητας για τις προοπτικές της φετινής σοδειάς σε Γερμανία, Βρετανία και πολλές άλλες χώρες λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας. Την ίδια στιγμή το ευρώ που πέφτει συγκριτικά με το δολάριο ενισχύει τις εξαγωγές.

Μείωση 5% στην παραγωγή σκληρού αναμένει η ΕΕ

Οι συνθήκες ξηρασίας προς το τέλος της άνοιξης σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, αναμένεται να μειώσει την παραγωγή δημητριακών της ΕΕ για την περίοδο 2018-2019 σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν.

Φαίνεται πως έπιασε τόπο η συμφωνία του Πλατύκαμπου για το σκληρό σιτάρι

Σαν τονωτική ένεση στην ψυχολογία των σιτοκαλλιεργητών του θεσσαλικού κάµπου αλλά και ευρύτερα των παραγωγών σκληρού σίτου σε όλη τη χώρα, λειτούργησε η πρωτοσέλιδη είδηση της Agrenda την περασµένη εβδοµάδα, αναφορικά µε τη συµφωνία πώλησης σκληρού που έκλεισε ο συνεταιρισµός Πλατυκάµπου και η οποία παρέχει στην οργάνωση τη δυνατότητα να πληρώνει αυτές τις µέρες τους παραγωγούς µε 21 λεπτά το κιλό καθαρά, συν το ΦΠΑ.

Έχει βάθος το deal Πλατύκαμπου για 21 λεπτά στο σκληρό

Σαν τονωτική ένεση στην ψυχολογία των σιτοκαλλιεργητών του θεσσαλικού κάµπου αλλά και ευρύτερα των παραγωγών σκληρού σίτου σε όλη τη χώρα, λειτούργησε η πρωτοσέλιδη είδηση της Agrenda την περασµένη εβδοµάδα, αναφορικά µε τη συµφωνία πώλησης σκληρού που έκλεισε ο συνεταιρισµός Πλατυκάµπου και η οποία του παρέχει στην οργάνωση τη δυνατότητα να πληρώνει αυτές τις µέρες τους παραγωγούς µε 21 λεπτά το κιλό καθαρά, συν το ΦΠΑ.

Με 21 λεπτά στο σκληρό σπάει τα δεδομένα ο Πλατύκαμπος

Ρήγµα στη σκληρή γραµµή των µεγαλεµπόρων (Καµένα Βούρλα) φαίνεται να δηµιουργείται, µετά τις πρώτες συµφωνίες ντόπιων κυρίως µεσαζόντων να προµηθευτούν αξιόλογες ποσότητες σκληρού σίτου µε 20 και 21 λεπτά το κιλό, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Παραγωγή τζιν από κριθάρι καλλιεργημένο μόνο από ρομπότ

To πρότζεκτ «Hands Free Hectare» του ονοµαστού στην αγροτική έρευνα βρετανικού πανεπιστηµίου Harper Adams βραβευµένο και πρόσφατα από το BBC φαίνεται πως συνεχίζει να κεντρίζει τους τίτλους της διεθνούς αγροτικής δηµοσιογραφίας, µε το τζιν που παράχθηκε από το αποστακτήριο North Star, στη Βόρεια Ουαλία να αποτελεί το τελευταίο του επίτευγµα.

Οργή αγροτών με «στημένη τιμή» στα 16 λεπτά για το σκληρό σιτάρι

Αγγίζει το άριστο η φετινή παραγωγή στον µεγαλύτερο σιτοβολώνα της χώρας, τον θεσσαλικό κάµπο, καθώς χαρακτηρίζεται από άνω του 80% ειδικό βάρος, 90-100% υαλώδη και 14% πρωτεΐνη. Τώρα οι παραγωγοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην τιµή µε τα µηνύµατα να είναι όµως δυσοίωνα.

Διαμάντι φέτος το σκληρό στον κάμπο η προσδοκία για τιμή γεμίζει αποθήκες

Με 19 λεπτά το κιλό αγοράζει σήµερα το σκληρό σιτάρι η ΕΑΣ Βόλου, κίνηση η οποία δίνει ένα θετικό στίγµα για την εξέλιξη της αγοράς του προϊόντος το επόµενο διάστηµα, θέτοντας παράλληλο εµπόδια στο σχεδιασµό του ιδιωτικού εµπορίου που επιχειρεί να βάλει χαµηλότερα τον πήχη της αφετηρίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία