Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τοπικές Ειδήσεις

Περιφερεια

«Η Μακεδονία θα είναι κυρίαρχη δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας στην οποία ο πρωτογενής τομέας θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Cabezal-de-riego_2

Αρδευτικό έργο, προϋπολογισμού σύμβασης 6.141.187,84 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που δίνει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα των Τρικάλων προωθεί το ΥΠΑΑΤ.

kriti_kafasi

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες αμπελουργοί στην Κρήτη, εξαιτίας των μεγάλων προβλημάτων διάθεσης στο επιτραπέζιο σταφύλι αλλά και της σταφίδας και της μετέπειτα αδυναμίας απορρόφησης τους από το κανάλι της οινοποίησης.

image0-5__1_

Ζήτημα ημερών συνιστά πλέον η ίδρυση της Κρητών Ένωσης, του φορέα υπό τον οποίο οι συνεταιρισμοί της Κρήτης θα συλλέγουν και θα εμφιαλώνουν το ελαιόλαδο του νησιού με γεωγραφική ένδειξη ΠΓΕ.

stafidodihto-dihtya-olivenet

Η έντονη αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών για τις χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους και η απογοήτευση για την έλλειψη στήριξης από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράστηκε στη σύσκεψη της 11ης Σεπτεμβρίου στο Χανδρινού.

anabrita

Τις δυνατότητες που παρέχει η δυνατότητα της ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα και την παραγωγή τροφίμων, ανέδειξε ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός στους μαθητές του τμήματος Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του ΕΠΑΛ Αναβρύτων .

perifereia2-1

Συστάθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη ενεργειακή κοινότητα Τ.Ο.Ε.Β. της χώρας που αποτελείται από 28 τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων. Μάλιστα με νομοθετική ρύθμιση θα συμμετέχουν και ΤΟΕΒ με χρέη στη ΔΕΗ, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιποι.

1__1__4

«Δεν νοείται αγροτική ανάπτυξη χωρίς έρευνα και καινοτομία. Δεν είναι περιττές πολυτέλειες, είναι αναγκαία εργαλεία», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός στα εγκαίνια τριών αυτοτελών κτιρίων στο αγρόκτημα του ΕΛΓΟ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

21_5

Τα γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιος Λιβανός συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κα. Χριστιάννα Καλογήρου, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών πόρων & Υποδομών κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία