Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

grain_elevator_wheat

Καθαρή τιμή παραγωγού στα 24 λεπτά το κιλό εξασφαλίζει το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νίκαιας, κατά τη διάρκεια του οποίου διατέθηκαν στην αγορά 627 τόνοι από το σκληρό σιτάρι εσοδείας 2020 που είχε ελεύθερο, δηλαδή χωρίς σύμβαση, στις αποθήκες του ο συνεταιρισμός.

depositphotos_192098516-stock-video-wheat-seed-harvest-silos-storage__1_

Επιβεβαιώνεται με πράξεις η φετινή καλή εικόνα αγοράς στο σκληρό σιτάρι, με τις δύο πρώτες φορτώσεις της τάξεως των 5 χιλιάδων τόνων περίπου να φεύγουν από το λιμάνι του Βόλου με τιμή FOB στα 275 και 280 ευρώ ο τόνος. Οι παραπάνω παραδόσεις έρχονται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της ΕΑΣ Βόλου για παραλαβές του σκληρού πρώτης ποιότητας με 25 λεπτά το κιλό από τους παραγωγούς. Μόνιμα θετικό σήμα εκπέμπει ο δείκτης της Φότζια που διατηρείται για τέταρτη εβδομάδα πάνω από τα 300 ευρώ τον τόνο (από 302 – 307 ευρώ ο τόνος για σιτάρια με πρωτείνη 12%, ειδικό βάρος 80kg/hl και υαλώδη 80%).

vergina_mpira_aftodioikisi-1300x865

Το σύνολο της φετινής παραγωγής και στην προσυμφωνημένη τιμή, θα απορροφήσει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας.

49862608531_b277837a74_4k

Στα χαµηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται τα παγκόσµια αποθέµατα σκληρού σιταριού, µε τους βασικούς συντελεστές της βιοµηχανίας στην Ιταλία, να αναµένουν τιµές αυξηµένες κατά 25% για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

15_3

Τιμή παραγωγού που μπορεί να διαμορφωθεί στα 24 με 25 λεπτά το κιλό για τις καλές ποιότητες (ειδικό βάρος 80 kg/hl, υγρασία 12%, πρωτεϊνη 14% και υαλώδη 80%) προδιαγράφεται για το σκληρό σιτάρι με βάση τη σημερινή εικόνα αγοράς και τις αναλογίες που προκύπτουν από την χρηματιστηριακή τιμή της Φότζια το τελευταίο διάστημα.

Green-Wheat-1920x1080-1__1_

Σε μικροδιορθώσεις και σταθεροποίηση της τιμής του σκληρού σιταριού προχώρησε η αγορά της Φότζια, η οποία στέκεται στο γεγονός ότι σύντομα θα σημειωθεί αύξηση της προσφοράς καθώς πλησιάζουν τα αλώνια.

agorasklirou

Με την τιµή παραγωγού να αγγίζει σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και τα 30 λεπτά το κιλό για λίγο ποιοτικό σκληρό σιτάρι, καθώς τα αποθέµατα να έχουν σχεδόν εξαντληθεί ενάµιση µήνα πριν από τα αλώνια, ακόµα και οι πιο σκεπτικιστές δεν αµφισβητούν πως η νέα εµπορική χρονιά για το σκληρό θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα.

orizones_2

Στην ολοκλήρωση των ελέγχων και τη διαδικασία εκκαθάρισης των ενισχύσεων που αφορούν το Κομφούζιο, την προστασία του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας και την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες προχώρησαν οι αρμόδιοι του Οργανισμού Πληρωμών.

ws_Vibrant_Green_Wheat_Field_Path_1920x1200__1_

Νέες εξαγωγές σιταριού θα επιτρέψει η κυβέρνηση της Ρωσίας μετά την συγκομιδή της επερχόμενης σοδειάς, ανακοινώνοντας πως ήδη εξαντλήθηκαν οι ποσότητες αποθηκευμένου σιταριού που προόριζε για διεθνείς πωλήσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο μήνες.

mv_eu140420

Καταπέλτης ο υπουργός, Μάκης Βορίδης αναφορικά με την απαγόρευση εξαγωγών που επιχείρησε να επιβάλει η ρουμανική κυβέρνηση στις εξαγωγές συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων, όπως σιτηρά, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, αλεύρι και ζάχαρη. Επικαλούμενος το κοινοτικό δίκιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκόλυνε επί της ουσίας τις εισαγωγές δημητριακών από τη Ρουμανία, χωρίς να είναι βέβαιο ποιος ακριβώς κερδίζει από αυτή την παρέμβαση.

staaaria

Μπορεί οι καταναλωτές να αποθηκεύουν μανιωδώς προϊόντα όπως το αλεύρι και το ψωμί, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, ωστόσο μόλις κατακάτσουν οι αγορές πανικού, πιθανότατα τα παγκόσμια αποθέματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

SOE

Την αναγκαιότητα της κατηγοριοποίησης των ποικιλιών ρυζιού με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων μιμητισμού στο ρύζι καθώς την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ρύζια τύπου Japonica, αιτήθηκαν κατά την συνάντηση τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία