Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

20-37_pin

∆ύσκολα αναστρέψιµη φαίνεται πως είναι η πορεία ανόδου που ακολουθεί η τιµή του σκληρού σίτου στις ευρωπαϊκές αγορές, µε την Ελλάδα να επιστρέφει ξανά στα επίπεδα των 500 ευρώ ο τόνος στην τιµή εξαγωγής, τη Φότζια να σηµειώνει νέα άνοδο 20 ευρώ ο τόνος µέσα σε µια εβδοµάδα και τις τιµές του εισαγόµενου στην ιταλική αγορά να προσεγγίζουν πλέον τα 600 ευρώ ο τόνος.

papadogianis_M_3_8_5_2

Το γύρισμα της αγοράς σκληρού σίτου επακόλουθα έχει περάσει και στην εσωτερική αγορά. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η προσφορά έχει αυξηθεί με αρκετούς πωλητές να φοβούνται ότι έχασαν την ευκαιρία πώλησης σε τιμές ρεκόρ.

pinakas_sitari

Τα πρώτα σηµάδια κόπωσης έπειτα από ένα πολύµηνο ανοδικό σερί στην αγορά σκληρού σίτου εκδηλώθηκαν τα προηγούµενα 24ωρα, µε το εγχώριο εµπόριο να προλαβαίνει στο µεταξύ να διαµορφώσει την υψηλότερη τιµή παραγωγού στα 52 λεπτά το κιλό.

sitari_site_01_09__1_

Στα 52 λεπτά το κιλό διαμορφώνεται η υψηλότερη τιμή παραγωγού στην αγορά σκληρού σίτου έπειτα από την τελευταία πράξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας, που πούλησε στους Μύλους Κεπένος με 536 ευρώ ο τόνος.

27exwfyllo_825

Σε κυρίαρχο θέµα συζήτησης έχει εξελιχθεί αυτές τις µέρες στα αγροτικά καφενεία και τους τόπους συνάθροισης των επαγγελµατιών της αγροτικής παραγωγής, η επίµονη άνοδος που παρουσιάζουν αυτό τον καιρό τα αγροτικά εµπορεύµατα και κύρια οι τιµές των σιτηρών (σκληρό, µαλακό και κριθάρι), του καλαµποκιού, των κτηνοτροφικών φυτών αλλά και του βαµβακιού.

sitari_site_01_09

Προσεγγίζει τα 500 ευρώ ο τόνος η τιμή σκληρού σίτου στην Ιταλία, με το εμπορικό κέντρο της Φότζια να κλείνει την διαπραγματευτική εβδομάδα το βράδυ της Τετάρτης αναρτώντας τιμή στα 49 λεπτά το κιλό τιμή αποθήκης εμπόρου για σιτάρια πρώτης ποιότητας.

38_pin_10_2

Συμφωνία για αγορά 3 εκατ. κιλών αναποφλοίωτο ρύζι Καρολίνα με τιμή αγοράς 0,37€/κιλό βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και με την στήριξη της παραγωγής με όρους συμβολαιακής καλλιέργειας υπέγραψαν οι Συνεταιρισμοί Ορυζοπαραγωγών της Χαλάστρας με τον Σύνδεσμο Ορυζόμυλων Ελλάδας (ΣΟΕ).

sroki-pravila-i-sposoby-hraneniya-pshenitsy-v-promyshlennyh-masshtabah-i-domashnih-usloviyah4

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στο σκληρό σιτάρι που μετά τα 45 λεπτά το κιλό που έπιασε η Φότζια, η εγχώρια αγορά ακολουθεί την ανοδική τάση με την τιμή παραγωγού να παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση, με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χάλκης να ξεκινά διαγωνισμό με τιμή βάσης τα 43 λεπτά το κιλό.

sitari__site

Σε φάση ανακάλυψης τιμών έχει εισέλθει η αγορά σκληρού σίτου στην Ελλάδα και την Ιταλία, όπου η Φότζια εγκαινίασε με τιμή στα 45 λεπτά το κιλό τη νέα περίοδο διαπραγματεύσεων έπειτα από ένα διάλλειμα τριών εβδομάδων.

22-35_29

Με τιµή στα 32 λεπτά το κιλό βρίσκει η καλοκαιρινή ανάπαυλα την αγορά σκληρού σίτου, µε τις ενδείξεις για τη φθινοπωρινή κινητικότητα του εµπορίου να δείχνουν ότι οι ισορροπίες όχι µόνο επιτρέπουν τη διατήρηση των επιπέδων αυτών, αλλά επιφυλάσσουν και χώρο για περαιτέρω άνοδο.

δευτερο_θεμα

Ακόµα µεγαλύτερη τιµή, απ’ ότι έχει ανακοινωθεί µέχρι σήµερα, πέτυχε η ΕΑΣ Βόλου για το σκληρό σιτάρι, διαθέτοντας το σύνολο της ποσότητας που συγκέντρωσε φέτος, δηλαδή περί τους 4.000 τόνους, µε τιµή 340 ευρώ ο τόνος.

Aloni-Katheto_1b

Ακόμα μεγαλύτερη τιμή, απ’ ότι έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, πέτυχε η ΕΑΣ Βόλου για το σκληρό σιτάρι, διαθέτοντας το σύνολο της ποσότητας που συγκέντρωσε φέτος, δηλαδή περί τους 4.000 τόνους, με τιμή 340 ευρώ ο τόνος.

image001_34

Με την τιμή του σκληρού σίτου στη Φότζια να σημειώνει άνοδο της τάξης των 20 ευρώ την τελευατία εβδομάδα και την πρώτη ποιότητα να διαπραγματεύεται πλέον στα 350 ευρώ, ενδυναμώνεται και η τιμή στην ελληνική αγορά, όπου η τελευταία εξέλιξη θέλει την ΕΑΣ Διδυμότειχου – Έβρου να ανακοινώνει τιμή παραγωγού με βιβλία στα 339 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 33,9 λεπτά το κιλό.

sitari_22-35_818

Με 310 ευρώ τον τόνο αγόρασε 25.000 τόνους σκληρό σιτάρι η Βουλγαράκης και ΣΙΑ με έδρα τα Φάρσαλα από την ΕΑΣ Ορεστιάδας, με τον διαγωνισμό που έληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου, να τοποθετεί πλέον την εγχώρια αγορά στα 30 λεπτά το κιλό για τον παραγωγό.

22_26

Με 28,5 λεπτά το κιλό, η συµφωνία που πέτυχε το βράδυ της Πέµπτης 8 Ιουλίου ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Πλατυκάµπου υπό τον επικεφαλής αυτού, Γιάννη Κουκούτση, έρχεται να αλλάξει όλο το κλίµα στην εγχώρια αγορά σκληρού σίτου, δίνοντας νέα δυναµική στις τιµές παραγωγού για το υπόλοιπο της εµπορικής περιόδου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία