Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

7999752832_76f526fbac_o

Συνεχίζεται η ηρεµία και αυτή την εβδοµάδα στην αγορά σκληρού σίτου, µε τις τιµές στις πράξεις να έχουν «καθίσει» λιγάκι. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι έτσι σταθερά θα κινηθεί η αγορά µέχρι και τα τέλη του έτους, µε όποιες αλλαγές προς το καλύτερο να αναµένονται τους πρώτους µήνες του νέου χρόνου. Βέβαια πρέπει να σηµειωθεί ότι το εποµένως βλέπουµε πως υπάρχει ένα «µικρό µάζεµα» που παρατηρείται στις τιµές, δεν σηµαίνει πως θα ακολουθήσει πτωτική πορεία.

28695006922_62956baecc_o

Σαστισµάρα επικρατεί τις τελευταίες ηµέρες στο σκληρό σιτάρι, τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και σε διεθνές επίπεδο.Από τη µία πλευρά οι συνεχείς αυξήσεις στην τιµή του προϊόντος στα ιταλικά χρηµατιστήρια κάνουν όσους έχουν κρατήσει στις αποθήκες τους σκληρό σιτάρι να ελπίζουν σε συνέχεια της ανοδικής αυτής πορείας και να βολιδοσκοπούν την αγορά προκειµένου να ρευστοποιήσουν.

silos-1_2

Η αυξημένη κατά 1% παραγωγή σιτηρών έρχεται να καλύψει τα κενά τριών κατά σειρά «φτωχών» συγκομιδών, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Σιτηρών, το οποίο σε έκθεσή του αποτιμά πως η συνολική προσφορά στην παγκόσμια αγορά θα είναι μικρότερη για την περίοδο 2019/20, ανεβάζοντας τις τιμές.

silo_7

Στην ελληνική αγορά η διαρκής άνοδος των τιμών στην παγκόσμια αγορά έχει περιορίσει σημαντικά τις προσφορές, καθώς οι πωλητές θέλουν να δουν πρώτα που θα ισορροπήσει η αγορά και μετά να προβούν σε νέες κινήσεις. Αναφορικά με εξαγωγές για την ώρα φορτώνονται παλιότερα συμβόλαια σε χαμηλότερες τιμές. Στην τοπική αγορά οι τιμές για τις καλές ποιότητες κυμαίνονται στα 22 λεπτά το κιλό στον παραγωγό.

grain-silo

Ένα πολωνικό νομοσχέδιο που αποσκοπεί να βοηθήσει τους αγρότες της χώρας μέσω του καθορισμού ελάχιστων τιμών για ορισμένα αγροτικά προϊόντα, βάλθηκαν να υπονομεύσουν τα εμπορικά λόμπι της Πολωνίας σε συνεργασία με το λόμπι δημητριακών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Coceral. Σε κάθε περίπτωση η δημιουργία πρόσφατου ιστορικού με ένα τέτοιο νομοθέτημα είναι αντίθετο με τα συμφέροντα κάθε εμπορικού λόμπι της ΕΕ.

20940925_xxl

Την ευνοϊκή συγκυρία της µειωµένης παραγωγής περιµένει να «εκµεταλλευτεί» ο συνεταιρισµός Νίκαιας. Παρά τη µικρή πίεση στην τιµή, το ποιοτικό σιτάρι πωλείται στα 23 λεπτά, µε σηµάδια ανόδου διεθνώς

paragwgi_aravositou

Αυξάνει το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών (IGC) την παραγωγή που προβλέπει πως θα συγκομιστεί παγκοσμίως στο καλαμπόκι το 2019-20, υποστηρίζοντας όμως παράλληλα πως υπάρχει αβεβαιότητα που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες και στην ουσία τίποτα δεν είναι σίγουρο.

silo_6

Μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην πρώτη λίστα της Φότζια είχαμε άνοδο 5 ευρώ ο τόνος στα σκληρά σιτάρια. Συγκεκριμένα για τα ποιοτικά σιτάρια με ειδικό βάρος 80 kg/hl, υαλώδη 80% και πρωτεΐνη 12% η τιμή αποθήκης παραγωγού διαπραγματεύεται στα 255-260 ευρώ ο τόνος.

th2_2

Η Εθνική Ένωση Σιτηρών και Ζωοτροφών (NGFA), η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από 1.100 σπόρους, ζωοτροφές, μεταποίηση, εξαγωγή και άλλες εταιρείες που σχετίζονται με σιτηρά σε όλη τη χώρα, δήλωσε σήμερα στην Επιτροπή Γεωργίας της Γερουσίας ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσει διάφορες αλλαγές - όταν επαναπροσδιορίσει τον αμερικανικό νόμο για τα πρότυπα σιτηρών.

64261992_2415127155375910_6922947867619360768_n__1__2

Το Διεθνές Συμβούλιο για τα Σιτηρά (IGC) μείωσε την πρόβλεψή του την Πέμπτη για την παγκόσμια παραγωγή σίτου στη σεζόν 2019/2020, αντανακλώντας τις μειωμένες προοπτικές καλλιέργειας στη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά.

3_-Skliro

Η ζήτηση για τα µέτρια σιτάρια στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να υφίσταται και µάλιστα µε σταδιακά υψηλότερες τιµές. Ενώ οι προηγούµενες δουλειές είχαν κλειστεί στα 215-220 ευρώ ο τόνος, οι νέες πωλήσεις πάνε προς τα επίπεδα των 225-230 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας. Προς το παρόν δεν λαµβάνουµε την ανάλογη ζήτηση για τα ποιοτικά µας σιτάρια, οπότε και οι δουλειές εκεί γίνονται σε πιο αργούς ρυθµούς και αφορούν την τοπική αγορά.

k3_site

«Μία η άλλη» καταλήγει και φέτος η υπόθεση για τους παραγωγούς στο σκληρό σιτάρι, καθώς οι καλές στρεµµατικές αποδόσεις ισοφαρίζονται από τη συγκράτηση της τιµής σε επίπεδα που δεν επιτρέπουν µεγάλα όνειρα για τη συνέχεια. Κάτι παραπάνω προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι συνεταιρισµοί αλλά χωρίς ευρύτερη απήχηση στην αγορά.

alwnia

Εμπορικός οίκος προσεγγίζει το τελευταίο διάστημα τον ΑΣ Πλατυκάμπου για την πώληση σκληρού σιταριού στην τιμή των 222 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με πληροφορίες. Από το ποσό αυτό, ο Συνεταιρισμός προτίθεται να πληρώσει καθαρή τιμή παραγωγού στα 21λεπτά ανά κιλό.

sithra_ryzi

Στα 18 λεπτά ανοιχτή τιμή ξεκίνησε να πωλείται στη Θεσσαλία το σκληρό σιτάρι. Άρχισαν να αγοράζουν οι μεγάλοι παίχτες, κόβοντας επιταγές για 18 λεπτά το κιλό τιμή ημέρας και αφήνοντας, όπως επιβάλλεται με τη ρύθμιση Θάνου, ανοιχτή την τιμή για αργότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία