Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

image1

Η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ενεργής παρουσίας στον κλάδο της πτηνοτροφίας, συμμετείχε στο 60ο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 3-5 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2

Υπάρχει ζήτηση από την Ιταλία για εξαγωγή της νέας σοδειάς ελληνικού σκληρού σίτου στα 525 ευρώ ο τόνος FOB, εντούτοις οι πωλητές διστάζουν να πουλήσουν µια που δεν γνωρίζουν πόσο θα αγοραστούν τα σιτάρια φέτος.

IMG_6886_2

Ξαναγύρισαν το τελευταίο 24ωρο οι μηχανές στα αλώνια, μετά την ολιγοήμερη διακοπή λόγω των γενικευμένων βροχοπτώσεων σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Κεντρική Ελλάδα όπου η συγκομιδή είχε αρχίσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

12-13_20

∆ιαρροές από τη βιοµηχανία ζυµαρικών στην ιταλική αγορά κάνουν λόγο για τιµές εκκίνησης στο σκληρό σιτάρι της νέας χρονιάς στα 530 µε 560 ευρώ ο τόνος, από τα 570 ευρώ που διατήρησε την περασµένη εβδοµάδα η Φότζια, µε τις οργανώσεις Ιταλών αγροτών να βγαίνουν στην αντεπίθεση, διεκδικώντας τα 600 ευρώ.

IMG_6750

Η ελλειμματική αγορά και η αγωνία για κάλυψη των προβλεπόμενων όγκων, αφήνουν προς το παρόν αδιάφορη την αγορά στα σιτηρά, όπου δεν φαίνεται να τιμολογείται προς το παρόν η όποια υποβάθμιση της ποιότητας εξ αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων.

foto_1

Ισχυρή καταγράφεται η ζήτηση για σκληρό σιτάρι και κριθάρι, μετά τις πρώτες κοπές κυρίως σε ξερικά κριθάρια και με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν προς το παρόν, τουλάχιστον εκεί όπου οι καλλιέργειες βρίσκονται σε ώριμο στάδιο, την ποιότητα της παραγωγής.

krithari-site

Σε ένα στενό εύρος από 32 µέχρι 34 λεπτά το κιλό διαπραγµατεύεται η τιµή παραγωγού για το κριθάρι, ενώ εκτιµήσεις έµπειρων παραγόντων της ελληνικής αγοράς, υπολογίζουν µια ενίσχυση της τάξης των 4 λεπτών το κιλό, µόλις ολοκληρωθούν τα αλώνια, κάτι όµως που «παίζεται» δεδοµένων των εύθραυστων ισορροπιών στην ευρωπαϊκή αγορά.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2

Στην αγορά µας οι τιµές εξαγωγής για τη νέα σοδειά σκληρού σίτου οδεύουν προς τα 520 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολη η απόφαση να προπωλήσει ένας έµπορος.

εργο-φγφξγη-ψ

Πρωτοφανής είναι κινητικότητα στην πραγματική αγορά σιτηρών πριν καλά – καλά μπουν στα χωράφια οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές, με τις τιμές να μην απέχουν από αυτές που γράφει το «ταμπλό» στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Τον τόνο φαίνεται να έχει δώσει από την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλία ο Μάρκου, προσφέροντας 46 και 32 λεπτά το κιλό αντίστοιχα για σκληρό σιτάρι και κριθάρι, τιμή την οποία οι παραγωγοί μπορούν να φιξάρουν για ποσότητες τις οποίες θα παραδώσουν από το χωράφι τις επόμενες μέρες. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη 31 Μαΐου, τιμή για το κριθάρι στα 32 λεπτά κλειστά ανακοίνωσε και ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγη, ο οποίος δίνει και τη δυνατότητα στους παραγωγούς να παραδώσουν με ανοιχτή τιμή και να φιξάρουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Agora_sitari_site_25-05-22

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των αλωνιών στην Ελλάδα και η αγορά σκληρού σίτου της Ευρώπης γράφει νέα υψηλά, με τη λίστα τιμών της Φότζια να διαμορφώνει από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου τα 560 ευρώ ο τόνος για την πρώτη ποιότητα.

12_pin_5

Σε πεδίο ανακάλυψης τιµών έχουν εισέλθει τις τελευταίες ηµέρες οι αγορές των αγροτικών εµπορευµάτων, µε σκληρό και µαλακό σιτάρι, κριθάρι, καλαµπόκι και ηλίανθο να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά όσο παράλληλα οι τιµές για τα συµβόλαια της νέας σοδειάς βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο µε τα περσινά αποθέµατα.

pιφ87θφ__1__2_2_2

Η αγορά κρατάει καλά τα υψηλά της επίπεδα στην εξαγωγή για τη φετινή σοδειά σκληρού σίτου και δείχνει υποσχόµενη για τη νέα. Οι Ιταλοί προσπαθούν να αγοράσουν σε τιµές λίγο πάνω από 500 ευρώ ο τόνος fob, εντούτοις δουλειές δεν ακούγονται καθώς τα αποθέµατα είναι χαµηλά και δεν υπάρχει διάθεση προσφοράς από τους εξαγωγείς.

22_40

Εξελίξεις στην αγορά σιτηρών έχουν ήδη διαμορφώσει τα 34 λεπτά το κιλό για τα φετινά κριθάρια, με μεγάλη εταιρεία στο πεδίο των ζωοτροφών να κλείνει από τώρα συμφωνίες για αγορά ποσοτήτων τις επόμενες εβδομάδες με την τιμή αυτή.

pιφ87θφ__1__2

Οι τιµές εξαγωγής σκληρού σίτου στην εγχώρια αγορά παραµένουν λίγο πάνω από τα 500 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, ενώ παράλληλα έχουν αρχίσει οι κουβέντες για προπωλήσεις νέας σοδειάς.

22-35_pin_7

Εµπορικές πράξεις στα 44 λεπτά το κιλό για τις µεσόσπερµες ποικιλίες και τις τύπου Καρολίνα και στα 41 λεπτά για τις κίτρινες µακρύσπερµες, καταγράφει η εγχώρια αγορά ρυζιού, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αρχίσει µαζικά η σπορά της νέας καλλιεργητικής περιόδου, η οποία αναµένεται φέτος να εξελιχθεί µε 30% λιγότερα στρέµµατα από ό,τι συνήθως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία