Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Τοπικές Ειδήσεις

1b83442fd7f518911792580402b131ca_XL

Με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πιερίας υπενθυμίζει στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα κατά την εκτέλεση των γεωργικών και άλλων εργασιών στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως είναι η χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες, μελισσοκομικές εργασίες κ.λ.π.

vroxi_4

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, 6 με 7 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν, 6 με 7 και το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

c0aa468272055e3330a9ca0616d8b6ef

Ρύθμιση η οποία θα επιτρέψει την μοριοδότηση των κτηνοτρόφων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη λογική της κατανομής κονδυλίων ανά περιφέρεια ζητά ο κτηνοτροφικός σύλλογος ΑΜΘ, ώστε να γίνει δυνατή η επανένταξη αρκετών αιτούντων οι οποίοι μένουν εκτός με την υφιστάμενη κατανομή. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και με αύξηση των κονδυλίων εξηγούν σε επιστολή με παραλήπτη τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

isl

Στην έγκριση δαπάνης συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ποσό που αποτελεί την εθνική συμμετοχή για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 229/2013 (L 78), για το έτος αιτήσεων ενίσχυσης 2021 (οικονομικό έτος 2022).

Hlios-kairos_2__1_

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 30 ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

IMG_20220513_155205

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου η έναρξη των προγραμμάτων Κατάρτισης, στο πλαίσιο της ΔΡΑΣΗΣ 1.1.1: ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ του Υπομέτρου 6.3 «Ενισχύσεις για την Ανάπτυξη μικρών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020 για το έτος 2022.

ΦΩΤΟ_ΣΥΣΚΕΨΗ_ΕΛΓΑ_2_jpg3

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΓΑ με θέμα την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου του παγετού της Άνοιξης του 2022 και την παρακολούθηση του φαινομένου της καρπόπτωσης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Πέλλας.

kairos__3_

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 29 με 30 και στις νησιωτικές περιοχές από 16 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς ενώ στα νότια και το ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

elga

Στην πρόσληψη 130 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με την ειδικότητα ΠΕ Γεωπόνων θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων (ανά την Επικράτεια) του οργανισμού.

kairos1-1-1024x613

Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

ergates-thumb-large

Ακόμη μία προσπάθεια ανάδειξης του μείζονος ζητήματος της διαθεσιμότητας εργατών γης κάνουν μέσω επιστολής προς υπουργεία και θεσμικά επιτελεία Αγροτικοί Σύλλογοι από όλους τους νομούς της Κρήτης, κάνοντας λόγο για ελλείψεις και παραλείψεις στην ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δένει τα χέρια των παράγωγών και περιορίζει τις ροές τόσο νέων όσο και την παραμονή έμπειρων υφιστάμενων εργατών γης.

ΣΥΣΚΕΨΗ_ΞΕΡΙΑΣ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου στο υπουργικό κτήριο της πλατείας Βάθη υπό τον υπουργό Γεώργιο Γεωργαντά με βασικό αντικείμενο την ολοκλήρωση του αρδευτικού έργου της Λιμνοδεξαμενής Ξεριά του Αλμυρού, έργο το οποίο -αν και είχε ολοκληρωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό- επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», με αποτέλεσμα η υποδομή να υποστεί ζημιές.

Μαξιμος-_Γεωργαντας-_δικαιουχοι_δασωσης_1

Το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες και καλλιεργητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δάσωσης γαιών και οι οποίοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το σύνολο της επιδότησης που έλαβαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς απεντάχθηκαν γιατί δεν είχαν τον υπερβολικό αριθμό δένδρων που εσφαλμένα η αρχική ΚΥΑ προέβλεπε, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν ο βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος και δικαιούχοι του προγράμματος από τη Θεσσαλία και την Κρήτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

kairos3

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 26 με 27 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 12 έως 28 βαθμούς και στη νησιά του Αιγαίου από 14 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Αιγαίο τοπικά 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα έως 6 μποφόρ.

mploka-agroton-760x490

Ευρεία σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων της Δυτικής Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων όπως αναφέρει σε σχετικό κάλεσμά της.

amorgorama1

Εποικοδομητικό διάλογο επί των κατευθυντήριων γραμμών για την εκπόνηση της διαχειριστικής μελέτης που θα αποσταλεί στην Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

του-Σπαραγγιου

Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες -για τα ελληνικά δεδομένα- στα μέσα Φεβρουαρίου, ο παρατεταμένος χειμώνας έως τα τέλη του Μάρτη σε συνδυασμό με τα αυξημένα καλλιεγητικά κόστη έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα στην ελληνική σπαραγγοκαλλιέργεια, με τους παραγωγούς να ζητούν τη κρατική στήριξη μέσω αποζημιώσεων, για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν φέτος.

kairos1__1__2

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία