Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Σιτηρά - Ρύζι

download__4_

Με τα χρηµατιστήρια της Γαλλίας ενισχυµένα κατά 5 ευρώ, στους 270 ευρώ ο τόνος και τη Φότζια να κρατάει για µια ακόµα εβδοµάδα την άνοδο των 10 ευρώ, στα 335 ευρώ, παραγωγοί και έµποροι αυτές τις µέρες διστάζουν να προχωρήσουν σε πράξεις µε µεγάλους όγκους, περιµένοντας νέα βελτίωση.

agorasklirou

Με την τιµή παραγωγού να αγγίζει σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και τα 30 λεπτά το κιλό για λίγο ποιοτικό σκληρό σιτάρι, καθώς τα αποθέµατα να έχουν σχεδόν εξαντληθεί ενάµιση µήνα πριν από τα αλώνια, ακόµα και οι πιο σκεπτικιστές δεν αµφισβητούν πως η νέα εµπορική χρονιά για το σκληρό θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα.

orizones_2

Στην ολοκλήρωση των ελέγχων και τη διαδικασία εκκαθάρισης των ενισχύσεων που αφορούν το Κομφούζιο, την προστασία του παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας και την καταπολέμηση των ζιζανίων στους ορυζώνες προχώρησαν οι αρμόδιοι του Οργανισμού Πληρωμών.

ws_Vibrant_Green_Wheat_Field_Path_1920x1200__1_

Νέες εξαγωγές σιταριού θα επιτρέψει η κυβέρνηση της Ρωσίας μετά την συγκομιδή της επερχόμενης σοδειάς, ανακοινώνοντας πως ήδη εξαντλήθηκαν οι ποσότητες αποθηκευμένου σιταριού που προόριζε για διεθνείς πωλήσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο μήνες.

mv_eu140420

Καταπέλτης ο υπουργός, Μάκης Βορίδης αναφορικά με την απαγόρευση εξαγωγών που επιχείρησε να επιβάλει η ρουμανική κυβέρνηση στις εξαγωγές συγκεκριμένων αγροτικών προϊόντων, όπως σιτηρά, καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη, αλεύρι και ζάχαρη. Επικαλούμενος το κοινοτικό δίκιο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκόλυνε επί της ουσίας τις εισαγωγές δημητριακών από τη Ρουμανία, χωρίς να είναι βέβαιο ποιος ακριβώς κερδίζει από αυτή την παρέμβαση.

staaaria

Μπορεί οι καταναλωτές να αποθηκεύουν μανιωδώς προϊόντα όπως το αλεύρι και το ψωμί, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, ωστόσο μόλις κατακάτσουν οι αγορές πανικού, πιθανότατα τα παγκόσμια αποθέματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

SOE

Την αναγκαιότητα της κατηγοριοποίησης των ποικιλιών ρυζιού με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων μιμητισμού στο ρύζι καθώς την επιβολή δασμών στα εισαγόμενα ρύζια τύπου Japonica, αιτήθηκαν κατά την συνάντηση τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος.

44993907_10156768240354596_4954750057363537920_o

Περαιτέρω αύξηση της κατανάλωσης σιτηρών κατά 1% αναµένει το ∆ιεθνές Συµβούλιο Σιτηρών το οποίο στην τελευταία του έκθεση για την πορεία της παγκόσµιας αγοράς κάνει λόγο για µεγάλη συνολικά παραγωγή µε ακόµα µεγαλύτερη εµπορική δραστηριότητα.

LUC_pasta_1

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η Ιταλία ώστε να περιορίσει τις εισαγωγές σκληρού σίτου της χώρας σε επίπεδο ΕΕ, όπως ήταν η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης της πρώτης ύλης στις συσκευασίες ζυμαρικών, μέτρο που εισήχθη το 2017, οι εξαγωγές από την Βόρεια Αμερική και ειδικά από τον Καναδά, αυξάνονται.

7999752832_76f526fbac_o

Συνεχίζεται η ηρεµία και αυτή την εβδοµάδα στην αγορά σκληρού σίτου, µε τις τιµές στις πράξεις να έχουν «καθίσει» λιγάκι. Μάλιστα, οι αναλυτές θεωρούν ότι έτσι σταθερά θα κινηθεί η αγορά µέχρι και τα τέλη του έτους, µε όποιες αλλαγές προς το καλύτερο να αναµένονται τους πρώτους µήνες του νέου χρόνου. Βέβαια πρέπει να σηµειωθεί ότι το εποµένως βλέπουµε πως υπάρχει ένα «µικρό µάζεµα» που παρατηρείται στις τιµές, δεν σηµαίνει πως θα ακολουθήσει πτωτική πορεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία