Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

22-35_27

Ορατά στον ορίζοντα διαφαίνονται τα 28 λεπτά το κιλό τιµή παραγωγού στο σκληρό σιτάρι, µε την αγορά να έχει κατά πως φαίνεται «ακούσει» τα 25 λεπτά «για αρχή», ενώ όσο προχωρούν τα αλώνια επιβεβαιώνονται οι εκτιµήσεις ότι οι αποδόσεις είναι αισθητά µειωµένες.

13_pn

Μειωµένες αποδόσεις κοντά στο 10% µεσοσταθµικά, χρηµατιστηριακή άνοδος των σιτηρών, ενώ από την άλλη φθηνό δολάριο και µια µάλλον αρνητική στάση από πλευράς µεσιτών συνθέτουν το τοπίο στην αγορά σκληρού σίτου λίγες ηµέρες πριν την έναρξη των αλωνιών.

22-43

Πληθαίνουν τα σηµάδια ότι τα φετινά αλώνια θα ανοίξουν µε τιµές παραγωγού περί τα 25 λεπτά το κιλό, µε ανοδική τροχιά, όσο οι πρώτες εκτιµήσεις για τις αποδόσεις δείχνουν µια χρονιά µε µάλλον µικρή δυναµική.

36_pin_26

Η εικόνα εξελίσσεται ικανοποιητικά στα µακρύσπερα, τύπου bonnet και τις Καρολίνες, τα οποία εµφανίζουν ταχύτερη απορρόφηση και µε ενισχυµένες τιµές, όµως είναι ρύζια σε µικρότερες ποσότητες κι απευθύνονται σε άλλες αγορές.

22-35_pin_13

Επιστρέφει µια ζωηρότητα στην αγορά σκληρού σίτου, στην οποία παρά το γεγονός ότι οι τιµές έµειναν για δεύτερη συνεχόµενη εβδοµάδα αµετάβλητες, έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές συζητήσεις για τις πρώτες πράξεις της νέας σοδειάς. Στην Ιταλία δε, οι αναλύσεις κάνουν λόγο για νέα ανοδική κινητικότητα µε τους όγκους της επερχόµενης συγκοµιδής.

22-35_26

Όσο η αγορά πληρώνει 25 λεπτά για τα µέτρια περσινά σιτάρια ένα µήνα σχεδόν πριν από τα αλώνια, οι παραγωγοί ετοιµάζονται για δυναµικές διαπραγµατεύσεις µε το εµπόριο για τη νέα σοδειά που έρχεται εν µέσω ενός δυναµικού υπερκύκλου ανόδου για τα περισσότερα αγροτικά εµπορεύµατα.

42_pin_4

Με πράξη στα 30 λεπτά το κιλό για µικρή ποσότητα σκληρού σιταριού στην περιοχή της Λάρισας έκλεισε ο Φεβρουάριος, όσο η εγχώρια αγορά δείχνει ελλειµµατική σε ποσότητες, γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές σε εκτιµήσεις που θέλουν υψηλά επίπεδα τιµών και για τα πρώτα στάρια ΤΗΣ ΣΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ 2021.

21_pin_14

Με πράξη στα 30 λεπτά το κιλό για μικρή ποσότητα σκληρού σιταριού στην περιοχή της Λάρισας έκλεισε ο Φεβρουάριος, όσο η εγχώρια αγορά δείχνει ελλειμματική σε ποσότητες, γεγονός που οδηγεί τους αναλυτές σε εκτιμήσεις που θέλουν υψηλά επίπεδα τιμών και για τα πρώτα στάρια της σοδειάς του 2021.

22-35_pin_8

Με «χαµηλές στροφές» κινείται η εγχώρια αγορά ρυζιού, ιδίως για τις µεσόσπερµες ποικιλίες, οι οποίες έχουν «σκαλώσει», προς ώρας, στα 29,5 λεπτά το κιλό, ενώ λίγο καλύτερη είναι η εικόνα στα µακρύσπερµα και τις Καρολίνες, που πιάνουν αντίστοιχα τα 32 και τα 38 λεπτά το κιλό.

122189425_2731379933741605_4634551467843540740_o_2

Μπροστά στο φάσμα μιας καλλιεργητικής σεζόν μειωμένων αποδόσεων  κινδυνεύουν να βρεθούν φέτος, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, οι παραγωγοί χειμερινών σιτηρών στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ακόμη και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, χιλιάδες στρέμματα παραμένουν χέρσα.

35_pin__1_

Επιστροφή στις τιμές που διαμορφώθηκαν στα αλώνια για το σκληρό σιτάρι, με την πρώτη ποιότητα του προϊόντος να πληρώνεται στον παραγωγό από 25 έως 26 λεπτά το κιλό επικυρώνουν οι εξαγωγικές δουλειές που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τελευταίο διάστημα γίνονται δουλειές με τιμή εξαγωγής στα 280 ευρώ ο τόνος FOB λιμάνι μας, όσο παράλληλα τα αποθέματα πρώτης ύλης εξαντλούνται κυρίως στις αποθήκες παραγωγών.

44-45__8__3

Σοβαρές ανακατατάξεις στο χάρτη των αροτραίων κυρίως καλλιεργειών, καταγράφονται εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου µε το σκληρό σιτάρι να αυξάνει έως και 30% την παρουσία του στις αγροτικές εκτάσεις της χώρας, «κλέβοντας» κατά κάποιο τρόπο στρέµµατα, από το µαλακό σιτάρι, το κριθάρι (κτηνοτροφικό και βυνοποίησης), από το καλαµπόκι, από την ελαιοκράµβη και από το βαµβάκι.

424

Μια τάση µε διάρκεια εντοπίσουν οι αναλυτές της αγοράς σκληρού σίτου, στην ανοδική πορεία την οποία ακολουθεί το τελευταίο διάστηµα το εµπόριο. Μπορεί λοιπόν την εβδοµάδα που πέρασε να µην σηµειώθηκαν εξελίξεις άξιες αναφοράς στην ελληνική αγορά, που διατήρησε τις τιµές εξαγωγής πέριξ των 275 ευρώ ο τόνος για µέτριες ποιότητες, ωστόσο οι πράξεις αυτές κρατάνε ακόµα ένα ενδιαφέρον που µεταφράζεται σε τιµή αποθήκης παραγωγού πάνω από τα 25 λεπτά το κιλό για την πρώτη ποιότητα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία