Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τοπικές Ειδήσεις

adiepaggelmatikhbambakosesperides

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα στην κατεύθυνση της υποστήριξης της βαμβακοκαλλιέργειας και της ενίσχυσης της αξίας του προϊόντος διοργανώνουν εσπερίδες σε Λάρισα (26 Φεβρουαρίου), Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), Σέρρες (05 Μαρτίου) και Ορεστιάδα (06 Μαρτίου).

limaniKakokairia1

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της κακοκαιρίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

pita_new1

Προσδοκώντας μια νέα εποχή ανάπτυξης να ανατέλλει, με αναφορά στον παρελθόν και το μέλλον του Γεωπονικού Συλλόγου Νομού Λάρισας και με ανακοίνωση επικείμενων εκλογών στις 9 Ιουνίου 2019, ο πρόεδρος Δημήτριος Σοφολόγης  και σύσσωμο το Δ.Σ. έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Παρασκευή  8 Φεβρουαρίου 2019 στο “Μύλο 1927 ”.

ametaxrwmatikoelkosplatanouekdhlwsh

Το Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, προγραμμάτιζαν για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πολίτες και Υπηρεσίες σε δράση: Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε για να μην εξαφανιστούν τα πλατάνια από την Ελλάδα» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων. Όπως έγινε γνωστό, λόγω κωλύματος προσκεκλημένων ομιλητών, η εκδήλωση αναβάλλεται προσωρινά και θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία.

abirdpoultrydisease

Με δεδομένο ότι έχουν καταγραφεί 28 εστίες γρίπης των πτηνών στη Βουλγαρία, το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό την αποφυγή διάδοσης της. Ειδικότερα, προτρέπονται οι πτηνοτρόφοι και οι κάτοχοι οικόσιτων πουλερικών σε περιπτώσεις βαριάς νόσου ή θνησιμότητας πουλερικών να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Επιπλέον, δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες και εργαζόμενοι σε κέντρα περίθαλψης κ.ά συστήνεται να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια μιας χρήσης, καθαρισμός και αντισηψία χεριών).

aperiodeiateligioridoutrikala1

Στην Καλαμπάκα και τον Πλάτανο βρέθηκε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου για να συζητήσει τα θέματα που απασχολούν γεωργούς και κτηνοτρόφους, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Παναγιώτας Δριτσέλη, Σάκη Παπαδόπουλου και Χρήστου Σιμορέλη.

amelissokomosmelissifrontizeiesperidafeb19

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας προσκαλεί τα μέλη του στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:30μμ στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44) με θέμα: «Μελισσοκομικά φυτά-Γύρη-Διατροφή μελισσιών» και ομιλητή τον κ. Βασίλειο Λιόλιο.

abeli_new

Τηρώντας την παράδοση που ήρθε στα δικά μας χέρια από τους προγόνους μας, οι οποίοι έφτασαν πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία στην περιοχή το 1906 φέρνοντας ήθη, έθιμα και την τέχνη της αμπελοκαλλιέργειας,  αναβιώνουμε κάθε χρόνο την 1η Φεβρουαρίου  στην εορτή του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών και των κηπευτικών, καταγόμενου από την Ανατολική Ρωμυλία επίσης, γλέντι- συνδιοργάνωση των αμπελουργών Μεγάλου Μοναστηρίου, αναφέρει στην Agrenda ο βιοαμπελοκαλιεργητής Γιώργος Καλτσουνάς και δίνει το στίγμα της εορτής.

aserresagroteseforiafeb19

Σε διαμαρτυρία στο κτίριο της Εφορίας Σερρών, προχώρησαν τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους. Τα τρακτέρ έφτασαν νωρίς το μεσημέρι στην πόλη των Σερρών και στάθμευσαν έξω από το κτίριο της Εφορίας.

abiwsimhkinhtikothtapoleislarisa

Στην πρώτη πόλη στην Ελλάδα που υλοποιεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, τη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, αιρετών της αυτοδιοίκησης και τεχνοκρατών το Συνέδριο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στις Ελληνικές Πόλεις».

acatarreyshgefyrasfeneoskorinthia1

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως ήταν επιβαρυντικές για τη γέφυρα στον Όλβιο ποταμό που συνέδεε την ανατολική με τη δυτική πλευρά (από Μεσινό προς Αρχαία Φενεό-Λίμνη Δόξα), μετέδωσε το korinthostv.gr το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

gala_2

Έλεγχοι τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της Φέτας ως ΠΟΠ, προσλήψεις κτηνιάτρων, μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και του κόστους παραγωγής, διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό, δημιουργία διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, ένταξη στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας και εξόφληση αποζημιώσεων τόσο για τον καταρροϊκό πυρετό όσο και τις εξισωτικές των 2013,2014.

asardenianfarmersprotestfeb19

Σε θεαματική διαμαρτυρία προχώρησαν παραγωγοί γάλακτος της Σαρδηνίας, λόγω των χαμηλών τιμών στις οποίες μπορούν να το διαθέσουν. Το Σάββατο 09/02 έχυσαν το γάλα τους στους δρόμους του νησιού, καταγγέλλοντας ότι «είναι εντελώς ασύμφορο να το πουλάς, όταν στο πληρώνουν μόλις πενήντα πέντε ως εξήντα λεπτά του ευρώ το λίτρο» και παρεμπόδισαν προσωρινά την ποδοσφαιρική ομάδα του Κάλιαρι (πρωτεύουσα της Σαρδηνίας) να ταξιδέψει από το γήπεδο της προπόνησης στην ενδοχώρα για το ματς με την AC Μίλαν. Τους επετράπη να συνεχίσουν την πορεία τους αφού εξέφρασαν αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

aprospatheiapistopoihshsrebithi

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του παραγόμενου ρεβιθιού Γρεβενών και γενικότερα στήριξης της τοπικής παραγωγής, τόσο προς όφελος των παραγωγών, όσο και των εμπόρων και τυποποιητών της περιοχής, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς και παραγωγικούς φορείς των Γρεβενών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία